Sevgilinin çapkın geçmişi karşısında önerilerinize ihtiyacım var.

sevgilinin geçmişini bu kadar didiklemeyi doğru bulmuyorum. kadın-erkek farketmez, bir sürü insan tek gecelik ilişkileri seçip yaşayabiliyor. herkesin algısı ve bakışı farklı. bazı insanlar için cinsellik çok ön planda oluyor ve bağlanmaya hazır hissetmediği dönemlerde bu tip ilişkilerle kendisini tatmin edebiliyor. bu benim seçimim olan bir yol olmaz ama böyle yaşayanı da ardan-hayadan uzak, tahammül edilemez, mide bulandırıcı bulmuyorum.

bana göre tek kritik nokta hastalık kapma durumu olur ki bunun da yolu test yaptırtmak olur.

kişinin böyle bir hayat yaşamış olması, asla sevgi-aşk yaşamayacağı anlamına da gelmez bence. ki yaşı çok genç. benim erkek arkadaşımda tanıştığımızda 30 yaşındaydı, hele ki üniv hayatında bu tip çok ilişkisi olmuş. bunlar için ondan soğumak aklıma gelmedi. oturup anlattırmadım da. yani ne biliyim zaten tek gecelikleri anlattırmak kendime hakaret bence herşeyden önce. ben onlarla bir miyim ki o ilişkileri öğrenicem.

ayrıca adam anlatmamış ki, siz anlattırmışsınız. skor meraklısı, çapkınlıktan vazgeçmicek adam zaten istemsizce kendisi anlatırdı.

kendiniz söylemişsiniz, yaşadıklarınız nedeniyle çok aşırı detaycı olmuşsunuz. bence şu an etrafınızda problem olarak görebileceğiniz bir kadın olmadığı için bunlara takılmışsınız. eskaza bir iş arkadaşıyla muhabbetine denk gelseniz mesela, bunları unutur ona odaklanırsınız. kendinizi iyileştirin nolur. bu adam olmasa başkası olsa, gene kendinizi üzeceksiniz. kimsenin geçmişi değişmeyecek çünkü.

Ben ısrarlı sordukça açıldı, huzursuzdu anlatımı, istekli değildi. Ama huzursuzluğunun sebebi pişmanlık duyması değil. Anlattıkça benim tavrımın değişmesinden, ilişkimizin bozulmasından çekindi. Ama ısrarlarıma dayanamıyor.

Aslında ona güven duyuyorum; çünkü bana karşı tek bir yanlışına şahit olmadım. Ama tekrar olur mu düşüncesi rahatsız ediyor, bir de ileride ona dokunduğumda aklıma gelir mi bu yaşadıkları, atlatabilir miyim...

Duygularını açmasını istiyorum, pişmanım, doğru bulmuyorum, utanç verici gibi şeyler söylese bir nebze daha rahat olcaktım. Ama ben bunları yaşadım, kabul etmen gerekir, geçmişi değiştiremem modunda.

o size her dokunduğunda eski eşinizi hatırlıyor mu ?
valla helal olsun, adam yaşadıklarının arkasında kalmış. bu noktadaki özür sadece günü kurtarırdı zaten. ve haklı, kim geçmişi değiştirebilir ?
bence sizin önce kendinizi değiştirmeniz lazım çünkü bu kadar baskıyla kimse dayanamaz. bu adam olmasa başkası. herkes bir geçmişle gelecek karşınıza, tıpkı sizin geçmişiniz olduğu gibi.

Gecmis adi ustunde
Gecmis gitmis. Adam bekarmis,cani oyle istemis ve oyle yasamis. Kime ne ki? Kime karsi ne sadakat borcu var adamin? Onemli olan sizinle basladiktan sonrasi. Sizin gecmisinizde de olabilirdi,o da sizi eseleseydi memnun olur muydunuz?

