Sevgilimle aramda 9 yaş fark var sizce çok mu fazla. İleride bu durum benim karşıma çok büyük sorun halinde çıkar mı?

Yaş farkından hoşlanmıyorsanız ve olgun erkek görüntüsünde hoşunuza gitmiyorsa sorun olabilir. Aranızda uyum varsa da sorun olmayabilir, ama uyumsuzluk varsa yaş farkı o uyumsuzlukları ikiye katlar. Burada 10+ yaş farkına bile methiye düzüp övenler var ki bu yorumlar gerçekçi değil.
Siz ne düşünüyorsunuz o önemli. Uyumlu musunuz, gerçekten istediğiniz kişi mi ve evlenmek istiyor musunuz ona bakın.

Esimle aramda 8 yaş var. Şu an 32 yaşındayım. 23 yaşında evlendim. Şunu kesinlikle söyleyebilirim o yaştaki hayata bakışımla şu yaşımdaki kafa yapım çok çok farklı. Ki ben her zaman yaşından olgun biri olmuşumdur. Şu an çok daha mantıklı kararlar alabilen biriyim. 23 yaş çok genç bir yaş evlilik için.
Esimle yaş farkı çok sorun olmadı. Ben evlendikten sonra esimle birçok ülke gezdim. Bu karaktere bağlı birsey. Yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İyice tanımadan evlenmeyin. Yaşınız gereği hayata daha toz pembe bakıyorsunuz. O ise olgunlaşmış.

Dayı gibi görünmüyor, yaşını duyduğumda inanmamıştım. Yaşını duyunca takılmıştım sadece. Kim görse "çok temiz yüzlü bir adam" diyor. Çok bakıyor kendine, çok aktif. Gülen emoji atabiliriz, iki bekar ve reşit insanın yaşadığı ilişkide bir sorun olduğunu düşünmüyorum, bize mantıklı geliyorsa kimsenin beklentilerini karşılamak zorunda değil, istediğim şekilde yazmakta özgürüm :) Konu sahibiyle çok yaş farkımız olduğundan değil ama 23 yaşındayken ben de onunla aynı kafadaydım, şimdi dönüp baktığımda çok farklı görünüyor o yaşım. Kendi 23 yaşıma vereceğim tavsiyeler bunlar olurdu.
Dayı gibi görünmüyorsa neden ilk tanışmada dayı dediniz o zaman adama?
Bu forumda duyduğum yaş farkı hikayelerinin hepsinde de nedense hep beylerin genç gösterdiği vurgulanıyor, sanki sağlıklı bir ilişki sürdürmek için en önemli ölçüt genç göstermekmiş gibi.

Konu sahibi ile aranızda sadece 4 yaş var, sanki çok yaş farkınız var gibi yazmışsınız. Bir de dayı dediğiniz, dayı gibi görünen adamla nasıl sevgili oldunuz? Çok garip böyle saçma ilişkilere çok romantik ve eğlenceliymiş gibi gülen emoji atıyor insanlar şaşırıyorum.
Eğlenceli ve gülen emoji atıyorlar çünkü sizin gibi kalıplara sıkışıp kalarak önyargı dağıtmıyorlar.

Şaşıracak bir şey yok, insanlar da hayatlar da çeşit çeşittir. Öyle zıt öyle farklı kişiler o kadar muhteşem ilişkiler ve evlilikler yaşıyor ki, aynı zamanda aşırı denk insanların birbirleriyle hayatları kararıyor.

Kişisel bir şey bu ilişkiler, evlilikler. Her ilişkinin de kendi dinamiği, kendi özeli var. Öyle dışarıdan gözlemle kesin yargıda bulunmamaliyiz.

