sevgilimle evliliği düşünürken soğudum ondan...

deniz090

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
55
2
98
sevgilimle 16 aylık bi ilişkimiz var.haziranda mezun olduk farklı sehirlere gittik (yasadıgımız yerlere).evliliği düşünmeye basladık ben daha fazla dusundum hatta...onun oncelikleri atama ve askerlikle ilgiliydi askerliğini yap dedim bu kasımda evlendikten sonra da atanabiliriz dedim.her soylediğimde konu kavgaya donuştu.neyse gecen bi aile büyüğümle konuştu o da benmle aynı seyleri soyledi hak verdi sevgilim ama bi hafta sonra yine kendi düşüncelerini savunmaya basladı.tmm dedim en sonunda evlenmiycem sennle 2 yıl boyunca evliliğin e'sini deme bana dedim konuşurkende telde ağladım bi yandan tutamadım kendimi.. bu sefer o yalvarmaya basladı bidaha ki ay istemee glcez mayısta nişan yapcaz dedi ben yine yok gelme dedim yok gelcez dedi.bi süre boyle devam etti neyse en son bi dahaki ay gelcez dedi oyle ikna olup kapadık teli.ben buna faceden tektaş modelleri yolladım linklere bakcaktı 4-5 gun oldu nete giremedi.gecen akşam girmiş nete bi, onda da kardeşine mesaj atmış oynadıgı bi oyuna ilgili taktik vermiş,gonderdiğin yuzuklere bakamadım dedi.... benm gidenler yine geldi oyle diyince hiç bişey soylemedim kavga da etmedm işim var diye kapadım teli de o zamndan beri mesaj atmıyorum.o atmış bi kaç kere "faceden dolayı boylesin dimi"falan diye sonra faceden mesaj atmış"tmm baktım kuyumculara bakarım gerceğini begenirsem ok" yazmış yine cevap vermedim o kadar kızgınım ki ve o kadar sogudum ki evlilik düşünemiyorum şimdi...ama elbet konuscaz bi ara ona ne şekilde ve nasıl bi açıklama yapcam ben? kavga olmasın istiyorum gerilmeyelim boş yere ama sogudumu bilsin de istiyorumm... boyle işte...

Durumlarımız hemen hemen aynı canım:2: evlenmemek değil aslında olay...bu kadar heyecansız ve isteksiz olmaları koparıyor ipleri..ki sen postayı koyduğunda hemen toparlamaya çalışmış, ikna etmiş ama biraz zaman sonra ikna etmeye de çalışmayacak.İyice usanacak bu konudan..açıkçası şuan bende ayrılığın arifesindeyim, 4 yıldır beraberim ben. yaşım genç 22 ama bende zaten yavaş yavaş olsun istiyorum..daha annemle bile tanışmadı.. insan bir sebep koymak istiyor, amaç olmadan,tatlı hayaller kurmadan nereye kadar sürdürebilirsin ki.. 26 yaşında evliliğe daha çok var diyor,ne para engeli var ne de iş...askerliğini tecil ettrip duruyor.Artık ne özel gün kaldı ne tatlı söz...benim için en azından bu ilişkiden kalkma vakti geldi.Düzelmeyeceğine insanıyorsan hazır soğumuşken ayrıl,belki herşey daha güzel olur... hakkında hayırlısı olsun

Selam canım.

Huzursuzluğunu anlıyorum ama bence onun da fazla üzerine gitmemelisin. Erkekler çocuk gibidir. Sürekli problem çıkarma kapasiteleri var. Bence başta tektaş modellerini bile göstermemeliydin. "Önemli değil." imajı çizeceksin. Önemli olan ne hissettiğin değil, karşıya bunu nasıl gösterdiğin. İçin kaynıyor, konuşmak istiyorsun, farkındayım. Bir an önce netleşsin, sakarlık yapıp abuk subuk bir şeyler almasın istiyorsun. Ama ne önemi var ki güzelim? Sen söyleyince zaten yapmayacak. İNATLAR ÇÜNKÜ.

