Sevgilimin aşırı dindar ailesi

lampi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
108
100
18
Evet kızlar benim derdim sevgilimin aşırı dindar ailesi. 3 yıllık bi ilişkim var ve sevgilimin ailesi aşırı dindar. Öyle ki akrabalar bir araya geldiklerinde bile farklı odalarda oturuyorlar. Sevgilimin dayısı annesi ve babasıyla yaşıyor. Sırf yengesi de o evde kalıyor diye anneannesini ve dedesini ziyarete gidemiyor. Ailelerinde hiç çalışan bayan yok bayanın çalışması hoş karşılanmıyor ve daha nicesi. Sevgilim dindar bi insan değil ( ki olsa bile benim sorunum dindarlık değil aşırılık) neticede o ailede büyüdü. Bazı konularda benî gerçekten sıkıyor ama yeri geldiğinde benim yanımda olduğu da oluyor. Mesela annesini çok seviyorum ama sürekli kapanacak mı diye soruyor sevgilim annesine bunun benim kararım olduğunu her seferinde söylüyor ama eminim sevgilim dahil tüm ailesi kapalı olmamı istiyor. Ailede açık kimse yok onları da anlıyorum ama zoruma gidiyor. Ailesinde neredeyse herkes görücü usulüyle evleniyor zamanı geldiğinde benden ayırıp ona da görücü usulüyle birini bulmalarından endişe ediyorum

Senin dine bakış açın nedir, sınırların nedir nasıl bir aile yapın var bunları bilmeden pek yorum yapamayız.

Sevgilinizin bu durumlar karşısındaki tutumu ne? Durumun farkında mı? Önemli olan bu. Sevgilin dengeyi sağlayabilecek karakteri oturmuş ve farkındalık sahibi ise bu durumları yönetebilir.
Değilse dediğniz gibi zamanı geldiğinde ailesini bulduğu biri ile evlenecektir.
Dindar bir aileyiz kaç göç olayı bu kadar olmasa da bizde de vardır ama aileye yeni giren gelin-damatlara herhangi bir baskı yok, kendi tercihidir karışılmaz uyum gösterilir.
Böyle bir aile mi yoksa asla kabul etmeyecek kişiler mi bu da önemli

Son düzenleme:
Ailenin kafa yapısını degistiremezsin zaten, az görüşürsünüz, siz mutlu olduktan sonra onlar da sana alisir bence.
Sizi ayırıp başkasıyla evlendireceklerini sanmıyorum, zaten dindarlarsa bunun günah olduğunu biliyorlardır

Ben muhafazakar bir insanim. Esimin abisi asiri uc durumda. Esim hala yengesinin yuzunu gormus degildir.
Esimin abisi evlenip ailesinin yanina yerlesmeden once biz ne zaman gitsek beraber yer icer, gezerdik.
Ne zaman ki onlar geldi duzen degisti.
Abisi bizlerle, yengesi de erkeklerle oturamayacagi icin, ve once erkekler mantiginda olduklari icin 1 saat erkeklerin yemegini bitirmesini bekledigimi bilirim.
Son ziyaretimden sonra artik gidesim yok.
1 ay orada kaliyoruz sonucta. Dedigim gibi tesetturlu oldugum, geregince haremlik selamlik uygulayan bir aileden geldigim halde bu kadari bana bile agir geliyor.
Demem o ki cok zorlanirsiniz, hele ki taban tabana zit olmak cok zor olur.

Senin dine bakış açın nedir, sınırların nedir nasıl bir aile yapın var bunları bilmeden pek yorum yapamayız.
Ailemin dinle pek alakası yoktur açıkçası. Elhamdürüllah müslümanım ama namaz kılanımız ya da namaz kılanımız yok. Kapananımız da yok

