Sevgilimin ailesi...

Biraz pasif biri o da. Bunu sana sormadan kabul etmemeliydi. Hayir diyebilmeliydi. Zaten destek beklemedigini birikim yaparak belli ediyormuş. Hazir parayi goren babası yolma derdine düşmüş. Ne kadar iyi anlasiyor olsan da bu sorunlar artarak devam edecek malesef.
Bence de ailesine karşı pasif biri buna artık eminim

Ev kime alındı, kim yaşayacak? 2-3 yıl sonra o evin kredisi bitecek mi, bitmezse erkek arkadaşın evlensenizde ödemeye devam edecek mi?
Ev babası ve annesi için alındı. Şu anda 5 yıl sürecek gözüküyor daha yeni ödemeye başladılar. Hayır eğer evlenme durumu olursa borcu yapılandıracaklar yani 5 yıl değil daha uzun sürecek diyor ama ailesine bu konuda güvenmiyorum bence ödemeye az ya da çok devam edecek.

nedir o binen yük

çalışacaksınız kazanacaksınız evinizi kurup yaşayacaksınız

erkek arkadaşınız krediye kefil mi ya da kredi onun üstüne mi

öyle değilse evlenince yani ayrı evi olduğunda babasına para vermeyecek

bu olayda garip bir durum yok

o oğlumuzu evlendirdik şu kadar bilezik aldık vs diyenlerin çoğu da çocuğun maaşını alıp biriktirip onları yapıyor zaten

muhtemelen baba bu kredi işine girerken de ilk yıllarda ödemeler daha yüksek, oğullar -yani abisi ve erkek arkadaş- yardım eder

onlar evlenince de para değer kaybeder, ben öderim diye düşünmüş

lakin bu hiç konuşulmadan düşünülmemiştir

bence erkek arkadaşınız olur demiştir

zaten daha küçüksünüz kız daha işe de başlamadı bir kaç yıl sen bizimle oturursun, katkı sağlarsın denmiştir

çoğu konuda diyoruz ya 30 yaşına kadar hayatı oturtup sonra evlenmeli diye muhtemelen aile de olaya öyle bakıyor

biraz otursun hayatı hala aynı kişi ile aynı görüşte ise o zaman evlenir havasında da olabilirler

26 yaşında evlendim, 6 yıllık sevgilimle

ailelerden tek kuruş almadan, özel sektörde asgari ücretten bir tık fazla maaşlarla

öğretmenlik gibi bölüm mezunlarının bu endişeleri o nedenle bana çok uç geliyor

atanınca alacağınız maaş ile tek maaşla dahi rahatça evlenilir zira iki asgari ücret belki de üstüne tekabül edebiliyor aylık gelirler

evlilik için aceleye gerek yok sınava çalışmaya devam
Binen yük şu, maddi olarak hiçbir zaman rahat olmamış çocukluğumdan beri harçlık için çeşitli işlere girdim kimseden alamadım ara ara abimden alırdım derdi hep. Tam rahata ereceği anda sırtına bir borç yükü bindi ve iki taraftan para biriktirmeye çalışıyor ona bir şey kalmıyor, istediği gibi harcayamıyor yine. Sizce bu bir yük değil mi?

