• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilime karşı yakın davranma sorunum var.

buket3406

L&M Delisi
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
422
9
96
İstanbul
yaklaşık 1 senelik bir ilişkim var 22 yaşındayım.daha öncede uzun kısa ilişkilerim oldu. ama şuanki kadar ciddi olmamıştı hiç. aileler biliyor. çok güzel ilerliyor. gerçekten çok seviyorum o da beni seviyor yani her ilişkide olacak ufak tartışmalar dışında hiç bir sorunumuz yok. fakat benim yakınlık kurmayla ilgili sıkıntım var. yani açıklamam gerekirse öpüşmedik bile. bunun olmasını istemediğimden değil ama o şekilde yaklaştığında refleks olarak kendimi geri çekiyorum. o bu konuda hiç sorun çıkarmadı zorlamadı ama ben bazen sarılırken bile kasılıyorum. bu benim ilerde evliliğimide etkiliycek bi sorun olur biliyorum. nasıl yardımcı olursunuz bilmiyorum ama enazından fikir almak istedim bunu yaşayan var mı nasıl çözülür?:44:

Sorunun nedenini bilemedim ama tuhaf gerçekten ben de sürekli sarılayım gıkım çıkmaz öyle dururum:27:

sarılmak istemediğin biriyle ilişki yaşıyor olman çok ilginç..
yani öpüşmek istemeyebilirsin, zamanla karşındakine alışınca istenecek birşey ama ben şahsen sarılmak istemediğim biriyle çıkmam gibi geliyor..
Senin geri çekilme refleksin de utançtan olabilir ama 1 sene biriyle çıkıp da hala sarılmak istememek çok garip..
Sevgili sarılmak içindir :)

Bende öyleydim bi süre. Kızıyodu hatta sevmiyo musun beni, insan sevdiğine sarılmak istemez mi diye..
Ama ne biliyim kendimi çekiyodum ister istemez..
Şimdi ise yanımda olsa da sıkı sıkı sarılsam, kokusunu içime çeksem diye düşünüyorum..
Sevdiğine eminsen eğer, geçer bence ileride..

sarılmak istemiyorum değil yalnış anlaşıldı sarılmak istiyorum hatta çok özlüyorum ama yanına gidince o ilk sarılma hamlesini ben yapamıyorum o sarılıncada geriliyorum kendimi rahat bırakamıyorum öpme konusundada öyle bi şey düşünmüyorum tik gibi istem dışı geri çekiliyorum. kendimi rahat bırakma sorunum var sanırım ama bunun nasıl üstesinden gelirim bilemiyorum. diyorum tutsam öpsem falan ama iş gerçeğe dönünce yok :17:

Kendinizi biraz zorlayin , sevgilinize gercekleri soyleyin . Onun bu nedenle uzulmesine izin vermeyin size yansitmasada icten mutlaka uzuluyordur. Ona karsi bir guven sorunu olmadigini sizinde cok istediginizi ama yapamadiginizi bu konuda size yardimci olmasini istediginizi acikca soyleyin

Sorunun nedenini bilemedim ama tuhaf gerçekten ben de sürekli sarılayım gıkım çıkmaz öyle dururum:27:

bende :) sevılıp dokunlmayı cok severim reflekslerın olması normal degıl bence cinsel terapistten yardım alsanız iyi olur ....cünkü içgüdüsel olarak sizde istersiniz sevdıgınıze dokunmak.

Her sevgili öpüşmek zorunda değil ki
Yani istiyor ama utanıyorsanız sorun yok, evlenince alışırsınız
Ama asla olmaz gibisinden bi geri çekilmeyse bu ileride problem olur

evliliğinizi etkileyeceği sonucuna nasıl ulaştınız? bence birbirini yordayan şeyler değil. öpüşmeniz gerekmiyor, öpüş-e-mezseniz sorun var, diye bir şey yok bana göre. bu kadar popüler kültür ögesi olmaya gerek yok. herkes öpüşüyor mantığıyla, bunun normal, diğerinin anormal olduğu sonucu yanlış bir çıkarım. yaşantılar duygular düşünceler kişiseldir. bence size bu normal gelse bile, aslında normal gelmiyor, utanıyorsunuz belki çekiniyorsunuz belki süperegonuz baskın. ama bu evliliğinizi yordamaz.

yakınlaşmaktan utanıyor musun yoksa için mi almıyor eğer ilkiyse sorun yok ama 2. ise evliliğinde sorun olma ihtimali var , ten uyumu diye birşey duymuşsundur hatta burada da okuyoruz bu tarz evliliklerdeki sıkıntıları, tabi yanlış yönlendirmekte istemiyorum ama neden bu şekilde olduğunu çözmen ve bilmen gerekli

evliliğinizi etkileyeceği sonucuna nasıl ulaştınız? bence birbirini yordayan şeyler değil. öpüşmeniz gerekmiyor, öpüş-e-mezseniz sorun var, diye bir şey yok bana göre. bu kadar popüler kültür ögesi olmaya gerek yok. herkes öpüşüyor mantığıyla, bunun normal, diğerinin anormal olduğu sonucu yanlış bir çıkarım. yaşantılar duygular düşünceler kişiseldir. bence size bu normal gelse bile, aslında normal gelmiyor, utanıyorsunuz belki çekiniyorsunuz belki süperegonuz baskın. ama bu evliliğinizi yordamaz.

hocam haklısın da ama arkadaş sarılmaktan bile irkiliyorum demiş..bu kadarı tuhaf değil mi?

bunun olmasını istemediğimden değil ama o şekilde yaklaştığında refleks olarak kendimi geri çekiyorum.

kullandığı ifade bu.

