• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin is sorunu

fatihimm

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
59
19
13
Kocaeli
Tatli bayanlar herkese merhabalaar:16::16:
Benim bi sevgilim var. 5 aylik bi iliskimiz oldu gecen sene. araya 7 aylik bi ayrilik girmisti bazi nedenlerden dolayi birbirimizi cok sevdigimizden 1 ay once yeniden deneme karari aldik

Sevgim konusunda hic bir tereddutum yok ama gelecegim konusunda var.

Soyle kii ben ingilizce ogretmenligi son sinifa gectim 22 yasindayim seneye atanirsam ins meslegime basliyicam.
Erkek arkadasim Besyo antrenorluk mezunu

O gecen sene mezun oldu o zamandan bu yana is aradi kuluplerde falan ama en fazla teklif edilen 1500 tl begenmedi ve girmedi. her zaman cok zengin olma hevesinde gozu yukseklerde.

Ailesinin baya buyuk bi zuccaciye dukkanlari var 3 katli. babasi ve abisi bu dukkandan gecim sagliyolar.

Durumlari iyi sayilir sermayeleri de vardi 2 ay once sevgilim kendine baya luks bi cafe acti bana meslegimde ekmek yok diye.

Cok umutlarla acti buyuk sermaye yatirdi ama kafe is yapmiyo yaa. basireti baglanmis gibi cocugun hic mi musteri gelmez 100 bin lira zarara ugradi
Simdi satmaya calisiyo alanda yok resmen batmis durumda. telefon faturasini bile odeyemiyo ben ariyorum surekli iceri girdikce girdii.

Simdi isvicreye gidicekmis yuksek lisans yapicakmis o zaman yuksek maasla is bulurmuss muss.

Her gun bi sey cikariyo yok galeri mi acsam restaurant mi acsam biktimm usandim artikk delirmis gibi

25 yasina geldi hala bi ise tutunamadi

ilerde bizim is ciddiye binse elde var sifirr

ona olan sevgim cok buyuk ayrilmayi dusunmem omur boyu yanimda istiyorum ama onun bu hali uzuyo kahrediyo

Sanki o bos gezenin bos kalfasi olucakmis da biz evlenemicez falan gibi hissediyorum zaten herkes sen ogretmen o ne ki diyo duruyoo biktim baskilardan

Biliyorum bu durumun cozumu yok ama yuregimi ferahlaticak seyler duymak istiyorum

kendinize iyi bakin hatunlarr:16:

Cafede kampanya yapsanız mesela bir menü alana bir bedava gibi sonra canlı müzik getirseniz ne biliyim rağbet olur bence işini düzenlesin..ve boş hayallere kapılmasın

Kimsenin mesleğini küçümsemek haddimize değil zira ilkokul mezunu vasıfsız insanların nerelere gelebileceğini hepimiz görmüşüzdür çevremizde.Benim takıldığım arkadaşındaki azimsizlik...Benim eşim yıllardır özel bir kurumda öğretmen aldığı maaş 2000 bile değil ama çok azimlidir üstelik evimizde kira..ben şu an çocuk var diye çalışamıyorum..Yerinde olsam böyle biriyle devam etmeden önce iyice düşündürdüm..:34:

O kadar mal mülk içinde hala iş tutturamiyosa çocuk işi ticareti iyi bilmiyordurbence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cafe neden işlemedi? Yerimi tutmadı? Reklam kampanyaları yapsanız düzelmez mi?

iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kpss calissin calissin polis olsun ne bileyim bi sekilde devlete girsin ondan tacir olmaz isvicrede yuksek lisans hayaline hic girmesin zaten parasi var sanki

1500 lira maaşla girsin işte biyerden başlasın belki ilerde antrenörlük falan da yapar maaşı artar.Kimse öyle gökten düşme biyerlere gelemiyor.

cafeyi açtı da kenarda para bırakmadı mı hiç? tüm parasını mı harcadı cafeye? insan kendi işini kuruyorsa hatırı sayılır bir miktarı da kenarda bekletmeli, şöyle sermayesi kadar bir para ya da yarısı kadar... öncelikle cafeyi kendisi geçindirecekti, kendi cebinden... daha sonra cafe, sahibini geçindirmeye başlayacaktı. tabi belki en baştan kötü yapmış da olabilir, mesela muhit seçimi gibi, mesela bilmedigi işe girmek gibi...

yaşı 25 miş genç daha. bi iş tutturamadı denilecek bir yaşta degil. ama ne yapmak istiyorsa bir an önce bir şeyler yapmaya başlasın derim ben. hatta pazarda bir şeyler satsa bile onun için iyi bir tecrübe olur. ne alakası var deme, çok alakası var. ya da babasının yanında işi. ticaret öyle okumayla ögrenilecek bir şey degil.

