Sevgilinin anlayissizligi

thebutterflyeffect

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
838
863
33
Merhaba,
Erkek arkadasimla gunun belli saatlerinde gorusebilen ve genellikle de rahat gorusen(aile problemi olmadan) ama yine de aileden kaynakli olarak belli sinirlara uyan biriyim.Ozellikle yalana asla tahammulum olmadigi gibi kendim de yalan soylemekten nefret ediyorum,yalan soyledigim gunum bana resmen zehir oluyor,bu yuzden ailemi ve kendimi skintiya sokmayacak sekilde davraniyorum sevgilime karsi.Problemim; erkek arkadasimin beni evine davet etmesi ve benim reddetmemden sonra erkek arkadasimin olur olmaz sozler sarfetmesi ve tartismamiz.3 senelik erkek arkadasim oldugu icin ona guvenim var tabiki,evine gelmeyi reddettigimde bana soyledigi sozlerin de bir anlik hevesten kaynakli oldugunu bildigim icin uzun bir tartismadan sonra konuyu kapattik ama yine de onu reddetmem biraz icinde kaldi sanki.Yani cevresindeki sevgilileri gorunce biz neden oyle olmayalim diye dusundugunden ve ozendiginden kaynakli istekleri olabiliyor bazen.ben reddetme sebeplerimi guzellikle anlattigimda bir problem gorunmuyor yani beni anladigini belli ediyor ama o tartismadan sonra reddedilme duygusundan oturu arada bir imali cumleler kuruyor.burdan abaza bir erkek arkadasim oldugunu iddia etmiyorum tabi zaten tartismada haksiz oldugunu fark etti ama yine de imali sozleri beni kendimi sorgulamaya itiyor.Ailevi degerlerimden oturu bazi seyleri reddederek ben mi cok kati davraniyorum yoksa erkek arkadasim mi anormal? Sorulariniza gore konuyu daha fazla acabilirim arkadaslar.Ilginize simdiden tesekkur ederim.

Yaslariniz kac ve ailevi degerlerden kastiniz evlenmeden once cinsel birliktelik yasamayi tercih etmemeniz mi?

Tercihin ne olursa olsun, saygı duymayan adamdan bi cacık olmaz diyorum.
Kendini boşuna üzecegine iyice ölç tart bence.

Yaslariniz kac ve ailevi degerlerden kastiniz evlenmeden once cinsel birliktelik yasamayi tercih etmemeniz mi?
Ben 22 o 23,hayir 3 senelik erkek arkasimla zaten oyle bir sey hic yasamadim ve kendisi de ilk kez boyle bir teklifte bulundu zaten ve de oyle bir insan olmadigina kesinlikle guvendigim icin ailevi degerlerden kastim bu degil.evine gidicem ama anneme "merveye gidiyorum" gibi yalanlar uydurmaktan soz ediyorum.yani yalan konusunda cok hassas oldugum icin ailemle aramdaki guven koprusunu yikmak yerine her zaman oldugu gibi disarda gorusmeyi daha uygun buluyorum.

