Sevgilimin balık merakı

Açıkcası hiç arkadaşının olmaması, sırf senle ve balık dünyasıyla yaşaması bi'yerden sonra ilişkinizde patlak verir.

Ben de hep "aman aşkım yeter, hem sevgilim hem dostum mis" derim ama gerçek dünyada öyle olmuyo 1 ay arkadaşlarımla görüşmeyim istemdışı patlıyorum, pimpirikli gibi her şeyi takıyorum. Keza erkek arkadaşım da öyle, oyüzden arada derim bu boş vaktinde buluşmayalım sen arkadaşlarınla görüş havan değişir iyi olur diye.

Böyle bi'sen, bi'ben, bi'de balık olarak huzurunuz uzun sürmez bence.

Senin yerinde olsam teşvik ederim, zaten ben sevmem öyle asosyal tipleri bi'yerden sonra kendine güveni de kalmaz.

Her şeyin fazlası zarar yani:26:

benimde korktuğum şey buydu. sürekli onları konuşuyor deli gibi.

Herkese iyi akşamlar,

2 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım 26 ben 21 yaşındayım. ikimizde üniversite öğrencisiyiz.
Onun ben hayatına girmeden önce çok geniş bir çevresi varmış. Bilirsiniz işte gece hayatı kız erkek karışık içki falan filan.. Kendimde bizzat şahit oldum bu ortama. Neyse, benden sonra kendisinden asla böyle bir talebim olmamasına ragmen herşeyi bıraktı. Gece dışarı çıkmadı kız arkadaşlarıyla görüşmedi. hatta erkek arkadaşlarıyla bile çok seyrek görüşür oldu.

Bende bu durumdan şikayetçi değildim tabi. hatta hoşuma bile gidiyordu. Ama zaman geçtikçe resmen eve kapandı.Okulda bile konuştuğu arkadaşları yok. Sadece sen yetiyorsun bana diyordu. ama böyle nereye kadar devam eder ki? Bir süre sonra kendine hobiler edinmeye başladı. Profesyonel makine aldı fotografçılık kursuna yazıldı. bununla oyalandı doğa fotografları falan çekti ama eğer gidipte model bulup onların resmini çekseydi çok kıskanırdım. Neyse buna izin vermeyeceğimi bildiği için doğa fotograflarından da sıkıldı makineyi bir kenara bıraktı.

Şimdi ki hobisi akvaryumlar. Resmen ufacıcık odasında biri 200 lt olmak üzere 3-4 tane akvaryum var. her çeşit balığı aldı bütün parasını ve zamanını balıklara harcıyor. yavrular doğunca çocuk gibi heycanlanıyor. Sabah akşam onları seyrediyor. yeni yeni türler ekliyor akvaryuma.. Balıklarla kafayı bozdu. Çok üzülüyorum onu bu hale ben mi getirdim acaba :5::5:Asosyal ve kendine güveni olmayan biri oldu çıktı. Onu ilk tanıdğmda böyle değildi. Kendisiyle gurur duyardı kendisini begenirdi. Ama şimdi ufacık odadan çıkmıyor. ya uyuyor yada zamanını balıklarla geçiriyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.
:14:

Bu durum bana da pek normal gelmedi. Hayat her zaman iki kişiyle geçmez, "bana sen yetiyorsun" diyen bir adamı istemezdim hayatımda. Ben nasıl ki, sırası geldiğinde kız arkadaşlarımla modadan, dedikoduardan vs konuşmak istiyorsam, onunda olmalı çevresi. Hobileri olması iyi de, arkadaş çevresinin olmaması, sürekli aynı oda, balıklar falan pek sağlıklı gelmedi bana. İnsanın kendine güveni olacak, hele ki yanımda olan erkeğin özgüvenli olması benim için önemlidir.

Ben o hastalıklı kıskançlar gibi düşünmüyorum, benimle değilse kimseyle olmasın mantığı bana ters. İleride sohbet edecek konu dahi bulamayabilirsiniz. Bence kendisiyle konuşun, evet sevgi güzeldir, insanın huzuru-sakinliği sevdiğinde bulması güzeldir, sorumluluk sahibi olup , sevdiği insanı düşünerek hareket etmesi, bazı çevrelerden uzaklaşması güzeldir ama, sizin bu anlattığınız durum normal değil.