Arkadaşlar merhaba, aklımı kurcalayan büyük bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim. Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz üniversitede tanıştık, gayet iyi giden bir ilişkimiz var. Onu gerçekten çok seviyorum o da beni çok sever, değer verir. Mezun olduktan sonra ailelerimizi tanıştırıp işi resmiyete dökmek istedik, planlar yaptık. Erkek arkadaşım işe başladı maaşı ve statüsü iyi, ben öğretmenim kpss çalışıyorum kısacası her şey yolunda giderken ve biz planımızı uygulayacakken babası ev satın aldı ve bayağı yüklü bir miktara. Erkek arkadaşımı da maaşının yarısından fazlasını kendisine vermesi için ikna etti. Fakat erkek arkadaşım evlenmek istediğini söylediğinde benim için “Beklesin ne olacak?” demiş. Kısacası erkek arkadaşım bizim evliliğimiz için düşük bir miktar kenara atıyor, tüm planlarımız iptal oldu ve en az 2-3 yıl sonra evlenebileceğiz. Bundan önce de ailesi “Daha abin evlenmedi” vs diyordu ama biz bunu çok takmıyorduk. Babasının, abisinin bu söylemleri ve erkek arkadaşımın her şeyi tek başına yapacak olması (ben de yardım edeceğim kastettiğim 0 aile desteği ile) beni çok üzüyor. “Paran varsa evlen” diyorlar sanki parası olmadığını bilmiyormuş gibi, benim ailem de tam tersi her şeyim için maddi destek sağlar. Bu arada şunu belireyim hiçbir şeyde gözüm yok sadece zaruri ve gerekli ihtiyaçlar için bile yüklü bir miktar para biriktirmek gerekiyor yoksa düğün, kına, nişan vs bile istemiyorum, her şeyin en uygunu olsun diyorum. Bu konu sürekli aramıza giriyor, üzülüyoruz, tartışıyoruz. Bir süre konuşmayıp yalnız kalmak istedim, düşünmek istedim. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Öncelikle evlilik fragmanı yaşamışsın. Ailesini kötüleme eşine. Hayırlısı belki 2 3 sene sonradır onuda düşünüp dert etme biriktirin paranızı rahat evlenin. Ama ailesnin bu tarz yapmasından rahatsız olduğunu dile getir yeterli. Aile sorunu herkeste oluyor olucakta. Benim babamda abime çok yardım etmedi şuan pişman mesela utanır abimin suratına bakarken. Ben çok anormal birşy görmedim eşinize çok maddi destekkeri olmuştur evleri yoktur ev almışlar borçları var düze çıkmayı bekliyorlardır ya da eş aileside aileden öyle görmüşlerdir. Sizlik durum yok onların aile arasındaki problemi siz karışmayın derim.

Ev babası ve annesi için alındı. Şu anda 5 yıl sürecek gözüküyor daha yeni ödemeye başladılar. Hayır eğer evlenme durumu olursa borcu yapılandıracaklar yani 5 yıl değil daha uzun sürecek diyor ama ailesine bu konuda güvenmiyorum bence ödemeye az ya da çok devam edecek.
Evlendiğinizde, düğün borcu içinde birde onların ev borcunu ödemek sizi sıkıntıya sokabilir. Bunu düşünerek karar vermek lazım.

Arkadaşlar merhaba, aklımı kurcalayan büyük bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim. Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz üniversitede tanıştık, gayet iyi giden bir ilişkimiz var. Onu gerçekten çok seviyorum o da beni çok sever, değer verir. Mezun olduktan sonra ailelerimizi tanıştırıp işi resmiyete dökmek istedik, planlar yaptık. Erkek arkadaşım işe başladı maaşı ve statüsü iyi, ben öğretmenim kpss çalışıyorum kısacası her şey yolunda giderken ve biz planımızı uygulayacakken babası ev satın aldı ve bayağı yüklü bir miktara. Erkek arkadaşımı da maaşının yarısından fazlasını kendisine vermesi için ikna etti. Fakat erkek arkadaşım evlenmek istediğini söylediğinde benim için “Beklesin ne olacak?” demiş. Kısacası erkek arkadaşım bizim evliliğimiz için düşük bir miktar kenara atıyor, tüm planlarımız iptal oldu ve en az 2-3 yıl sonra evlenebileceğiz. Bundan önce de ailesi “Daha abin evlenmedi” vs diyordu ama biz bunu çok takmıyorduk. Babasının, abisinin bu söylemleri ve erkek arkadaşımın her şeyi tek başına yapacak olması (ben de yardım edeceğim kastettiğim 0 aile desteği ile) beni çok üzüyor. “Paran varsa evlen” diyorlar sanki parası olmadığını bilmiyormuş gibi, benim ailem de tam tersi her şeyim için maddi destek sağlar. Bu arada şunu belireyim hiçbir şeyde gözüm yok sadece zaruri ve gerekli ihtiyaçlar için bile yüklü bir miktar para biriktirmek gerekiyor yoksa düğün, kına, nişan vs bile istemiyorum, her şeyin en uygunu olsun diyorum. Bu konu sürekli aramıza giriyor, üzülüyoruz, tartışıyoruz. Bir süre konuşmayıp yalnız kalmak istedim, düşünmek istedim. Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Bu aile oğullarını sömürmeden bırakmayacak tipten , sana evli bir bayan olarak ve de meslektaşın olarak tavsiyem ; acele etme , mesleğini eline almadan evlenme, görüştüğün kişi ailesi tarafından yönetilmeye çok müsait ona güvenme, gerekirse bu ilişkiye ara ver , yani herşey aşk değil evlendiğimiz insanların aile yapısı çok önemli, kızlar sanıyor ki o imzayı atınca herşey güllük gülistanlık olacak , maalesef öyle olmuyor aileler evlilikleri resmen katlediyor, daha çok gençsin ve hemen evlilik telaşına girmişsin, sevgilinin ailesi de uyanık anlamışlar oğlan evlenecek demişler evlenmeden biraz sömürelim 😅 kısacası temkinli ol ve kendi hayatına bak , evlendikten sonra kimse görmez senin bu çabalarını, kendini çok yorma bu ilişki için...

