• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin alkolü bırakma ümidiyle yaşıyorum..

canım sana bunu söylemiş olması bile çok kırıcı geldi bana çok umursamaz biri olarak görünüyor sevgine bırakamayacağına ve sanırım senin iyi niyetine çok güveniyor. Oturup evlensek geçermi düzelirmi diye konuşmak yerine onunla(çünkü böyle konuştuğunda başından savar gibi hep tabi evlenince olmaz demis) ben şimdi bitmesini istiyorum yoksa bu kadar önemli bir kararda yani evliliğe gitmekte şüphelerim var ve bu çok doğal değilmi demelisin ayrıca seninle alkol arasında seçim yapmak diye bir fikri olursa evleniceği kadınmı yoksa bir çeşit uyuşturucumu? üzme sen kendini ama evlenmeden öncede bir sonuca varmaya çalış yoksa bir daha düşün derim..

evet benim iyi niyetime sevgime çok güveniyor. hatta bazen sen mutsuz etmezsin biliyorm der.az önce bir mesaj attım bakalım cevap yazmadı daha. dedim ki ---artık ya alkolü bırakmayı düşün ya da beni bırakmayı başka bir çıkar yolumuz yok cevap gelirse paylaşırımm

bence sevgılınız ona olan sevgınıze guvenıyo. Bır gun alın karsınıza cıddı anlamda soyleyın ıstemedıgınızı. Hem sızınde resmıyete donusmus zaten. Aılelerın tanısması bence resmmıyetın baslaması demek. Hem sıze ne kadar duskun oldugunuda ogrenmıs olursun yol yakınken canım. Ben olsam oyle yapardım.

az önce bir mesaj attım-- artık ya alkolü bırakmayı düşün ya da beni bırakmayı başka bir çıkar yolumuz yok dedim

evet benim iyi niyetime sevgime çok güveniyor. hatta bazen sen mutsuz etmezsin biliyorm der.az önce bir mesaj attım bakalım cevap yazmadı daha. dedim ki ---artık ya alkolü bırakmayı düşün ya da beni bırakmayı başka bir çıkar yolumuz yok cevap gelirse paylaşırımm

iyi yapmışsın çünkü madem mutsuz olucaksın alkol alırken ki bu ilerde eminim çok fazlaşacaktır daha yol yakınken bir sonuca varmak iyi ya da kötü daha mutlu edecektir seni

haklsın bir karar vermem gerek artık. arkadaşının durumu nasıldı tam olarak?

Aynen soyle oldu onlar ailecek icmeyi seviyordu cocuk icin doğumgünü yaptiklarinda dahi icerlerdi... benim arkadas da dedi ki ben evimde icilmesini istemem illa icilecekse disarda yer bile ayarlarim dedi ama kabul ettiremedi sonuc yüzük atildi arkadasim attı ama.ne aradılar ne sordular oylece bitti 2 yillik iliski

Son düzenleme:
Şu laf bazen gerçekten doğru.
Onu sevmeye başladığında hayatına aldığında içki içen biriydi, şimdi ise onu değiştirmeye çalışıyorsun.
Herkes karşı gelebilir ama bana çok gereksiz bir davranış gibi geldi.
Alkolik değil bir kere ve dediği gibi haftasonları, ya da haftada bir içiyormuş.
Ben her gün içsem içerim. Kendimi bilecek ama azıcık çakır keyif ve mutlu olacak şekilde.
Ne var bunda ?
Alkolden sapıtmıyorsa sorun yok. Öyle bir yansıtmışsın ki adam alkolik, içince sana saldırıyor sanki ...
Ne yardan ne serden geçiyorsun ...
İşine gelmiyorsa ayrıl, ya da baştan başlamamalıydın. Şimdi değiştirmeye çalışman çok saygısızca.
O onun seçimi. Ben olsaydım, bırakmazdım. Seni bırakırdım.
Bir içki için, kendimi bildiğim halde, sana kötü davranmadığım halde ve zevk aldığım halde benden vazgeçecek birini hayatımda tutmak için çabalamazdım.
Durum bence böyle şahsen ...

Arkadaşım olmassa ayrılırım diyorsun ya nişanlılık döneminde herşeyi olur gözüyle bakarsın beynince oldurur bir çıkış bulursun.
Sen ben mi alkol mü dediğine göre senin fikrin sabit aile tarzın zaten belli.Sınrları çok fazla zorlamamak gerek bence.