akvaryumla ugrasmayan bunun nasıl bir tutku oldugunu bilemez:)

benimde senelerdir akvaryumum var 200-350 litre arası degisti boyutları su an 200 lük var mesela daha büyüğü evime olmazdı bu büyük bir tutkudur ve maalesef ugrasmayan anlayamaz.. cok güzel bir hobi tutku ugras artık ne derseniz ama kötü birşey degil ki hem diger akvaristlerle iletişim kurabilir görüşsebilir nette aynen böyle formalrımız var .. keske benim kocamda böyle balıktan anlasa cok isterdim tek basına akvaryum temizliği vs zor oluyor.. akvaryuma yeni bi canlı eklemek bitkilerin büyüdüğünü yerini sevdiğini görmek helede yavru almak paha biçilmez bir duygu .. onu cok iyi anlıyorum böyle olunca insan gercekten cevresindeki gereksiz kalabalıkgan vazgecer..yerinizde olsam mutlu olurdum cok

Canım sevgilin aşırı sosyalmiş şimdi de asosyal olmuş :) ortasını tutturamamış.
Halbuki hobiler bulması çok güzel,biz de çift olarak sosyallikte çok aktif değilizdir.Balıklarımız,kuşumuz var.eşim hobby rc ile ilgileniyor.uçak,heli ne ararsan hepsini elden geçirdi şimdi quadcopter ile uçuşlar yapıyor.
ama ben garipsemiyorum,bencil çıkarcı insanları kafaya takmaktansa böyle bir hayat daha güzel :)

Eski alışkanlıklarından vazgeçince kendini boşlukta hissetmiş ve yeni hobiler aramış, bulmuş da.
Bence sorun yok, onu buna sen zorlamamışsın sonuçtaç

Bu durum bana da pek normal gelmedi. Hayat her zaman iki kişiyle geçmez, "bana sen yetiyorsun" diyen bir adamı istemezdim hayatımda. Ben nasıl ki, sırası geldiğinde kız arkadaşlarımla modadan, dedikoduardan vs konuşmak istiyorsam, onunda olmalı çevresi. Hobileri olması iyi de, arkadaş çevresinin olmaması, sürekli aynı oda, balıklar falan pek sağlıklı gelmedi bana. İnsanın kendine güveni olacak, hele ki yanımda olan erkeğin özgüvenli olması benim için önemlidir.

Ben o hastalıklı kıskançlar gibi düşünmüyorum, benimle değilse kimseyle olmasın mantığı bana ters. İleride sohbet edecek konu dahi bulamayabilirsiniz. Bence kendisiyle konuşun, evet sevgi güzeldir, insanın huzuru-sakinliği sevdiğinde bulması güzeldir, sorumluluk sahibi olup , sevdiği insanı düşünerek hareket etmesi, bazı çevrelerden uzaklaşması güzeldir ama, sizin bu anlattığınız durum normal değil.

ben zaten en başından beri teşvik etmeye çalıştım. hayatım bak x le ne zamandır çıkmıyorsunuz bir akşam dışarı çıkın isterseniz dedim
eskiden şunlarla basketbola gidiyordunuz yine gitsene dedim.
ben yakın kız arkadaşımla bir hafta buluşmasam eksik hissederim kendimi. o nasıl hissetmiyor bilmiyorum.
iç dünyasında fırtınalar kopuyor ve bu balık takıntısı onun dışa yansıması olarak görüyorum ve endişeleniyorum.bütün hayatı ses bile çıkaramayan sadece dertsiz dertsiz yüzen o hayvanlar oldu.

akvaryumla ugrasmayan bunun nasıl bir tutku oldugunu bilemez:)

benimde senelerdir akvaryumum var 200-350 litre arası degisti boyutları su an 200 lük var mesela daha büyüğü evime olmazdı bu büyük bir tutkudur ve maalesef ugrasmayan anlayamaz.. cok güzel bir hobi tutku ugras artık ne derseniz ama kötü birşey degil ki hem diger akvaristlerle iletişim kurabilir görüşsebilir nette aynen böyle formalrımız var .. keske benim kocamda böyle balıktan anlasa cok isterdim tek basına akvaryum temizliği vs zor oluyor.. akvaryuma yeni bi canlı eklemek bitkilerin büyüdüğünü yerini sevdiğini görmek helede yavru almak paha biçilmez bir duygu .. onu cok iyi anlıyorum böyle olunca insan gercekten cevresindeki gereksiz kalabalıkgan vazgecer..yerinizde olsam mutlu olurdum cok