Buradaki arkadaşlarımın bir kısmına katılıyorum
Bir kadına geçmişinin sorulmasının yanlış olduğunu söyluyoruz yok bakiremisin tarzı sorularda dahil

ama ne hikmetse kadının guvensızlık sorunları yuzunden adamın geçmişini irdelemesine ya bu hoş değil diyemiyoruz
Adam çapkın oldu adam aldatır oldu

bekar bir insan tek gecelik ilişki yaşayabılır
Belki farklı deneyim için hayat kadınına gitti
Bekardı yani
Kime ne
Uygulama da kullanabılır belki siz de bu adamla uygulamadan tanışacaktınız
Bu bir gösterge değil

Çok sorun edıyorsanız ayrılın
Guven sorununu çözmeden de herhangi bir ilişkiye başlamayın

ne yapacaktı adam ha her an sevgılım olabilir diye bekar hayatını da mı kısıtlayacaktı?

Buradaki arkadaşlarımın bir kısmına katılıyorum
Bir kadına geçmişinin sorulmasının yanlış olduğunu söyluyoruz yok bakiremisin tarzı sorularda dahil

ama ne hikmetse kadının guvensızlık sorunları yuzunden adamın geçmişini irdelemesine ya bu hoş değil diyemiyoruz
Adam çapkın oldu adam aldatır oldu

bekar bir insan tek gecelik ilişki yaşayabılır
Belki farklı deneyim için hayat kadınına gitti
Bekardı yani
Kime ne
Uygulama da kullanabılır belki siz de bu adamla uygulamadan tanışacaktınız
Bu bir gösterge değil

Çok sorun edıyorsanız ayrılın
Guven sorununu çözmeden de herhangi bir ilişkiye başlamayın

ne yapacaktı adam ha her an sevgılım olabilir diye bekar hayatını da mı kısıtlayacaktı?

valla tinderdan tanışıp evlenen sadece kendi çevremden 3 kişi biliyorum. tinder yani, swarm bile değil. kafalar uyunca oluyor bi şekilde.

o size her dokunduğunda eski eşinizi hatırlıyor mu ?
valla helal olsun, adam yaşadıklarının arkasında kalmış. bu noktadaki özür sadece günü kurtarırdı zaten. ve haklı, kim geçmişi

?
bence sizin önce kendinizi değiştirmeniz lazım çünkü bu kadar baskıyla kimse dayanamaz. bu adam olmasa başkası. herkes bir geçmişle gelecek karşınıza, tıpkı sizin geçmişiniz olduğu gibi.

Geçmişte yuva kurduğun sağlıklı bir ilişki biçimi ile hayat kadınları veya ucuz gündelik insanlar ile kurulan gelişigüzel ilişki biçimi aynı yani sizin için.

valla tinderdan tanışıp evlenen sadece kendi çevremden 3 kişi biliyorum. tinder yani, swarm bile değil. kafalar uyunca oluyor bi şekilde.
Bu durum da uygulama damgasına yol açıyor biraz eminim erkekler de uygulamada olan bir kadına aa bak bu diye damga vuruyordur

Gecmis adi ustunde
Gecmis gitmis. Adam bekarmis,cani oyle istemis ve oyle yasamis. Kime ne ki? Kime karsi ne sadakat borcu var adamin? Onemli olan sizinle basladiktan sonrasi. Sizin gecmisinizde de olabilirdi,o da sizi eseleseydi memnun olur muydunuz?

Eşelemiştir o da yeri geldiğinde. Neden saklayayım? Hatta sormasa, ilgisiz olsa şaşırırdım.

İnsanlar değişmez. Sadece bir süre dururlar.
Önceden yapmış ama doymuş artık yapmaz diye birşey söz konusu değildir. Tarafımdan bizzat tecrübe edilip ilgili kişiden boşanılmıştır. Keşke biride bana deseydi daha önce.Bunu bilip ona göre adımınızı atmanız gerek bence. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşelemiştir o da yeri geldiğinde. Neden saklayayım? Hatta sormasa, ilgisiz olsa şaşırırdım.
Sormasi ilgi isareti degil ki,yargilamak bence. Aynen bahsettiginiz gibi bir adamla evliyim,bekarliginda cani istedigi gibi yasayan. Ama ben bunu nasil ogrendim biliyor musunuz? İs cevrelerimiz ayni oldugu icin hep baskalarindan duydum. Kendisine sormak aklima bile gelmedi. Sorsaydim gercekten yargilamis olurdum.

