- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Olur hem de bal gibi olur.aşırı dindar ne ya? adamlarin inancinin geregi budur, o sekilde yasiyolardir.. asiri mi az mi cok mu, sınır mı cizeceksin? dindar olsunlar da aşırı olmasinlar nedir yani..
uymuyosa baskasi ile olacaksin.. o ailenin cocugu o da, illa ki uysun isteyecektir..
senin anlayisin farkli ise, ki olabilir, girmeyeceksin iclerine.. insanlari begenmez ve elestirir tarzda konusuyosun gibi geldi, ondan benim de bu uslubum..
ben de buna asiri demek bize dusmez demek istiyorum iste, yani sınır cizmek.. inanclarinin geregi haremlik-selamligi gerektiriyordur, uyguluyolardir.. uyar/uymaz; bu apayri bi konu.. niye uymuyorsun demiyorum zaten konu sahibine..lavantakokulusandık, yazılanlardan aşırı dindar oldukları belli. Ayrıca beğenmeme değil bu yazıların sebebi.
Bence, bir yeğenin dayısının evine yengesinden dolayı gidememesi, aşırılıktır yani. MAntıklı bir şey mi bu?
Kesinlikle katılıyorum, ailesi gelin için değisecek değil ya kapanmasını istiyecekler bence, hatta zorluycaklar bile. Istemeyen evlenmez, çünkü kendi ailemden de biliyorum. Ya gelin değişir, ya da oģullarına almazlar olur biteraşırı dindar ne ya? adamlarin inancinin geregi budur, o sekilde yasiyolardir.. asiri mi az mi cok mu, sınır mı cizeceksin? dindar olsunlar da aşırı olmasinlar nedir yani..
uymuyosa baskasi ile olacaksin.. o ailenin cocugu o da, illa ki uysun isteyecektir..
senin anlayisin farkli ise, ki olabilir, girmeyeceksin iclerine.. insanlari begenmez ve elestirir tarzda konusuyosun gibi geldi, ondan benim de bu uslubum..
Evet kızlar benim derdim sevgilimin aşırı dindar ailesi. 3 yıllık bi ilişkim var ve sevgilimin ailesi aşırı dindar. Öyle ki akrabalar bir araya geldiklerinde bile farklı odalarda oturuyorlar. Sevgilimin dayısı annesi ve babasıyla yaşıyor. Sırf yengesi de o evde kalıyor diye anneannesini ve dedesini ziyarete gidemiyor. Ailelerinde hiç çalışan bayan yok bayanın çalışması hoş karşılanmıyor ve daha nicesi. Sevgilim dindar bi insan değil ( ki olsa bile benim sorunum dindarlık değil aşırılık) neticede o ailede büyüdü. Bazı konularda benî gerçekten sıkıyor ama yeri geldiğinde benim yanımda olduğu da oluyor. Mesela annesini çok seviyorum ama sürekli kapanacak mı diye soruyor sevgilim annesine bunun benim kararım olduğunu her seferinde söylüyor ama eminim sevgilim dahil tüm ailesi kapalı olmamı istiyor. Ailede açık kimse yok onları da anlıyorum ama zoruma gidiyor. Ailesinde neredeyse herkes görücü usulüyle evleniyor zamanı geldiğinde benden ayırıp ona da görücü usulüyle birini bulmalarından endişe ediyorum
bence degilOlur hem de bal gibi olur.
Dedigim gibi eltim evde dahi carsafla oturur. Tamam otursun kayinlari varken yuzunu kapatir. tamam kapatsin. Ama bunlar da oldugu halde, esim onun bulundugu holden falan gecemez. Once haber verir o baska odaya gider esim oyle gecer.
Kaynim ben gittigimde selamun aleykum nasilsiniz seklinde basi onunde bir kez sorar.
Esim yengesinin sesini de duymus degil.
Bunlar asiri degil de nedir?
Dinin sinirlari belli, hayati bu kadar zorlastirmak asiriya kaciyor.
Onlar salonda yemek yiyor diye ben odada tikili kaliyor mutfaga bile gecemiyorsam bu asiriliktir.
Arkadaşımız genç, ağız alışkanlığı olarak o şekilde duyduysa o şekilde yazmıştır zira arapça teleffuzu kolay bir lisan değil. Dalga geçtiğini sanmıyorum.Evet forumca paronoyak olduk sonunda...elhamdürüllah bir karikatürdü geçiyordu, amaç ne acaba dalga geçmek mi
şu an konudan işkillendim
müslüman birisi bunun şaka olduğunu bilir ve bu şekilde kullanmaz herhalde
Icine girmeden once ben de boyle dusunurdum, ama onlarla beraber ayni ortamda bulunmak zorunda olanlar icin ne kadar zor oldugunu tahmin edemezsiniz.bence degilherkesin din anlayisi farkli, ben buna saygi duyuyorum yalnizca.. Ayse sadece namaz kilar, Fatma sadece oruc tutar, biri de carsaf giyer sokaga gerekmedikce cikmaz.. hepsinin de kendi anlayisi ve yasayisi..
bana uymuyosa o insanlarla yasamam o zaman.. bu kadar..
anlayisiniz ayni degilse zorlanmani anliyorum da, bu arkadas (konu sahibi) en basindan goruyor her seyi, kimse bsy saklamiyor, o zaman bile bile lades demesin, cunku gelin-aile birbirine uymadigi surece malesef sknti yasaniyor, hepimiz biliyoruz.. yalnizca din konusu degil bu..Icine girmeden once ben de boyle dusunurdum, ama onlarla beraber ayni ortamda bulunmak zorunda olanlar icin ne kadar zor oldugunu tahmin edemezsiniz.
Bana uymuyorsa yasamam demek kolay.
Ben onlarla yasamiyorum lakin kucuk eltim yasamak zorunda.
Ben de gittigimde orda kalmak zorundayim. Sonucta esimin ailesini ziyarete gidip otelde kalacak halimiz yok.
Zaten eve sonradan dahil olanlar onlar.
esimin abisi cok otoriter.
Gorumcemi de peceye soktu. 6 yasindaki yegenine de kisa kollu falan giydirmiyor, barbileri falan attirdi.
Nedense herkes ondan cekiniyor.
Onceleri oraya gittigimizde eglenirdik, simdi sirf sıkıntı stres,
Hic icimden gitmek gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?