sevgilimin ablası ve kapanma baskısı:(:(

İçine sinmeyen bir evliliği yapmamalısın bence.
Yaşam biçimini değiştirmeye çalışması öncelikle senin yaşam görüşüne saygı duymadığı anlamına gelir. Hele çağdaş bir insana o kıyafetlerin dayatılması çok saygısızca bir şey!!!

şimdiden bu tür sorun aranızı açmışken yol yakınken ayrıl arkadaşım zaten o ablası varken ilerde dahada büyük sorunlar yaşarsın..
aablası yüzünden seni aramayıp sormuyorsa daha kişilik bakımından ispat edememiş kendini demekki..o zaman böyle biriyle nasıl yapacaksın..
en iisi kendine biraz zaman ver daha yaşın genç önüne kimler çıkarrrr ..
..

bağımlılık va bağlılık farklıdır tıpkı sevgi ve aşkın farklı olması giibi. evlilik meşakkatli bir iştir ablası,ailesi için kapı çarpan erkek ne kadar ideal eştir tartışılır allah yardımcınız olsunnnn

kapanma baskısı sinir edici bir durumdur böyle şeyler istekle olur.

Ben tam baskı değilde benimde geçen haftalarda erkek arkadaşımın kız kardeşi nişanlandı bi yaş küçük benden 18 yaşında ve nişanlandığı gün kapandı nişanlısı istemiş çok dindar ve muhafazakarlarmışşş falan kızda istiyodu zaten,

sonra kızla konuşuyoruz bigün nişanlısına benden bahsetmiş abimin sevgilisi çok iyi kız çok seviyorum inşallah evlenirler falan diye çocuk da demişki face gördüm kızı resimlerini çok açık falan o kız demiş biraz daha kapalı olabilirdi falan demişş, ulann adama demezler mi sananeeee ?

facede işte üst taraflı bikinli resmim vardı erkek arkadaşımda kızmıştı ama kaldırmamıştım..

yani kızı gerçekten çok seviyorum o da dedi kızma canım boşver normal diye, bizde açığız ama yani normal diye bende şaşırdım ddi öyle resim koyunca...

Yani canım dış kapının dış mandallarıbile karışıyor bu tarz şeylere çoksinirbozucu ..

İyi de ben bunu niye anlattım :9: :9:

kaç gündür internetim kesik olduğu için yazamadım kızlar..tamı tamına 19 gün oldu bugün..ve ne o beni aradı ne ben onu..dün gördüm iilk defa sınıfta..yine eski huylarına geri dönmüş..yine sabahki derslere gelmiyo..yine derste uyuyo..ve yine ders çıkışı ipsiz sapsız arkadaşlarıyla tavla oynamaktan başka bi iş yapmıyo..ve bi ders hocası sınıfı gruplara bölmüş ve onunla aynı gruptayımm offf offf nedir bu çilem bilemedim ki:(

Madem bu kadar zıtsınız neden 2,5 yıl devam ettirmeye çalıştınız bilmiyorum

Ama ayrılmakla iyi yapmışsınız

Zira türban birinin baskısı ile değil içinden gelerek sadece Allah rızası için takılır

bir araya gelmek istemiyorsan hocanla konuşup başka bir gruba geç..hem bu kadar sonra aramayn sormayan bir insandan sana zaten hayır gelmezkiiii boşverrr etrafına bakkkkk :ssz::ssz:

Nefret ediyorum böyle erkeklerden yahu. Kapalı birini istiyorsan açık biriyle ilişkiye başlamayacaksın arkadaş. Ama çok uyanıksın ya ileride kapatırsın değil mi? Haydi canım, çıkışlar sağdan !!! Sinir oldum yahu. Canım boşver, zaten eski haline geri dönmüş diyorsun, ne han olurmuş ondan, ne de hamam.

Sevgili Konu Sahibi,

Ben KK yı okuyan kadınların hala bile bile lades demesini anlayamayanlardanım. Neden diyeceksin? Çünkü burda o kadar çok hikaye okuyoruz ki, binlerce kadından değişik değişik yorumlar alıyoruz, yani yaşamadığımız şeyleri deneyimlemiş oluyoruz. Tamam teori ile pratik bir değildir ama en azından kendimizi frenlemeyi bilmemiz gerekir.