Aslında hiç demek istemem öyle birşeyi zamanla belki beni tercih edip bırakır sonradan pişman da olmak istemiyorum onu da bu zamana kadar boşuna oyalamış gibi olmanın verdiği bir vicdan azabı da var. çünkü o bana en baştan demişti bak benim durumum belli ben içerim arada ve bırakırım diye seni kandıramam şu an lerde ne olur bilemem bi bakmışsın zamanla azaltarak bırakmışım dedi.bu içmem ilerde sorun olacaksa yol yakınken birbirimize çok bağlanmadan dönelim ben de vazgeçememiştim o zaman ondan. çünkü çok iyi niyetli konuşmuştu.

Sana tek cümle..
Evlendikten sonra daha beter olur.
Yemin bile edebilirim yani.
Karar senin..

Aslında hiç demek istemem öyle birşeyi zamanla belki beni tercih edip bırakır sonradan pişman da olmak istemiyorum onu da bu zamana kadar boşuna oyalamış gibi olmanın verdiği bir vicdan azabı da var. çünkü o bana en baştan demişti bak benim durumum belli ben içerim arada ve bırakırım diye seni kandıramam şu an lerde ne olur bilemem bi bakmışsın zamanla azaltarak bırakmışım dedi.bu içmem ilerde sorun olacaksa yol yakınken birbirimize çok bağlanmadan dönelim ben de vazgeçememiştim o zaman ondan. çünkü çok iyi niyetli konuşmuştu.

3.5 aylık birliktelik için oyalamış olmak istemiyorum mu dedin :D
Çok güldürdün beni gerçekten sağol.
Erkek milleti bizden yıllarımızı alır, hiç uğruna çeker giderler.
Biz ayların hesabını yaparız.
Üstelik geçerli ayrılık sebeplerimiz varken.
Biz akıllanmayız valla:ssz:

Şu laf bazen gerçekten doğru.
Onu sevmeye başladığında hayatına aldığında içki içen biriydi, şimdi ise onu değiştirmeye çalışıyorsun.
Herkes karşı gelebilir ama bana çok gereksiz bir davranış gibi geldi.
Alkolik değil bir kere ve dediği gibi haftasonları, ya da haftada bir içiyormuş.
Ben her gün içsem içerim. Kendimi bilecek ama azıcık çakır keyif ve mutlu olacak şekilde.
Ne var bunda ?
Alkolden sapıtmıyorsa sorun yok. Öyle bir yansıtmışsın ki adam alkolik, içince sana saldırıyor sanki ...
Ne yardan ne serden geçiyorsun ...
İşine gelmiyorsa ayrıl, ya da baştan başlamamalıydın. Şimdi değiştirmeye çalışman çok saygısızca.
O onun seçimi. Ben olsaydım, bırakmazdım. Seni bırakırdım.
Bir içki için, kendimi bildiğim halde, sana kötü davranmadığım halde ve zevk aldığım halde benden vazgeçecek birini hayatımda tutmak için çabalamazdım.
Durum bence böyle şahsen ...

sen de haklısın alttaki mesajımı (senin yazdığın mesajın altındaki )okursan ben başta başlamamalıydım diyorum böyle yapacaktım da. O da senin gibi düşünür eminim

Son düzenleme:
Sana tek cümle..
Evlendikten sonra daha beter olur.
Yemin bile edebilirim yani.
Karar senin..

sanmıyorum ya şimdiden daha beter olacağını kendi de diyor ben alkolü arttırsam şu an artırırım bekarım sonuçta karışan yok ben yıllarca bu şekilde içiyorm diyor. neden bu kadar eminsin sen?

sen de haklısın alttaki mesajımı okursan ben başta başlamamalıydım diyorum böyle yapacaktım da. O da senin gibi düşünür eminim

Ya ben, ya o şeklinde bir mesaj yerine, ben böyle böyle düşünüyorum baştan başlamamalıydım hata yaptım. O yüzden ayrılmak istiyorum. Çünkü sana içkiyi bırak diyemem. Buna hakkım yok deseydin daha iyi olurdu bence.
Bana biri böyle dese işte o zaman her şeyi bırakabilirdim.
Sen direk olan şartlarla başlayıp, şimdi ona ya o ya ben şeklinde sert bir şekilde sınır çiziyorsun.Bu sert gelir şahsen.
Ha mutsuz olcağımızı anlarsak ayrılırız lafına kötü konnuşmuş demişler ama bence doğru.
Mutsuz olacağınızı anlayınca ayrılmak kadar doğalı yok. İnsan mutsuz olacağını bile bile başlamamalı bir şeye.

