Sevgilimi kuzeninden kıskanıyorum

Aynen ne isin var bekar evinde ya. Valla sinir oluyorum.ben bu kizi nasil uzak tutacagim bilmiyorum. Sevgilime soyledigimde kızıyor yok oyle bisey diyor.
Bakın kilit cümle bu işte, kızıyor neden kızıyor, siz yetişkin bekar erkek kuzeninizle başbaşa onun onun evinde tatil yapıp kalmaya gidiyorum dediğinizde tamam okey o senin kardeşin diyebilecek bir yapıda biri mi mesela abisi kuzeni ile evli bir adam hayatta böyle birşey demez. Peki sizden istemediği bir şeyi o neden yapıyor; üstelik zorunlu bir durum bile değilken.Kusura bakma ama o kızın niyetinin sevgilinde farkında ve bence suçunu bastırıyor. Ailesinde hiç bu tür beraberlikler olmayan birine bu durumda uyardığınızda sert tepkiler verebilir ama kardeşi kuzeni ile evli bir adam bunu yapmaz. Kardeş olarak görse bile size makul bir şekilde açıklama yapıp, bir daha bu durumun önüne geçeceğinin sözünü verir, sizide kızla tanıştırırdı, çok samimilermiş ya . Kusura bakmayın ama bence erkek arkadaşınız her şeyin farkında, burada sizin önceliğiniz o kızdan çok sevgiliniz olsun, sizin makul taleplerinizi bile anlamayan, saygı duymayan bir adamla nasıl olacak. Böyle ufak tefek şeyler evlilik fragmamıdır. Şimdiden kuzenin isteğini sizin endişenize tercih eden bir adamla nasıl olacak üstelik erkek arkadaşınız çocuk değil 30 yaşını çoktan geçmiş biri, siz uyarmadan o kızla arasına yanlış anlama olmasın diye mesafeyi kendi koymalıydı. Koymuyorsa bu onun karakterini ve sizin buna benzer durumlarda çok üzüleceğinizi gösterir.

Rahatsız olmakta haklısın canım. Kız belki gelin güvey oldu kendi kendine ama insan kuzenine nasıl bakar yanlış gözle benim aklım almıyor. Kardeş ya kardeş

Bir kaç ay önce 2 yıllık ilişkimde benzer bir şey yaşadım.
konuya yazmayacaktım ama gördükçe gerçekten o günler aklıma geliyor sinirleniyorum.
Benim ki şu an 12 yaş küçük kuzeniyle nişanlı.
o kadar uç bir konu ki. Allah yardımcınız olsun gerçekten.
o dönemde işin içinden çıkamadım. biz de kuzenlerimle kardeş gibiyiz ben kıskançlık yapıyorum dedim
ama aylarca şüphe içerisinde yaşadım.
yakında beni ablamla da mı yakıştıracaksın dedi, ben ahlaksız mıyım dedi neler neler dedi benimki.
ben de kuzeni suçlayıp duruyordum ama şeytanlık benimkindeymiş.
inşallah erkek arkadaşın güvenini boşa çıkarmaz.
inşallah sorun kuzendedir. inan bana biraz mesafeyle çözersiniz.
ama kuzeninin ilgisinden hoşlanıyorsa bilemiyorum.
benzer şeyleri yaşadığım için ön yargılı konuşmak istemiyorum.

Ailemizde çok şükür kuşaklardır akraba evliliği yok, kardeş gibi büyürüz. Dedem bile akraba evliliğinden nefret ederdi 1920 doğumlu adam.
Bu nedenle kızın tavrı tuhaf gelmedi. Ben abi dediğim kuzenlerimin evine gider yatarım, onlar bana gelirler. Zırt pırt görüşürüz. Aklıma eser ararım dertleşirim.
Ama dediğim gibi bizde akraba evliliği çok kınanır, hiç olmaz.
Ama eşimib ailesinde akraba evliliği var. Eşim kuzenlerinin telefonunu bile bilmez.
Diyeceğim aile dinamikler önemli.
Kardeş gibilerse aylarca da kalır kardeş gibi görür. Normaldir.
Aileyi bilmek lazım

tum bu yazdiklariniz bizim ailede normal,
yani abi dememesi, gidip kalmasi, dertlesmesi, mesajlasmasi... vs vs
ama bizde akraba evliligi hic yok, hani uzak akraba evliligi bile yok.