çok teşekkür ederim özellikle onun gibi bir akvaristin yazması beni mutlu etti :)
temizliğini falan beraber yapıyoruz.onu yalnız bırakmıyorum çünkü gerçekten tek başına temizlemesi çok zor
onun sayesinde su an karşımda maviş bir betta beni seyrediyor.banada ufak bir akvaryum hediye etti
:31:

Canım sevgilin aşırı sosyalmiş şimdi de asosyal olmuş :) ortasını tutturamamış.
Halbuki hobiler bulması çok güzel,biz de çift olarak sosyallikte çok aktif değilizdir.Balıklarımız,kuşumuz var.eşim hobby rc ile ilgileniyor.uçak,heli ne ararsan hepsini elden geçirdi şimdi quadcopter ile uçuşlar yapıyor.
ama ben garipsemiyorum,bencil çıkarcı insanları kafaya takmaktansa böyle bir hayat daha güzel :)

evet bir ortasını tutturamadık :9:

Merhaba mascara merhaba ! :1:
O balik meraki benim sevgilimde de vardi.
İfrit olurdum.
Hala besliyor ama çoğunu dagitti ..
Simdi de muhabbet kuşu besliyor.
Manyak mi ne.
200 çift kuşu var simdi
Sirf rahat besleyeyim diye ayri eve cikti adam.
Bu olayi yasamasam bende derim Birak kizlarla ilginecegine onlarla ilgilensin diye.
Ama öyle değil iste.
Tüm maasini parasini zamanini bunlara veriyor.
Yumurtaları seviyor resmen adam :ssz:

benimde korktuğum şey buydu. sürekli onları konuşuyor deli gibi.

Bak birşey diyeyim.
Benimki de çok sosyaldi önceleri.
Hem de nasil.
Simdi ayni dediğin gibi ama tabii ki arada görüşüyor arkadaşlarıyla.
Senin ki hic mi gorusmuyor.?
Yani 2 yildir bir sikinti olmadi bizde son 2 yildir bu halde çünkü .
Bence boylece sana daha çok baglaniyor.
Beraber olmayinca sudan cikmis baliga döner.
Bence iyi birşey bu .
Tabi baliklari kiskanmazsan :1:
Ben feci halde kiskaniyordum :27:

Bak birşey diyeyim.
Benimki de çok sosyaldi önceleri.
Hem de nasil.
Simdi ayni dediğin gibi ama tabii ki arada görüşüyor arkadaşlarıyla.
Senin ki hic mi gorusmuyor.?
Yani 2 yildir bir sikinti olmadi bizde son 2 yildir bu halde çünkü .
Bence boylece sana daha çok baglaniyor.
Beraber olmayinca sudan cikmis baliga döner.
Bence iyi birşey bu .
Tabi baliklari kiskanmazsan :1:
Ben feci halde kiskaniyordum :27:

balıkları kıskanmıyorum. bazen amaninde benim miniklerim çok tatlılar falan diye başlayınca patlıyorum bir tane beni sev diye :27:
bir tane arkadaşı var onunlada gerekmedikçe görüşmüyor. yani mesela arkadaşından birşey alması gerekiyordur o zaman görüşür. zevk için çıkmaz yani kesinlikle.

Merhaba mascara merhaba ! :1:
O balik meraki benim sevgilimde de vardi.
İfrit olurdum.
Hala besliyor ama çoğunu dagitti ..
Simdi de muhabbet kuşu besliyor.
Manyak mi ne.
200 çift kuşu var simdi
Sirf rahat besleyeyim diye ayri eve cikti adam.
Bu olayi yasamasam bende derim Birak kizlarla ilginecegine onlarla ilgilensin diye.
Ama öyle değil iste.
Tüm maasini parasini zamanini bunlara veriyor.
Yumurtaları seviyor resmen adam :ssz:

hahah aynen :1:
balıklarla konuşuyor. hadi yavru yapın falan diye. balık adam oldu çıktı

Erkeklerin çoğunda var sanırım bu balık merakı canım boşuna takma kafaya benim eşim dahil nerdeyse tanıdığım tüm çevrem ya balık tutuyo, yada akvaryumda balık besliyolar.
Geçen gün eşim salonda bağırıyoo koşşş koşşş yavrumuz oluyo diye dedim hayırdır hamilemisin? bu ne sevinç yok diyo balığım yumurtladı düşün yani adam kendi bebeği olsa bu kadar sevinirmi bilmem ama balığı yavruluyo diye havalara uçuyo resmen:1:

Back
X