Gerçi siz ilişkiyi yargılamayı da geçip anlayışlı ve farkındalıkla yorum yapanları da yargilamissiniz 😄

Bu forumda duyduğum yaş farkı hikayelerinin hepsinde de nedense hep beylerin genç gösterdiği vurgulanıyor, sanki sağlıklı bir ilişki sürdürmek için en önemli ölçüt genç göstermekmiş gibi.
Ben benden üç yaş büyük insana bile şakasına "abijiiimm" diyen bir insan olduğum için olabilir :)

Daha çok çok gençsiniz. Yeni dönemin ergenlik yaşı neredeyse artık bu yaşlar. Huyu, yüzü güzel herkese aşık olma potansiyeliniz var o yüzden duygularınızı çok da önemsemeyin bu aşamada.
Siz biraz daha büyük olsaydınız olabilirdi ama şu durumda bence 9 yaş bir hayli çok.

Konu sahibi ile aranızda sadece 4 yaş var, sanki çok yaş farkınız var gibi yazmışsınız. Bir de dayı dediğiniz, dayı gibi görünen adamla nasıl sevgili oldunuz? Çok garip böyle saçma ilişkilere çok romantik ve eğlenceliymiş gibi gülen emoji atıyor insanlar şaşırıyorum.

40lik adam zaten abidir, dayidir. 27lik kizla yan yana 40lik adam zaten abes bir goruntu olusturuyor hele ki adam dayi tipindeyse.. Yan yana alakasiz duran ciftler genelde pek mutlu evlilik hayati surmuyor, anlasamiyor boyle bir gozlemim var umarim sizinki oyle olmaz. Yine de kola dayiyi takip gezdirmeyi bence normallestirip buraya yazmayin.

Arkadaşlar, adam evli çocuklu olmadığı ve kadın reşit olduğu sürece romantik bir ilişkide bir sorun göremiyorum ben. Herkes kimseye zarar vermediği sürece istediği gibi yaşayabilir. Ben hayatımda en büyük kötülüğü aramızda beş yaş olan bir erkekten gördüm mesela. Ayrıca benim çevremde benim yaş grubumdaki insanlarla benim görüşlerim uymuyor. Bir de aslında ne aradığımıza bağlı da değişiyor bunun cevabı bence. Ben açıkçası beni sarıp sarmalayacak birini istediğim için tercihim bu yönde. Sadakat anlamında eski kafalı birini istedim ben. Adam evli çocuklu olur ya da onu geçtim bekar çocuklu olur, tamam bu tepkiyi anlarım ama niye sanki kendimden 30 yaş büyük evli çocuklu hatta torunlu adamla parası için takılmışım ve konu sahibine de böyle yapmasını söylemişim gibi tepki aldım onu anlayamadım.
Ha, anlaşma konusunda sorun çıkar mı çıkmaz mı onu yaşayıp göreceğiz. Belki çok iyi olur her şey, belki abidik bir şeyden ayrılırız. Bilmiyorum. Normalde ayıplanmaya dayanamadığım için bu yorumu sildirecektim ama sildirmiyorum, bizim insanımızın insanların farklı farklı olabileceğini, kimseye zarar vermiyorsa herkesin farklı doğruları olabileceğini kabullenmesi lazım.

Son düzenleme:
Genç göründüğünü, yaşını göstermediğini söyleyen insanlara göz doktoru tavsiye ediyorum ben. Yaş farkı ne olursa olsun bir şekilde belli oluyor.

