Sevgilimin aile yaşantısı beni ürkütüyor

benım bı akrabam senın gıbı sessız sakın bı aılede buyumus

sonra kalabalık saygısız bı aıleye gelın gıtmıs

kendı aılesındekı sessızlık yerını gurultu patırdı ınsan topluluguna dönüşmüş

evlılıgınn ılk yıllarında agır bı depresyon geçirdi

su anda 3 cocuk annesı ve depresyon yınelemeye basladı

senin üstesinden gelebılecek bı yırtıklıga sahıp olman lazım cnm

yada o aıle senın farklı oldugunu bılıp sana ona gore davranmalı buda eş adayında bıtıyo benim karım bılmez o gelemez oyle seylere fln demesı gereklı

Bu durum senın ıcın problem olmasa bu denlı kafan karısmazdı.
Demek kı ortada gorunmeyen gızlı bır problem var ve senı ılerıye yonelık karar almak ıcın karsına cıkıp huzursuz edıyor.
Bak buraya bıle konu acmıssın.
Ben evlenecegım zaman tereddutlu bır "evet" kararı vermem acıkcası. Evlılık benım kafamda "net" ise gerceklesmelıdır.
Sizi bilmem, ama ben sizin yerınızde olsam evlenmezdım. Neden mı? Cunku kisi ailesinin aynasıdır!

peki bu durumu konuştun mu sevgilinle?şuan problem etmemeni önerebilir ama söz nişan olunca yani iş ciddiye gelince bu sefer arada kalabilir.ve genelde onun da rahatça tepkisini vereceği kişi sen olursun tatlım üzgünüm.bence büyüklerine olan o aşırı bağlılıktan ileride etkilenme ihtimaliniz olduğunu ve bunun ileride ciddi sorunlara yol açabileceğini uygun bir dille anlat sevgiline.ama yuvarlama cevaplar değil kesin ve net bir tavır bekle.bak ben o yuvarlama cevapların hatasını çekiyorum şuan.ileride evlilikle ilgili kararların yalnızca ve yalnızca ikiniz tarafından alınacağını iyice ona belirt.yoksa ileride çok başın ağrır.kibarca tepkini şimdiden koy ki ileride yaşanma ihtimali olan sıkıntıları en aza indir.ne kadar karıştırmasa da mecbur aileler karışıyor susturamıyorsun.ailesiyle tanış ama mesafeli ol.aşırı samimi olma benim gibi.seni iyice tanımalarına izin verme ki sana sormadan karar almaya çekinsinler.bunlar şimdi önemsiz gibi görünebilir.ama inan bana ikinizin saygısını bile yıpratabilir.aslında o kadar önemli bir konu ki...sakın izin verme.anne babayı anlarım da dede kısmını çözemedim.o kadar da geniş bi aileye sahip olamadığımdandır belki.ama zaten önden bu konuşmayı yaparsan ileride daha avantajlı olursun.dikkat et tatlım...

canım benim bir arkadaşım var oda çok nazlı büyüdü baba evinde çok rahattı arnavutlarla evlendi arnavutlar çok kalabalıktır ve adetlerine düşkündürler bazıları çokda cahildir bazıları demiyeyimde arkadaşımınkiler öyle onlar altlı üstlü oturuyorlar ama hep onlarla beraber kocası da fena azıcık çok sıkıntı çekiyor her şey kocada bitiyor hep onları dinliyor demişsin bu sıkıntı yaratabilir bence arkadaşımın eşi ailesine çok düşkün bu çok sıkıntı yaratıyor her dediklerini yapıyor kalabalık sıkıntı yaratır bence ama dediğim gibi her şey eşte biter

düşünsenize bayramda bütün sülale aynı evde toplanıyormuş ben böyle bir şeyi daha önce açıkçası ne duydum ne de gördüm

en önemlisi de dedesinden falan çok çekinmesi evlendiğinizde de herhangi bir sorunda seni çok iyi savunamaz bence sen bilirsin ama alışkın olmadığın bir aile yapısıysa kesinlikle sıkıntı çekersin benim kayınvalidemlerinde yaşamları başka yani senin anlattığın gibi değil ama ben bulaşmam mesela eşimde bulaştırmaz biraz sevgiliniz pısırk sanırım kusura bakmayın
[

Son düzenleme:

pısırık demeyelim de çekingenlik,aile yapısı ve en önemlisi de işinin olmayışı ailesine iyice bağımlı yapıyor

yaşın kaç canım belki tanıyınca değişir fikrin ama sevgilin çekingen ve evlendiğinizde dengeyi iyi kurabilecek mi sizle ve ailesiyle çok iyi idare etmesi lazım seni kırmadan

yaşın kaç canım belki tanıyınca değişir fikrin ama sevgilin çekingen ve evlendiğinizde dengeyi iyi kurabilecek mi sizle ve ailesiyle çok iyi idare etmesi lazım seni kırmadan

25 canım sanırım kırılan ben olacağım memleketlerimiz farklı ailelerimiz çok çok farklı

benim gözlemlediğim kadarıyla sorun yaşanıyor kültür farklılığı var sanırım tabi sevdiğinden ailesi yüzünden vazgeçmek ne kadar doğru tartışılır ama gerçekçi olmakta da fayda var sizi çok seviyorsa o dengeyi kurabilmesi lazım sizinde güçlü ve sabırlı olmanız lazım istemediğniz şeyleri zorla yapmakta gururunuzu incitebilir sevgilinizle oturup konuşun anlaşın derim ben

yuh o kadar niye abartıyor ki yani ne olacakmış mesaj atsa nerelisiniz siz arkadaşınız nereli

yuh o kadar niye abartıyor ki yani ne olacakmış mesaj atsa nerelisiniz siz arkadaşınız nereli
onu burada belirtmeyeyim canım ama güya ben doğuluymuşum ailesi öyle diyor yani baskıcı aile yapımız varmış :)))bu ailenin yanında benim ailem gayet özgür

cnm bu olay artık çekingenlikten v.s çıkmış artık ilgisizliğe girmiş.bu kadarda olmaz.herkezden çok eğer seninle ciddi düşünüyorsa hayatının en önde gelen insanı sen olmalısın bana göre.(anne baba ve siz)dede dayı amca falan bunlardan bile sonra geliyorsan bence çok iyi düşün derim.bu yapılan düpe düz ilgisizlik.alınma cnm ama sana hak ettiğin değeri vermiyor olabilir..:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…