Sevgilinin çapkın geçmişi karşısında önerilerinize ihtiyacım var.

Sormasaydiniz keşke..yani hayat kadını nedir ya hastalık vs kapmış bile olabilir. Ben sogurdum.

Evet sormasaydım keşke. Hastalık dahi kaparsam sormadım çok iyi oldu böyle derdim. :) lütfen arkadaşlar siz de sormayın, hiç merak etmeyin. Ondan sonra da ağlayalım, beni nasıl aldatır diye. Sırf bu hastalık meselesi bile geçmiş ilişkilerin irdelenmesi gerektiğinin açık bir delilidir.

Herkese merhaba,

Boşanmış, 4 senedir yalnız yaşayan, ekonomik özgürlüğü olan, 33 yaşında bir kadınım. Yakın zamanda gerçekten sevgi dolu bir ilişkiye başladım. Geçmişte yaşadığım bende iz bırakan kötü tecrübeler sebebiyle olsa gerek, karşımdaki erkeğin tüm geçmişini didik didik öğrenen biriyim. Hatta kontrol hastasıyım desem yeridir.

Tanıştığımızdan itibaren kendisini biraz serseri olarak tanıtan sevgilimin hayatına bilfiil 30 civarında kadının girdiğini kendisinden işittim. Bunların maksimum 4-5'inin duygusal ilişkileri olduğunu, diğerlerinin neredeyse tamamının tek gecelik ilişkiler olduğunu ifade etmişti. Sevgilimi tanımak ve bu ilişkilerinden pişman olup olmadığını, ilişkimizin geleceğini analiz etmek amacıyla kadınlar ile nasıl tanıştığını, nasıl kadınlar olduğunu pek çok kez sordum.

Aramızda asla yalan olmayacağına dair anlaştığımızdan hiçbir erkeğin yapamayacağı kadar dürüst ve şeffaf davranarak, her defasında her konuda dürüstçe cevap verdi. Şu an 32 yaşında olan sevgilimin, bir yıl öncesine kadar Swarm vb. uygulamalar kullanarak veya gittiği alkollü mekanlardan tanışarak tek gecelik birçok cinsel ilişkisi olmuş. Kadınların yaş skalasının 20 ile 45 arasında olduğunu ve daha pek çok can acıtan detay öğrendim maalesef.

Bu ilişkiler yeterince can yakıcıyken, hayat kadınları ile birlikte olduğunu da söyledi. Anlattırdım daha doğrusu. Tabii ki dayanılmaz geliyor, içimden bir yandan bırakıp gitmek geliyor, bir yandan da dürüstlüğü sebebiyle onu cezalandırmamam gerektiğini düşünüyorum. Zira ona bunları anlattıran da bendim; ancak bu kadarını beklemiyordum.

Bu arada birbirimize aşırı derecede bağlıyız. Sevgilimin (benden önceki) geçmişindeki tahammül sınırımı aşan çapkınlık halleri dışında hiçbir sorunumuz olmadı. Hatta benden daha fazla ilgili, sadık, bağlı görünüyor. Hatta yeniden evlenmeyi düşündürebilecek, düzgün bir adam.

Ancak hayat kadınlarına varasıya kadar genişlikteki geçmişi aklıma geldiğinde, sevdiğim adamdan iğreniyorum. Siz böyle bir durumda ne yapardınız? Göz ardı edip güven duyar mıydınız? Kıskançlık yapar mıydınız? Derhal ayrılır mıydınız? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bana anormal gelmedi durum. 30’lu yaşlarında sosyal bir insanın günlük ilişkiler yaşaması da verdiğiniz sayı da normal bence.

Ama hayat kadını olayı benim için sıkıntı olurdu. Sanırım kırmızı çizgim bu. Kabullenebileceğim, kaldırabileceğim bir durum değil.

Bence tek gecelik ilişkilere alışık ise en ufak sıkıntıda gene koşabilir gbi geliyor.
Beni endişelendiren hayat kadınlarına da gitmiş olması. Mekanda tanışıp iki taraflı istekle alkolünde etkisiyle anlaşılabilir. Ama hayat kadını para ile ilşki nedir bunu herkes yapamaz beni bu soğuturdu açıkcası vr istemezdim ama seninn için önemi yok ise ilşkini çok irdelemeden devam edebilirsin.

Son düzenleme:
Size yanlış gelen bir şeyi neden sindirmek zorundasınız ki?
Hayatımızda ki insanları kendi değer yargılarımıza göre seçmek en doğal hakkımız.
Olayın birde hastalık kısmı var ayrıca.
Hayat kadınlarıyla birlikte olmuş adam sıkıntı olsun zaten kabul edilecek birşey değil çünkü.

