• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin alkolü bırakma ümidiyle yaşıyorum..

Sevgilimle 3,5 aydır birlikteyiz.Bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık(evlenme amaçlı) ben 28 o 33 yaşında. İkimizde devlet memuruyuz. Baştan beri alkol aldığını biliyordum. Ben bağımlı değilim haftada bir iki arkadaşlarla muhabbet ederken zevkine içerim 2-3 bira içerim. O da kendimi bilecek kadar sarhoş filan olmam demişti. Ben de hem dini yönden hem de alkolün sosyal açıdan verdiği zararlardan dolayı hep korkmuşumdur ve rahatsız olmuşumdur. Ben de bunu kendisine söylemiştim. O da beni yasaklayıcı değil de ikna ederek belki bıraktırırsın demişti. Ben de o ümitle o zamanlar o alkol olayını göz ardı etmeye çalışmıştım.Sonra sevdim onu aşık oldum ama hep huzursuz oldum arkadaşıyla alkol aldığı geceler. Ona da belli ettim ama o abarttığımı düşündü hep. Evlenince bu kadar çıkmayacağını haftada bir veya 10 günde bir içmek için çıkacağını söylüyor. Bi de zamanla azaltırım bi bakmışsın bırakmışım gibi ümitler de verdi zamanında. (Bu arada evde içmesini kesinlikle kabul etmeyeceğimi de söyledim kabul etti. Zaten ben tek başıma içersem pek zevk almıyorm dedi..) Neyse ben de ona güvendim ümitlenmek istedim ve hala her çıkışında huzursuz olsamda ona belli etmiyorum bu aralar pek. Neyse bugün konuşurken kendisine alkolü evlenince bir müddet sonra bırakma ümidimden bahsettim. Kendisi de ben evlenince seni bu alkole alıştırırım bakarsın balkonda açmışım şarapı şampanyayı oh tatlı tatlı ne güzel dedi. Tüm ümitlerim orda yıkıldı. Kendisine de dedim benim ümidim senin alkolü kalmaz bırakman,senin ümidin de beni alkol almana alıştırman dedim. Bakalım cnm merak etme kafanı yorma sen filan dedi. Ben de ee ne zaman bırakırsın dedim bırakırım cnm hep içecek halim yok ya dedi. Ama ben iyice artık korkuyorum evlenince bu konuda onu da kendimi mutsuz edeceğimden. Bu arada aileler de tanıştı 20 gün önce. 2-3 hafta sonra da isteme olabilir diye düşünüyorduk.Ayrılsam diyorum seviyorum vazgeçemiyorum öyle hemen. Bilmiyorum kafam karışık lütfen görüşlerinizi paylaşın benle.

Alkol bütün kötülüklerin anasıdır
Klişe bir laf ama doğru.
Sevgilin 10 günde birle kalmaz evlendikten sonra.
Eşimin bir arkadaşı üniversitedeyken tek tük içerdi.
Adam evlenmiş çocuğu bile olmuştu
Geçenlerde uzun zamandan sonra buluştular eşimle
adam artık evdede içtiğini söylemiş eşime,eşim şok olmuştu
Bu adam karısının çocuğunun yanında da başlamış bu işe eskiden böyle alenen yapmazdı dedi
Demem o ki bu iş sizin eve de sıçrar huzurun kaçar,bu saatten sonra da bırakamaz
Kendisi de farkında seni geçiştiriyor.

her haftasonu alkol alan tanıdıklarım var ama alkolik degiller illa adam 10 gunde bir arkadaslarıyla bir ortamda oturup iciyor diye ilerde mutlaka alkolik olur diye bir durum yok herkesin bakıs acısı farklıdır sen bu konularda anlayıslı olamıycagını dusunuyorsan bencede devam ettirme