Ben çok zor bir adamla birlikteyim. Birlikteliğimizin başından beri böyle bu. Kıyafetime karışır, o biter yüzümdeki sivilce izleri için lazer yaptırmak ister, o konu geçer arkadaşlarla oturuyoruz mesela, en yakın arkadaşına ayarlamaya çalıştığımız kıza sevgilin var mı diye sorar. Belki kötü niyetiyle yapmaz ama bunlar insanın tadını kaçıyor. Yine de ağzımı açıp tek kelime etmem. Boşver diyorum kendi kendime. Her şey olacağına varır.

Birlikte olduğumuz zamanda ben hiçbir zaman evlilik kelimesini ağzıma almadım. O ağzımı arasa bile lafı değiştirdim güldüm geçtim. Kendisi evlilik teklifi etti. Kendisi işini kurmak için çabalamaya başladı. Ben sadece yanında durdum, ihtiyacı olduğunda başını okşadım, onu eleştirmek yerine güzel huylarını, yakışıklılığını övdüm, bir konu hoşuma gitmediyse ben bundan hoşlanmadım dedim ama uzatmadım da, çok konuştuğum zaman dilimi ısırdım, saygısızlık yaptığımda özür diledim. Hep alttan aldım ve buna da onu alıştırdım ve hiç de pişman değilim. Çünkü kırılıp aynı şekilde davranmadığında senin tekrar o kız olman için adeta paçaları falan tutuşuyor. Kendisi geliyor. Kendisi yapıyor.

Nikahı öne almak istediğini söyledi mesela. İşimle ilgili anlaşmayı tamamlarsam kasımda olsun bitsin dedi. Düşünebiliyor musun, kasımda! Ne yer bakıldı, ne davetiye konusu var, ne gelinlik baktım, ne eşimin dostumun haberi var. Sanki ağaç kovuğundan çıkmışım ben. Yarım saat sonra, kasımda ne zaman gibi düşünüyorsun, ona göre işleri ayarlamak gerek dedim. Bana ne dese beğenirsin? "Bunu benim başıma vurma ama kasım dedim diye, işlerim olursa diyorum." dedi. Sanki ben koşarak gitmişim gibi. Sanki ben ağzımdan düşürmüyorum da ona söyleniyorum gibi. "Tamam canım başına falan vurmam. Ben sadece ayarlanacak işleri düşünüyordum. Mühim değil." dedim. Çok kırıldım. Ama hiç belli etmedim, bir süre sonra da başım ağrıyor deyip evime geldim. Bundan sonra bu konuyu açmam elbette. Davetiyeleri de kendi seçebilir açıkçası umrumda değil. Amaca hizmet etsin yeter. Gerektiğinde ben listemi hazırlar veririm. Hepsini o halledebilir. İstemiyorsa da evlenmesin o da mühim değil. Ben kimseyi sıkıştıracak, üstüne atlayacak yapıda bir insan değilim. Konuştukça sarpa sarar bu meseleler zaten. Doğrusunu zaman gösterir. Ben onunla gülüyorum, iyi vakit geçiriyorum bu bana yetiyor. Evlenmek gibi bir beklentim de yok açıkçası.

Demem o ki çocuğu da bunaltma yap dedikçe erkek milleti bu yapmaz. O kadar zaman evlilikle ilgili ağzımı açmadım. Mobilya seçmeye götürdü sen nasıl istersen canım dedim mobilyalara bile bakmadım. Onu hiçbir zaman sıkıştırmadım. Bir söylediği aralığı teyit etmek için zaman sordum onda parladı. Erkek milleti böyledir güzelim. Hiç uğraşma, münakaşaya girme. Onları çocuk farz et. Ne yaptığını da takip etme sana zarar. Ben bırakıyorum benimkini ister diskoya gitsin ister camiye umrumda olmuyor. Olacak olan bir şey varsa olur, yapacağı varsa zaten yapar.

Üzme kendini de sorun da çıkarma boşver. Değer mi üzülmene kızım? Allah hayırlısını versin de geç. Gençsin. Boşver.

Allah size peygamber sabrı vermiş.
sus sus nereye kadar peki?
hep sizi anlayana kadar bekleyecek misiniz?

Gittiği yere kadar canım. Uzun hesapları aklım almıyor. Ben kısa vadelerin insanıyım. Onu seviyorum ve bu bana yetiyor. Kendimi hayatın akışına bırakmayı seviyorum.

