Canım öncelikle geçmiş olsun diyeyim.
Evlenmeyi düşünüyorduk dediğin adam 21 yaşında ve olgunluk sıfır. Bazı erkekler daha 20li yaşların başında ayakları üzerinde durmaya başarabiliyorken senin sevgilin hala evin ufaklığı gibi. Ayrıca senin görüşünü bilemem tabii ama bu kapanma olayları birey kendi istemediği sürece olmaz, olmamalı. Çünkü içten isteyerek kapanmadıktan sonra bunun Allah katında da bir değeri olmadığını düşünüyorum.
Madem ailesi böyle karakterde insanlar ozaman başı açık bi'kıza gönül vermeyecekti. Sonuçta sen başladığınızda makyajlı, başı açık bir kızdın. Şahsen benim erkek arkadaşım kapan dese, çok sevdiğim halde bu tür dini konularda bana baskı yapan bir insan ilerde neler yapar, ailesine karşı beni sonsuz bir şekilde ezdirir diye kaçar, uzaklaşırdım oradan. Böyle bi'şeyde sevse yapardı mantığı olamaz yani.
Ben de üni.de aynı bölümde, aynı sınıftayım oyüzden şu an senin ayrıldık, nasıl dayanacağım demelerini anlayabiliyorum. Arkadaşlarına yönel, neler unutulmuyor ki... Allah gönlüne göre versin arkadaşım.
Bizde iliskimizin basladıgı ilk günlerden beri gelece dönük hayaller kurardık, iler de evlilik gibi..
Suan 6 yıldır birlikteyiz, biz tercih sıramalasını aynı yaptık, aynı okul aynı bölüme gittik, aynı sınıftaydık okula gitmeden önce de 3 yıl bir gecmisimiz vardı. Ama yukarıda belirttigim gibi erkek arkadasım 20' li yaslarında bile olgundu bir cok erkege göre.
Hele kendi erkek kardesime bakınca daha cok sasırıyorum, bizde durum tam tersi cünkü erkek kardesim seninkinin ablasının yaptıgını yapıyor..
Tesettüre girmek senin kendi kararın olmalı, sevgilin seni böyle gördü, böyle sevdi degil mi?
Madem tesettürlü birini sevseymis..
Su erkeklerin mantıgına git gide uyuz olmaya basladım.
Bastan birsey yok sonra kapan söyle yap, böyle ol.. Bu degistirme cabası niye?
Ya da ben bunu degistiririm nasılsa diye mi baslıyor bir cogu bilemedim ki..?

Sana su kadarını söyleyim, bir gün kapanmak istersen, bu kendi istegin ve arzunla olmalı.
Sevgilin icin, ailesi icin, bilmem kim icin degil..
Yaparsın, bir süre sonra mutsuz olabilirsin, baskası icin yaptıgın zaman bir anlamı da olmuyor zaten.