hocam haklısın da ama arkadaş sarılmaktan bile irkiliyorum demiş..bu kadarı tuhaf değil mi?

bunun olmasını istemediğimden değil ama o şekilde yaklaştığında refleks olarak kendimi geri çekiyorum.

kullandığı ifade bu.

eylülcüm dediğim gibi, en basitinden bunu kendi içinde tasvip etmiyor olduğu halde zorunda hissedebilir, mantığına doğru gelebilir ama kendine kabul ettiremez. bunlar insanlar için normal bir şey. arkadaşla kapsamlı konuşmak lazım, anlamaya çalışmak lazım ama sarılamamak da patoloji göstergesi olamaz bence :) olaya vajinismus gibi yaklaşmanın bir anlamı yok bence :) nikahta keramet vardır hem :9:

eylülcüm dediğim gibi, en basitinden bunu kendi içinde tasvip etmiyor olduğu halde zorunda hissedebilir, mantığına doğru gelebilir ama kendine kabul ettiremez. bunlar insanlar için normal bir şey. arkadaşla kapsamlı konuşmak lazım, anlamaya çalışmak lazım ama sarılamamak da patoloji göstergesi olamaz bence :) olaya vajinismus gibi yaklaşmanın bir anlamı yok bence :) nikahta keramet vardır hem :9:

bilmiyorum krizcim..bu gibi durumlar da bana uç geliyor açıkçası..insan yanındayken sevdiğini özlüyor.ona dokunurken sevdiğinin kokusunu daha
bir içine çekiyorsun ve bu bile yakınlaşmana zemin hazırlıyor..bırak öpüşmeyi vs.dokunmaktan bahsediyorum sadece..bu da tensel uyumun
yakalanıp yakalanmadığını gösteriyor bence..

yaklaşık 1 senelik bir ilişkim var 22 yaşındayım.daha öncede uzun kısa ilişkilerim oldu. ama şuanki kadar ciddi olmamıştı hiç. aileler biliyor. çok güzel ilerliyor. gerçekten çok seviyorum o da beni seviyor yani her ilişkide olacak ufak tartışmalar dışında hiç bir sorunumuz yok. fakat benim yakınlık kurmayla ilgili sıkıntım var. yani açıklamam gerekirse öpüşmedik bile. bunun olmasını istemediğimden değil ama o şekilde yaklaştığında refleks olarak kendimi geri çekiyorum. o bu konuda hiç sorun çıkarmadı zorlamadı ama ben bazen sarılırken bile kasılıyorum. bu benim ilerde evliliğimide etkiliycek bi sorun olur biliyorum. nasıl yardımcı olursunuz bilmiyorum ama enazından fikir almak istedim bunu yaşayan var mı nasıl çözülür?:44:

bununla ilgili bi konu bende açmştım istersen prflmden girip bakabilirsin:) ama sen sarılınca felanda kasılıyorum diosun :) bende okadar olmuo daha doğrusu senin yasnda basladı ilşkm hemen hemen o sıralar bende öleydim 1 1,5 sene öpüşmedim geri çktim kndimi. sarılıncada sarlıodum ama robot gibi duruodum:1::1: ama sonra düseldi herşey ciddiye binip yüüzklerfelan taklnca rahatlık gldi

canım eger yasın kucukse utanma duygusundan olabılır bu.
ama cıddı bı sıkıntı var mı en ıyı sen bılırsın:(

aa pardon canm yasını yazmıssın ya bence bı psıkologla gorus 22 yasında daha oncede ılıskısı olmus bı ınsanın bunları yasaması bana pek normal gelmedı

Sarılmak dahi istemiyorsan küçükken anne bu konuda çok baskıcı bir tutum izlemiş olabilir. Yani eylemsel olarak olmasa bile çevreden verdiği örneklerden bile etkilenip bu senin alt yapını şekillendirmiş olabilir bence. Örnek vereyim: sen küçükken çevrede sarılarak dolaşan çiftleri eleştirir miydi annen ya da yakın çevren? Çünkü cinselliğin ve ilk gece gibi olayların eski kuşaklarda konuşulması ayıp konular gibi görülmesinden dolayı evliliğin ilk gecesinde çok sorun yaşayan kızlar var. Bu da tamamen eskilerden çevreden duyduklarından kaynaklanır.

bununla ilgili bi konu bende açmştım istersen prflmden girip bakabilirsin:) ama sen sarılınca felanda kasılıyorum diosun :) bende okadar olmuo daha doğrusu senin yasnda basladı ilşkm hemen hemen o sıralar bende öleydim 1 1,5 sene öpüşmedim geri çktim kndimi. sarılıncada sarlıodum ama robot gibi duruodum:1::1: ama sonra düseldi herşey ciddiye binip yüüzklerfelan taklnca rahatlık gldi
iste tam olarak anlatmak istedigim bu arkadas cok guzel ozetlemis bende oyle robot gibi oluyorum iste sarilma olayinda istememek falan degil

aile konusuna gelince cok anlayisli bi annem vardir asla oyle baskici bi ailem yok. ben yillarca hep bu konularda kendimi kapali tuttum yani opusmenin yakinlasmanin herkesle olmamasi gerektigini dusundugum icin iliskilerimde mesafeli oldum belkide bu yuzden aliskanlik haline geldi bilmiyorum

evet her erkek her bayan ilgi gormek ister ben dusunuyorumda hep ben sarilsam ben yaklassam acaba sevmiyo mu neden hep benden bekliyo diye dusunurdum yansitmasada kafasindan geciyodur.

utanma elbette var aslinda icine kapanik biri degilim sosyal hereketli biriyimdir ama is buraya gelince tirsiyorum herhalde evlendigim gece kendimi banyoya kilitlerim ben :D

Back
X