Sevgilimin hisleri ..

Askyuvam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
126
52
48
28
Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bi konu var fikrinizi almak istiyorum..
Erkek arkadaşımla çok güzel bi ilişkimiz var hiçbir sorun yok diyebilirim biraz baskın bi erkek giyimime dikkat eder ne giydin bakayım falan der özellikle erkeklerin içinde çalışıyorum diye biraz fazla kıskançlıklar yapabiliyor hak veriyorum ve sorum şu ;
İçine tuhaf tuhaf hisler geliyor sanki ben ona yanlış yapıyormuşum gibi halbuki herşeyim ortadadır ailem biliyor işyerime gelir telefonuma istediği zaman bakar saklamam sizce neden böyle düşünüyor kafasında bişeyler kuruyor sürekli uyuyamayacak kadar kafasına takıyor bu sabah ben bi terapi alayım bi doktor görsün belki yardımcı olur dedi üzülüyorum sizce neden ?

Önceki ilişkilerinde aldatılma ya da özgüvenini zedeleyecek birşey yaşamış olabilir mi

Çünkü kendine güvensiz.
Siz çalışan yetişkin bir bireysiniz neden kendi aklınız ve mantığınız yok gibi bir başkasının size kıyafet onayı vermesine izin veriyorsunuz. Onun davranışı kendine güvensizliğinden sizinki neden?

Yaptığı güzel değil ancak durumunun normal olmadığını anlayıp terapi almak istemesi gerçekten takdir edilecek bir davranış. Herkesin kendince sorunları olabilir önemli olan bunları kabul edip duzeltebilme cesaretini gösterebilmek. Siz de onu bu konuda daha çok desteklemelisiniz mutlaka. Hem onun ruh ve akıl sağlığı hem de ilişkinizin iyiliği için.

ben de takdir ediyorum kendisinin durumu kabul edip terapi konusunu acmasini.
Sizi de ozellikle telefonunuzu karistirmasi konusunda elestiriyorum. O sadece sizin ozel hayatiniz degil ki sevgilinizle isteyerek paylasiniz. Arkadaslarinizin da ozel hayatini sevgilinize acmis oluyorsunuz, bence dogru degil.

Hak veriyorum demişsiniz o noktada kaybediyorsunuz. Kendi şahsi alanınıza ait şeylere karıştırmaya başlarsanız sonu gelmez. Telefonuna neden istediği zaman bakabilisin ki? Herkesin herkesle bir özeli var. Benim annemle özelim ayrıdır, babamla ayrıdır, nişanlım ile ayrıdır mesela. Hiç birini diğeri bilsin istemem.
Bence de tedavi görsün normal değil

benim de vardı öyle bi sevgilim. her şeyim ortada olmasına rağmen çocuk devamlı birşey karıştırdığımdan şüpheleniyor gibiydi. beni bunaltıyordu ve uğraşamam senle diye ayrıldım. ayrıldıktan sonra öğrendim beni aldatıyormuş. kendi bir nok yemese bu kadar güvensiz olmaz. kendince seni her alanda darlıyo ki sen defence pozisyonundayken onun bi halt yediğini anlayamazsın . şizofren değilse tek ihtimal bu.

Kişi kendinden bilir işi diyerek başlıyorum kaç erkek içinde çalışırsan çalış iş hayatında olabildiğine göre bu işe girmeye çalışmaya aklın yetebildiğine göre giyinmeyi de biliyorsundur bir erkeğin şunu giyme şu bu demesini önce zekama hakaret sayarım ( ben nerede ne giyileceğini akıl edebilecek seviyedeyim beni o seviyede görmüyorsa yol orada ) sonra acaba kendi başka kadınlara bakarken ne düşünüyorda kıskançlık adı altında beni alttan alta yönlendiriyor diye düşünürüm

Hak mı veriyorsunuz? Gerçekten anlayamıyorum siz ne giyinmeniz gerektiğini bilemeyecek kapasitede misiniz? Diyorsanız ben bilmiyorum o yüzden erkek arkadaşım giyimime karışıyor, o onay vermezse giyinmemem o zaman hak verin tabi. Ne münasebet ayrıca telefon karıştırmak? Kocam bile telefonumu karıştırma hakkına sahip değil, bu çok büyük saygısızlık. Yarın bir gün evlenirseniz kocası rüyasında başka erkekle gördü diye şiddet gören kadınlardan olma ihtimaliniz yüksek. Doktordan randevu alın evet bu normal bir durum değil ama hazır almışken kendinize de bir tane alın. Sizin de ihtiyacınız var

İki ihtimal var ya kendisi aldatıyor, kendisi gibi sanıyor sizi de ya da psikolojik sorunları var tedavi olması lazım. İkiisi de size zarar verir. Yerinizde olsam ayrılırdım. İlerde daha da şiddetlenir

Aklıma La Casa de Papel'deki Rachel geldi konunuzu okuyunca. Kendisi sıkı bir polis olmasına rağmen kocasından şiddet gören, bu yüzden adamdan boşanmış bir kadındı. Profesör sorduğunda şöyle demişti.

"Gerçek şu ki bir tokatla başlamıyor. Öyle olsaydı kimse şiddet görmezdi. Tersten başlıyor. Zeki, çekici bir adama aşık oluyorsunuz. Size kendinizi dünyanın merkezi gibi hissettiriyor. Sonra profil resminizi kaldırıp kızınızın resmini koymanızı istediğinde tatlı olduğunu düşünüyorsunuz. İşe mini etekle gitmemenizi söylediğinde ben, erkeklerin dünyasında çalışan bir kadınım, diyorsunuz. Aslında beni koruyor. Sonra bir gün size bağırıyor. Adım adım feragat etmek gibi. Korku filmlerindeki gibi, biri bodruma iner, herkes "oraya gitme" der ama yine de gidersin. Bana ilk kez o zaman vurdu. Sonra ikinci, üçüncü kez. Ve boşandık."

Bu kısmı özellikle çok severim. Size de yazmak istedim nedense.

Aşırı kıskançlık hiç normal bir durum değil
Yardım almalı

Nedeni psikolojik sokıntılarının olması. Herkes belli şeyleri kıskanabşlir biz kadınlar da kıskanırız ama kafada kurmak hele de uyumayacak kadar düşünmek hiç normal değil.. tedavi alsın.. düzelmeden de ilişkide büyük adımlar atmak için acele etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…