- 30 Ocak 2019
- 6.317
- 29.140
- 228
- Konu Sahibi Maria Brown
-
Çooook haklısınız. Aynen imzamı atıyorum. Zaten böyle düşündüğüm için bu anne muhabbetine rahatsız oldum. Erkek arkadaşım bana çok düşkün ama şimdilik tabi. Evlensek ne olacağı belli değil. O yüzden o ilgili tavırlarına çok aldanmadan bu düşüncelerin içine girdim. Kesinlikle o sinyalleri veriyor. Bir keresinde de herkes gider anne kalır falan demişti. Annesini çok seviyor. Hadi başka şehirde olsa neyse de aralarındaki mesafe kısa. Araba ile yarım saat. Kadın ileride tamamen yerleşmek de isteyebilir. Yahut zırt pırt gelip huzur kaçırabilir. Bilemedim.Yarının ne getireceği belli olmaz çok büyük konuşmamak gerekir. Allah korusun yarın öbür gün babanıza bişi olur siz annenizi yanınıza almak durumunda kalabilirsiniz. Dediğim gibi hayat bu, ne göstereceği belli olmaz. Hayırlısı denmeli. Amaaaa
Şimdiden böyle şeyleri dillendirmek, sürekli anam da anam demek; evlilikte sıkıntı çıkabileceğinin sinyalleri olabilir. Bunu iyi düşünüp tartmak gerekir. Hepimiz anamızı babamızı çok seviyoruz ancak şahsen benim için evlendikten sonra hayatta en önde gelen kişi; eşimdir. Bunu bu şekilde ele alınca belki tepki gösteren olabilir ama anne babamız açısından ele alınca hak veriyoruz.
şöyle düşünün; anneniz için de hayatta en önde gelen kişi babanız. Büyükbabanız ya da ananeniz değil, ilerleyen zamanlarda da insanlar daha iyi anlıyor bunu, yuva kurulduysa o karı-koca birbiri için hayatta en önde gelenlerdir artık. Bunun bilincinde olunca evlilikler de mutlu yürür. Ama eş adayınız sizin önünüze annesini koyma ihtimalini taşıyorsa bunu yeniden değerlendirmenizi tavsiye ederim.
İyi misinToplum erkeklerinde aklı başında olana denk gelmek zor, sizin yerinizde olsam ben alırdım bu adamı herhalde. Allah KPye uzun ömür versin KV önce gitsin diye de her gün dua ederdim.
Haklısınız.Merhaba, ben olsam kaçardım demeye geldim. Zamaninda bi tane vardi bende bundan. Koca adam annesinin yanında bebek gibi davranıyordu gözlerime inanamadım bir kez gördüm zaten annesini, ilişkilerini görünce anında soğudum.
"Boyle bir şey icin" dedigin konu maalesef erkekler icin ortak karar verilecek bir konu degilÇünkü bir hafta öncesine kadar sömestrda nişan yapalım diyen kişi böyle bir şey için en azından fikrimi alma inceliği göstermiyor.
Şuan ailesiyle mi yaşıyor bu 32 yaşındaki bey?2 aydır biriyle görüşüyorum arkadaş vasıtası ile tanıştık. O 32 yaşında ben 29.benden çok etkilendiğini söyledi ben de onu çok beğenmiştim bu yüzden corona yüzünden yüz yüze haftada 3-4 görüşebilsek de her gün nerdeyse 2 saat telefonda konuşuyoruz. Zaten arkadaşım da onun çok düzgün çok efendi biri olduğunu söylemişti.
Bu süre içinde onu gerçekten çok sevdim. Çünkü gerçekten beyefendi saygılı birisi. Bana da çok değer veriyor. Ama bir konu canımı inanılmaz sıktı.
Annesine çok düşkün. Annesi de ona. Anladığım kadarıyla annesi sessiz sakin bir kadın değil. Oğluna da aşık. Her neyse bu sorun değil ama bugün erkek arkadaşım yarın bir gün babama bir şey olsa ben annemi yanıma alırım mecburen dedi. Açıkçası buna şok oldum. Çünkü bir hafta öncesine kadar sömestrda nişan yapalım diyen kişi böyle bir şey için en azından fikrimi alma inceliği göstermiyor. Dereyi görmeden paça sıvıyorum farkındayım ama ben mutlu evliliğin ailelerle olabildiğince az iletişimden geçtiği kanaatindeyim. Kesinlikle ne kendi annemle ne kayınvalidemle yaşamak istemem. Zaten bunu duyunca buz kestim. 5 dakika sonra da kapattık telefonu. Aklım hala bu konuda. Ne düşünüyorsunuz?
