sevgilimi düşünmekten ders çalışamıyorum :(

m1m2m3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
278
0
96
Balıkesir
merhaba ben 11.sınıfa gidiyorum.sevgilimle farklı şehirlerdeyiz.1 yıldır beraberiz.genelde telefonla görüşebiliyoruz.geceleri felan konuşuyoruz.sorun şu ki: ben sevgilimi düşünmekten ders çalışamıyorum aslında çalışkan bi öğrenciyim.ama ders çalışırken sürekli sevgilim aklıma geliyo. saat 12-1 olsa da telefonda konuşsak diye bekliyorum.kendimi derse veremiyorum hiç.bi dahaki yıl üniversteye hazırlanacağım.şimdiden derslerimi etkiliyosa, seneye napıcam hiç bilemiyorum ayrılmak da istemiyorum.bazen kendi kendime söz veriyorum "bu gece telefonda konuşmıcam, ders çalışcam " diyorum.ama dayanamayıp arıyorum.telefonda konuşmasam bile hep aklımda aslında o benim derslerimi etkilemek istemiyo, ders çalış vs. şeyler söyler hep.ama ben yine de çalışamıyorum.off napıcam ben bi yol gösterin.benimle aynı durumda olan varmı acaba?

Canım sonradan kafanı duvarlara vurma. Bende 15 yaşından beri brlkteyiz ve 19 şuan ist ünv okuyorum.
O istemiyo diye okumıycaktım nerdeyse ama inan hiç bir erkeğe değmiyo dersini önde tut.

Canım sonradan kafanı duvarlara vurma. Bende 15 yaşından beri brlkteyiz ve 19 şuan ist ünv okuyorum.
O istemiyo diye okumıycaktım nerdeyse ama inan hiç bir erkeğe değmiyo dersini önde tut.

biliyorum, ben aklı başında bi öğrenciyim zaten.erkek arkadaşım da çalışmamı istiyo, bana engel olmak istemiyo, ama ben bi türlü kafamı toplayamıyorum onu yüzünden o da sınava hazırlanıyo.ankara istiyoruz ikimiz de.Allah hakkımızda hayırlısını versin off çok bunalıyorum

Bir başlasan devamı gelir. Kendini zorla telefonunu annene ver nebilim aramasın bir süre.Dersine yoğunlaş.

Bir başlasan devamı gelir. Kendini zorla telefonunu annene ver nebilim aramasın bir süre.Dersine yoğunlaş.
peki deneyeceğim, çok sağol.pazartesi geometri sınavım, ona bile çalışamadım bugün doğru düzgün.sürekli aklımın içinde sorular var.bi sevgilim varken üniversiteyi kazanabilirmiyim diye düşünüyorum hep

Çalışkansan ezberci değilsen yaparsın ama çok çalışıp test çözmen lazım.

bak canım yapma böyle sev sevmek güzel ama elindekiler kaymemek şartıyla bende böyleydim ne oldu elde var sıfır sınavda bile o aklımdaydı ben ne yaptım boş kağıt verdim yanlış yaptım bunu sana neden söylüyom aşkın bi tarafa geleceğin bi tarafa hatta gelecek hep önde olsun anladın mı canım:)

KPSS çalışıyorum.Üniversite son sınıftayım.Sevgilim iki yıldır atanamıyor.

Biz de ders çalışmaktan konuşamıyoruz. Çünkü kavuşabilmek için çalışmak,meslek sahibi olmak şart.

Böyle devam edersen ilerde çok pişman olursun.Bir beyaz eşya mağazasına girdiğinde adama''Biz çok aşığız.''desen,adam ''Aman ne güzel,ne lazımdı.''demez.Her şey para.

Aklınızı başınıza toplayın.İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor ne yazık ki artık.

Canım benimde sevgilim il dışında vize dönemleri özellikle kendimi tutmaya calısıyorum ben onu adapte ediyorum derslerine çalışsın diye çünkü bi hedefimiz var bu okul bitmeli ki hayallerimize kavuşmalıyız.Sende böyle düşünmeye çalış.. Eğitim şartt :)))

okuldan kaçta geliyosun ki akşamları ders çalışıyosun.eğer fırsatın varsa gündüzleri ders çalış yada nebilim öğleden sonra akşamları da kafan rahat olur konuşursun onla

senn yaşındayken sevgilim vardı ah nasıl ölüp bitiyorum gözüm ders sınav görmüyo şimdi ünideyim onlada ayrıldım ,onu:44::44::44: düşündügüm için sürekli şimdi daha iyi yerlerde olma fırsatım varkn degilim
şimdi mi anladım bu hayat yeteri kadar zor ve elinde gelecegin yoksa kocaman bi 0 sın...

canim herseyin bi zamani vardir lafi varya ben buna kesinlikle inaniyorum bende suan universtedeyim sevglmle ayni sehirdeyz ama biz hep bunlari konustuk sinav zamni dengeleyelim gorusmelerimizi diye bence oncelkle kendni tut arama onunlada konusun guzel bi dille anlasin dersine odaklan surda bi sene kalmia atlat onu sonra rahat rahat istedgnz kadar gorusun skma canini boyle seyler icin sakn :) dengede tut hep iliski ders ve sosyal hayatini .hangi bolumdesin canim birde

bence ders çalışma saatlerinde ona durumu söyle. ders çalışmam gerek msjlarına cvp veremem, vakit kaybetmeden derse oturıyım arayamıcam de. sonrada telefonunu göremeyeceğin biyere koy. aklın onda kalmasın. hem çok muhabbet tez ayrılık getirir atalarımız boşuna dememiş sonradan pişman olursun.