Geçmişte yuva kurduğun sağlıklı bir ilişki biçimi ile hayat kadınları veya ucuz gündelik insanlar ile kurulan gelişigüzel ilişki biçimi aynı yani sizin için.

bana böyle bir noktadan yürümek sizin düşüncelerinizi haklı çıkarmaz. ben sizin gibi kıyas yapmıyorum burada. sevip gerçekten değer verdiğim insana da zorla geçmişini anlattırmam mesela. çünkü saygı duyarım anlatmak istemediklerine.

insanların belirli dönemlerde arayışları farklı olabilir. kimseye bağlanmadan, kimsenin de peşine düşmeyeceği ilişkiler yaşamak istemiş olabilir. sizinle karşılaşmış, sevgi duymuş ve aradığı huzuru bulup düzenli hayata geçmek istemiş olabilir.

ayrıca evet konu başka biriyle yaşadıkları yüzünden iğrenmekse, bir erkek olsam, başka bir adamın dokunduğu kadından iğrenmem gerekir, sizin bakış açınızla. ister evlenmiş olsun ister olmasın. sonuçta başkası dokunmuş, her temasta hatırlayıp çıldırması lazım insanların. bunun evliydi vs farkı yok.

siz, bu adam istediğiniz cevapları vermediği için mutsuzsunuz şu an. yalvarıp yakarsın, affet ben hata ettim desin istiyorsunuz. yazdınız bunu. oysa adam, her sağlıklı düşünen insan gibi, sen ısrar ettin ben anlattım, ben buyum ve böyle kabul et diyor. herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeli. keza kendisini affettirecek birşey de yapmış değil.

böyle şeylere tahammülünüz yoksa bu adamdan ayrılmaktan başka yolunuz yok bence. çünkü kendinizi de onu da hırpalarsınız.

Benim aklıma takılan ilk şey bir hastalık kapıp kapmadığı olurdu. Ve bunu bana ispatlaması gerekirdi. Nasıl güvenilir ki? Bilemedim.

Çok fazla ilişki meselesine gelince, evlilik öncesi birlikteliğe karşı değilim, lakin tek gecelik ilişkiler ruhuma aykırı, hayat arkadaşımın da benimle benzer bakış açısına sahip olmasını istediğimden, çok fazla günü birlik ilişki yaşamış biriyle birlikte olamazdım sanırım. Sevgili ya da eşlerimizi neye göre seçiyoruz ki? Aynı değer yargıları, benzer hayat tarzları esas değil mi bu konuda? Küçük farklılıklar elbette olur ama temel bazı değerleri sarsmayan farklılıklar olmalı onlar bana göre.

Hani insanın sevgilileri olur, sevişir, ayrılır, bazı ilişkileri uzun sürmeyebilir, o kısmı anlarım ama eğlence mekanlarına gideyim de bu gecelik eve birini atayım kafası farklı bir kafa. Hele hayat kadınları meselesi... Yani bu epey uç bir nokta. Böyle birini hayat arkadaşı olarak seçmezdim.

Hayatınızı birleştirmek istediğiniz insanın geçmişini bilmek karşı tarafın hakkıdır diye düşünüyorum. Geçmiş ilişkiler kişiliğimize ve hassasiyetlerimize dair ipucudur, karşımızdaki insanın özetidir. Ama tabii bazıları ilgilenir, bazıları ilgilenmez. Yine de hiçbir kadının, partnerinin geçmiş ilişkilerini sormama gibi bir tercihte bulunacağını sanmıyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz. Bende nişanlıyım yakında Allah kısmet ederse evleneceğim. Bir kere bile geçmişten konuşmadık. Geçmiş yaşanmış ve bitmiş. Beni gelecek ilgilendirir. Size olan sevgisinden ve saygısından eminseniz kurcalamayın. Gerek yok

Bu durum da uygulama damgasına yol açıyor biraz eminim erkekler de uygulamada olan bir kadına aa bak bu diye damga vuruyordur

bunlar bence tamamen bakış açısı. şekilci insanlar için böyle.
tamam bazı erkekler uçanla kaçanla oluyor ama bu o adamı rezil kepaze yapmaz bence. o insanın da yolu o. eğer içine dertse ayırırsın yolunu. kimse kimseyi yargılayamaz.