İyi yapmışsın ayrılmakla, başka bir sonuç seni mutlu edemezdi zaten, ah bir alışkanlıklarımızdan sıyrılıp, ya bu adam benim için doğru mu? diye sorabilmeyi bir öğrenebilsek, aslında hiç acı çekmeden , yolun açık olsun kardeşim diyebiliriz.
Senin durumunda, çocuk serseri tiplerle takılan, derslerini ciddiye almayan biriymiş, sen onu değiştirmeye ADAM etmeye çalışmışsın, olur gibi görünmüş ama aslını değiştiremezsin. Sonra o seni olmadığın bir kılıfa sokmaya çalışmış, sen kendi kendini yıpratmışsın. Aşık da değilmişsin ama işte 2.5 yıl paylaşmışsın, bu alışkanlığı yıkamamışsın..
Ablası zaten ne tür bir ailesi olduğu sinyalini vermiş, görmemişsin...

Neyse bunlar geçmişte kaldı artık di mi?
Aynı sınıfta olmaktan korkma, anlaşamadın ayrıldın sonuçta, evli insanlar bile boşanmıyor mu? Onu görmezden gel zaten sabah derslerine gelmiyormuş. Hocan ile aran iyise, aynı grupta olmak istemediğini git söyle. Değilse de , onu normal bir arkadaş kalıbına sokmaya çalış yavaş yavaş..

5 6 ay sonra kafasına dank eder de gelir ben sensiz yaşayamamlara girerse, SAKIN İNANMA.
Bak burda bunca insan aynı şeyi söylüyorsa da bir bildikleri vardır.
Sakın diyorum :)

Daha mutlu olacaksın gör bak :)

Hocalarinla gorus, grubunu degistirmeye calis.
Ayrica ex sevgilin ozune donmus.
Hic sasirmadim.
Kurtuldun sadaka falan ver.
Bile bile lades yapma.
Elbet gecer bu gunler ve inan herkes layigini bulur.

merhaba kızlar..daha önce de yazmıştım sevgilimle sorunlarım var çok değişti diye...ve artık bitti sanırımm..aşık değildimm ama mutluydum onla olmaktan.onun yanında kendimi iyi hissediyodum..evlenmeyi düşünüyodum onunla..ama .bayram tatiline geldim 8 gün önce ve 8 gündür hiç aramadı.ben de onu aramadım..niye diye soruyorum kendime cevap bulamıyorum..en son ablası yüzünden tartıştık..ya kızlar ben de mi sorun var söyleyin allah aşkınaa..sevgilim 21 yaşında.aynı sınıftayız üniversitede.o ablasıyla yaşıyor ablası evli..ablası dediğime bakmayın dha 25 yaşında..ben de geçen sene tanıştım ablasıyla..neyse sorun şu ki...ablası öğlen 1 de dahi arayıp nerdesin yanında 'o' mu var çabuk gel diyo..hatta bazen s......r git gibisinden küfürler ediyo.zaten akşam 5 e kadar dersimiz oluyo öğlen aramak niye..benim yanımda olduğunu biliyo..sevgilimin de korkudan eli ayağı titriyo şarjı bitse hemen paniğe kapılıyo.sevgilim benle tanışmadan önce serseri çocuklarla geziyodu.derslere gelmiodu.tam 9 tane alttan dersi vardı.sınıfı güç bela geçti...benle tanıştı hayatı düzene girdi zorla ders çalıştırdım alttan bütün derslerini verdik.tarih hocamız bile beni odasına çağırıp konuştu iyiki arkadaşlık ediosunuz diye..benim ona hiç bi kötülüğüm yok..ama ablası niye böyle yapıyo??ben de bu yüzden baya bi kızdım yeter artık çocuk değilsin konuş ablanla diye çarptı çıktı kapıyı o benim ablam diye...diğer bir sorun da sürekli bana kapanacaksın diye baskı yapıyo.şaka yollu söylüyo ama ben anlıyorum ciddi..çünkü bütün ailesi türbanlı..beni seviyosan kapanırsın diyo..bi rimel sürsem asıyo suratını.bi evlilik konusu açılsaa ailem seni böyle istemez diyo bol pantolon giyecekmişim pardesü giyecek mişim..neyse bu kavgalar yüzünden iyice koptu ipler.eskiden beni bir gün dahi aramadan duramazdı 8 gün oldu??şimdi ben ne yapacağım..nerdeyse iki buçuk yıl oldu her günümüz beraber geçti bir sürü şey yaşadık..şimdi ayrıldık bundan sonra nasıl olacak bi de aynı sınıftayız.. bi aıkl verinn.....

k.bakmayın biraz uzun oldu ama..okuyan herkese çok teşekkürler..

bunun yoruma açık bir yeri yok bence. son derece net durum. adamın kriterleri belli hem de çok belli. daha nasıl ifade etsin kendini. sen bunları kaldıramazsan ki herkesin yapacağı bir şey değil, şimdi yollarınızı ayırmanız daha kolay olur. zaten üniversitede tanışıp evlenen o kadar az kişi var ki. bunları kafana çok takma bence..