Evet sitede yeniyim o yüzden nasıl hitap edeceğimden emin değilim ama bi giriş yapayım hızlıca. Hanımlar ben 23 yaşındayım sevgilimde benden 9 yaş büyük. Bizim tanışmamız görücü usulü oldu fakat annem babam bilmiyordu bunu. Her neyse ben buluşmaya gittim ama ben karşıma gerçekten 32 yaşında gibi görünen bir adam çıkar sanmıştım. Ciddi manada bunu abartısız söylüyorum maks 27 28 gösteriyordu. Hala da öyle 32yi duyunca bir tereddüt ettim ya acaba bu son konuşmamız mı olsa diye ama ne olduysa ikimiz de birbirimize ısındık ben ne kadar dirensem de oldu bu. Çok kibar ve başarılı bir insan bunun samimiyetini de ailesini tanıdığım için anladım. Sevgilerini saygılarını asla gizlemezler bire adım atana on adım giderler öyle bir aile her neyse biz bi şekilde ailelere söyledik onun ailesi zaten ne zamandır beni anıyorlarmış ama bizimkiler çok şaşırdılar başta bi olabilir dediler ama 9 yaşı duyunca olmaz dendi istemediler. Onun harici herkes çok olumlu. Ailemin söyledikleri şu : çocuk çok iyi çok çalışkan ekmeğinin peşinde saçma sapan laçkalıklar yapmaz minyon tipli yakışıklı amaaaa büyük hem de çok. Ben şimdi size sormak istiyorum bu şartlarda sizce çok mu büyük bu kişi?
Benle eşimin arasında da 9 yaş var ama herhangi bir sorun birseyimiz yok çok şükür ama 23 ile 32 yaş kıyaslarsak bilemedim tatlım

Benim de eşimle aramda 9 yaş var ben 28im o 37 yaşında. Ama saçında bir tel beyaz yok. Bizi herkes yaşıt zannediyor. Biraz kendine bakma biraz da genetikle ilgili bence. Ben yaşla ilgili hiçbir sorun yaşamadım eşimle. Çok kafa dengiyiz çok güzel anlaşıyoruz. Benden daha aktif hatta ben daha çok evde miskinlik severim.

Şimdiiii...
Bence erkeğin büyük olması daha iyi. Benimki 13 yaş büyük benden, tanışınca "dayı" demiştim adama. Şimdi ise parmağımda yüzüğünü taşıyorum :D ben 27 yaşımdayım o 40. İyi anlaşıyoruz, bir sorun yaşamıyoruz ama yirmilerin başında olsaydım kabul etmezdim herhalde.
Bu arada ben de başta "ya o her şeyi yaşamıştır zaten bir heyecanı yoktur, birçok şeyi istemez, dede kaçmıştır onun içine," diye düşünmüştüm ama adam benden heyecanlı her konuda, ruhu benden genç. Koskoca adam benim yanımda bir erkek çocuğuna dönüşüyor, ben içime nine kaçmış gibi geziyorum :KK200: Anneme anlatmıştım bu kaygılarımı, "Kızım, esas her şeyi yaşamış insan iyidir çünkü ne istediğini daha iyi bilir," demişti bana.
Yalnız senin durumun farklı, yirmilerin başındasın. Evlilik için çok erken daha. Henüz ergenliğin bile bitmemiş, emin ol bir sene sonra şimdiki ripawsliee olmayacaksın. Tabii ki aileni kurmak istemen çok normal, sadece bu çok radikal bir karar. İyi düşünülmesi gerek. Ablama (babamın yeni eşi) bu ilişkimi anlattım, "Bak baklavacheesecake, iyi düşün, evlilik öyle evde oturup birbirine tatlı yedirmeye benzemez," dedi. Kaldı ki ben otuzuma geliyorum. Yirmi üç yaş çok erken. Yazmamışsın ama okuyor musun bilmiyorum okulunu bitir, yapabiliyorsan yüksek lisans yap, gez, toz, bir paranı kendine harca, mümkünse yurt dışına çık gez, anılar biriktir, evlenince hatta evlilik yoluna girince bile sorumlulukların artıyor. Tadını çıkar, o yaşların geri gelmeyecek çünkü.
Adamı iyice tanı, yukarıda da yazmışlar. Evlenmiş mi hiç, haydi onu geçtim en azından bir nişan geçmiş mi başından? Bunların hiçbiri olmadıysa sıkıntı. Benim eski sevgilim de (iş arkadaşımdı eskiden) 38 yaşındaydı, ne nişanlanmış ne evlenmiş, bana kişisel tercihi olduğunu söylemişti, ben sonra ablasından onun nasıl bir insan olduğunu, ailesine ve eski ilişkilerine nasıl davrandığını öğrendim ve direkt bıraktım. Aynı şekilde 40 yaşında biri daha var tanıdığım, evlenmek istemediğini söyledi fakat bizim çok yakın olduğumuz bir dönem oldu, karakterinden ötürü evlenmediğini değil de evlenemediğini anladım.
Çok dikkatli ol derim. Zamana bırak. Ayrıl demiyorum sakın yanlış anlama. Tanımaya çalış, gözlemle, özellikle istemediği bir şey olduğunda nasıl davranıyor ona çok iyi bak. İş durumları nasıl, sürekli iş değiştiriyor mu, planları neler, senin fikirlerin neler, iyice düşün. Baktın aradan en azından bir iki sene geçti hâlâ niyet aynı, yapabileceğinize inanıyorsunuz ikiniz de, o zaman bir adım atabilirsin.
Yaş farkınızdan bağımsız olarak söylüyorum, en fazla 6 aydır berabersiniz bu adamla (aralık ayında başka flörtten bahsettiğiniz için söylüyorum). Yani daha tam olarak adamı tanıdığınızı sanmıyorum. İster 3 yaş farkınız ister 13 yaş farkınız olsun, tavsiye verebilecek tecrübeye sahip değilsiniz bu ilişkide.

