Sevgilimin Dağıttığı Hayatı Toparlamak

Hayatınızı sevgiliniz dağıtmamış, onu suçlamayın boş yere. Verdiğiniz her kararı siz verdiniz.
Hem de kim için belli değil. Sevgiliniz için değil, çünkü düzgün ve sağlıklı bir ilişkide insanlar birbirlerini kısıtlamazlar, birbirlerinin sosyal hayatına engel olmazlar. Fedakarlık böyle bir şey değil.
Kararlarınızı başkalarına göre almamayı öğrenmişsinizdir artık. Giden birkaç sene bu tecrübenin bedeli diye düşünün.

Şimdi nasıl mutlu olacaksanız o yoldan gidin. Bunun yolu bölüm değiştirmekse değiştirin.
50 yaşında 27 senedir sevmediğiniz bir işi yapıyor olmak yerine, 24 senedir sevdiğiniz işi yapıyor olun. Birkaç sene kayıp 27+ senelik mutsuzluk yanında hiçbir şey değil.

Kendini aileden uzak psikolojik olarak yaşamaya hazır hissediyorsan neden olmasın.
Ama, boşlukta olup da İstanbul'a okumaya geleceksen hiç gelme, hislerinle duygularınla oynanmış belki bütün hayatın mahvolmuş, daha kötü bir şekilde geri dönersin.
Hangi şehirdesin bilmiyorum da, İstanbul'da ailenden ayrı yaşama :/

okuyacak sabır emek ve bilginiz var ise okuyun. fizik kazandıysanız çok daha güzel yerlere de girebilirsiniz. o kadar imreniyorum ki şu okul kazanıp okuyan insanlara, zor bölümleri bitiren kadınlara...
ve ailenizden uzağa giderseniz gerçekten çok güzel bir deneyim kazanırsınız... eskişehir, ankara,izmir gibi yerler tam öğrenci yerleri.
hem sevişmek isterseniz doya doya sevişin stres atarsınız

Mrb birkaç gün önce konu açmıştım 5 yıllık ilişkim bitti ve kendimi çok kötü hissediyorum beni kısıtladı herseyime karıştı onun yüzünden hiç sosyalleşip hayatımı yasayamadım onunla aynı şehirde olayım diye aile yanında fizik bölümü okuyorum 2.sınıftayım sms alttan bir sürü dersim var ve bölümü hiç sevemedim ilgim yok Bi karar vermem gerekiyor hem çok sıkıldım bu şehirden hep aile yanında yaşamaktan hem de herşey bana onu hatırlatıyor öfkeleniyorum bölümü de sevmediğim için İstanbul da bana hitap eden başka bölüme yatay geçiş yapmak istiyorum sizce bu fikrim nasıl? Bir yanım gidip yeni hayat kurmayı çok istiyor ama birde ailem var onları ikna etmek sonra başlarsam 26 yaşında mezun olacam sizce risk almaya değer mi?
Ben de böyle beni kısıtlayan bir ilişkiden yeni kurtuldum. Umarım hayatımıza bakabiliriz.

yatay gecis nasil oluyordu ya ?

2. sinifsin alttan da dersin var, keske direk universite giris sinavina girseydin tekrardan, yatay senin durumunda daha zor olur gibi geldi bana.

Aklima Einstein'ın hayati geldi. Tam da seni anlatiyor. Einstein'i Einstein yapan eski esi ve yaptiklari, karsiliginda yasadiklari...Youtube da izleyebilirsin. National Geographic dizi seklinde yapmisti. 3 bolumdu yanlis hatirlamiyorsam. Bence izlemelisin. Genius diye bir dizi.
Uzantisini ekleyebilirsem ekleyim suraya bu ilk bolumu, bence tum bolymlerini izlemelisin :

