• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin sosyal fobisi ve iliskimiz..

kbbk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
2
0
1
30
Merhaba, baslikta da belirttigim gibi erkek arkadaşımın sosyal fobi ve beraberinde anksiyete hastaligi var. biraz detaylandirmam gerekirse; bes yillik iliskimizde gorustugumuz gunlerin sayisi, ayni sehirde yakin oturmamiza ragmen iki elin parmaklarini gecmiyor. Sebebini sordugumda, benimle birlikteyken huzursuz oldugunu ve kendisini surekli beni korumak zorundaymis gibi hissettigini soyluyor. Kendi arkadas cevresiyle(hepsi erkek) bu tarz bir problemi yok, onlarla dilediği gibi vakit gecirebiliyor. Dogal olarak bu durum beni cok uzuyor, surekli bunu dusunup kendimde sorun arıyorum ve her gecen gun bu durum yuzunden içime attigim seylerin psikolojimi bozdugunu dusunuyorum. Birbirimize sevgimiz ve guvenimiz tam, bu konuda hicbir suphem yok ancak hal boyle olunca birbirimizle paylastigimiz hicbir sey yokmus gibi hissediyorum. Kendimi yalniz hissediyorum kisaca. Baska sekilde ifade etmem gerekiyorsa, soyle ki; koşullar olgunlastiginda evlenmeyi düşünüyoruz ama is dugun/nikah kismina gelince bu konudan rahatsizlik duyuyor. onca insanin arasinda, oyle bir ortamda bulunmanin dusuncesi bile rahatsiz ediyor. Ben surekli duzelecegini dusunup, birlikte vakit gecirecegimiz guzel gunlerin hayaliyle bekledim ancak neticede duzelmeyince, konusup birlikte bir cozum arama yoluna girdik. Kendisi daha once ilac tedavisi gordu ama bir sonuca ulasamadik ne yazik ki. Bu konuda dusuncesini paylasmak veya daha once boyle bir seyi deneyimlemis olup, yol gostermek isteyen olursa cok sevinirim zira onsuz bir yasam dusunemiyorum ve her seyin en kisa zamanda iyi olması icin elimden geleni yapmak istiyorum. Tesekkurler.

İnsan ancak sevmediği birinin yanında huzursuz olabilir, farklı sebepler aramak yerine sevmediğini kabul etseniz sizin için daha iyi olur..

Merhaba, baslikta da belirttigim gibi erkek arkadaşımın sosyal fobi ve beraberinde anksiyete hastaligi var. biraz detaylandirmam gerekirse; bes yillik iliskimizde gorustugumuz gunlerin sayisi, ayni sehirde yakin oturmamiza ragmen iki elin parmaklarini gecmiyor. Sebebini sordugumda, benimle birlikteyken huzursuz oldugunu ve kendisini surekli beni korumak zorundaymis gibi hissettigini soyluyor. Kendi arkadas cevresiyle(hepsi erkek) bu tarz bir problemi yok, onlarla dilediği gibi vakit gecirebiliyor. Dogal olarak bu durum beni cok uzuyor, surekli bunu dusunup kendimde sorun arıyorum ve her gecen gun bu durum yuzunden içime attigim seylerin psikolojimi bozdugunu dusunuyorum. Birbirimize sevgimiz ve guvenimiz tam, bu konuda hicbir suphem yok ancak hal boyle olunca birbirimizle paylastigimiz hicbir sey yokmus gibi hissediyorum. Kendimi yalniz hissediyorum kisaca. Baska sekilde ifade etmem gerekiyorsa, soyle ki; koşullar olgunlastiginda evlenmeyi düşünüyoruz ama is dugun/nikah kismina gelince bu konudan rahatsizlik duyuyor. onca insanin arasinda, oyle bir ortamda bulunmanin dusuncesi bile rahatsiz ediyor. Ben surekli duzelecegini dusunup, birlikte vakit gecirecegimiz guzel gunlerin hayaliyle bekledim ancak neticede duzelmeyince, konusup birlikte bir cozum arama yoluna girdik. Kendisi daha once ilac tedavisi gordu ama bir sonuca ulasamadik ne yazik ki. Bu konuda dusuncesini paylasmak veya daha once boyle bir seyi deneyimlemis olup, yol gostermek isteyen olursa cok sevinirim zira onsuz bir yasam dusunemiyorum ve her seyin en kisa zamanda iyi olması icin elimden geleni yapmak istiyorum. Tesekkurler.
Bu çocukla evlenmekte ısrarcı olma. 5 yılda 10 kere bile görmemişsin. Adam seni tınmıyo. Seni de anlayamadım. Garip çok garip.

