• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin aile yaşantısı beni ürkütüyor

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
bayanlar belki de kızacaksınız ama sevgilimin aile yaşantısı beni orkutuyor.Neredeyse 3 senelik bir beraberliğim var ve ciddi düşünüyorum sevgilim de kötü bir insan değil ama sorun şu ki bana tam olarak ailesini anlatmaya başlayınca ben biraz korktum çünkü köyde amcasının ailesi ve dedesi babaannesi falan aynı evde yaşıyorlar ilerde öyle bir aileye nasıl alışacağımı düşünüyorum sevgilim karar alırken bile dedesine amcasına danışır .Ben her seferinde böyle aile kaldı mı diye düşünüyorum.Onlarla aynı evde yaşamayacak olsam da beni korkutuyor çünkü ben çok nazlı büyütüldüm .Kalabalığa bu aile şartlarına dayanabilirmiyim bilmiyorum Derler ya aile ile evlenilmiyor diye ben bu lafa pek katılmıyorum çünkü zaman zaman bir araya geleceğiz nede olsaYARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

sanırım kalabalık bir aile.dediğim dedik bir aileyse işiniz biraz zor.ama daha ılımlı sevecen bir aileyse size daha anlayış gösterceklerdir.biraz daha rahat olursunuz ailenin yanında.dediğim dedik bir aile mesela iki akşamın biri yemeğe çağırırlar yok derseniz kırılırlar gitseniz siz sıkılacaksınız yada çok seveceksiniz oda belli olmaz.ama inşallah ikinci seçenektir erkek arkadaşınızın ailesi..bekleyin ve görün:))

sanırım kalabalık bir aile.dediğim dedik bir aileyse işiniz biraz zor.ama daha ılımlı sevecen bir aileyse size daha anlayış gösterceklerdir.biraz daha rahat olursunuz ailenin yanında.dediğim dedik bir aile mesela iki akşamın biri yemeğe çağırırlar yok derseniz kırılırlar gitseniz siz sıkılacaksınız yada çok seveceksiniz oda belli olmaz.ama inşallah ikinci seçenektir erkek arkadaşınızın ailesi..bekleyin ve görün:))
kötü şeyler göreceksem hiç olmasın diyorum ben daha evdeki 2 kardeşimi bile çekemiyorum:47:

kötü şeyler göreceksem hiç olmasın diyorum ben daha evdeki 2 kardeşimi bile çekemiyorum:47:

ikiniz birbirinizi sevdikten sonra hayırlısıysa olsun. olsun derken ikiniz bir kalp olursanız birbirinize kenetlenecekseniz olsun.o zaman ailenin dedikleri yada başkalarının dedikleri hiç birşey sizi yıkmaz yıkamaz.aile her zaman ikinci plandadır benim için.ailelerle evlenme lafınada karşıyım.herkez kendi yuvasını kurar.herkez hayatında özgürdür.eğer aileler tatlı dilli güler yüzlü ise seve seve bir arada olunur.eğer iyi insanlardan kaçarsak bizden kötü kalplisi olmaz o zaman.ama kötü kalpli bir aile ise onlarsan bir an önce kaçmak gerekir bana göre..ve buna kimsede karışamaz.

ikiniz birbirinizi sevdikten sonra hayırlısıysa olsun. Olsun derken ikiniz bir kalp olursanız birbirinize kenetlenecekseniz olsun.o zaman ailenin dedikleri yada başkalarının dedikleri hiç birşey sizi yıkmaz yıkamaz.aile her zaman ikinci plandadır benim için.ailelerle evlenme lafınada karşıyım.herkez kendi yuvasını kurar.herkez hayatında özgürdür.eğer aileler tatlı dilli güler yüzlü ise seve seve bir arada olunur.eğer iyi insanlardan kaçarsak bizden kötü kalplisi olmaz o zaman.ama kötü kalpli bir aile ise onlarsan bir an önce kaçmak gerekir bana göre..ve buna kimsede karışamaz.
teşekkür ederim yorumlarınız için evet dediğiniz gibi kalabalık olmaları kötü olmaları anlamına da gelmez çok haklısınız

cnm bu arada buna kimse karışamaz derken evli karı kocalar eşlerinin ailelerinden rahatsız ise kendini geri çekmek istediği zaman eşler birbirlerini özgür bırakmalı demek istedim.zorla benim ailemle görüşeceksin dememeli.

cnm bu arada buna kimse karışamaz derken evli karı kocalar eşlerinin ailelerinden rahatsız ise kendini geri çekmek istediği zaman eşler birbirlerini özgür bırakmalı demek istedim.zorla benim ailemle görüşeceksin dememeli.
anladım demek istediğini canım ama evlilik öncesi ailesini tanımakta fayda var sanırım

Ailesiyle mi evleneceksin arkadaşım?
Aynı evde kalacak değilsiniz ya.