Çok teşekkür ederim hemen izliyorum

Bence ailenle kal.sonra bekaretinizi kaybediyosunuz
Bu nasıl rezil bir yorum ya? Size mi kaldı milletin bekareti? erkekler yetmedi şimdi de haddini bilmeyen kadınlar mı namus bekçiliğini başladı.:sinirli: Sevişin anam çatır çatır sevişin.Sırf gerek gecesi bi damla kan gelecek öküz kocalarınızı memnun edeceksiniz diye bu zevkten mahrum kalmayın. :KK55:

Çok teşekkür ederim hemen izliyorum
Bence gelcek sene oss ye gir ve onlısans ataması olan bölüm oku bir yandan.. Bu konuda yardımistersen seni yönlendirebilir. Fizik okuyorsan derslerin iyidir mat ve sayısal olsun. Ve kpss ye calıs istersen onlısans olarak diplomanı yarıda kesip kpss ye de girebilirsin istersen lisans okurken lise kpss ye girebılrısn kpss yı es gecme dırekt acıktan alımlara yogunlaş, adliye v. S. Acıktan yada düz memurluk atamalar oluyor basvurnak için kpss ye girmen lazım. Lise kpss kasımda sanırım sımdı baslarsan sayisal cıkıs oldugu için cok iyi puan Alabilrm derslerin iyidir

Konu sahibi 26 yaş ne ki? Geç kalırım bir şeylere diye düşünmeyin, yeniden başlamak için geç değildir asla. Ne evlilikler bitiyor da enkazı kalkıyor, toparlarsınız ben inanıyorum. Gerçekten yapmak istedğiniz neyse vazgeçmeyin.

Eğer dinleyeceğinizi düşünseydim size daha önce okul bırakıp 2.kez üniversiteye gidip 25 yaşında mezun olan biri olarak tavsiyede bulunmak isterdim. Ama zannetmiyorum.
Daha önceki konunuzda bir çok kişi sizin hatalı olduğunuzu yazdı. Ama bu konunuzda görüyorum ki kafanızdaki düşünceler hiç değişmemiş. Bu düşüncelerle nereye gidersen git değişen bir şey olacağını zannetmiyorum.
Anlamadığım nokta şu. Buraya biri konu açıyor (bunu sadece sizin için söylemiyorum). Farklı bölgelerden, farklı kültürlerden, farklı eğitimlerden, farklı yaşlardan, farklı yaşanmışlıkları olan bir çok kişi vakit ayırıp doğru veya yanlış fikrini söylüyor. Hiç mi insan kendine bir pay çıkarıp bakış açısını biraz geliştirmez.
Oturup bir düşünün. Geçmişinizden ders alarak gelecek için adımlar atın.

Mrb birkaç gün önce konu açmıştım 5 yıllık ilişkim bitti ve kendimi çok kötü hissediyorum beni kısıtladı herseyime karıştı onun yüzünden hiç sosyalleşip hayatımı yasayamadım onunla aynı şehirde olayım diye aile yanında fizik bölümü okuyorum 2.sınıftayım sms alttan bir sürü dersim var ve bölümü hiç sevemedim ilgim yok Bi karar vermem gerekiyor hem çok sıkıldım bu şehirden hep aile yanında yaşamaktan hem de herşey bana onu hatırlatıyor öfkeleniyorum bölümü de sevmediğim için İstanbul da bana hitap eden başka bölüme yatay geçiş yapmak istiyorum sizce bu fikrim nasıl? Bir yanım gidip yeni hayat kurmayı çok istiyor ama birde ailem var onları ikna etmek sonra başlarsam 26 yaşında mezun olacam sizce risk almaya değer mi?

Sevgilimin dağıttığı hayat diye düşünürsen depresyona girersin. İstedin, yaşadın, bitti, tecrübe oldu bu kadar.
26 yaş nedir ki, insanlar 26yıllık evliliklerini bitirip hayata yeniden başlıyorlar. İstediğin bir bölümde oku ve asıl hayata, çok gençsin hayatın için bu zamanlar önemli aşk acısıyla heba etme bir an önce yolunu çiz

Back
X