Son düzenleme:
alkol ve kumar için kötülüklerin başıdır derler
o kadar doğru ki, acaba iyi olur mu diyerek kişinin kendisini ve ailesini riske atmasına değmez
birkaç ay önce bir öğrencinin babası alkollüyken beşinci sınıfa giden oğlunu öldürdü
alkol insanın aklını alır, kendini kaybettirir, insan dünya iyisi bile olsa alkollüyken her kötülüğü yapabilir
zaten Allahın yasakladığı bir şey olan evde, ailede huzur, bereket olur mu

Bak canım hiç içki içmemiş senin gibi birinin sonradan alkole başlama
olasılığı % kaçtır?
Arada alkol içen, sıkıntılı anlarında kendini alkolle rahatlatan, ya da keyfine
arkadaşlarıyla bir araya geldikçe her önüne koyulan bardağı deviren adamın
daha sonra abartma olasılığı % kaçtır?

Bekarlar çok daha tozpembe bakıyorlar hayata.
Bilemeyiz emin olamayız o da risk bu da risk değil mi diye.
Evet ama hangisi en büyük risk?
İşte bu çok çok önemli.

Hesapta olmayan bir durum evlendikten sonra çıkar kader,kısmet dersin.
Ama hesapta olan bir durumu görmek istediğin gibi görüp evlenirsen
ve hayal kırıklığı yaşarsan. Ne yaptım ben salak kafam diye kafanı vuracak
duvar ararsın..

Sevgi güzel şey sevelim ama kendimizi daha çok sevelim.
Bile bile lades demeyelim.

Alkol içmeyen ve bırakmasıyla ilgili konu açan birine
belli olmaz bakarsın seni başlatırım balkonda tatlı tatlı patlatırız diyen biri...
Azıcık gerçekleri görelim.

Şuan benim de önüme hangi bardağı koyarsan koy deviririm :1:
Ben genellemelere inanmıyorum belki o yüzden bilemeyiz şeklinde konuşuyorum.
Yani yüzdeye vurmak tuhaf değil mi sonuçta şartları bilemeyiz yinede ?
Abartmaya da bilir . Beş parmağın beşi bir değil. Bilmiyorum tabi herkes nasıl isterse öyle :)
Yani bırakma olasılığı ile abartma olasılığı aynı. İşte bu yüzden bilemeyiz diyorum.
Alkolü evlendikten sonra bırakanlar yok mu ?
Ama adam bırakma niyetinde değil şuanda tabi, belki sen başlarsın dediğine göre.
Gerçi o da benim kafada galiba, harbiden konu sahibi başlarmış içmeye :)
Neyse türlü türlü fikirler tabi.

Birincisi bu cocuk sosyal icici degil
Bu ayrimi yapalim
Sosyal icici haftada 2-3 gununu ickiye ayirip gece 1-2 de eve gelmez
Evlendikten sonra icki icmeye devam edecegini anlamamak icin cok hayalperest olmak gerekir
Cunku alkol bagimlilik yaratan bir maddedir ve doz artirilarak devam eder

Beni alkolunden daha cok rahatsiz eden konusu sana olan ilgi ve sevgi azligi gibi geldi
Cok duygusuz hic aşik degil sadece mantigiyla senle beraber gibi
Sen bu iliskide daha samimi tarafsiz
Daha guvenilir sensin bence
Once sevgisinden emin misin ki sende alkol mu ben mi sorusunu sormaya cekindigine gore
Sen de emin degilsin
Cok yeni bir iliski lutfen yillarini vermedin sen bu adama
Ailenle tanistirmadan once birak alkolunu once aşkindan emin ol
Alkolle belki evlilik giderde
Sevgi ask olmadan cok zor

adam belli ki alkolü bırakamayacak. bence yol yakınken bitirin. ileride çok üzülürsünüz.