antrenörlük istiyorsa da gitsin başlasın 1500 lük işe. zamanla daha çok kazanabilir. ama tabi sen begenmeyeceksen, sabredemeyeceksen ona bir şey diyemem. 3-5 yıl sürebilir mesleginin oturması.

ticaret okumayla ilgili değil tecrübeyle ilgili evet ama bi insan heleki erkekse yaş olmuş 25 şimdiye çoktan bi işle meşgul olması lazımdı merve lafı söylemeden önce bi düşün istersen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ticaret okumayla ilgili değil tecrübeyle ilgili evet ama bi insan heleki erkekse yaş olmuş 25 şimdiye çoktan bi işle meşgul olması lazımdı merve lafı söylemeden önce bi düşün istersen

''18 yaşında üniversiteye gir, 22 yaşında bitir, sonra hemen askere gir 24 yaşında dön askerden, hemen sonrasında işe gir'' gibi kurallar bana saçma geliyor. kimi çocuk yaşta kimi 30-35 yaşında başlar çalışmaya. kimin daha başarılı ve çok kazanacagı da belli olmaz. sevgilisi de 25 yaşındaymış, bence gayet güzel bir yaşta. hiç de öyle ''bir işte tutturamadı'' denecek yaşta degil.

buradaki tek sorun konu sahibinin durumu, yani evlilik kısmı. konu sahibi sabreder mi sabretmez mi, tek sorun o.

Kendi hic uzme bence. Herkesin dedigi gibi illa 25 yasinda is sahibi olmasina gerek yok. 40 yasinda biri universite okuyunca ay ne guzel 25 yasinda biri 2. Universiteyi okuyunca bir suru laf donuyor. Evet master yapmasi ve dil ona cok sey katar ama en onemlisi meslegini seviyor mu? Sevmeden olmaz.
Kafana boyle seyleri takma zamani geldiginde hersey oyle guzel yerine oturur ki sen bile sasar kalirsin :) kendimden biliyorum cogunu o yuzden soyluyorum. Evlenmek icinse bunlari dusunme hele bir kafasinda hersey otursun yerine o zaman emin adimlar atar.
Zamana birak :)

''18 yaşında üniversiteye gir, 22 yaşında bitir, sonra hemen askere gir 24 yaşında dön askerden, hemen sonrasında işe gir'' gibi kurallar bana saçma geliyor. kimi çocuk yaşta kimi 30-35 yaşında başlar çalışmaya. kimin daha başarılı ve çok kazanacagı da belli olmaz. sevgilisi de 25 yaşındaymış, bence gayet güzel bir yaşta. hiç de öyle ''bir işte tutturamadı'' denecek yaşta degil.

buradaki tek sorun konu sahibinin durumu, yani evlilik kısmı. konu sahibi sabreder mi sabretmez mi, tek sorun o.
hayır canım atladıgın birşey var üniversiteyi okurken bi şekilde bir yerde işe girip para biriktirebikirdi bi para kenara atabilirdi bence.25yaşına gelmiş bi işe bile giremiyorsa sorun vardır bence.çok para kazansın demiyorum ama en azından kendini geçindircek kadar iş yapabirdi baba parası yemektense kendi çalışmalıydı anlatabilmişindir umarım

üni okuduğum şehirde büyük bi hevesle açılan ama açıldığı gibi zarara uğrayan bir bistro vardı
Baktılar hergün sinek avlıyo benim organizasyon işleirnde falan kendini göstermiş yakın bir erkek arkadaşıma da teklif getirdiler.Yaz boyunca siz işletin-kara ortak olun diye
çocuk gerçekten de ne yaptı etti bir ayda en popüler kafe yaptı orayı...
yani bazen bazı küçük hamleler sihirli değnek etkisi yapabiir
peki neler yapabilirsiniz???
-öncelkle canlı müzik
besyosu olan üniversitenin konservatuarı da vardır.Sesi güzel bir öğrenci alabilirsiniz işe
-kampanyalar
nasıl çiğköfteci komogene her ayın 15inde tıklım tıklım doluyorsa siz de Çılgın Çarşamba diye bir gün düzenleyip her çarşamba günü yüzde otuz indirim yapabilirsiniz
-bir parfümcüyle,ne bileyim bijutericiyle anlaşabilrisiniz
mesela oradan şu kadar alışveriş yapana bilmemne tatlısı yüzde elli indirimli falan diye.
En azından insanların ayakları alışır
ya da konsept değiştirmeyi deneyebilirsiniz
ben mesela nargilesi tavlası olan yerlere gitmeyi tercih ediyorum az muhabbetimin olduğu insanlarla
daha elit bir dükkansa tabu-scrabble-jenga tarzı grup oyunları alabilirsiniz.
bu ve bunlar gibi pekçok fikir üretmeye çalışın-gerekirse girişimci ruhu olan birinden yardım alın
öyle hemen "bu dükkan olmadı-satalım" demekle ekmek teknesi yüzdürülmez...

Back
X