Son düzenleme:
Şu an evlilik durumu ne kadar yakın bilmiyorum ama zaman varsa bence biraz daha anlamaya çalış hatta ailesiyle tanışma imkanın olsa iyi olur.Yani birlikte yaşamak zordur eminim ama belki seversin sorun olmaz belki sevemezsin anlaşamazsın belki erkek arkadaşın zaten aynı evde yaşamayı falan düşünmüyordur bi çok ihtimal var. ama şunu sölim evlilikte aile çok önemli.

Ailesiyle mi evleneceksin arkadaşım?
Aynı evde kalacak değilsiniz ya.

bence evet 2 kişi evlenirse ailelerle de evlenilir aileler arası uyumsuzluk mutlaka evliğeğe yansıyor az ya da çok ve bu durum evlilikleri yıpratabiliyor biterbiliyor bile...

bence evet 2 kişi evlenirse ailelerle de evlenilir aileler arası uyumsuzluk mutlaka evliğeğe yansıyor az ya da çok ve bu durum evlilikleri yıpratabiliyor biterbiliyor bile...[/QUOTE]

kesinlikle katılmıyorum aileler kendi yuvalarını kuralı çok olmuş artık bıraksınlarda gençler hayatlarını kursun.nufus memuru ailelerede sormuyor ki birbirinizi kabul ediyor musunuz diye.karı kocalık iki kişiliktir.ailelere sadece hörmet edilir saygıda kusur edilmez..ama asla kurulan bi evliliğin temsilcisi değildirler.

İyi değerlendirin bence.
Şimdiden herşeyi herkese soruyorsa, bunu da açık açık söylüyorsa,
ilerde de böyle mi olacakmış sordunuz mu?
Birilerinin emri altında olan erkekle evlilik yürümüyor malesef.
Hele de alışık değilseniz.
Eğer hayata sadece kendi gözleriyle ve dar bakıyorsa bu insanlar ve erkek arkadaşınız,
hep ailem ailem diyorsa, çok zorlanırsınız.
Öyle büyük dağlar oluşuyor ki sonra arada.
Erkek arkadaşınızla bazı şeyleri açık açık konuşun.
Hayatınızda yaşayacağınız herşeyi başkalarına mı soracakmışsınız öğrenin bence.

Bu olaylar cidden küçümsenecek şeyler değil.
Seninkinin ailesi bir de köyde oturuyormuş.
Benimkiler köyde oturmuyor, buna rağmen her sene köye gidilecekmiş diye baskı yapıyorlar.
Bu bayram ben köye gitmek istemedim.
Kayınvalidemle de pek aram yok zaten, hele de böyle zorlamalar olunca,
hiç gitmek istemiyorum ve gitmedimde, kıyamet koptu.
Ama ben gitmedim yine de, eşimde gitmedi.
Biz aynı şehirlerde bile değiliz, ama hayata öyle dar ve egolarıyla bakıyorlar ki
hep kendi istekleri olsun, siz ne isterseniz diye kimse sormuyor.
Ben de dediğiniz gibi bu baskılara alışık biri değilim,
çünkü ben küçüklüğümden beri kendi ayakları üstünde duran biri oldum.
O yüzden de birşey yapacağım zaman devamlı birilerine sormak istemiyorum.
Ayrı bir yuva kurduysam da, kendi kararlarımı almak benim hakkım.
Herkes herşey kendine sorulsun istiyor.
Ve bunda kültürün, yetiştiği ortamın, eğitimin de payı var.
Onlar istiyor ki , zamanında onlar ne yaşamışsa, ben de onu yaşayayım.
O devir geçti malesef, zorla birşey olmuyor.
Bu bahsettiğiniz şeyler, bir evliliği bitirebilecek kadar önemli.
O yüzden aile yapısınıda, erkek arkadaşınızın tavırlarını şimdiden mutlaka dikkate alın bence.