herkes bişey diyo kafam karıştı onla da konuştuk biraz önce dedim ki ne diyosun mesajıma saçmalıyosun ben tabiki seni tercih ederim niye seni bırakayım dedi ben de o zaman alkolü bırakmayı düşün dedim tamam cnmm düşünüyorum önümüzdeki on yıl içinde bırakmayı düşünüyorum dedi lakayt bi şekilde.. bence de bırakmaz o. beni bırakır onu bırakmaz gibime geldi söylediğimi ciddiye almadı ama yakında ciddi bir kararla çıkacam karşısına. daha doğrusu ayrı şehirlerde olduğumuz için telefonda diyecemm

herkes bişey diyo kafam karıştı onla da konuştuk biraz önce dedim ki ne diyosun mesajıma saçmalıyosun ben tabiki seni tercih ederim niye seni bırakayım dedi ben de o zaman alkolü bırakmayı düşün dedim tamam cnmm düşünüyorum önümüzdeki on yıl içinde bırakmayı düşünüyorum dedi lakayt bi şekilde.. bence de bırakmaz o. beni bırakır onu bırakmaz gibime geldi söylediğimi ciddiye almadı ama yakında ciddi bir kararla çıkacam karşısına. daha doğrusu ayrı şehirlerde olduğumuz için telefonda diyecemm

Alkol için değil, ciddi bir meselede böylesine çocukça lakayt olabildiği için bitir.
Yarın bir gün, ev kiramız gecikti hayatım ödemeyi düşünmüyor musun ? dediğinde, "düşünüyorum kuzum çıkmaz ayın son perşembesi" diyecektir eminim.
Bir adamla oturup ciddi ciddi konuşabilmelisin. Ve bir adam net olmalı. Cümlenin başı, sonu ayrı oynuyor yani.
Alkol kötülüklerin anası mı ? bilemem. Ama bu şekildeki boş insanlar cehenneme direk olsa yeri.
Sinirlendim şimdi, ayrıl bu adamdan güzelim sen. :20:

Birincisi bu cocuk sosyal icici degil
Bu ayrimi yapalim
Sosyal icici haftada 2-3 gununu ickiye ayirip gece 1-2 de eve gelmez
Evlendikten sonra icki icmeye devam edecegini anlamamak icin cok hayalperest olmak gerekir
Cunku alkol bagimlilik yaratan bir maddedir ve doz artirilarak devam eder

Beni alkolunden daha cok rahatsiz eden konusu sana olan ilgi ve sevgi azligi gibi geldi
Cok duygusuz hic aşik degil sadece mantigiyla senle beraber gibi
Sen bu iliskide daha samimi tarafsiz
Daha guvenilir sensin bence
Once sevgisinden emin misin ki sende alkol mu ben mi sorusunu sormaya cekindigine gore
Sen de emin degilsin
Cok yeni bir iliski lutfen yillarini vermedin sen bu adama
Ailenle tanistirmadan once birak alkolunu once aşkindan emin ol
Alkolle belki evlilik giderde
Sevgi ask olmadan cok zor
bilmiyorum sevgisini çok sevdiğinin söylüyor hep ama bugün dedi ki sen benden daha çok seviyorsun. sen beni mutlu edersin buna eminim de ben seni mutsuz eder miyim diye korkuyorum dedi..

Alkol için değil, ciddi bir meselede böylesine çocukça lakayt olabildiği için bitir.
Yarın bir gün, ev kiramız gecikti hayatım ödemeyi düşünmüyor musun ? dediğinde, "düşünüyorum kuzum çıkmaz ayın son perşembesi" diyecektir eminim.
Bir adamla oturup ciddi ciddi konuşabilmelisin. Ve bir adam net olmalı. Cümlenin başı, sonu ayrı oynuyor yani.
Alkol kötülüklerin anası mı ? bilemem. Ama bu şekildeki boş insanlar cehenneme direk olsa yeri.

Kesinlikle katılıyorum...
Hic hoslanmam boyle dalgaci lakayt insanlardan özellikle de ciddi bişey konuşuluyor ise. ..