Ya ben, ya o şeklinde bir mesaj yerine, ben böyle böyle düşünüyorum baştan başlamamalıydım hata yaptım. O yüzden ayrılmak istiyorum. Çünkü sana içkiyi bırak diyemem. Buna hakkım yok deseydin daha iyi olurdu bence.
Bana biri böyle dese işte o zaman her şeyi bırakabilirdim.
Sen direk olan şartlarla başlayıp, şimdi ona ya o ya ben şeklinde sert bir şekilde sınır çiziyorsun.Bu sert gelir şahsen.
Ha mutsuz olcağımızı anlarsak ayrılırız lafına kötü konnuşmuş demişler ama bence doğru.
Mutsuz olacağınızı anlayınca ayrılmak kadar doğalı yok. İnsan mutsuz olacağını bile bile başlamamalı bir şeye.

evet haklısın cevap gelmedi zaten neyse olmazsa dediğin gbi düzeltirim konuştuğumuzda

Evlendikten sonra daha beter olar durumundan kesinlikle emin olunamaz.
Belki de hiç içki içmeyen biri evlendikten sonra daha beter olur ? başlar içkiye filan. Bilebilir miyiz bunu ?
Ben 20 yaşıma kadar ağzıma içki koymadım. Hem inancım gereği hem sevmediğimden.
Bir anda değiştim. Bir şeyleri kafama takmamı engelliyor. Ben çok kafama takan biriyim çünkü.
Bir şeylerin nolacağını bilemezsin.
Ha mesela alkolik ya da şiddeti baya baya sergileyen biriyle evlenemez insan tabi.
Ama sevgilin için, evlenince daha beter olur demek biraz önyargı.

evet haklısın cevap gelmedi zaten neyse olmazsa dediğin gbi düzeltirim konuştuğumuzda

Yine de karar senin tabiki :)
İçer ve olur da anormal davranışlarını görürsen direk ayrıl tabi ki.
İnancın gereği de ağır geliyorsa ayrıl. Kendi doğrularının götürdüğü yoldan git.
Bakma bana da, eskiden olsa bırakırdım içkiyi belki onun için.
Ama şimdi kimse için hiçbir şeyi bırakasım yok :)

sanmıyorum ya şimdiden daha beter olacağını kendi de diyor ben alkolü arttırsam şu an artırırım bekarım sonuçta karışan yok ben yıllarca bu şekilde içiyorm diyor. neden bu kadar eminsin sen?

Çünkü evliyim ve verilen sözlerin nasıl unutulduğunu gördüm.
Peşimde afedersin it gibi gezen adamın beni 15 gün aramadığını gördüm.
Sen ol yeter bana başkası lazım değil diye yeminler eden adamın anam babam
diye kendini nasıl yırttığını gördüm.
Verdiği sözler için hayır ben öyle demedim dediğini gördüm.
Bir erkeğin ağzından çıkanlara çok inanma diyorum.

Burda çok konu okuduk bekarken kahve alışkanlığı olan adam evlenince ne işim var deli misin
ben seni bırakıp ne diye gideyim kahveye diyen adamlar gece yarısı giriyor eve.
Kadın ağlıyor yalvarırım çaresizim ne yapmalıyım diye.
Arada alkol alıyorum söz veremem ama rahatsız etmem diyen adamların evlenince
abarttığını daha beter olduğunu da okuduk.

Seviyorsun ve inanmak istiyorsun.
Hepimiz aynı hataya düştük.
Beni uyaran olmamıştı ama..
Uyaran olsaydı da istediğime inanacaktım sanırım..
Kendimizi unutup seviyoruz malesef..