Yaş farkınızdan bağımsız olarak söylüyorum, en fazla 6 aydır berabersiniz bu adamla. Yani daha tam olarak tanıdığınızı sanmıyorum. Tavsiye verebilecek tecrübeye sahip değilsiniz bu ilişkide.
Tamam da ben bir ilişkim olmasa bile kendisine zamana bırakmasını, yaşının erken olduğunu söylerdim ki. Hatta başkalarından aldığım tavsiyeler benimle yaşıt, buradakilerin onayladığı "normal"(?) biriyle olsaydı bile bu tavsiyeleri alırdım. Tamam KK standartlarına uygun değil ama bu tavsiye vermeye hakkım olmadığını gösterir mi, hayır bence göstermez.

Evet sitede yeniyim o yüzden nasıl hitap edeceğimden emin değilim ama bi giriş yapayım hızlıca. Hanımlar ben 23 yaşındayım sevgilimde benden 9 yaş büyük. Bizim tanışmamız görücü usulü oldu fakat annem babam bilmiyordu bunu. Her neyse ben buluşmaya gittim ama ben karşıma gerçekten 32 yaşında gibi görünen bir adam çıkar sanmıştım. Ciddi manada bunu abartısız söylüyorum maks 27 28 gösteriyordu. Hala da öyle 32yi duyunca bir tereddüt ettim ya acaba bu son konuşmamız mı olsa diye ama ne olduysa ikimiz de birbirimize ısındık ben ne kadar dirensem de oldu bu. Çok kibar ve başarılı bir insan bunun samimiyetini de ailesini tanıdığım için anladım. Sevgilerini saygılarını asla gizlemezler bire adım atana on adım giderler öyle bir aile her neyse biz bi şekilde ailelere söyledik onun ailesi zaten ne zamandır beni anıyorlarmış ama bizimkiler çok şaşırdılar başta bi olabilir dediler ama 9 yaşı duyunca olmaz dendi istemediler. Onun harici herkes çok olumlu. Ailemin söyledikleri şu : çocuk çok iyi çok çalışkan ekmeğinin peşinde saçma sapan laçkalıklar yapmaz minyon tipli yakışıklı amaaaa büyük hem de çok. Ben şimdi size sormak istiyorum bu şartlarda sizce çok mu büyük bu kişi?
Ben 47 eşim 57 yaşında.Bizim yaş aralığımızda 10 yaş sorun olmaz.Ben yaştan dolayı bir sorun yaşamadım.Ama 23 yaşında olsaydım 32 yaşındaki birini kabul etmezdim sanırım.