O zaman elindekiyle idare edecek öyle miYani yani ben katılmıyorum buna. Toplum erkeklerinin çoğu birey olmayı bilmiyor, ayrı bir aile kurduğunun zaten farkında değil. Konu sahibesi ayrılırsa gerçekten aklı başında, bağımsız, birey olmuş bir erkek bulacağının bir garantisi yok. Buldukları da bu adam gibi olur, üstelik bu kadar beğeneceği de meçhul. Bunu seviyorsa alsın bence.
Tabi kimse annesi dahil kimseyle koloni hayatı yaşamak istemez. Ben yıllardır iki tarafa uzak oturuyorum. Evime bile geldikleri sayılı. Evimizin kuralına göre senede bir kez onun ailesi, bir kez benim ailem yatılıya ancak gelir. Misafir sevmiyoruz herkeste biliyor. Ama evlenirken ailelerimize bu kadar sınır çizeriz , böyle yaparız diye konuşmadık. Eşim annesine çok düşkün olmasına rağmen gelecekte annesiyle ilgili plan yapmadı. AMa babası nakil olduğunda böyle bir konu açıldı ve ben fikrimi söyledim. Eşimde mecbur benim fikrime alıştı.Onda bir sorun yok. Tabii ki annesini sevsin değer versin o ayrı. Ama artık kendisine ait bir aile kurması gerektiğinin farkına da varsın. Ben evlenirsek onunla aynı evi paylaşmak istediğim için evlenirim neden annesi ile ne olacağı muğlak bir hayatın içinde olmayı kabulleneyim ki. Onun açısından bakarsak o haklı elbette böyle bir durum olursa annesini tek bırakmak istemez ama benim açımdan bakılınca da ben haklıyım. Yani hiçbir kadın eşinin annesiyle ördek ailesi gibi yaşamayı istemez. Gerçekten diyorum kendi annemi bile istemem evlenince dip dibe olmak falan evliliğe zarar veriyor bir şekilde. Evet henüz söz yok nişan yok ama sömestrda yapar mıyız diye sorup duruyor bu durumlar da kafamı kurcalıyor. Kadın şu an bile sürekli onun evine gelmek istiyormuş yarım saat mesafe var aralarında hep bende kalmak istiyor dedi erkek arkadaşım annesi için.
Yok ayrı eve çıkmışŞuan ailesiyle mi yaşıyor bu 32 yaşındaki bey?
Ayrı evde yaşıyorlar da diğerlerinde haklısınız. Kadın sürekli bunun evinde kalmak istiyormuş. Yani her gün telefonda konuşuyorlar falan su sızmayan ana oğul ilişkisiAileye bağlı olmak baska bağımlı olmak baska ama bu ulkenin erkeklerinin belki de en az yuzde 70i konuya özne beyefendi gibi maalesef
Esinden goremedigi ilgiyi oğlundan bekleyen ve gören kadin, oglu evlenince gelini de rakip görüyor maalesef cevremde de görüyorum kkda da okuyorum bu tiplerden cok var.
Hele ki 30+ yasta olup aileyle yasayan ve hic yalniz yaşamamış biriyse ben eliyorum maalesef. Çünkü bu tipler evlenince de yemegi ayagina bekler. Belki benimkisi önyargıdır ama ben evleneceksem bu saatten sonra en az 35 olan bir adami da "egitmekle" ugrasamam.
