- 30 Haziran 2014
- 3.915
- 4.815
- 248
- Konu Sahibi december90
-
Merhaba kızlar,
Sevgilimle 1 yıldır beraberiz. Evlilik düşünüyoruz . Fakat sevgilim nişanlılık dönemini fazla uzun süre tutmamak istediğini dile getiriyor.
Şöle bir durum var . 2014 aralıkta borcunu bitirmek istediğini ve eşyaları belirleyip ödemelerini yapıp borçsuz evlenmek istediğini söylüyor ,bunu herkes ister tabi ama malesef ki olacak gibi değil düğünü gelinliği ev masrafı için kredi çekebileceğini söyledi.
Yüzük takılmadan biz eşyaları alacağız ve sonrasında yüzük takılacak . Nişanlılık dönemi uzadığında kmi zaman çok fazla problem olabiliyor veya herkes yorum yapma , karışma gibi kendilerinde yetkileri görüyolar
Şu anda izine çıkacakken izinine iptal ettirip parası alıp pazar günlerini izinlerini iptal ettirip mesaiye kalmak istediğini söylemiş amirine ., borçlarını kapatıp eşyaları alabilmek için .
Birde ben hiç bir şeyi ortaklaşa almak istemediğimi herkes üzerine düşen ne ise onu yapması gerektiğini söyledim . Hani ortaklaşa yapılacaksa şu anki aldığım eşyalara ortak ol o zaman dedim .Bu zamanda herkes kendi yapıyor herşeyini . onun ailesi takıları hazırlamış beyaz eşyayı da alacakmış.Çok mu sert yaklaşımım olmuş acaba?
Hiç böyle bir şey yaşayanınız var mı eşyaları alıp ödeyip sonrasında yüzük takan?
Ailelerden yana sorun yaşadınız mı bize sormadan yaptınız gibilerden merak ediyorum .
Acaba yüzük takılıp mı eşya alınsa .
Yorumlarınızı bekliyorum .
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba kızlar,
Sevgilimle 1 yıldır beraberiz. Evlilik düşünüyoruz . Fakat sevgilim nişanlılık dönemini fazla uzun süre tutmamak istediğini dile getiriyor.
Şöle bir durum var . 2014 aralıkta borcunu bitirmek istediğini ve eşyaları belirleyip ödemelerini yapıp borçsuz evlenmek istediğini söylüyor ,bunu herkes ister tabi ama malesef ki olacak gibi değil düğünü gelinliği ev masrafı için kredi çekebileceğini söyledi.
Yüzük takılmadan biz eşyaları alacağız ve sonrasında yüzük takılacak . Nişanlılık dönemi uzadığında kmi zaman çok fazla problem olabiliyor veya herkes yorum yapma , karışma gibi kendilerinde yetkileri görüyolar
Şu anda izine çıkacakken izinine iptal ettirip parası alıp pazar günlerini izinlerini iptal ettirip mesaiye kalmak istediğini söylemiş amirine ., borçlarını kapatıp eşyaları alabilmek için .
Birde ben hiç bir şeyi ortaklaşa almak istemediğimi herkes üzerine düşen ne ise onu yapması gerektiğini söyledim . Hani ortaklaşa yapılacaksa şu anki aldığım eşyalara ortak ol o zaman dedim .Bu zamanda herkes kendi yapıyor herşeyini . onun ailesi takıları hazırlamış beyaz eşyayı da alacakmış.Çok mu sert yaklaşımım olmuş acaba?
Hiç böyle bir şey yaşayanınız var mı eşyaları alıp ödeyip sonrasında yüzük takan?
Ailelerden yana sorun yaşadınız mı bize sormadan yaptınız gibilerden merak ediyorum .
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba kızlar,
Şimdiden teşekkürler.
ben eşyalar alınıp mağazada kalsın istiyorum . evgör mobilyadan baktım mesela 2 sene ellerinde tutabiliyorlarmış.
eğerki ev küçük gelirse ona göre mobilya seçeriz diyorum acaba böyle bir şey yapabilirz miyim mağazala kabl ediyormu.
O olabiliyor mu bilmiyorum ama sizin bu acelenizi anlayamadım. Evet borç iyi değil evet maddi sıkıntılar ilk aylarda zorluyor ama gelin ata binmiş ya nasip demiş. Olmaz olmaz değil kaç kişi ayrılıyor. O yüzden bence para biriktirmek daha mantıklı. Nakit parayla mobilye pazarlığı daha kolay olur hem.
Bir de herşeyden geçtim nişanlınız haftasonları falan çalışacakmış. Bu kadar yorulmasını gerektiriyor mu durum. Evlilikte ilk bir iki ay azıcık sıkıntı yaşarsanız ne olacak ki? Yani şu anda bu kadar yorulması izin kullanmayıp mesai yapması bana abartı geldi. Sizi iki kişi kimseyi karıştırmamak niyetiyle yola çıkarsanız kimse de karışmaz. Acaba ailesine falan laf geçirememekten mi korkuyor?