Adam önüne gelenle yatmış haya yok mide yok Allah aşkına her yeri dürüst olsa neye yarar hastalık kapmış olabilir yok bağlıyız seviyoruz zırvalıklarını bırak. Bende evlenirken asla ayrılmayız çok seviyoruz çok bağlıyız birbirimize diyordum noldu adam aldattı boşandık. Bak belki 2.evliliğin olacak çok daha seçici olmalısın duygusal davranma huy huydur can cıkar huy çıkmaz.

Benim aklıma takılan ilk şey bir hastalık kapıp kapmadığı olurdu. Ve bunu bana ispatlaması gerekirdi. Nasıl güvenilir ki? Bilemedim.

Çok fazla ilişki meselesine gelince, evlilik öncesi birlikteliğe karşı değilim, lakin tek gecelik ilişkiler ruhuma aykırı, hayat arkadaşımın da benimle benzer bakış açısına sahip olmasını istediğimden, çok fazla günü birlik ilişki yaşamış biriyle birlikte olamazdım sanırım. Sevgili ya da eşlerimizi neye göre seçiyoruz ki? Aynı değer yargıları, benzer hayat tarzları esas değil mi bu konuda? Küçük farklılıklar elbette olur ama temel bazı değerleri sarsmayan farklılıklar olmalı onlar bana göre.

Hani insanın sevgilileri olur, sevişir, ayrılır, bazı ilişkileri uzun sürmeyebilir, o kısmı anlarım ama eğlence mekanlarına gideyim de bu gecelik eve birini atayım kafası farklı bir kafa. Hele hayat kadınları meselesi... Yani bu epey uç bir nokta. Böyle birini hayat arkadaşı olarak seçmezdim.

doğru yaklaşım bu. ama burada adam pişmanlık duymadığı için problem daha da büyüyor. yani adam ben buyum, geçmişi değiştiremem dediği için konu sahibi daha da dertleniyor.

ben açıkçası adamı dürüst buldum. şöyle; kendiliğinden anlatmamış bir kere. çok skor meraklısı olsa, aklı sadece bunla dolu olsa çenesini tutamazdı.
ayrıca ne yaptıysa arkasında durmuş. bu kendinle övünmek değil bana göre, asıl yaptım ama pişmanım dese o zaman kandırıyor derdim.

bu durumda eğer insan ben böyle hayatımda istemiyorum diyorsa sizin gibi seçmem böyle birini diyip ayrılarak yoluna bakmalı.

doğru yaklaşım bu. ama burada adam pişmanlık duymadığı için problem daha da büyüyor. yani adam ben buyum, geçmişi değiştiremem dediği için konu sahibi daha da dertleniyor.

ben açıkçası adamı dürüst buldum. şöyle; kendiliğinden anlatmamış bir kere. çok skor meraklısı olsa, aklı sadece bunla dolu olsa çenesini tutamazdı.
ayrıca ne yaptıysa arkasında durmuş. bu kendinle övünmek değil bana göre, asıl yaptım ama pişmanım dese o zaman kandırıyor derdim.

bu durumda eğer insan ben böyle hayatımda istemiyorum diyorsa sizin gibi seçmem böyle birini diyip ayrılarak yoluna bakmalı.
Adamın pişman olmamasını, pişman olmasına yeğlerdim ben de. Pişmanlık çoğu zaman karşınızdakine yaranmak için uydurulan bir bahane çünkü. Pişman değilim deme cesaretini gösteriyorsa, dürüstlüğüne saygı duyarım. Günü birlik ilişkiler yaşamış insanları yargılıyor filan da değilim, o kısmı anlamışsınızdır zaten. Herkesin hayatını istediği gibi yaşama özgürlüğü var ve kendi ahlak kalıplarımızla birilerini yargılamak haddimize değil. Ama eşimizi tamamen kendi kalıplarımıza göre seçme hakkımız var. O zaman karşınızdakini size çok ters gelen şeyleriyle kabullenmeye çalışmak yerine, yolları ayrılmak en sağlıklısı.

Back
X