Tabi dediğiniz gibi ortada bir şey yok. Ama bu aralar bu anne konusu çok gündeme geliyor. Ben net söyleyeyim bir erkeğin belli bir yaştan sonra birey olup bu anne baba bacı kardeş amca dayı olaylarına mesafeli olması gerektiği kanaatindeyim. Eğer evlenmeyi düşünüyorsa tabi. Sınır çizemezse eşi olacak insan mutsuz olabiliyorTabi kimse annesi dahil kimseyle koloni hayatı yaşamak istemez. Ben yıllardır iki tarafa uzak oturuyorum. Evime bile geldikleri sayılı. Evimizin kuralına göre senede bir kez onun ailesi, bir kez benim ailem yatılıya ancak gelir. Misafir sevmiyoruz herkeste biliyor. Ama evlenirken ailelerimize bu kadar sınır çizeriz , böyle yaparız diye konuşmadık. Eşim annesine çok düşkün olmasına rağmen gelecekte annesiyle ilgili plan yapmadı. AMa babası nakil olduğunda böyle bir konu açıldı ve ben fikrimi söyledim. Eşimde mecbur benim fikrime alıştı.
Ben eşimin annesine olan sevgi ve saygısından dolayı sıkıntı yaşamadım. Çünkü annesine olan düşkünlüğü, ince düşünmesinin hepsinin kat ve kat bana yansımasını gördüm.
Eğer çok rahatsız oluyorsanız sevgilinizin bu söylemlerinden evlenmeden konuşup orta yolu bulun. Ya da ayrılın. Ama deneyimlerimden şunu söyleyebilirim ki evlenince düşünceler çok değişiyor. Az çok dengeyi kurabilecek biri olup olmadığını anladıysanız , ileriyi şimdiden hesaplamayın derim ben
Hem belli mi olur belki bir çocuğunuz olacak ve kv’yi çocuğa baksın diye evinize mecbur kalıp çağıracaksınız
O zaman almaz annesinin oturduğu ev kendilerininse annesi orada oturmaya devam eder muhtemelen.Yok ayrı eve çıkmış
Aynı düşünce ile eşimle evliligimi yaptım çok iyi bir insan Allah'a şükür ama fikirlerimiz o kadar farklı ki artık ikimiz de hata yaptığımızı biliyoruz bence , sadece dile getirmiyoruz. Ben evlenmesem bile olurdu diye düşünüyorum artık , gerçi o zaman da evlenmedigim için hep evlenmiş olmak isteyecektim içinden cikilmaz bir dilemma :)Yani yani ben katılmıyorum buna. Toplum erkeklerinin çoğu birey olmayı bilmiyor, ayrı bir aile kurduğunun zaten farkında değil. Konu sahibesi ayrılırsa gerçekten aklı başında, bağımsız, birey olmuş bir erkek bulacağının bir garantisi yok. Buldukları da bu adam gibi olur, üstelik bu kadar beğeneceği de meçhul. Bunu seviyorsa alsın bence.
Babasının bir rahatsızlığı yok ama yarın bir gün ne olacağı bilinmez. Hepsinden öte kadın zaten şu anda bile sürekli erkek arkadaşımın evine geliyormuş geldiğinde de gitmek istemiyormuş. Ya ileride de böyle olursa? Erkek arkadaşım annesinden övgüyle bahsediyor ama ben annesinin melek olmadığını çok ince detaylardan anlıyorum. Misal diğer gelini ile anlaşamıyor nedeni ise kızın mizacının çok sakin olması. Kız için uyuşuk pısırık vs diyormuş yavaş hareket ettiği için. Düşünün ağzı var dili yok kız için bunları diyen biri hakkında nasıl iyi düşüneyim?Kaçın kaçın
Hayır eşin annesinin babasının bir hastalığı olur, kendine bakamaz yanına alırsın tamam.
Ancak ortada birşey yokken niye hep beraber yaşayasınız ki? Siz benim annem de yalnız kalmasın diyin hemen itiraz edecektir.
Babasında yakın zamanda ağır bir rahatsızlık geçirdi mi?
Geçirmediyse bildiğiniz rest çekmiş.
“Bu evlilikte önce annem gelir, onun lafı geçer, sen karışamazsın” mesajı gelmiş.
Sevgililikte karşı tarafı tanımak çok önemli, o kartlarını açık oynamış kabul edip etmemek size bağlı. Yoksa inşallah babası uzun yaşar diye dilekte bulunmak anlamsız geliyor bana.
Hic ayri yasiyor gibi değiller ama anlattiklariniza bakarsakAyrı evde yaşıyorlar da diğerlerinde haklısınız. Kadın sürekli bunun evinde kalmak istiyormuş. Yani her gün telefonda konuşuyorlar falan su sızmayan ana oğul ilişkisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?