Kendi arkadaşlarıyla beraberken sorunu yok mu?

Fobi tedavisi sadece ilacla olmaz, terapi sart.

Tedavi olsun olmazsa ayrıl.5 yılda 10 defa gördüğüm adamı hatırlamakta zorlanırım ben .
Paylaşımınız minimumdayken nasıl sevebiliyorsunuz?

Son düzenleme:
SaNa ilgisi nasıl.Konuşması?Açık açık söyledi mi bunlar fobimden diye?Az görüşmenizin nedeni çok saçma.Açar mısın biraz daha.Kimden koruyacakmış.?
Az görüşebiliyor ve kendini yalnız hissediyorsan nesini seviyorsun? BÖyle olduğu halde onsuz olmak istememen saçma farkında mısın bunun?
Ömür törpüsü.

Kendi arkadaşlarıyla beraberken sorunu yok mu?
Hayir yok, geneli benden eski erkek arkadaslari zaten.

Fobi tedavisi sadece ilacla olmaz, terapi sart.
Bu konuda bir bilginiz varsa, paylasirsaniz sevinirim..

SaNa ilgisi nasıl.Komuşması?Açık açık söyledi mi bunlar fobimden diye?Az görüşmenizin nedeni çok saçma.Açar mısın biraz daha.Kimden koruyacakmış.?
Az görüşebiliyor ve kendini yalmız hissediyorsan nesini seviyorsun? BÖyle olduğu halde onsuz olmak istememen saçma farkında mısın bunun?
Oncesinde ayni okuldaydik, muhabbetimiz yoktu sadece. bu bir hastalik sadece fobi gibi dusunmeyin. sirf bu sebepten yillarca ilac kullandi. kendisi paylasiyor zaten, bana yardimci ol bu konuda diye. ilgisi alakasi da gayet yerinde bu arada, beni sevdigine eminim.

Bu adam ya ağır fakir, ya da okkalı boynuzlar yiyorsun sen.
İkisi de degil uzgunum, dedigim gibi guvenim tam. ne kadar aci cektigimizi gayet iyi biliyorum sirf bu sebepten.

Suan konu gercekse eger bir sey demiyorum.
5 yilda 10 kere gordugum adamı yolda gorsem taniyamam.
Şaka gibi.
Kendine yazık etme.
Parasi yok cikamiyor desem hadi 4 yilda insan hic mi çalışmadı. Yada hadi yine parası yok desem erkek arkadaşlariyla çıkıyor iyi diyorsun.
Geriye tek bir sey kalıyor. Bu adam aldatiyor. Yakin oturuyoz diyorsun. Belki oturdugun semtte bile biriyle aldatiyor olabilir. Seninle gozukmek istemiyordur. Sadece konusma eglenme amaçlı takılıyordur.
Sosyal fobisi olan adam hic ortama giremez ki. Ayrıca seni korumak istiyorum mu neydi o sacma bahane mi olur.

Kendi arkadaşlarıyla rahatça gezerken sosyal fobisi tutmuyormuymuş.Cok ilginç sosyal fobili bi insanin fazla arkadaşı olmaz.
5 yilda toplam 10 kere bile gormemisin hala nasil sevebiliyorsun hayret.Dumanla mi iletişim kuruyorsunuz?
Bence boynuzlaniyorsun adam seni yedekte tutuyor ilk 18inde bile değilsin.:işsiz:

Şakaysa kötü, gerçekse daha fena...

Hayır oraya ... nokta koyunca cevaplardan biz anlayamıcaz sanki olayı :D

Back
X