çok kadersiz bir insanım ben ya kime el atsam üzülüyorum ama bunda başta bile bile lades dedim benim de suçum var ama napim güvenmek sevmek sevilmek istedimm.. belki yaş geçiyo artık kolay kolay sevemeyeceğim de ama ayrılacamm galiba :(

çok kadersiz bir insanım ben ya kime el atsam üzülüyorum ama bunda başta bile bile lades dedim benim de suçum var ama napim güvenmek sevmek sevilmek istedimm.. belki yaş geçiyo artık kolay kolay sevemeyeceğim de ama ayrılacamm galiba :(

İnsanların bazı seçimlerine asla karışmam ama bana takındıkları tavırları önemlidir.
Sen orada duygusal olarak üzülürken onun resmen hani bişey geçmek derler ya hah aynen öyle geçmesi, ağzına terlikle vurulası bir durum.

Son düzenleme:
İnsanların bazı seçimlerine asla karışmam ama bana takındıkları tavırları önemlidir.
Sen orada duygusal olarak üzülürken onun resmen hani bişey geçmek derler ya hah aynen öyle geçmesi, ağzına terlikle vurulası bir durum.

evet o yapıyo bazen böyle. konuştuğumuzda da kafası güzeldi biraz da ondan.. neysee hayırlısı olsunn

neyse arkadaşlar çoook sağolunn benim derdime ortak olduğunuz için yatıyorum ben.. yarın devam ederiz iyi geceler herkese

evet o yapıyo bazen böyle. konuştuğumuzda da kafası güzeldi biraz da ondan.. neysee hayırlısı olsunn

Bak bu da kötü işte. Çünkü ben ne kadar içersem içeyim, ciddileşebiliyorum.
Ama bu içkiyle değil insanın kendiyle alakalı bir durum.
Mesela bazı bünyeler zor sarhoş olur çünkü normalde kafaları çok yerinde insanlardır.
Kaç yaşındasınız ?

çok zor bi durum Allah hakkında hayırlısını nasip etsin...
bunu en iyi bilenlerden biriyim.. çook ama çok iyi düşün... Aileni düşün ileride çocuklarını düşün en baştada kendini düşün...

sen içmesini istemiyorsun... şimdi rahatsızken evlenince daha çok batacak sana... ki ilerde sen neden bırakmıyorsun dediğinde senin yüzünden demezse gel beni bul :)) yaşanabilecek olumsuzlukların sonunda içkiye sarılmayacağına garanti verebilir misin.. ki herhafta sonu içen insan kimse kusura bakmasın ama bağımlıdır ve kolay kolayda bırakamaz... içini karartmak istemezdim ama ben konu içki olunca olumlu bakamıyorum maalesef...

tatlim bundan emin ol ki, ALLAHcc sana daha hayirlisini nasip edecek ki, sen bu kisiden ALLAHin razi olmadigi seyi yaptigindan ayriliyorsun...
ve bu sekilde de dua et insaALLAH, ya RABBI senin rizan icin .... ayrildim bana daha hayirli birini nasip et insaALLAH diye...
bak sabir et ve gör neler oluyor ;)

Ben de biriyle tanışmıştım böyle, arkadaş ortamında sürekli içerdi çok rahatsız olduğumu söyledim bana ee sen de kapan madem öyle niye açıksın filan diyodu. Yok ben sarhoş olmuyorum, yok 16 yaşından beri içiyorum bağımlı değilim bilmem ne. Bana evde filan içtiğini söylemiyo. Ailesi benim oturduğum şehirdeydi orda görüşmeye başladık zaten izne geldiğinde, gidince kameradan konuşmaya başlamıştık nette bi baktım kamerayı ne zaman açsa elinde bira şişesi sahile gider elinde yine içki kız kardeşiyle filan içiyo alkol hiç tahammül edemediğim birşeydir benim de direk şutladım. hiç kimse alkolik olarak başlamaz zaten ayda 1-2 dersin bakmışsın haftada olmuşsun sonra bakmışsın her gün alıyosun. Alkol adama herşeyi yaptırıyor.

Biraz uzun oldu ama, sen de bu kadar rahatsızsan kesinlikle evlenme bu adamla. Bahsettiğim şahıs 28 yaşındaydı 16 yaşından beri içiyor ama bağımlı değilMİŞ :ssz:

Back
X