Sevgilimin Ailesinden Kopamaması

Hala iyi huylarını görmeye çalışıyosun. Evine yatırım yapmayan tüm parasını kuzenine adayan ve en önemlisi aynı lüksü sana layık görmeyen biriyle neden hala duruyosun. Kuzenimi kıskanıyosun diyo ev işlerini de öğrenirsin diyo. Sende bu konuları konuşmıycam diyosun çünkü istemediğin şeyleri duyuyosun. Bu konular halledilmeden evlenilmez. Bu arada bir erkeğin efendi olması iyi olması beş para etmez. Sana aşık olan seni herkesten üstün gören seni üzecek küçük bir şeye bile tahammülü olmayan erkek adamın dibidir. Ama seninki maşallah kuzenimi kıskanıyosun diyo hayret

Sevgilin haklı. Dayısı ona en zor zamanında maddi ve manevi babalık yapmış. Kimi insan kıymet bilir, kimi bilmez. Sevgilin kıymet biliyormuş. Dayısı ondan yardım istediğinde 'ama o alacağınız şey lüks' veya 'bakıcısı var' deme hakkını kendinde görmemiş. Evlenince değişeceğini sanmıyorum.

Sen de haklısın. Sen kirada otururken veya eve yardımcı almaya zorlanırken kocanın ailesine sana lüks gelen harcamalar için sürekli yardım etmesi seni mutsuz edecek. İşte bu yüzden birbirinize uyumlu olduğunuzu düşünmüyorum.

keşke benım çokkkk zengin dayılarımda (3)ama çokkkk zengin,(etmek zorunda değil) bıze etseydıde bugun farklı bır hayatım olurdu,en yakında arkdaşımın annesi ölünce üç kardeşe zengın dayı yarıdm etti,okuttu,şimdi bir amerikda,bir ingilterede bırıde doktor izmirde...yanı o dayı yardım etmese bugun sen o avukat sevgilinle sevgili olmazdın canım,oda avukat olamazdı,bence mınnet falan değil,dayı onları bırgın onlarda bana yapsın dıye değil karşılıksız yapmış,ama şimdi emın ol dayı yapmasa idi,senın sevgilinde onlara yapmayacaktı,tebrikler gönlü zengın dayıya,

Bence bu iş olmaz. Bu davranış değişmez, bu büyük bir sıkıntı. Ben olsam katlanamazdım, tabi sizin yaptığınız şekilde dile getirmezdim çünkü bu tarz şeyleri ciddi evlilik yoluna girmeden konuşmayı doğru bulmuyorum ama ben olsam katlanamazdım, kabul edemezdim ama ailesi olduğu ve kendi parası olduğu için de karışmazdım, ilişkiyi bitirirdim, ya da ayrılamayacak kadar çok seviyor olsaydım da sevgili olarak devam eder, evliliği düşünmezdim.

Konuda iki sorun görüyorum ben. Birincisi ikinizin düşünce yapısı farklı. Onun aile yapısı daha lüks ve ilişkileri sizden daha farklı boyutta(dayı baba yerini almış, minnet dahil belki de anlayamayacağımız ayrı bir bağları var). Onları kendinden ayıramaz ve dolayısıyla size ters geldiği için mutlu olamazsınız bu durumdan.
Ikinci durum ise bence daha vahim. O lüks yaşamı kuzenine layık görürken size layık görmemesi. Hani kendi yaşam tarzları böyledir, ileride size de aynı hayatı sunmak için uğraşır anlarım. Ama böyle düşünmesi inanın yukarıda saydığınız tüm iyi özelliklerinin üzerine kalem çektirir cinsten.
Ayrıca 9 aylık bir ilişki için okulu, geleceğini bitirmek ne demek? Benden bir abla tavsiyesi eşin de dahil kimseye minnet etmemek için ayaklarını yere sımsıkı bas.

Bu arada yanlış anlayan arkadaşlar olmuş, düzelteyim. Kimse için okulumu bırakmıyorum, okulum bitiyor. Zaten 2,5 senedir Almanya'da okuyordum yeni geldim. Ocakta da geri döneceğim. Erkek arkadaşım dönme, burada kal, is bul, yavaş yavaş evleniriz diyor ama dedigim gibi sadece plan. Kendi hayatına yönelik hiçbir birikimi yok. Bu yüzden guvenmiyorum pek bu anlattıklarım da tuzu biberi tabiki.

Anlamadığım noktalar var. Hem kuzenin evi var yazmışsınız hem de gelecek ay kuzeninin kirasını ödeyebilirmiş. Evi mi var kirada mı ona karar verelim önce. Ya eksik anlattığınız şeyler var ya da kendinizi haklı çıkarmak adına abartıyorsunuz.

Zamanında sevgilinizin tatili, arabası ihtiyaç olarak algılandıysa bugün kuzeninin dört bin liralık puseti de ihtiyaçtır. Yok onlar lüksse ve dayısı onun lüksünü bile karşıladıysa kuzeninin lüksüne laf söylemek size düşmez. Ayrıca lüks kişiden kişiye değişir. O pahalı dediğiniz pusetler kumaşından boyasına kullanılan metaline kadar bebeğin sağlığını tehdit etmeyecek malzemeden yapılıyor. Tek parça da değil, oto koltuğu, ana kucağı ve arabadan oluşuyor çoğu, set yani.