Sabır konusuna gelince Allah sabırdan bol bir şey vermemiştir herhalde bana. Balkan göçmeniyim ondan sanırım. Bizim oraların insanının huyu suyu yumuşak oluyor.

Ayrıca sıkıştırmayı, denetlemeyi de sevmiyorum. Yapı meselesi.

bizimkiler mezuniyette tanıştı.sevgilim evimize bi iki kere konuk da oldu burdayken herşey süper ama memleketşne gittiğinde beni benden alıyor tavırları rahat olması ben bir kızım sonuçta herşeyle evliliğe razı gliyosam ondaki bu nazlanma ne oluyor....

ne kadar da guzel yazmışsın ve bir o kadar da sabırlısın.benim sorunum bu işte bazı olayları aceleye getiresim geliyor.vu olayda onlardan bitanesi.ben ne kadar hevesliysem o, o kdar tedirgin...ve beni yordu bu hali ben de bıraktım artık bu ilişki zaman nereye gotururse modundayım.eğer beni ve evlenmeyi gerçekten kafasına koyduıysa bişeyler yapar yapmıyosa da bosuna emek harcamışız zamanımızı çalmışız.hayırlısı diyorum sadece...

off ooff yakın dertlerimiz var evlilik meraklısı falan değilim ama olacaksa da plan yapalım. ama konu açılınca sanki evlilik için delirdiğimi düşünüyor. yazın tayin olmak zorundayım rsmşyete göre onun yanını isterim ama ona sorsan daha çok var şimdiden plan apılmaz

evlilik konusu açmamaya çalışıyorum olacağı vakit olur

şımarıklıktan başka bir şey değil yaptığın belki maddi durumu yetmiyodur beğendiğin tek taşlara

aynen canım benim değer verdikçe değerini kaybediyosun.gelecek düşünmüyomuşsun gibi yap ki yola gelsin paçaları tutuşsun hadi geliyoruz ailemle desiiin..

Ya nolur yanlış anlamayın ama bence çok üstüne gidiyorsunuz.. O kadar tartışmanın üzerine sizi istemeye geleceğini söylemiş zaten.( Ki ben gönülsüz bir şekilde, sırf ben bu konuda çok ısrar ettim, tartışma çıkardım diye "Tamam geliriz bi dahaki ay." diyen adamı kapıdan sokmam, o ne öyle.. Lutfetmiş paşam.)Gerisini bırakın da karşı taraf halletsin. Yapması gerekenleri o düşünüp bulsun. Niye yüzük modeline kadar siz karar veriyorsunuz ki? Bana çok tuhaf geldi, bu işler nasıl olur bilemem ama.. O düşünüp kendi yapmıyorsa da sizin dürtmenizle nereye kadar gider bu bilemiyorum..

Bence kırıldığınızı, tavır yaptığınızı belli etmeyin.. Bundan sonra da bu konuda bir yorum yapmayın bir süre. Siz kendinizi geri çekin yani, onun tutumu karşısında kararınızı daha rahat verirsiniz bence.

Son düzenleme:
dogru soyluyosun cnım geri çektim ben de kendim gunden beri ne o arıyor ne ben ayrıldık haberimiz yok heralde .... ve inan bende de bişeyler oldu.benim itmemle bu ilişki yürüyecekse hiç olmasın daha iyi ama emeklerime uzuluyorum 1.5 yıldır bu adamla birlikteyim sonuçtaaa

Sizi üzmek istemem ama bence siz sebep oldunuz bu duruma. İlişkiniz daha hazır değilken evlilik fikrini sürdünüz ortaya. Keşke ilk karşı tarafın söylemesini falan bekleseydiniz.. Eğer birbirinizi seviyorsanız, bu sevgiden eminseniz geri adım atın. Evlenmek hayati bir şey değil, biraz daha beklersiniz, daha da sağlamlaşır ilişkiniz.. Bakarsınız siz söylemeden sevgiliniz yüzükleri almış gelmiş. Bir de böyle deneyin. Yok yapamam diyorsanız sizin bileceğiniz iş tabiiki, nacizane tavsiyem. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…