merhaba kızlar..daha önce de yazmıştım sevgilimle sorunlarım var çok değişti diye...ve artık bitti sanırımm..aşık değildimm ama mutluydum onla olmaktan.onun yanında kendimi iyi hissediyodum..evlenmeyi düşünüyodum onunla..ama .bayram tatiline geldim 8 gün önce ve 8 gündür hiç aramadı.ben de onu aramadım..niye diye soruyorum kendime cevap bulamıyorum..en son ablası yüzünden tartıştık..ya kızlar ben de mi sorun var söyleyin allah aşkınaa..sevgilim 21 yaşında.aynı sınıftayız üniversitede.o ablasıyla yaşıyor ablası evli..ablası dediğime bakmayın dha 25 yaşında..ben de geçen sene tanıştım ablasıyla..neyse sorun şu ki...ablası öğlen 1 de dahi arayıp nerdesin yanında 'o' mu var çabuk gel diyo..hatta bazen s......r git gibisinden küfürler ediyo.zaten akşam 5 e kadar dersimiz oluyo öğlen aramak niye..benim yanımda olduğunu biliyo..sevgilimin de korkudan eli ayağı titriyo şarjı bitse hemen paniğe kapılıyo.sevgilim benle tanışmadan önce serseri çocuklarla geziyodu.derslere gelmiodu.tam 9 tane alttan dersi vardı.sınıfı güç bela geçti...benle tanıştı hayatı düzene girdi zorla ders çalıştırdım alttan bütün derslerini verdik.tarih hocamız bile beni odasına çağırıp konuştu iyiki arkadaşlık ediosunuz diye..benim ona hiç bi kötülüğüm yok..ama ablası niye böyle yapıyo??ben de bu yüzden baya bi kızdım yeter artık çocuk değilsin konuş ablanla diye çarptı çıktı kapıyı o benim ablam diye...diğer bir sorun da sürekli bana kapanacaksın diye baskı yapıyo.şaka yollu söylüyo ama ben anlıyorum ciddi..çünkü bütün ailesi türbanlı..beni seviyosan kapanırsın diyo..bi rimel sürsem asıyo suratını.bi evlilik konusu açılsaa ailem seni böyle istemez diyo bol pantolon giyecekmişim pardesü giyecek mişim..neyse bu kavgalar yüzünden iyice koptu ipler.eskiden beni bir gün dahi aramadan duramazdı 8 gün oldu??şimdi ben ne yapacağım..nerdeyse iki buçuk yıl oldu her günümüz beraber geçti bir sürü şey yaşadık..şimdi ayrıldık bundan sonra nasıl olacak bi de aynı sınıftayız.. bi aıkl verinn.....

k.bakmayın biraz uzun oldu ama..okuyan herkese çok teşekkürler..

Canım bende sevgilimden yeni ayrıldım,oda daha önce kapanmanı istiyorum ileride dedi.Benimde şu an için içimden geçmiyor açıkçası,ilersi içinde emin değilim.Bide o zorladıkça ben daha çok soğuyordum bu konuda. Madem öyle en başından kapalı birini bulsaydın dedim,belki sonradan değişirsin diye düşündüm dedi. Çok sinir oldum öyle dediğinde,ben nasıl olsa bu kızı istediğim yola sokarım sesini de çıkaramaz heralde diye düşündü.Bu konularda biraz ağırlığını koymak gerek,öbür türlü istemediğin birçok şeyi yaptırıp kısıtlamalar koyuyor bide bu erkek milleti.

Ya öfff. Adamın ve ablasının leşliğinin kokusu buralara kadar geldi. Boşver gitsin ya. Kapanmak istemiyorsun anladığım kadarıyla. Çıkar bunu hayatından, dersiyle falan ilgilenmişsin bir de. Hak ediyor mu seni hiçbir suçun olmamasına rağmen ablasının azarından kötü davranışından korumayan biri?
Çıkar onu hayatından, istediğin gibi giyin makyajını yap gez toz. En güzel yaşlarımız ya vallahi rezil ediyoruz.

Canım öncelikle geçmiş olsun diyeyim.

Evlenmeyi düşünüyorduk dediğin adam 21 yaşında ve olgunluk sıfır. Bazı erkekler daha 20li yaşların başında ayakları üzerinde durmaya başarabiliyorken senin sevgilin hala evin ufaklığı gibi. Ayrıca senin görüşünü bilemem tabii ama bu kapanma olayları birey kendi istemediği sürece olmaz, olmamalı. Çünkü içten isteyerek kapanmadıktan sonra bunun Allah katında da bir değeri olmadığını düşünüyorum.

