Sevgilimin ailesi geliyooorrr..Yardım lütfen :(

konu bana da çok ilginç geldi. nerede görülmüş tanışmaya kızın evine gelinip de yatıya kalındığı. benim annem babam duysa şok olurlardı sizin aileniz ne diyor buna.

Normalde hamarat bir insansan sarmalar borekler yap ama degilsen abartma. Oldugundan ya da olabileceginden farkli gorunme. Neysen o. Herhangi bir misafirinden bir tik daha fazla hazirlik yap ama sacini supurge etme. Keske daveti kabul etmeden konu acsaydin. Bencede boyle bir tanisma gereksiz olmus ama olan olmus kabul etmissin.

Son düzenleme:
Sakın kabul etmeyin.Ailenizin haberi olmadan hiç hoş değil.Yarın öbür gün başınıza kakarlar.Ailenin haberi olmadan böyle yaptıydın vs .derler.Hem aranızda ciddi bir durum yokken yüzük takma gibi evinizde karşı tarafı tek ağırlamanız hem abes hemde ailenize karşı yapmış olduğunuz büyük bir ayıp olur.

Son düzenleme:
Çok saçma geldi bana iki gün yatıya siz de kalacaklarına emin misiniz tanımıyorlar sizi nasıl güvenecekler artsı nasıl rahat edecekler.hani bence bi otelde kalıp birkaç saat gelirler tanışırrlar sanmam kalsınlar şimdiden bu samimiyet.

önce tanışmak için çaya gelinir benim bildiğim hönk diye kalmaya gelinir mi tuhaf geldi yanlız yaşıyormuşsun bide ailenle tanışması gerekmez mi
ne yani seni beğenmezlerse ayrılıcak mı sevgilin senden?

Diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim, evine kabul etme bence sonradan çok rahat başa kakılabilecek bir durum bu. İlla sende kalmaları gerekmiyor, bir otelde kalıp seni ziyaret edebillirler. Üç kişi iki gün kalmaları tuhaf bir durum, ben oğlanın annesi olsam asla kabul etmem böyle bir şeyi, baştan alıştırma denir ya alıştırma bencede. İlk günden çok yüz göz almak iyi değil, çok muhabbet tez ayrılık getirir

Öncelikle sakin ol sakın heyecan yapma.. sakin görün oldugun gibi de görün.. evini temız tut sil supur camları vs. onlar nerde yatıcaklar bılmıyorum ama onuda dusun. carsaflarını yorganlarınıı ayarla. evın heryanını temızle banyodan tut mutfaga kadar.

Sonra plan yap.1.gun bu yemek yapılcak 2.gun bu 3.gun bu. cunku yapmadıgın zaman heyecandan elın elıne dolanır. borek sarıp buzluga koyabılırsn onlar geldıgınde kahvaltı veya oglende buzluktan cıkarıp taze olarak pişirirsn. mutlaka buzluga sana kolay olabilicek senı kurtaracak yemekler koy. cıkar ordan pişir. kek, borek,kısır,salatalar corbalar vs bıldıgın guzel yemeklerı yapabilirsn

Sadece olduğun gibi ol :) Bunu tavsiye edebilirim. Kesinlikle içinden gelmeyen şeyleri zorla ay yapmazsam ne derler falan diye yapma. Olduğun gibi olursan ileride evlendiğinizde de rahat edersin :) Hazırlık olarak da, kendine en güvendiğin tariflerini yap.. Hiç riske girme yeni tariflerle :)) İnşallah güzel geçer

kendi adıma konuşayım ben.
bu durumu hiç sevmedim.anne abla ve anannenin gelmeside neyin nesi yahu.hangi devirde yaşıyoruz.diyelimki beğenmediler.ne yapacaklar çok merak ettim.belkide onlar plan kurarak haraket ediyorlar.gelecekler evinize.siz onların gözünde melek dahi olsanız onlar kendi gördükleri gibi algılayacaklar ve gidip çocuğun kafasını yiyecekler "izin vermiyoruz"diye.
ben asla bu durumu kabul etmezdim.burda en önemli kişi sevgiliniz.o sizinle evlenmek istiyorsa iş bitmiştir.gerisine gerek yok bence.evlilik 2 kişi arasındandır.3"lere 4"lere izin verilmemeli.evliliğin ortasına konulmamalı.
ama yinede siz bilirsiniz tabiki.heyecan yapmayın.güzel olur herşey.şimdiden mutluluklar.

Evet ve benim bildigim daha çok kizin annesi babasi ile tanismaya gelinir. Konu sahibin annesi, babasi yokmu onlara niye gitmiyorlar? Böyle seylere gereçekten anlam veremiyorum ve millet bur su yemegi yap, söyle temizle diyor, sanki konu sahibi bir et parçasida kv'de karar vermek zorunda "gelin yeterici kadar hamarat"mi diye kafasinda karar vermek zorunda.

Ya gerçekten kizlar, kendinizi bu kadar asaglamayin!

