Sevgilimin ailesinde kalmam

Ailesinin haberi olduğunu sanmıyorum.
Hicbir aile, kızlarının bir başkasının evinde bu şekilde pervasızca yaşamasına müsaade etmez ha ediyorsa zaten sorgulanması gereken bu kızcağız değil ailesidir bence. Burada kastettiğim etik ahlak falan da değil(o konu ayrıca makale olur),tanımadığın etmediğin insanların evinde onların rizkina ortak olarak hicbir şeye elini sürmeden yasamayi sindiren bir genç kız ve buna onay veren ailede genişliğin bir tık üstü vardır diyebilirim ancak
Aynen öyle çok güzel bir bakış açısı olmuş.

Bu konu nedense sinirlerime dokundu. Ailesinin haberinin olduğuna benim de inanasım gelmedi. Bu devirde üniversite okumuş insanlarda bu cahilliği, bu hayalperestliği görünce daha çok şaşırıyorum.

Arkadaslar merhaba ben kendi şehrimden uzakta okuyorum önceleri yurtta kalıyordum ama mezun oldum yl icin okula arada gidip geliyorum ve iş buldum işe baslıcam. Sevgilim var üc yıllık o okudugum şehirde ailesiyle birlkte ysıyor. Suan askerde az kaldı gelmesine. İlk geldigimde iki ay ailesinde kaldım sevgilim yoktu ama erkek kardeşleri vardı evde yinede kaldım müstakbel kv sağolsun yalnız bırakmadı bir dedigimi iki etmedi geceleri yanımda yattı uyudu vs. Bi ara memleketime döndüm iş icin tekrar geldim. Yine sevgilimin ailesinde kalıyorum bu kez daha uzun kalıcam sanırım. Sevgilimle kavga ettik bana o evden sgit dedi küfür ettii. Simdi barıstık ama ne yapacagımı blmiyorum sizce gitmelimiyim gitsem işim burda ne ypcam ? İlerde bunun sorun olmıcagından eminim cünkü kv ve kp bana mükemmel davranıyorlar aileden biri gibiyimm
sanki orada sevgilinin ailesinin evi yokmuş gibi kendine ev tutacaksın ve başının çaresine bakacaksın yani en başından yapman gerekeni yapacaksın.

Şuanda sizi el üstünde tuttuğunu sandığınız sevgilinizin ailesi en ufak tartışmada yüzünüze öyle bir vurur ki kendinizi savunacak yüzünüz kalmaz. Cidden iyi cesaret sizin yaptığınız. Aileniz bu duruma göz yumuyorsa durum daha da vahim. Bu devirde insan kendi öz akrabasına bin tane düşünceyle emanet ediyor çocuğunu,bazen edemiyor bile.Bir an önce kendi evinizi tutmaya bakın,millete daha fazla laf vermeyin.

Apartta kal daha iyi ilerde başına sikinti olur o evde kalman

O laftan sonra orada kalmayı hiç düşünmezdim ben olsam. Yarın öbür gün kötü olunca bu durumu önüne koyarlar senin.çalışıyosun paranı kazanıyorsun kimseye muhtaçmış gibi yaşama. Yakında olması şart değil tut bi evini otur. Yarın sevgilinle tartışınca sana iyi olsaydın bizde kalmazdın diyecek belki de. Kimsenin ağzına laf vermeyin sonra çok üzülürsünüz.

Sevgilimin o lafına kırıldım ne yapmalıyım diye, diger kardeşlerinin biri 23 digeri 20 yasında sevgililerinin sorun olması kafama takıldı o yüzden icimi dökme amaclı yazdımm konuya. Ailem biliyor kaldıgımı evet. İşe zaten yeni basladım ay sonu bile gelmedi. Biraz önce konustum ailemle. Onlarda buraya gelicek zsten ev bakmaya baslıyorum hemenn. Umarım ileride bi sorun olmaz bu kaldıgım degersiz olmam gözlerinde...

Ailen hangi medeni cesaretle o evde kalmana izin verdi....

rahatlığa bak. ailende çok rahat. şaşırdım kaldım yorum dahi yapamıyorum.

Simdiden yüzüne vurulmuş bence hemde sevgilin tarafından. Kendi ailesinin evi olduğu için rahatlıkla kovmuş. Niye minnet altında yasıyorsunuz ki.

Hatayı en başında yapmışsınız.
Sevgilinin ailesi ile bu kadar samimi olmamalıydın.
Hiç gerek yok.
Bugün ses çıkartmazlar belki, ama ilerde yol su elektrik olarak bunlar hep önüne konulur.
Keşke büyüklerine danışsaydın, onlar sana en doğru şekilde bilgi ve yönlendirmeyi söylerlerdi.

Hatayı en başında yapmışsınız.
Sevgilinin ailesi ile bu kadar samimi olmamalıydın.
Hiç gerek yok.
Bugün ses çıkartmazlar belki, ama ilerde yol su elektrik olarak bunlar hep önüne konulur.
Keşke büyüklerine danışsaydın, onlar sana en doğru şekilde bilgi ve yönlendirmeyi söylerlerdi.

Ailesi biliyormuş zaten..

Ailesi biliyormuş zaten..

Yine de, başka bir büyüğe danışsaymış.
Ailesi de sağlıklı düşünemiyormuş demekki.
Geniş bir hayat tarzı bana göre, fakat ne kadar geniş olunursa olunsun...
Bu şekilde davranışlar ilerde çok yanlış noktalara varabiliyor malesef.

Yine de, başka bir büyüğe danışsaymış.
Ailesi de sağlıklı düşünemiyormuş demekki.
Geniş bir hayat tarzı bana göre, fakat ne kadar geniş olunursa olunsun...
Bu şekilde davranışlar ilerde çok yanlış noktalara varabiliyor malesef.

Danışsa farklı olmayacaktı yine bence..
Nasılsa aile biliyor,başkasının fikri o anda çok ta önemli olmayacaktır..

Hiç bir aile kızını sevgilisinin ailesine emanet etmez. Çok saçma. Ayrıca madem halinizden bu kadar memnunsunuz o zaman sorun ne?

O ailenin sifati nedir ki bu kadar uzun sizi misafir ediyor, altli ustlu ev tutuyor. Daha evlenmeden bu kadar yuz goz olmayin.
Aslinda tek mantikli aciklama var, akrabaniz sanirim o aile de sevgiliniz de. Yoksa, cok sacma ?

modern cahillik de boyle bisey heralde, evli olup beraber yasasaniz neler soylenilir, boyle olunca güzel birşeymis gibi geliyor bazi insanlara. hayatinizi o sehirde devam ettiriyorsaniz orada yalniz bir ev tutmali veya bi ev arkadasi bulmalisiniz. hic geregi yokken kendinizi bagimli sacma bi hale getirmissiniz. sevgiliniz evde yok ama siz onun evindesiniz, "git o evden" diyor size ve siz "işim burada naparim ben" diyorsunuz. allah askina biraz uzaktan bi bakin durumunuza. sizi oraya okumaya gonderen ailenize hakaret bu.

Back
X