Yine de karar senin tabiki :)
İçer ve olur da anormal davranışlarını görürsen direk ayrıl tabi ki.
İnancın gereği de ağır geliyorsa ayrıl. Kendi doğrularının götürdüğü yoldan git.
Bakma bana da, eskiden olsa bırakırdım içkiyi belki onun için.
Ama şimdi kimse için hiçbir şeyi bırakasım yok :)

ya hiç ayrılasım yok da mantığım kabul etmiyo bazen hiç öyle birini hayal etmemiştim. alışık değilim öyle içen biriilerine arkadaş olsun aile olsun vs..gerçek aşk sevdiği için herşeyden vazgeçmek bence ama bu zamanda gerçek aşk zor bee :S

bu forumda arada bir iki kadeh içen sosyal içiciler alkolik olarak görülmüyor mu çok rahatsız oluyorum.alkol kullanmayan biri ile birlikte olmak bir seçim olabilir evet ama bu kadar dramatik yaklaşmaya ne gerek var?her alkol alan psikopata bağlamıyor ki.

anlaşılan ailede aldığın değerlere ters
sana da ters geliyor ki bıraktırmak istiyorsun
e güzel arkadaşım madem neden içmeyen birini tercih etmedin
bana konuşmaları lakayıt ve itici geldi.. öyle mi.. yoksa sen anlatırken mi şekilde değiştirdiler
şu kadarcık anlatımdan bile belli, asla bırakmayacak, hatta sana içki sofraları kurdurtacak
sen nasıl anlamadın bunu
daha çok yeni bir ilişki
yol yakınken vazgeç derim

Evlendikten sonra daha beter olar durumundan kesinlikle emin olunamaz.
Belki de hiç içki içmeyen biri evlendikten sonra daha beter olur ? başlar içkiye filan. Bilebilir miyiz bunu ?
Ben 20 yaşıma kadar ağzıma içki koymadım. Hem inancım gereği hem sevmediğimden.
Bir anda değiştim. Bir şeyleri kafama takmamı engelliyor. Ben çok kafama takan biriyim çünkü.
Bir şeylerin nolacağını bilemezsin.
Ha mesela alkolik ya da şiddeti baya baya sergileyen biriyle evlenemez insan tabi.
Ama sevgilin için, evlenince daha beter olur demek biraz önyargı.

Bak canım hiç içki içmemiş senin gibi birinin sonradan alkole başlama
olasılığı % kaçtır?
Arada alkol içen, sıkıntılı anlarında kendini alkolle rahatlatan, ya da keyfine
arkadaşlarıyla bir araya geldikçe her önüne koyulan bardağı deviren adamın
daha sonra abartma olasılığı % kaçtır?

Bekarlar çok daha tozpembe bakıyorlar hayata.
Bilemeyiz emin olamayız o da risk bu da risk değil mi diye.
Evet ama hangisi en büyük risk?
İşte bu çok çok önemli.

Hesapta olmayan bir durum evlendikten sonra çıkar kader,kısmet dersin.
Ama hesapta olan bir durumu görmek istediğin gibi görüp evlenirsen
ve hayal kırıklığı yaşarsan. Ne yaptım ben salak kafam diye kafanı vuracak
duvar ararsın..

Sevgi güzel şey sevelim ama kendimizi daha çok sevelim.
Bile bile lades demeyelim.

Alkol içmeyen ve bırakmasıyla ilgili konu açan birine
belli olmaz bakarsın seni başlatırım balkonda tatlı tatlı patlatırız diyen biri...
Azıcık gerçekleri görelim.

Haftada bir alkol alırım diyen
ve bunu dışarda arkadaşlarıyla yapmak isteyen adam,
emin ol evlendikten sonra belki de her gün isteyecek.

Ben eşimle 7 yıl flörtten sonra evlendim.
Bu süreçte ilk başlarda eşim ağzına içki koymazken,
benim onu her terk edişimde rakı içmeye başladı :)
Barışıyorduk geri bırakıyordu :)

Ama evlendikten sonra asla içmem diyordu.
Çok şükür evleneli 9 yıl oldu asla evimize içki girmedi.
Yeni evlendiğimiz zamanlarda ağzını arardım,
hadi gel bugün kafaları çekelim diye, benden önce o tepki gösterirdi.
Arkadaşları içmeye gider, kendisi gitmez, İçkisiz yere gideceklerse gider.

Ama bu şekilde düzenli alkol alıp evlendikten sonra da içeceğinin sinyalini veren insan,
bırakmaz bence.
Sen de içmesini istemediğine göre evliliğinizde sorun teşkil edecektir...

Back
X