Biz de erkek arkadaşımla birlikte çalıştık sınava.Ayrı şehirlerdeydik.Öyle sürekli görüşmedik.Çünkü kendimize hedef koyduk.Hedefe odaklandık.Ve mutlu son.Hala ayrı şehirlerdeyiz :) Yine öyle sık görüşmüyoruz.Yeri geliyor sınav zamanları 1 ay görüşemediğimiz oluyor.Bu birbirimizi sevmediğimiz anlamına gelmez.

Hatta görüştüğümüz zamanlar çözemediğimiz soruları birbirimize soruyorduk.Ama ileride rahat etmek için şimdi çalışmalıyız.Ayrıca bizim için önce okulu bitirmek önemli.Sonra iş sonra evlilik.Yani aslında yine sevdiğimiz için çalışıyoruz.

Eğer unutmayacağım birşey varsa bu onun bana ilk seni seviyorum dediği gün değil üniversite tercihleri açıklandığı gün ilk benim yerleştiğim yere bakmış olması ve ikimizinde üniversiteyi kazanmış olmasıydı.Hem de ikimizde istediğimiz bölüme yerleştik.İkimizde ailelerimizin yanındayız.Şimdi de hedefimiz okulları uzatmadan bitirmek ve düzgün iş bulmak.

Ayrıca birşeyleri başarmak (sadece üniversite demiyorum çünkü herkesim imkanı olmayabilir) aşık olmak kadar güzeldir.Ailen de destek oluyorsa okuman için bu da bir fırsattır.Herkes okuyor şimdiki zamanda fırsat değil diye düşünme sakın.Kendine bir çalışma planı yap hedeflerini koy ve çalışmaya odaklan.

Öyle güzel yazmışsın ki. Rabbim gönlünüze göre versin.

kendine ödül ver ben sevgiliyken kpss yi kazandım inan öss den pekbi farkı yok :)kendime test koyyodum mesela mattan 100 soru o bitince 3 msj hakkım vardı yada konu ve test koyyodum o bitince konuşabiliodum ben gün içinde diil yatmadan önce 20 dk yada yarım saat telde konuşuodum ama o günün konuları soruları kendime koydugum kota bitince yoksa konuşmuyodum:) ceza veriodum kendime amaaaaaaaaaan demiyodum böle olunca onunla konuşmak için yusuf yusuf çalışıodum hatta son dönemlerde kendime 100 sorudan atıyorum 80 net yapamazsan konuşamıcaksın diodum ve yapıodum da yani yada yapana kadar 100 soru çözüodum işe yarar belki:)
sonuç kpss yi kazandım ğstelik benim bölümde tek atamada 20 kişi alıolardı düşün ilk atamada ilk 20 içindeydim:)
nişanlandık para biriktirdik evlendik 5 aydır evliyiz ve bebişimiz olcak:)

Son düzenleme:
eğer o da senin gibi üniversite hayali kuruyorsa işiniz daha kolay. ama sadece sen üniversite hayalindeysen daha farklı.üniversite dediğin illaki kazanılır önemli olan senin istediğin yer olması.bence siz ilişkinize devam edin birbirinizi seviyosanız.ama geelceğiniz için uğraşın.bu memlekette toz pembe hayaller kurarak bir yere varamayız.sen adam akıllı makul bi hedef belirle buna göre kendine bi program yap rehber öğretmeninden yardım alabilirsin.elbetteki sevgilinle de görüşeceksin ama önce ders çalış.sana kimse bütün gün ders çalış demiyor.günlük 2,5 saat çalışma yeterli.bunun dışında da en az 30 sayfa kitap okursun biliyosun ki kitap okumak çok önemli.sonra da sevgilinle mi konuşuyosun yemek mi yapıyosun geziiyo musun sana kalmış.lise bittikten bi yeri kazandıktan sonra ailelerinize ilişkinizi söylersiniz.üniversitede sözlenirsiniz.iş bulunca hayatınız düzene girince de evlenirsiniz.inan bana böylesi daha iyi

yazdıklarınız çok doğru.benim derslerim iyi aslında ama üniversite olarak hedefim yüksek.istediğim yere girebilmem için ilk 3000de felan olmam lazım.onun için gereğinden fazla çabalamam lazım.sevgilim de hazırlanıyo zaten sınava.ikimiz de ankara istiyoruz.inşallah ikimizde istediğimiz yeri kazanırız.kendime söz verdim.artık ders çalışırken hiçbirşeyi düşünmicem ve hedefime ulaşıcam:)

çok teşekkürler yazdıklarınız için.sevgilim zaten anlayışlı o konuda.ders çalışıyorum diyince telefonu kapatıyo bile bazen, ben engel olmiyim diyo. zaten asıl sorun konuşmak felan değil, ders çalışırken aklımda onun olması.bu sıkıntımı da atlatacağım inşallah.kendime söz verdim artık.tmciyim ben.bilkent psikoloji istiyorum tam burslu.ilk 2000-3000 e girmem lazım.derslerimde bi sorun yok zaten ama bilkenti tutturabilmem iiçin biraz daha sıkı çalışmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…