Sevgilimin evlililik ile ilgili düşünceleri.

Bende evlenmeden önce eşimle herseyimi alıp ışık hızıyla evlenenlerdenim yalnız biz söz nişan yapmadan direkt evlendik aynen yorum yapan hanımlara katılıyorum borçsuz evlenmek dünyanın en rahat ve güzel şeyi

canım biz evlilik teklifinden hemen bi hafta sonra salonu tuttuk peşinden mobilyaları beyaz eşyaları aldık ödedik hazır elimizdeki parayla. abimin askerden gelmesini bekledik 4 ay sonra isteme nişan oldu. Allah izin verirsede iki hafta sonra düğünüm var :)) valla bize ailelerin yardım edeceği yoktu bizde kendimiz yaptık beyaz esşyaların mobilyaların borcunu bitirdik en azından. Kimsede alınıp darılmadı hatta işlerine bile geldi yük olmamamız. Senin içinde hakkında hayırlısı olsun hep mutlu olursun inşallah

Canım:)
Siz her şeyi dört dörtlük yapsanız bile mutlaka söylenen birileri çıkacaktır önemli olan annenin babanın çok ters yaklaşmaması...
Ayrıca siz ortak almıyorsunuz ki...herkes kendi üzerine düşeni alıyor... ben daha önce de mantıklı bulmuştum yapılabilir ve en azından eşya yönünden rahat edersiniz...

Gelinliğimë kadar herseyi ortak aldım esimle. Hatta takılan bileziklerimë kadar. .
Sonrada hepsini bozduk ev aldık.
Bilemiyorum herkesin bi yapısı vardır para benim için son sırada gelir. Ha ben almışım ha beraber ne fark eder.. üçün besin hesabını mi yapıcaz. .
Eşimi çok seviyorum çok ta mutluyum 1.5 yıldır evliyim hala her sabah uyandığında ilk iş olarak beni öper sarilir. .
Dedim ya herkesin bi tercih sıralaması vardır bende aşk birinci sırada. ......

biz herşeyi yüzük takıldıktan sonra aldık..
hepsini ortak aldık..
şimdiki aklım olsa yine ortak alırdım..
ne de olsa evlendikten sonra erkek tarafının borcu da ikimizin başına yıkılcaktı..

tatlım bnde sözlendikten 1 ay sonra aldım çok da iyi oldu benim için ve sözlüm için azaldı taksitleri en azından daha faydalı :)

Borçsuz evlenmek elbette harika birşey ama annenin yerine babanın yerine koy kendini, bu duruma sen de bozulursun. Evladın daha nişan bile takılmadan apar topar ve sana danışmadan bişiler yapıyor sonuçta, ben anne olsam ciddi tepki verirdim diye düşünüyorum.

Eğer eşyaları ortak alacaksanız nişanı beklemeniz en mantıklısı. 'Herkes üstüne düşeni alsın' mantığı bana göre değil. Çünkü zaten bu gibi etkinliklerde erkek tarafı en çok masrafa giren taraf. Üstlerine düşeni alacaklarsa onlara, onlara çok fazla şey düşer. Her şeyinizi birlikte alın. En güzeli.

O olabiliyor mu bilmiyorum ama sizin bu acelenizi anlayamadım. Evet borç iyi değil evet maddi sıkıntılar ilk aylarda zorluyor ama gelin ata binmiş ya nasip demiş. Olmaz olmaz değil kaç kişi ayrılıyor. O yüzden bence para biriktirmek daha mantıklı. Nakit parayla mobilye pazarlığı daha kolay olur hem.

Bir de herşeyden geçtim nişanlınız haftasonları falan çalışacakmış. Bu kadar yorulmasını gerektiriyor mu durum. Evlilikte ilk bir iki ay azıcık sıkıntı yaşarsanız ne olacak ki? Yani şu anda bu kadar yorulması izin kullanmayıp mesai yapması bana abartı geldi. Sizi iki kişi kimseyi karıştırmamak niyetiyle yola çıkarsanız kimse de karışmaz. Acaba ailesine falan laf geçirememekten mi korkuyor?

Yazmadan edemedim . Sevgiliniz hafta sonları falan da çalışıyor hiç izin yapmıyor . Sizse herkes üstüne düşeni alsın diyerek sanki biraz işin kolayı kaçmış gibi oluyorsunuz. Zaten erkek tarafı üzerine düşeni yaparsa çok fazla masraf ediyor.
Bilmiyorum ya şahsi fikrim ben sevdiğim insana bu kadar Kıyamazdim herhalde... o gece gündüz çalışırken ben köşeye çekilmezdim .. ki yapmadım da zaten.. biz bir hayat kurduk birlikte. Elimizi de taşın altına birlikte koyduk. Zerre kadar pişman değilim. O benim eşim hayat arkadaşım. .

Aceleden kastınız nedir anlamadım?
Şöyle ki benim sevgilim güvenlik işinde çalışıyor gündüzleri uyuyup gece çalışan insan .
Ben git çalış öde yap demiyorum bunlar kendi düşüncesi ki , dayanamazsın 1 gün izin günün çalışma dinlen dedim . ama bana çalışmak istediğini , biz pazar güleri bulştuğumuz için 5 saat lik uyku bana yetiyor felan dedi .

İzine bile çıkmasını istedim . Ailenin yanına git tatil yap dedim hayır ded yani .