Binen yük şu, maddi olarak hiçbir zaman rahat olmamış çocukluğumdan beri harçlık için çeşitli işlere girdim kimseden alamadım ara ara abimden alırdım derdi hep. Tam rahata ereceği anda sırtına bir borç yükü bindi ve iki taraftan para biriktirmeye çalışıyor ona bir şey kalmıyor, istediği gibi harcayamıyor yine. Sizce bu bir yük değil mi?

Bu sırtına binen bir borç yükü yok demek istedim borç babasının borcu

Bu evde yaşadığı için yardım ediyor yani bir nevi kira gider gibi düşünsün

evini ayırınca yardım etmeyi bırakır

İlerisi için biriktirmeye gelince birlikte çalışır birlikte ödersiniz Onun önceden bir birikim yapma borcu yok ki

Aslında anlatmak istediğim ikimiz birlikte eviniz için her şeyi yapabilirsin yeterki ikinizin de işi olsun şimdiden ilerisi için canınız sıkmayın iş sahibi olmak için çabalayın

Komikmiş paran varsa evlen deseler bana var size veriyorum madem öyle vermiyorum ve evleniyorum diye resti çekerdim ben olsam. Para değil de erkek arkadaşınız yeterince güçlü bir karakter değil. Sürekli ailesi yönetecekse evlenmemek daha iyi bir seçenek.

İleride bu borcu az ya da çok ödemeye devam edecek diyorsanız iş değişir

Parasını dilediği gibi kullanamıyor biriktirmek ve aileye verince eline hiçbir şey kalmıyor diye dövünülen adamın evlenince onlara para veremeyeceğini baştan belirtmesi lazım

15 yıldır evliyim eşimin annesi bir TOKİ evine girdi ama 15 yıl borcu var biz o zamana ölürüz sorun olursa girmeyeyim nasıl ödenecek dedi

Öderiz diyen kardeşlerden kimse yok şu anda ben bize kalacağını biliyordum o borcun da çok sıkıntılı bir miktar değil diye ok dedim

Herkes ailesini tanır erkek arkadaşınız da ona göre hareket ediyordur

İleride bu borcu az ya da çok ödemeye devam edecek diyorsanız iş değişir

Parasını dilediği gibi kullanamıyor biriktirmek ve aileye verince eline hiçbir şey kalmıyor diye dövünülen adamın evlenince onlara para veremeyeceğini baştan belirtmesi lazım

15 yıldır evliyim eşimin annesi bir TOKİ evine girdi ama 15 yıl borcu var biz o zamana ölürüz sorun olursa girmeyeyim nasıl ödenecek dedi

Öderiz diyen kardeşlerden kimse yok şu anda ben bize kalacağını biliyordum o borcun da çok sıkıntılı bir miktar değil diye ok dedim

Herkes ailesini tanır erkek arkadaşınız da ona göre hareket ediyordur
Ben bunu sorduğumda hayır sadece evlenene kadar yardım edeceğim dedi ama dediğim gibi ailesine güvenemiyorum

Bu aile oğullarını sömürmeden bırakmayacak tipten , sana evli bir bayan olarak ve de meslektaşın olarak tavsiyem ; acele etme , mesleğini eline almadan evlenme, görüştüğün kişi ailesi tarafından yönetilmeye çok müsait ona güvenme, gerekirse bu ilişkiye ara ver , yani herşey aşk değil evlendiğimiz insanların aile yapısı çok önemli, kızlar sanıyor ki o imzayı atınca herşey güllük gülistanlık olacak , maalesef öyle olmuyor aileler evlilikleri resmen katlediyor, daha çok gençsin ve hemen evlilik telaşına girmişsin, sevgilinin ailesi de uyanık anlamışlar oğlan evlenecek demişler evlenmeden biraz sömürelim 😅 kısacası temkinli ol ve kendi hayatına bak , evlendikten sonra kimse görmez senin bu çabalarını, kendini çok yorma bu ilişki için...
Şu sıralar sık tartışıyoruz bu konu yüzünden, o yüzden bir süre ara verdik ama o görüşmek yüz yüze konuşmak istiyor. Benimse aklım çok karışık, çok üzgünüm kendimi nadasa bırakmak istiyorum..