Ben yapamazdım öyle bi aile ile çünkü emin ol sadece sana değil yedi ceddine karışır ve akıl verirler sen kapansan nolur annen açıksa o da kapansın

ileride simdi olmassa evlendiginde muhakkan kapanmani isteyecekler sevgilin dahil, kapanmani istemekten ziyade seni buna mecbur birakacaklar bence

bu kotu birsey degil aslinda cok iyi birsey ama bu Allahla senin aranda olan bir iliski, baskasi icin degil sen istedigin icin olmasi gereken birsey

eger niyetin yoksa sevgiline simdiden soyle ve ilerde sorun olmasini istemedigini dile getir

aşırı dindar ne ya? adamlarin inancinin geregi budur, o sekilde yasiyolardir.. asiri mi az mi cok mu, sınır mı cizeceksin? dindar olsunlar da aşırı olmasinlar nedir yani..
uymuyosa baskasi ile olacaksin.. o ailenin cocugu o da, illa ki uysun isteyecektir..
senin anlayisin farkli ise, ki olabilir, girmeyeceksin iclerine.. insanlari begenmez ve elestirir tarzda konusuyosun gibi geldi, ondan benim de bu uslubum..

aynı odada oturunca ne oluyor ki? benim dayımın kızını istemeye geldiler, karşı tarafın babası içeri girer girmez kadınlar ayrı erkekler ayrı otursun , bizde haremlik selamlık var" dedi.
Dayımda bizde yok dedi. Kızıda vermedi. Yani asla uyum sağlayamazlardı zaten. Ailelerin uyumu önemli

En kötüsünü düşünüp bütün bu uygulamalara sizin de dahil olacağınızı düşünün. Bu durumda eğer "yapabilirim" derseniz tamam. Ama "dayanamam" derseniz bence iyice bir düşünün.
Şu anda ailesine karşı sizi koruyor olabilir ama evlenince 180 derece dönen çok erkek var, size baskı yapmaya çalışabilir, sonuçta onun büyüdüğü ortam bu.

Ben (ve benim ailem) asla böyle bir aileyle yapamazdık mesela.

Ailemin dinle pek alakası yoktur açıkçası. Elhamdürüllah müslümanım ama namaz kılanımız ya da namaz kılanımız yok. Kapananımız da yok
Dinle alakalı olmadığın belli zaten, Elhamdürüllah değil kız Elhamdülillah derler, allah iyiliğini versin

Peki şimdi diyelim eskaza evlenmeye karar verdiniz ve evlendiniz, arkasından din baskısı gelmeye başladı. Zorla kapatmaya çalıştılar, saçına başına, makyajına, giyimine, ve hatta zamanı gelince izlediğin bir filme ve okuduğun kitaba bile karışmaya başladılar. Ne yapacaksın? Bunu kabul edebilir misin canım? Başa çıkabilecek misin?

Mutlu olacagini sanmiyorum. Uc noktalarda inancini ya da ideolojisini yasayan insanlarla mutlu olabilmek icin onlar gibi olmak gerekli. Cunku senden bekleyecekler ayni seyi. Kendisi yasayip sana saygi duyulabilecegini dusunmuyorum acikcasi o ailede kapanmazsan sikinti yasarsin. Sana secim sansi birakmayabilirler.

lavantakokulusandık, yazılanlardan aşırı dindar oldukları belli. Ayrıca beğenmeme değil bu yazıların sebebi.

Bence, bir yeğenin dayısının evine yengesinden dolayı gidememesi, aşırılıktır yani. MAntıklı bir şey mi bu?

nedense bu ailesi aşırı dindar erkekler gidip hemen normal giyimli kızlara yanaşma peşindeler o kızı da zorla kendilerine benzetmeye çalışmaktan zevk alıyorlar adeta.

ben olsam o aileyi görünce yavaştan ilişkiyi bitirirdim dindar oldukları için değil o aile içinde kendim olarak kalamayacağım içindir bu. erkek arkadaşıma da kızarım hatta aileni bile bile niye benimle sevgili oldun diye.

davul bile dengi dengine.

Herkesin görüşü farklıdır... Onları aşırı dindarlık değilde takva halinde yaşamak diyelim.. Ama anesinin de kapanacak mı diye sorması yanlış olmuş... Bu kimsenin zoruyla olmaz, olmamalı insan kendi istemeli.. Bunu tesettürlü biri olarak diyorum.
Bence oturup önceden konuşun.. zorlamalar vs olmasın.. birşeyleri kendi isteğiniz olursa, yaşayarak görerek kendiniz uygularsınız zaten.Peygamberimiz(S.A.V)
Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; Sevdiriniz (müjdeleyiniz), nefret ettirmeyiniz. demiş.. Zorlamamak gerekir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…