Bu eşya konusu benim fikrim değildi genelde yüzükler takıldıktan sonra alındığı için bizde öyle yaparız diye düşünürken kendisi bana fikir beyan etti .

Konuştuğumda kimse karışamaz eşyayı kullanacak olan ödeyecek olan biziz felan dedi . Lafını esirgemeyen bir insan . Çok rahat konuşur ailesine karşı bir şey söylense.

Sevgilimin kendisi söylüyor nişan döneminde en azından eşya borcu olmaz rahat ederiz diyor.ailesi sadece beyaz eşya e takıları alacaklar.

Diğer tüm masraflar sevgilime ait. yani benimde ona göre harcamalarım olacak bir ev düzülüyor ve hiç eksik bitmiyor zatn evlendikten sonra borç ortak ikimizin olacak elimden geldiğince tabikide destek olacak kınada felan . hepsini ona yıkmak istemiyorum . Ama bnim herkes üzeine düşeni yapacaktan kastım , ailesi takıları ve beyaz eşyaları aldıktan sonra sevgilime sadece evin eşyası kalıyor büyük masraf olarak . bunu yapamayacakksa bu insan ilerde hiçbir ıskıntının altından kalkamaz erkeğe sorumluluk verilmediği sürece sorumluluk üstlenmez ve bilmezler.

Evet harika bri şey ben çevremde borçsuz evlenen insan görmedim .
şöyle benim babam ve abimin dışında ablam annem teyzem biliyor .
annemler tepki göstermediler açıkçası . siz o şekilde düşünüyorsanız sizin kararınız dedi. Eşyalar alındığında zaten illaki anneme balama söyleceğim gizli yapamam onu haberleri olur zatn. sadece evin erkekleri bilmeyecek o kadar.

Sevgilim güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

pazar günleri izin günü . pazar günleri de buluşurz biz. ben dedim dayanmazsın çalışma o gün bir şekilde yaparız bikaç ay sıkıntı çekeriz evlendikten snra bişey olmaz dedim ama kendisi çalışmak istiyor.

Şu anda herkesin gözünde ben çalışmasını istiyormuşum gibi bir izlenim yarattım ama öyle değil ben ailesinin yanında gitmesini istedim .
arkadaşları ile bir ev evde kalıyor ailesi samsunda yaşıyor. ama oraya bile gitmiyor yani ben daha bir şey yapamıyorum .

Yetişmediğinde illaki bende yardım edeceğim ama o zamanda zaten benimde ödemelerim olacak şu anda bende kendim alıyorum herşeyimi o eyaları alırken bnde yatak odasını alıp ödeyeceğim . eelimde kalıdığında zorlandığında eksikliklerin bir kısmını da ben alırım hani vicdansız değilim.

Öyle borçsuz evlenilemiyor.İllaki sıkıntı oluyor.Yeni bir ev düzüyorsun nihayetinde.Ama nişanlanmadan eşya almak bana saçma geliyor.Bu kadar aceleye,bu kadar plan programa gerek yok.Nişan yapılır.Evliliğe yakın,gidrsiniz beğenirsiniz gönlünüze göre yaparsınız.Aralıkta eşyaya vereceği parayı biriktirsin o zaman.Eşyayı alıp nereye koyacak.Mağazanın deposunda bekletmesinin de anlamı yok.

Aceleden kastım daha ortada nişan yokken eşyaların alınması.
Diğer konuda biz farklı düşüyoruz. Ben ortak yapılması taraftarıyım. Ben gelinliğimi bile kendim aldım ve eşim dünyanın en sorumlu insanıdır. Erkeklerden bir çocukmuş gibi bahsetmeyin bence. Karakteri sağlam oturmuş bir adamla evlenirseniz sorumluluğunu da alır her şeyi de yapar. Zaten sizin isteklerinizi "üstüne düşeni" yapmak için geceli gündüzlü çalışan bir adamın da sorumluluk sahibi olduğu anlaşılmıştır bence.

Anladim. Siz 'Su anda herkes üzerine düseni alsin zaten evlendikten sonra birlikte ödeyecegiz' diyorsunuz anladigim kadariyla. Erkek arkadasiniz da haklii ve mantikli konusmus. Beyaz esyalar ve altinlar alindiysa geriye sadece mobilyalar ve ivir zivir kaliyor. Cok yüksek bir fiyat da tutmaz. Eger simdi alinirsa dügüne kadar borc biter. Geriye sadece dügün icin yapilan masraflar kalir.

Son düzenleme:

E şimdi eşya masrafı olmayacak. takıları ailesi aldı bir tek takı seti kaldı bir tek beyaz eşya kaldı .
yemek odası salon takımı , köşe takımı 11 -12 bin tutuyor.
Aynen o da düğüne kadar bitirip düğün masrafları için kredi çekecek . sadece kredi kira normal faturalar kalacak.
e zaten ortak hesap yapacağız, maaşımızı ortaya koyup defter tutacağız aldıklarımızı harcakdıklarımızı ödememmiz gerekenleri. ona göre zaten o maaşını kredi faturalara verirken bende evin mutfak kirasını ödemiş olacağım.

O zaman dediginizi uygulayin. Mantikli düsünmüssünüz. Hepsini nisandan sonraya birakirsaniz cok fazla borca girersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…