Akraba evliligi olan bir ailede bence bunlar normal degil,
bu tarz aileleri olan arkadaslarim var, hepsi sey diyor, biz kuzenlerimizle sizin ailenizde oldugu gibi kardes gibi buyumuyoruz ki, ozellikle belirli yasin ustunde direk araya resmiyet giriyor seklinde.
Aile akraba evliliğine olumlu bakan izin veren insanlarmış
Hani kuzen kardeştir öyle şey olmaz diyen insanlar değil
Bu yüzden normal gelmedi bu konu

Benim dedem çok karşıymış akraba evliliğine ama benimle dayımın oğlunu beşik kertmesi yapmak istemiş ne alakaysa.Ben hep mesafeliydim abilerimle onlar nasıl bir olabilir kardeş olmanın tanımı bellidir.Akraba evlilikleri tutucu kişilerde olur hem tutucu hem iki bekar kişiye nasıl müsade eder o iki aile nereden tutarsan orada kalır bu konu ne yap et o kızı evden gönder.
Bir de o konu var
O ailede nasıl kriz çıkmıyor 24 yaşında kız 30 yaşın üstündeki bekar kuzenin evinde kalmaya gidiyor
Türkiye'nin neresine gidersen git aile içi kriz sebebi bu konu
Bizim ailede akraba evliliğin a'sı olmamasına rağmen hiç hoş karşılanmaz böyle bir şey
Acaba iki ailede istiyor mu evlenmelerini
Bundan mı ses çıkarmıyorlar

Bence rahatsız olmakta kesinlikle haklısınız diğer üyelerin de dediği gibi biraz aile dinamiklerine de bağlı olsa da bu durum insanın içine birtakım hisler düştümü altından bir şey çıkması çok da uzak olmayabiliyor kaldı ki kuzen bence de kardeş gibi ama sonuçta nikah düşüyor, kendinizi ben mi kötü düşünüyorum acaba diye hiç yargılamayın bundan sonra ve onları daha yakından takip edin

Normalde kuzenleri kıskanan birisi değilim ama bu kız sevgilime fena yapıştı. Kız uzak bir şehirdeydi. Sevgilime hep mesaj atıyordu nasilsin ne yapıyorsun şeklinde. Arada arayip dertlesiyordu. Uzakta ve kuzen diye bana çok batmıyordu. Ama bu kız geçen ay pılısını pırtısını topladı sevgilimin annesinin babasının evine yerleşti. Ailesiyle anlaşamıyormus 1 yıl burda kpssye hazirlanacakmis. Bu arada sevgilim ailesinden ayrı ve yalnız yaşıyor. Geldiklerinden beri görüşüp duruyorlar. Kız benimkine surekli mesaj atıyor. Surekli Bi mesajlaşma çabası. Dün aksam sevgilime geldi kalmaya. Diyeceksiniz onlar kuzen bunda ne var. Annem de kızıyor fesatlanma diyor ama 23 yaşındaki bi kız 34 yasindaki bi adamla neden sürekli mesajlasmaya dertlesmeye görüşmeye çalışır? Ve arada 11 yaş fark olmasina rağmen bu kız buna abi demiyor. Sevgilime soruyorum sana ne diye hitap ediyor diye. Hicbir şekilde hitap sözcüğü kullanmiyormus. Ne abi diyormuş ne de ismiyle hitap ediyormuş. Nasılsın napiyosun arkadas gibi muhabbet ediyomus. Kızın niyeti iyiyse neden abi demekten çekiniyor? Kaldi ki benim de benden 8 yas büyük kuzenlerim var hepsine abi derim ve boyle zırt pırt mesaj atip konuşmaya çalışmam ne alaka yani? Ben bu kızın niyetini anlamiyorum. Şunu da belirtmek isterim ki sevgilimin abisi Kuzeniyle evli. Sevgilime bunu soyledigimde abim evlendi diye ben de akraba evliliği yapicam diye bisey mi var diyo. Bana kızıyo. O kızın yasi küçükmus bebekligini görmüş bilmemne. Ben mi paranoya yapıyorum yoksa haklı miyim lütfen bi akıl verin...

Bekar bi kızın erkek kuzenin evinde kalmadı nedemek ya insanlar ne kadar geniş 😠 ben mi geri kafalıyım anlamadım o kız abayi yakmış benden söylemesi ablamin bi arkdaşı vardi kuzenine aşıktı onda gider kalırdı en son hamile kalınca evlendiler 😁

Bekar bi kızın erkek kuzenin evinde kalmadı nedemek ya insanlar ne kadar geniş 😠 ben mi geri kafalıyım anlamadım o kız abayi yakmış benden söylemesi ablamin bi arkdaşı vardi kuzenine aşıktı onda gider kalırdı en son hamile kalınca evlendiler 😁
Nee iyice sinirim bozuldu ya

bunlar aslında normal.

ama akraba evliliğinin normal(!) oılduğu bir aile yapısı için normal değil.

haklı olabilirsiniz.

Back
X