Madem ailesi böyle karakterde insanlar ozaman başı açık bi'kıza gönül vermeyecekti. Sonuçta sen başladığınızda makyajlı, başı açık bir kızdın. Şahsen benim erkek arkadaşım kapan dese, çok sevdiğim halde bu tür dini konularda bana baskı yapan bir insan ilerde neler yapar, ailesine karşı beni sonsuz bir şekilde ezdirir diye kaçar, uzaklaşırdım oradan. Böyle bi'şeyde sevse yapardı mantığı olamaz yani.

Ben de üni.de aynı bölümde, aynı sınıftayım oyüzden şu an senin ayrıldık, nasıl dayanacağım demelerini anlayabiliyorum. Arkadaşlarına yönel, neler unutulmuyor ki... Allah gönlüne göre versin arkadaşım.

Bizde iliskimizin basladıgı ilk günlerden beri gelece dönük hayaller kurardık, iler de evlilik gibi..
Suan 6 yıldır birlikteyiz, biz tercih sıramalasını aynı yaptık, aynı okul aynı bölüme gittik, aynı sınıftaydık okula gitmeden önce de 3 yıl bir gecmisimiz vardı. Ama yukarıda belirttigim gibi erkek arkadasım 20' li yaslarında bile olgundu bir cok erkege göre.

Hele kendi erkek kardesime bakınca daha cok sasırıyorum, bizde durum tam tersi cünkü erkek kardesim seninkinin ablasının yaptıgını yapıyor.. :37:

Tesettüre girmek senin kendi kararın olmalı, sevgilin seni böyle gördü, böyle sevdi degil mi?
Madem tesettürlü birini sevseymis..
Su erkeklerin mantıgına git gide uyuz olmaya basladım.
Bastan birsey yok sonra kapan söyle yap, böyle ol.. Bu degistirme cabası niye?
Ya da ben bunu degistiririm nasılsa diye mi baslıyor bir cogu bilemedim ki..?:ssz:
Sana su kadarını söyleyim, bir gün kapanmak istersen, bu kendi istegin ve arzunla olmalı.
Sevgilin icin, ailesi icin, bilmem kim icin degil..
Yaparsın, bir süre sonra mutsuz olabilirsin, baskası icin yaptıgın zaman bir anlamı da olmuyor zaten.

sonuna kadar merakla okudum ayrılmana cok sevindim, senin kapanma sevgilin karısamaz,o senin sadece sevglin haddini bilsin,kapanman kötü değil ama bana olsa sırf bu sebepten ayrılırım, daha sevgiliyken kapanmana karısmaya cürret eden yarın seni evden cıkarmaz

bu da ayrı bir cins iişte kapalıyı begenmez,acıkları kapatcam diye yırtınır
sakın affetme,seven adam 8gün boyunca özler arar,aynı sınıftaysanızda o üzülsün uzak yerlere otur asla umursama lütfen bunları bir abla tavsiyesi olarak al ve kulak ver

Son düzenleme:
bu devirde hala böyle düşüncelere sahip insanları anlamıyorum hiç.. sonuçta bu tesettüre girme olayları insanın içinden gelecek birşey birinin zoruyla yapılırsa ne tür bir sevabı olabilir. ayrıca o çocuk seni zorla kapatırsa nasıl içi rahat edecekmiş ki? sen şimdi kapan dedi diye kapanınca kapanmış mı olacaksın. bu ancak onun ablasının kapalı haliyle ettiği küfür gibi olur. yanlış anlama sakın beni ama bu çocuğun bu düşüncesini 2buçuk yıl nasıl farkedemedin? zorla olan işten nasıl hayır gelir.. anlam veremedim. benim de erkek kardeşim var ama böyle telkinde asla bulunmadım bulunsam da 21 yaşından küçük olduğu halde kesinlikle düzgün bir dille uyarırdı beni. hem senin ne kötülüğün var ki dersleri senin sayende düzelmiş sen adam etmişsin bu çocuğu. onlar resmen kendi kendilerini hem rezil ettiler hem de senin gibi aklı başında bir insanı kaybettiler. o bulsun kendine uygun onun her dediğine tamam diyecek birini sen aldırma. ki epey de vakit geçmiş. mutlaka pişman olacaktır ama aşık değilim diyorsun yeniden barışmanın da bir anlamı yok. hı kendini düzeltirse ablası da yerini bilirse düşünebilirsin.. sen hayatına devam et aynı sınıftaysan o yokmuş gibi davran onu umursamamaya çalış gözgöze gelmemeye dikkat et.. hakkında hayırlısı olsun canımm.

Back
X