Bu sırtına binen bir borç yükü yok demek istedim borç babasının borcu

Bu evde yaşadığı için yardım ediyor yani bir nevi kira gider gibi düşünsün

evini ayırınca yardım etmeyi bırakır

İlerisi için biriktirmeye gelince birlikte çalışır birlikte ödersiniz Onun önceden bir birikim yapma borcu yok ki

Aslında anlatmak istediğim ikimiz birlikte eviniz için her şeyi yapabilirsin yeterki ikinizin de işi olsun şimdiden ilerisi için canınız sıkmayın iş sahibi olmak için çabalayın
İnşallah teşekkür ederim. :KK200:

Komikmiş paran varsa evlen deseler bana var size veriyorum madem öyle vermiyorum ve evleniyorum diye resti çekerdim ben olsam. Para değil de erkek arkadaşınız yeterince güçlü bir karakter değil. Sürekli ailesi yönetecekse evlenmemek daha iyi bir seçenek.
Ah ah keşke o da bu resti çekebilseydi...

Ben bunu sorduğumda hayır sadece evlenene kadar yardım edeceğim dedi ama dediğim gibi ailesine güvenemiyorum

Yukarıdaki bir yorumumda yazdım bunu ailecek konuşmuşlardır

Şimdi baba abi ve sevgili bir arada maaşları birleştirip büyük çoğunluğunu öderiz borcun birileri evlendiğinde de yapılandırır elde kalan paraya göre devam ederiz demişler

Ama bence bu evlilik planları da muhtemel işte o 5 yıldan sonraya göre yapmışlar çünkü yaşlar küçük 30 civarı makul evlenme yaşı

evlilik yaşına gelmeden bu işleri hallederiz diye düşünmüşler

Boşverin sıkmayın canınızı iş ciddiye binince o ödemeler vs her şey yolunu bulur

Aslında konuştu maaşının tamamını istiyorlardı ama o kadarını veremeyeceğini beni düşünmesi gerektiğini vs söyledi. İnşallah teşekkür ederim 😓
daha atanmamışsınız bile ne evlenmesi bu ne acele.siz de atanın para biriktirin herşeyi ortak üstlenin.o aile yetiştirdi okuttu o evladı.bekar olduğu sürece para önceliği de söz hakkı önceliği de onlarındır.ister ev alırlar ister araba.anne babayı yok saymak da yeni adet oldu son yıllarda

Aileyi tanımadığım için bişey diyemeyeceğim. Ama bu konularda benim görüşüm şöyle. Aile çocukları okutmak vs ihtiyaçlardan dolayı birikim yapamıyor ev alamıyor. Çocuklar işe girince o ev alındı alındı yoksa sonra evlilik işleri olunca bir daha böyle bi şansları kalmıyor. Oyüzden sömürücü paragöz olmadıkları sürece çocuklar da elini taşın altına soksun nolcak düşüncesindeyim. Yaşlılıklarında kirada olmaları ilerde daha büyük sorunlara yol açıyor. Bu konuda sadece eşinize hiç sormadan plan yapıyolarsa bende kızarım tabiki.

Sana tek tavsiyem acele etme her serde bi hayir vardir de bekle. Bak benim de esimin ailesi ayni boyle yan cizdi maddi manevi destek vermedi her seyi esimle ikimiz yaptik ve mutsuzlukta boguluyoruz suan. O erkek senin cabani vs ilerde gormeyecek. Ailesi desen simdiden boyleyse evlendiginde de sana kollarini acmicak. Benm ailemde razi oldu herseye simdi dunurluk vs yok gidip gelmeyi gec arama sorma bile yok bunu aileme nasil yaptim diyorum lutfen bak bi abla olarak gor beni ve acele etme. Tani onu ailesini kendini
O kadar doğru yazmışsınız ki her sözünüze katılıyorum 🙏🏻

24 yaşındayım, aceleden değil belirsizlikten dolayı ve ailesinin tutumundan dolayı gerginim aslında
24 yas evlenmek için cookk erken. Bu yaşta evlilik planına girmeyin bence siz de kpss ye odaklanıp bir an önce atanmaya bakın.
Enerjinizi doğru yere kanalize edin.

Back
X