Sevgilime mezun olduğum okulu yalan söyledim

okiz

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2023
23
15
8
31
8 aylık bir ilişkim var. Aynı iş yerinde aynı ekipte çalışıyoruz.İyi bilinen bir firmadayız.Zaten arkadaştık ve 8 ay önce birbirimizi farkettik ve ilişkimiz başladı.Kendisi mühendis.Ben ise 2 yıl yüksekokul sonrasında da açık öğretim mezunuyum.Ancak çok hırs ve özen ile çalışarak şu an çalıştığım pozisyona geldim ve emek veren bir insanım.Ancak sevgilim ile sevgili olana dek hiç mezuniyet konuşmamıştık.Çalıştığım firmada hep mühendis çalışanlar olduğu için bu bende kompleks yarattı ve sohbet sırasında yüksekokul okuduğum okulu lisans eğitimi almış gibi söyledim.Ancak artık ilişkimizin boyutu değişiyor ve bu sakladığım şey beni günden güne yiyip bitiriyor Ona söylemek istiyorum ama imajımın zedelenmesinden ve beni terk etmesinden inanılmaz korkuyorum.
Sizce ne yapmalıyım?Siz olsanız nasıl davranırdınız iki tarafa da kendinizi koyduğunuzda?

niye böyle bir kompleksiniz var ki?
kim nereden mezun olduysa olmuş sonuç? hepsiyle aynı yerde aynı görevde çalışıyorsunuz.
iş hayatına atıldıktan sonra kim hangi üni den yada kaç yıllıktan mezun olduğunuza baksın ki?
ben kompleksli olduğunuz için soğurdum sizden. bu kadar saçma birşey için yalan söyleyen başka yalanlarda söyler diye düşünürdüm.

Ne olursa olsun, kimseye yalan söylemeyin.Sizin diplomanızla değil, sizinle beraber olacak bu kişi.Onun için çok önemliyse ayrılırsınız,değilse de devam edersiniz ama karşınızdaki kişiye asla yalan söylemeyin.

Aslında utanacak hiçbir şey yok sonuçta çalışıp, emek verip iyi bir konuma gelmişsiniz. Konusu açılırsa da açıkça söylemekten başka bir yolu bence. Bu arada herkes mühendis dediniz siz ne iş yapıyorsunuz aslında az çok tahmin etmiş olması lazım.

İçinde çalıştığım organizasyonda mühendislerle aynı işi yapabilecek kadar zekam ve bilgi birikimim var ama işte bir anlık hisle söylenen şey yakamı bırakmıyor
İlişkimi de çok seviyorum kaybetmekten korkuyorum ama bununla da yürütemem söylemem gerek bilmiyorum ben olsam ne yapardım

Eee umarım terk eder.
Çok çalışarak,hak ederek oraya geldiyseniz niye kompleks yapıyorsunuz?
Mühendisler de zaten ders çalışarak,o bölümü kazanarak geliyor oraya.
Siz de öyle gelseydiniz madem çok çalışıyorsanız.
Yalan,yalandır pembesi,beyazı,mavisi veya moru yok.
Yok ilerlemez diye gördüm yalan söyledim de mantıksız aynı yerde çalışıyorsunuz ilerlemeseydi ilişkiniz de öğrenecekti her türlü.
Neyse ki erkekler sadece kendinin yalan söylediğini düşündüğü için mi nedendir bilmiyorum fark edemiyor böyle şeyleri.
Fark etse de aman boşver der onlar neden dediğim gibi masum sanar sizin bahanenizi.
Sizi kadın anlar sadece.
Bir şey olmaz korkmayın iki laf eder sonra ee sinemaya kaçta gidelim der.
İyi ki kadın,erkek farklı düşünüyor yoksa ne olurdu

Böyle bir yalanı sadece sevgilinize söyleyerek yürütemezsiniz. Diğer çalışma arkadaşlarınız, linkedin hesabınız, dolayısıyla cvniz, insan kaynakları, patronunuz herkese yalan söylemiş olmanız lazım. Bunun için de doktor ayşem özkiraz falan olmak gerek. Cvnizde ve varsa-ki büyük ihtimal vardır- linkedin hesabınızda gerçek bilgileriniz yazıyor mu?

Evet aynı zeka ve bilgi birikimimühendisler okumayın boşuna ya

Kendinizi geliştirip o pozisyona gelmişsiniz bu zaten büyük bir başarı. Keşke doğruyu söyleseydiniz. Okulumuz değil de yalan söylemeniz sorun.

Ciddi düşünüyorsanız illa öğrenecektir. Ne kadar erken açıklarsanız o kadar iyi olur.

Yok tabiki çalıştığım şirket ve üst yöneticilerim gayet biliyorlar linkedinde de okulumla ilgili bir şey paylaşmıyorum.Geçen gün neden güncellemiyorsun linkedin hesabını diye sordu hatta o günden beri bu konu içimi kemiriyor.
Hatta sevgilim ile daha sevgili değilken yüksek lisansta aynı sınıftaydık ben sonradan yüksek lisansa başladım ama farklı şeylet nedeniyle dondırdum falan…

Bu hikayeyle uzaktan yakından alakam yok
Katı kuralları olan bir şirkette çalışmalarımla açık öğretim diplomama rağmen kabul aldım
Bir anlık hissiyatla söylemiştim bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…