Merhaba,
Erkek arkadasimla gunun belli saatlerinde gorusebilen ve genellikle de rahat gorusen(aile problemi olmadan) ama yine de aileden kaynakli olarak belli sinirlara uyan biriyim.Ozellikle yalana asla tahammulum olmadigi gibi kendim de yalan soylemekten nefret ediyorum,yalan soyledigim gunum bana resmen zehir oluyor,bu yuzden ailemi ve kendimi skintiya sokmayacak sekilde davraniyorum sevgilime karsi.Problemim; erkek arkadasimin beni evine davet etmesi ve benim reddetmemden sonra erkek arkadasimin olur olmaz sozler sarfetmesi ve tartismamiz.3 senelik erkek arkadasim oldugu icin ona guvenim var tabiki,evine gelmeyi reddettigimde bana soyledigi sozlerin de bir anlik hevesten kaynakli oldugunu bildigim icin uzun bir tartismadan sonra konuyu kapattik ama yine de onu reddetmem biraz icinde kaldi sanki.Yani cevresindeki sevgilileri gorunce biz neden oyle olmayalim diye dusundugunden ve ozendiginden kaynakli istekleri olabiliyor bazen.ben reddetme sebeplerimi guzellikle anlattigimda bir problem gorunmuyor yani beni anladigini belli ediyor ama o tartismadan sonra reddedilme duygusundan oturu arada bir imali cumleler kuruyor.burdan abaza bir erkek arkadasim oldugunu iddia etmiyorum tabi zaten tartismada haksiz oldugunu fark etti ama yine de imali sozleri beni kendimi sorgulamaya itiyor.Ailevi degerlerimden oturu bazi seyleri reddederek ben mi cok kati davraniyorum yoksa erkek arkadasim mi anormal? Sorulariniza gore konuyu daha fazla acabilirim arkadaslar.Ilginize simdiden tesekkur ederim.
Edit: biraz fazla yazmisim,imla hatalarim da varsa telefondan girdigim icin sıkıntı olabiliyor mazur gorun lutfen.iyi aksamlar herkese.
Tercihin ne olursa olsun saygı duymak zorunda bastırarak duygu sömürüsüyle birşeyler yaptırmaya çalışması normal değil asıl
İstemediğin hiçbirşeyi yapma yaşama zorunda değilsin birşeye istersen 10 yıllık sevgili ol sana ne doğru geliyorsa öyle davran

Tercihin ne olursa olsun, saygı duymayan adamdan bi cacık olmaz diyorum.
Kendini boşuna üzecegine iyice ölç tart bence.
Bende kendisinden kotu cumleler duyacagima kararima saygi duymasini ve beni oyle kabul etmesini beklerdim.simdi o soylediklerine cok pisman ama bir evine gitmedim diye onu bu kadar ofkelendiren sadece ozentilikten kaynakli bir anlik his midir anlayamiyorum..

Bende kendisinden kotu cumleler duyacagima kararima saygi duymasini ve beni oyle kabul etmesini beklerdim.simdi o soylediklerine cok pisman ama bir evine gitmedim diye onu bu kadar ofkelendiren sadece ozentilikten kaynakli bir anlik his midir anlayamiyorum..
Bence karakterle ilgili bi sorun. Özentilik düzelmez hep yenisi gelir, anlayışsızlık ve bencillik hiç duzelmez

Merhaba,
Edit: biraz fazla yazmisim,imla hatalarim da varsa telefondan girdigim icin sıkıntı olabiliyor mazur gorun lutfen.iyi aksamlar herkese.
Herkesin değerleri kendinedir canım seninle onun değerleri bu konuda uymuyor galiba yada uyuyorsa da sevişmek için evlenmeyi bekleyemiyorsa istemeye gelsin bir an önce

Son düzenleme:
Bence karakterle ilgili bi sorun. Özentilik düzelmez hep yenisi gelir, anlayışsızlık ve bencillik hiç duzelmez
Birde soyle bir durum var,ailem sevgilimi biliyor ve ailemin onu bilmesi de erkek arkadasimi biraz kasiyor.ama aksine ailem bu konuda anlayisli oldugu icin zaten ben skinti cekmiyorum erkek arkadasimla bulusurken falan.ne kadar anlatsam da "kendimi kotu hissediyorum keske ailen bilmeseydi daha rahat olurduk,sanki onlar iliskimize ciddi bakiyorlarmis gibi hissediyorum" diyor.tabi burdaki kasit ciddi olmamak degil.biz daha okurken evlilik gibi konulari konusmak istemedigimiz icin bu konulari rafa kaldirdik ama her ne kadar bizimkiler rahat olsalar da erkek arkadasim cok huzursuzlaniyor yani.

Yalan söyleyememe durumu bende de var ve bu değerlere saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Bence heves kaynaklı hayal kırıklığı yaşadığından tartışmış olabilirsiniz dediğiniz gibi ama sonradan ısıtılıp ısıtılıp önünüze konması normal değil. Bence gerekçeleriniz onu ikna etmemiş.