Tamam da ben bir ilişkim olmasa bile kendisine zamana bırakmasını, yaşının erken olduğunu söylerdim ki. Hatta başkalarından aldığım tavsiyeler benimle yaşıt, buradakilerin onayladığı "normal"(?) biriyle olsaydı bile bu tavsiyeleri alırdım. Tamam KK standartlarına uygun değil ama bu tavsiye vermeye hakkım olmadığını gösterir mi, hayır bence göstermez.
Kk standartı diye bir standart yok ki. Siz yaş farkınız fazla olduğu için değil daha adamla 3-5 aydır beraber olduğunuz için tavsiye vermeye hakkınız yok. Adamı övmüşsünüz ama daha kendinizin bile tanıdığını sanmıyorum. İyi anlaşıyoruz, sorun yaşamıyoruz falan demişsiniz de daha cicim aylarındasınız. 6 ay kullandığım beyaz eşyayı bile övmem belki senesi dolunca sorun çıkarır diye.

Son düzenleme:
Kk standartı diye bir standart yok ki. Siz yaş farkınız fazla olduğu için değil daha adamla 3-5 aydır beraber olduğunuz için tavsiye vermeye hakkınız yok. Adamı övmüşsünüz ama daha kendinizin bile tanıdığını sanmıyorum. İyi anlaşıyoruz, sorun yaşamıyoruz falan demişsiniz de daha cicim aylarındasınız. 6 ay kullandığım beyaz eşyayı bile övmem belki senesi dolunca sorunca çıkarır diye.
Hayır ilişkiden bağımsız olarak 23 yaşında evliliğin zorlayacağını herkes bilir. Bunun için maalesef ilişkiye ihtiyacı yok bir insanın. Zamanında ben bir şey yaşadım (ama şimdi anlatsam KK'dan kovulurum buranın doğrularına uymuyor diye :D ) onun bile sorumluluğu bana ağır geldi, evlilik için çok çok erken.

Senin mesleğin nedir? Tahsilin nedir? Onun nedir? İşleriniz nedir? Çalışınca birbirinize vaktiniz olur mu? Çok yoğun çalışan biri mi? Size evlilikle çocukla ilgili ne diyor? Ben de 23ümde evlendim ama eşim de 27ydi. Böyle yaş farkları bana göre iyi değil ama dediğim gibi hayatta ikiniz de şu an neredesiniz? Ne istiyorsunuz? Gezmeyi vs sormuyorum. Çok önemli konuları mesela nerede yaşayacaksınız? Mesela çocuk istiyor musunuz hemen mi sonra mı? Ailesiyle sizin aranızdaki dengeyi kurabilir mi? Kimseye hesap vermez mi yoksa verir mi? Yani hemen ilk görüşmede neden tüm sülaleyi kattınız ki? Biraz gezseydiniz tanısaydınız.

O zaman tam bir yargıladıklarını yaşama hikayesi olmuş sizinki:)
Evet evet, hatta bir yakınım var, sevgilisiyle aralarında inanılmaz bir yaş farkı var. Ona sormuştum nasıl anlaştığını, bana gülümseyip şey demişti, "insanın yaşı ilerledikçe tercihleri değişebiliyor," diye. Ben asla yapmayacağımı söylemiştim. Sonuç. :D Ama sadece burada sanki özür dileyerek söylüyorum metres olmuşum ve bunu normalleştirmişim gibi davranılmasını anlayamadım. Bu biraz beni üzdü.

23 yaşında niye evleniyorsunuz ki hayatınızı yaşayın. fikirleriniz sonra çok değişir. 32 yaşındaki bir adam çok büyük size göre 30-39 olsaydı sorun değilde. 23-32 sorun bence yine de siz bilirsiniz. abla olarak tavsiye verdim gerisi size kalmış.

Back
X