Ha bana yok onlara var diyorsanız o kısmı düşünebilirsiniz. Ama evde oturup bakıcı ya da temizlikçi almayı planlayacağınıza çalışın bakıcınızı da temizlikçinizi de kendiniz halledin. Akıl var mantık var, ülkede çömez bir avukatın kazandığı para belli. Bu parayla hem iki eve birden bakıp hem de size yardımcı tutmasını beklemeniz biraz mantık dışı olmuyor mu?

Adam kuzeyinde puset alsın diye 4000 lira gönderiyor ve hala bu insanları onaylayan yorumlar var, pes...

Ben oğluma 100 liralık puset aldım bu arada.

Açıkça konuş, ben bu tip lüks ihtiyaçlar için kimseye para göndermene razı olmam evlendiğimizde de. Onaylamazsa iyi düşün derim. Sana hak görmüyor çünkü bazı şeyleri.

Bu arada ihtiyaç subjektif bir kavram değil. Kişinin yokluğunda ızdırap duyduğu şeyler olarak tanımlanır ekonomide. 4000 liralık puset ihtiyaç değildir, bunu kendine dert edip ızdırap duyacak kadar hasta değilse bir insan.

Ben olsam dayımla konuşur borcumu kendi bütçeme göre mesela her ay bir miktar olacak şekilde öderim. Dayı kendisi versin kızına puset parasını.

şimdi kimin evi var, kim kirada o kısım anlaşılır değil.
kaldı ki dayı zamanında tatile göndermiş, araba almış, hayata karışmasını sağlamış. şimdi de o yeğen elinden geleni yapacak. sizin ihtiyacınız varken onlara gönderirse o zaman haklı olursun ama o zamana kadar sırf siz borç harç ödemeden evlenin diye zamanında belki de kendi çocuklarının istedikleri bir şey yerine yeğenini tatile gönderen bir adamın kızına yardım etmesine karışamazsın, bence.
dediğim gibi sizin ihtiyacınız varken onlara gönderiyorsa sorun ama daha ortada evlilik teklifi bile yok, elbette ortak bir gelecek kurmayı düşünüyorsunuz, bu sebeple senin de aklında bazı sorular var, ama ben abarttığın kanaatindeyim.
karşı tarafın işleri bozulmuş, dar bir boğazdan geçiyor olabilirler, zamanında kendisine el uzatmış insanlara sırtını dönmesini bekleyemezsiniz.

gelin ata binmiş ya nasip demiş.
sana ne parasını nereye gönderdiğinden.
niye karışıyorsunuz niye bunaltıyorsunuz bu adamları bu kadar?
zamanında dayısı destek olmuş ve oda kendini borçlu hissediyor olabilir.
rabbena hep bana olmaz.
bi silkelende bi kendine gel.

Henüz hiç bir şeyi değilsiniz sizi ilgilendirmemeli parasını nereye harcadığı.
Ayrıca sevgiliniz zamanında tatil için para isterken lüks değil ama başkası puset için isteyince mi lüks oldu?
Durumları iyiyse başka nasıl bir yardım edebilir ve minnet borcunu ödeyebilir onu da bilemedim...

Evlenince de bu durum devam eder gibime geliyor o aile toplamazsa durumlarını. Benim eşiminde abisi problemli. Biz nişanlıyken 10 bintl borcunu ödedi o zamanda istemedim çünkü nişanlıyız kendi ev eşyamıza birikimimize katabilirdik ama abisi diye sesimi çıkartmadım tabiki. Şimdi evlendik abisi üç beş üç beş tırtıklıyor. Elti hanım gidip pahalı marka makyaj malzemeleri, çocuklarına kıyafet son model telefonlar alıyor, üç gün sonrada elektriğimizi ödeyemiyoruz diye ağlanıyor orası da ayrı bir konu.
Bende artık karışmıyorum. Benim haberim olmasın dedim. Ben aç kalmayacaksam, ben bir şey istediğimde sırf oraya giden para yüzüden magdur olmayacaksam tamam napıyorsan yap dedim. Karışmıyorum.
Seviyorsan ve evlenirim diyorsan böyle bir çözüm öneririm.

Bu tatil meselesi daha öğrenci iken oluyor tabi. Ve ona göre bu para el parası değil. Dayısını babasından farklı görmüyor. O da onu sanırım ya da erkek arkadaşım böyle düşünüyor.
işiniz zor Allah yardım etsin
bende evlenilmeden veya söz falan olmadan böyle şeylere karışılmasına karşıyım ama
şöyle bir düşününce bence sinir olurdum ve bu olayların bitmeyeceğini düşünüp evlenmezdim sanırım
çünkü evlenince daha da üzüleceksiniz..

Kuzenin evlerinde kaynana ve gorumce oturuyor. Kiz annesine yakin oturmak istedigi icin kirada yasiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…