Herkes kendi görüşünde, isteklerine uygun yaşayan kişileri sevgili olarak seçse
hiç problem kalmayacak aslında.

Hani bolca da mevcut iki türde, neden aksinde ısrar?
Aynen bunu sorun kendisine.

Size bu konuda anlayış göstermeyen adamdan bir cacık olmaz.
Özgürce yaşayacağı ilişkilere yolcu edin.

Yalan söyleyememe durumu bende de var ve bu değerlere saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Bence heves kaynaklı hayal kırıklığı yaşadığından tartışmış olabilirsiniz dediğiniz gibi ama sonradan ısıtılıp ısıtılıp önünüze konması normal değil. Bence gerekçeleriniz onu ikna etmemiş.
Evet tamamen heves kaynakli hayal kirikligi.baskasinin iliskisi boyle benimki neden boyle degil dusuncesi.guya hallettigimizi saniyordum ama bir muddet sonra bir an yine bir cumle kurunca icinde kaldigini fark ettim bende.yani ikna olmamis gibi.ve aslinda iyi niyetini de biliyorum bu arada ama hani hic bulusamasak hakli bu cocuk ona hic vakit ayirmiyorum falan diyecegim ama oyle bir durum da yok ortada.

Evet tamamen heves kaynakli hayal kirikligi.baskasinin iliskisi boyle benimki neden boyle degil dusuncesi.guya hallettigimizi saniyordum ama bir muddet sonra bir an yine bir cumle kurunca icinde kaldigini fark ettim bende.yani ikna olmamis gibi.ve aslinda iyi niyetini de biliyorum bu arada ama hani hic bulusamasak hakli bu cocuk ona hic vakit ayirmiyorum falan diyecegim ama oyle bir durum da yok ortada.
Onun için böyle bir durumda ailesine yalan söyleyebiliyor olduğunu varsayıyorum. Kendi yapıyorsa ve bunu masum yalan olarak görüyorsa sizin sebebinizi anlamaması normal aslında, bazı insanlar bizim gibi yalan söyleyemiyor bazıları ufak yalanlarda sakınca görmüyor.

Herkes kendi görüşünde, isteklerine uygun yaşayan kişileri sevgili olarak seçse
hiç problem kalmayacak aslında.

Hani bolca da mevcut iki türde, neden aksinde ısrar?
Aynen bunu sorun kendisine.

Size bu konuda anlayış göstermeyen adamdan bir cacık olmaz.
Özgürce yaşayacağı ilişkilere yolcu edin.
Aslinda bu olay haricinde yasam sekillerimiz birbirini o kadar destekliyor ki...yani boyle bir tartisma yapacagimizi bende dusunmezdim.asilmayacak bir sorun degil gibi ama yine de aradan 3 sene gecmis yani beni tanimis ve anlamis olmasi gerekir diye dusunuyorum.ilk zamanlarimiz olsa normal diyecegim ama suan cidden bende saskinim.

Evime gelmeyen sevgili istemezdim ben.
Sizinle değil erkek arkadaşınızla empati yapabiliyorum malesef.
Saygi duyarim tabi zira ben eve gitmeye falan karsi degilim.tek problem yalan soyleyerek evine gelmek istememem de.yani olaya namus gozuyle falan bakmiyorum anlayacaginiz cunku niyetini az cok biliyorum artik.sadece zaten cok fazla gorusuyoruz,eve de gelmek sart mi yani niye bu bu kadar sorun oldu diyorum ben.ustunuze alinmayin lutfen sizi rencide etmek degil niyetim kendinize gore sizin de dogrulariniz vardir ama bazen saygi duymak gerekiyor sanki karsilikli.ya da ben degisik dusunuyorum bu konuda.

Saygı duymuyorum demedim empati yapamıyorum dedim.

Dışarda ne kadar çok görüşülse de evde görüşmekle aynı şey değil.

Aileme hiç yalan söylemeden büyüdüm diyene inanmam ben, ütopya geliyor. İlişki gibi kişisel konularda insiyatifiniz olmalı.

Back
X