Eğer eşyaları ortak alacaksanız nişanı beklemeniz en mantıklısı. 'Herkes üstüne düşeni alsın' mantığı bana göre değil. Çünkü zaten bu gibi etkinliklerde erkek tarafı en çok masrafa giren taraf. Üstlerine düşeni alacaklarsa onlara, onlara çok fazla şey düşer. Her şeyinizi birlikte alın. En güzeli.
Borçsuz evlenmek elbette harika birşey ama annenin yerine babanın yerine koy kendini, bu duruma sen de bozulursun. Evladın daha nişan bile takılmadan apar topar ve sana danışmadan bişiler yapıyor sonuçta, ben anne olsam ciddi tepki verirdim diye düşünüyorum.
Yazmadan edemedim . Sevgiliniz hafta sonları falan da çalışıyor hiç izin yapmıyor . Sizse herkes üstüne düşeni alsın diyerek sanki biraz işin kolayı kaçmış gibi oluyorsunuz. Zaten erkek tarafı üzerine düşeni yaparsa çok fazla masraf ediyor.
Bilmiyorum ya şahsi fikrim ben sevdiğim insana bu kadar Kıyamazdim herhalde... o gece gündüz çalışırken ben köşeye çekilmezdim .. ki yapmadım da zaten.. biz bir hayat kurduk birlikte. Elimizi de taşın altına birlikte koyduk. Zerre kadar pişman değilim. O benim eşim hayat arkadaşım. .
Öyle borçsuz evlenilemiyor.İllaki sıkıntı oluyor.Yeni bir ev düzüyorsun nihayetinde.Ama nişanlanmadan eşya almak bana saçma geliyor.Bu kadar aceleye,bu kadar plan programa gerek yok.Nişan yapılır.Evliliğe yakın,gidrsiniz beğenirsiniz gönlünüze göre yaparsınız.Aralıkta eşyaya vereceği parayı biriktirsin o zaman.Eşyayı alıp nereye koyacak.Mağazanın deposunda bekletmesinin de anlamı yok.Merhaba kızlar,
Şimdiden teşekkürler.
Aceleden kastınız nedir anlamadım?
Şöyle ki benim sevgilim güvenlik işinde çalışıyor gündüzleri uyuyup gece çalışan insan .
Ben git çalış öde yap demiyorum bunlar kendi düşüncesi ki , dayanamazsın 1 gün izin günün çalışma dinlen dedim . ama bana çalışmak istediğini , biz pazar güleri bulştuğumuz için 5 saat lik uyku bana yetiyor felan dedi .
İzine bile çıkmasını istedim . Ailenin yanına git tatil yap dedim hayır ded yani .
Bu eşya konusu benim fikrim değildi genelde yüzükler takıldıktan sonra alındığı için bizde öyle yaparız diye düşünürken kendisi bana fikir beyan ettii .
Konuştuğumda kimse karışamaz eşyayı kullanacak olan ödeyecek olan biziz felan dedi . Lafını esirgemeyen bir insan . Çok rahat konuşur ailesine karşı bir şey söylense.
Sevgilimin kendisi söylüyor nişan döneminde en azından eşya borcu olmaz rahat ederiz diyor.ailesi sadece beyaz eşya e takıları alacaklar.
Diğer tüm masraflar sevgilime ait. yani benimde ona göre harcamalarım olacak bir ev düzülüyor ve hiç eksik bitmiyor zatn evlendikten sonra borç ortak ikimizin olacak elimden geldiğince tabikide destek olacak kınada felan . hepsini ona yıkmak istemiyorum . Ama bnim herkes üzeine düşeni yapacaktan kastım , ailesi takıları ve beyaz eşyaları aldıktan sonra sevgilime sadece evin eşyası kalıyor büyük masraf olarak . bunu yapamayacakksa bu insan ilerde hiçbir ıskıntının altından kalkamaz erkeğe sorumluluk verilmediği sürece sorumluluk üstlenmez ve bilmezler.
Anladim. Siz 'Su anda herkes üzerine düseni alsin zaten evlendikten sonra birlikte ödeyecegiz' diyorsunuz anladigim kadariyla. Erkek arkadasiniz da haklii ve mantikli konusmus. Beyaz esyalar ve altinlar alindiysa geriye sadece mobilyalar ve ivir zivir kaliyor. Cok yüksek bir fiyat da tutmaz. Eger simdi alinirsa dügüne kadar borc biter. Geriye sadece dügün icin yapilan masraflar kalir.
E şimdi eşya masrafı olmayacak. takıları ailesi aldı bir tek takı seti kaldı bir tek beyaz eşya kaldı .
yemek odası salon takımı , köşe takımı 11 -12 bin tutuyor.
Aynen o da düğüne kadar bitirip düğün masrafları için kredi çekecek . sadece kredi kira normal faturalar kalacak.
e zaten ortak hesap yapacağız, maaşımızı ortaya koyup defter tutacağız aldıklarımızı harcakdıklarımızı ödememmiz gerekenleri. ona göre zaten o maaşını kredi faturalara verirken bende evin mutfak kirasını ödemiş olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?