Bu olaylar cidden küçümsenecek şeyler değil.
Seninkinin ailesi bir de köyde oturuyormuş.
Benimkiler köyde oturmuyor, buna rağmen her sene köye gidilecekmiş diye baskı yapıyorlar.
Bu bayram ben köye gitmek istemedim.
Kayınvalidemle de pek aram yok zaten, hele de böyle zorlamalar olunca,
hiç gitmek istemiyorum ve gitmedimde, kıyamet koptu.
Ama ben gitmedim yine de, eşimde gitmedi.
Biz aynı şehirlerde bile değiliz, ama hayata öyle dar ve egolarıyla bakıyorlar ki
hep kendi istekleri olsun, siz ne isterseniz diye kimse sormuyor.
Ben de dediğiniz gibi bu baskılara alışık biri değilim,
çünkü ben küçüklüğümden beri kendi ayakları üstünde duran biri oldum.
O yüzden de birşey yapacağım zaman devamlı birilerine sormak istemiyorum.
Ayrı bir yuva kurduysam da, kendi kararlarımı almak benim hakkım.
Herkes herşey kendine sorulsun istiyor.
Ve bunda kültürün, yetiştiği ortamın, eğitimin de payı var.
Onlar istiyor ki , zamanında onlar ne yaşamışsa, ben de onu yaşayayım.
O devir geçti malesef, zorla birşey olmuyor.
Bu bahsettiğiniz şeyler, bir evliliği bitirebilecek kadar önemli.
O yüzden aile yapısınıda, erkek arkadaşınızın tavırlarını şimdiden mutlaka dikkate alın bence.
kesinlikle haklısınız hem de çok ilerde illaki ben de köye gitmeyi çok istemeyeceğim bayramlar var tatiller var o kadar kalabalığın arasına girmek istemiyorum çok fazla eğitimli falan ama bu onuda beni dikkate alacağını sanmıyorum çünkü şimdi bile mecbur gelecesin diyor tamam arada giderim ama çok sık gitmem ben oraya

Birincisi evet aileleriyle de evleniyoruz, kesinlikle evliliğini etkiliyorlar.
Buradan okursanız aileleri yüzünden boşanan bir sürü insan var.
Ki benim evliliğimde de en büyük sorun ailesi.
İkimiz onlardan uzakta çok mutluyduk, huzurluyduk, hiçbir problemimiz yoktu ta ki onlar çıkarana kadar.
O yüzden aile çok önemli ama aynı zamanda eşin tavırları da önemli.
Ailesi kötü olup, eşi kendisini sonuna kadar savunan kadınlar ne kadar dert yansalar da rahatlar eşler ya ailelerine rest çekiyor ya da bir laf söyletmiyor.
Ama senin sevgilin büyüklerin sözünden çıkmayan biri, bu hem iyi hem kötü.
Çünkü aileyi tanımıyoruz, geleneksel aile yapısı olan aileler her zaman kötü olacak diye birşey yok.
Belki çok iyi insanlar.

arkadaşım maalesef ailelerle de evleniliyor.ben henüz nişanlıyım ki yarı ailesinin hayatımıza karışması sebebiyle ayrılmak üzereyim.karar alma aşamasında dedesine soruyor diyorsun.ileride iki kişilik kararlar almak durumunda kalacaksınız.evlilikle ilgili tüm konuları sadece sana danışmalı.eğer evlilikle ilgili kararları senden önce kendi büyükleriyle konuşuyorsa bu ileride senin için problem olabilir.ama problem küçük olsa dahi önemse.sakın konunun üstünü örtme olur mu?benim gibi hata yapmanı istemem gelecekte tatlım.şimdiden hayırlısı olsun diyorum...

arkadaşım maalesef ailelerle de evleniliyor.ben henüz nişanlıyım ki yarı ailesinin hayatımıza karışması sebebiyle ayrılmak üzereyim.karar alma aşamasında dedesine soruyor diyorsun.ileride iki kişilik kararlar almak durumunda kalacaksınız.evlilikle ilgili tüm konuları sadece sana danışmalı.eğer evlilikle ilgili kararları senden önce kendi büyükleriyle konuşuyorsa bu ileride senin için problem olabilir.ama problem küçük olsa dahi önemse.sakın konunun üstünü örtme olur mu?benim gibi hata yapmanı istemem gelecekte tatlım.şimdiden hayırlısı olsun diyorum...
teşekkür ederim canım katılıyorum sana çevremde de bunun çok örneğini gördüm aileler yüzünden sevgi bile bitebiliyor şöyle söyleyeyim dedesi evdeyken beni aramıyor bile yani düşünün o kadar çekiniyor

Back
X