Hadi bakalım allah yar ve yardımcın olsun. Biz kız tarafıyız. Kızımız hamarattır :)))) elinden her iş gelir :))) kız kıymadan etten acık bol koy pinti demesınler :)))

Öyle aman aman hamarat değilim,herşeyi bilmem ama yaptıklarımı da iyi yaparım.tamam koyarım etinden kıymasından :) Teşekkür ederim :)

Benim de abartmaya niyetim yok zaten,ki zaten istesem de abartamam.Sonuçta benim evim bekar evi,yai öyle muhteşem sofralar bilmem neler hazırlayamam.Evet işte daveti kabul etmemin bir nedeni de ben de nişan olmadan önce ailesini görmek istedim.Teşekkür ederim :)

Canım İstanbul'dan geliyorlar,yaklaşık 10 saatlik yol.Şimdi onlara bi çay ikram edip göndermek olmaz.Teşekkür ederim :)

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım :)

Ailemin haberi var durumdan,yani evlenmek istediğimden ama geleceklerinden haberleri yok.Zaten annem yok benim,babam da pek ilgilenmez.Yani ne yapacaksam tek başıma halletmek zorundayım..

Ben de böyle bir şeyi ilk kez duydum...

Ben de ama ne yapayım

konu bana da çok ilginç geldi. nerede görülmüş tanışmaya kızın evine gelinip de yatıya kalındığı. benim annem babam duysa şok olurlardı sizin aileniz ne diyor buna.

Ben annemi geçen sene kaybettim,babam da ilgilenmez pek.

Börek çörek yaparım tabi ki,elimden geleni yapmaya çalışırım.Evet kabul ettim bir kere..

Eğer bu görüşme iyi geçerse o zaman zaten gelicekler istemeye.Yani benim açımdan iyi geçerse..Onlar açısından bilemem,çünkü sevgilim onlar kötü bişey deseler bile vazgeçmem diyor..

Uzak yoldan geliyorlar ve burda bi ailenin kalabileceği bi otel felan yok.O yüzden mecburen bende kalıcaklar..

Sevgilimin benden ayrılacağını sanmıyorum,onların niyetini de pek anlamadım ama kabul ettim artık..

Çok samimi olmamaya özen göstericem tabi ki..Dediğiniz gibi çok yüz göz olmak iyi değildir.

Teşekkür ederim,söylediklerinizi dikkate alıcam :)

Teşekkür ederim canım,inşallaaah :) Bence de eni tariflere hayır :)

Teşekkür ederim,amin :)

Evet canım annem yok,babama söyledim zaten evlenmek istediğimizi,o da gelsinler tanışalım dedi.Ama ben de babamdan önce tanışmak istedim ailesiyle.Çünkü annesinin ve ablasının tavırlarını,tutumlarını çok merak ediyorum.Bunu aşağılamak olarak düşünmemiştim hiç,hala da düşünmüyorum.Sonuçta onlar benim halime hareketime bakacaklarsa ben de bakıcam..Teşekkür ederim :)

önce sakin ol gerildikçe daha çok hata yaparsın evini temizlersin yemeklerini yaparsın oldu bitti kasma kendini

aaa bana cok saçma geldı..
henüz sevgılısınız ve sızde aılesı kalcak..

sızı yakından tanımak ıcın nısanlanınca kalsalar ya?
nısan zaten tanıma amaçlı yapılmazmı?

ayrıca hangımızın evıne sevgılımızın aılesı gelıp 2 gun kalmış..
valla sastım aılesıne..

burnuma hamaratlık kokuları geliyor..ne güzel tavsıyeler bunlar..

Cok sacma buldum nasil gelip senin evin de iki gun kalabiliyorlar daha hic tanismamisken sadece telefonla konusmayla samimiyet kurulup da gelinirmiymis . Onlar seni denetlemeye geliyorlar bence. Denetleyecekler ona gore karar verecekler eger seni begenmezlerse sevgilinin aklini celip senden vazgecirecekler

2 gün filan kalma çok uzun.teftiş yapar gibi.oğlu sevmiş en önemlisi. Gelib ne diycekki...mesela kayınvalidem beni istemeye geldiğinde tanıdı.o zaman tanıştık yani.tel.hiç konuşmamışdık...

2 gün filan kalma çok uzun.teftiş yapar gibi.oğlu sevmiş en önemlisi. Gelib ne diycekki...mesela kayınvalidem beni istemeye geldiğinde tanıdı.o zaman tanıştık yani.tel.hiç konuşmamışdık...

Bilmiyorum canım böyle istediler,ben de geri çeviremedim.

Gelsinler denetlesinler.Ben de onları görmüş olurum hiç değilse evlenmeden önce.. Napim kendime iyi bişey çıkarmaya çalışıyorum :/

Bizimki ilk olucak herhalde

önce sakin ol gerildikçe daha çok hata yaparsın evini temizlersin yemeklerini yaparsın oldu bitti kasma kendini

Bugünden başladım yavaş yavaş temizlik yapmaya.Haftaya cuma gelicekler ama çalıştığım için yavaş yavaş yapıcam temizliği.Yemeklerimi de ayarlıyorum,iniallah bi sorun çıkmaz :26:

Kusura bakmayaın ama Saçmalıgın daniskası!! Şimdiden itici buldum sana gelip kalmak isteyen o insanları.

Allah rahmet eylesin annenize ama keşke hayatta olsaydı da ona bu durumu anlatsaydın. Asla izin vermezdi.

Kmsenn seni teftiş etmeye hakkı yok. Kendini yarandırmaya çalıştıkça daha çok düşürürsün.

Geldiler mi bilmiyorum ama bence bian çnce dönmelisin verdiğin sözden.

Babana anlat kesinlikle. O ilgilenmez diye düşünme sonuçta baba o. Sana yol gösterir. Bu işin olurunu olmazını söyler en azından. Yol Gösteremese bile bahane olarak onu öne sür babama bahsettim benim evime gelsinler tanışmak istiyorlarsa dedi izin vermedi dersin. Kimse karışamaz bişey de diyemez. Derse de sorunludur o insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…