Adamın pişman olmamasını, pişman olmasına yeğlerdim ben de. Pişmanlık çoğu zaman karşınızdakine yaranmak için uydurulan bir bahane çünkü. Pişman değilim deme cesaretini gösteriyorsa, dürüstlüğüne saygı duyarım. Günü birlik ilişkiler yaşamış insanları yargılıyor filan da değilim, o kısmı anlamışsınızdır zaten. Herkesin hayatını istediği gibi yaşama özgürlüğü var ve kendi ahlak kalıplarımızla birilerini yargılamak haddimize değil. Ama eşimizi tamamen kendi kalıplarımıza göre seçme hakkımız var. O zaman karşınızdakini size çok ters gelen şeyleriyle kabullenmeye çalışmak yerine, yolları ayrılmak en sağlıklısı.

kesinlikle öyle. o yüzden konu sahibi ayrılmakla en doğru kararı verir bence. çünkü bu iş burada kalmaz. bir kere içinde bir iğrenme olmuş. insan bir kez iğrendiği birine sonra nasıl yakın olabilir ki ? hele ki öyle biri ile yuva kurmak.. tabi ki benim dememle kimse ayrılacak değil de amaç eş seçmekse belki de bu durumda daha fazla ilerlememek ikisinin de hayrınadır.

herkesin seçimleri farklı. ben de tek gecelik ilişki insanı değilim ama insanların nasıl duygularla bunu tercih ettiklerini bilemeyiz. yani her tek gecelik ilişki midesizlikten değil aslında. insanların çok büyük kısmı bağlanma korkusundan yada hatta duygusal travmalarından dolayı bu şekilde yaşayıp kendini iyi hissetmeye çalışıyor.

benim çekincem hastalık kapılması durumu sadece. bu da usturupla sorulup öğrenilebilir. adam zaten değer veriyorsa gidip test yaptırmaktan çekinmez bana göre.

Evet sormasaydım keşke. Hastalık dahi kaparsam sormadım çok iyi oldu böyle derdim. :) lütfen arkadaşlar siz de sormayın, hiç merak etmeyin. Ondan sonra da ağlayalım, beni nasıl aldatır diye. Sırf bu hastalık meselesi bile geçmiş ilişkilerin irdelenmesi gerektiğinin açık bir delilidir.
E sordun öğrendin de napiyorsun? Hiç. Ayrilmamissin ki. Madem bir karşı harekette bulunmayacaktın, ne diye öğrendin? Bir de komiklik peşindesin. Hayat kadınıyla aynı erkeği parlasmaya devam o zaman. Benlik bir sıkıntı yok arkadaşım.

Sizi ilgilendirmez. Gerçekten sizi ilgilendirmez. Bı insanin hayatina coook insan girmiş olması "hmm bu kişi bu kadar geniş demek ki" anlamına gelmez, imkanı varmış yapmış demek ki ben de olsam ben de yapardım. Bence önemli olan geçmiş ilişkilerinden ovune ovune "yeaa neler yaptık zamanında" falan gibi bahsedip bahsetmemesi. Onun dışında karşınızdakinin cinsel geçmişi sizi hiiicc ilgilendirmez, tıpkı sizin cinsel gecmisiniz ve medeni durumunuzun kimseyi ilgilendirmedigi gibi. Karşınızdaki sizi daha önce bosandiniz diye yargılasaydi nasi hissederdiniz? Ama bu arada sevgilinizlr cinsellik yaşamayı dusunuyosaniz bı bulaşıcı hastalık testi isteyin mutlaka. Çok partnerli kişilerde hastalık olma olasılığı yüksek

Herkese merhaba,

Boşanmış, 4 senedir yalnız yaşayan, ekonomik özgürlüğü olan, 33 yaşında bir kadınım. Yakın zamanda gerçekten sevgi dolu bir ilişkiye başladım. Geçmişte yaşadığım bende iz bırakan kötü tecrübeler sebebiyle olsa gerek, karşımdaki erkeğin tüm geçmişini didik didik öğrenen biriyim. Hatta kontrol hastasıyım desem yeridir.

Tanıştığımızdan itibaren kendisini biraz serseri olarak tanıtan sevgilimin hayatına bilfiil 30 civarında kadının girdiğini kendisinden işittim. Bunların maksimum 4-5'inin duygusal ilişkileri olduğunu, diğerlerinin neredeyse tamamının tek gecelik ilişkiler olduğunu ifade etmişti. Sevgilimi tanımak ve bu ilişkilerinden pişman olup olmadığını, ilişkimizin geleceğini analiz etmek amacıyla kadınlar ile nasıl tanıştığını, nasıl kadınlar olduğunu pek çok kez sordum.

Aramızda asla yalan olmayacağına dair anlaştığımızdan hiçbir erkeğin yapamayacağı kadar dürüst ve şeffaf davranarak, her defasında her konuda dürüstçe cevap verdi. Şu an 32 yaşında olan sevgilimin, bir yıl öncesine kadar Swarm vb. uygulamalar kullanarak veya gittiği alkollü mekanlardan tanışarak tek gecelik birçok cinsel ilişkisi olmuş. Kadınların yaş skalasının 20 ile 45 arasında olduğunu ve daha pek çok can acıtan detay öğrendim maalesef.

Bu ilişkiler yeterince can yakıcıyken, hayat kadınları ile birlikte olduğunu da söyledi. Anlattırdım daha doğrusu. Tabii ki dayanılmaz geliyor, içimden bir yandan bırakıp gitmek geliyor, bir yandan da dürüstlüğü sebebiyle onu cezalandırmamam gerektiğini düşünüyorum. Zira ona bunları anlattıran da bendim; ancak bu kadarını beklemiyordum.

Bu arada birbirimize aşırı derecede bağlıyız. Sevgilimin (benden önceki) geçmişindeki tahammül sınırımı aşan çapkınlık halleri dışında hiçbir sorunumuz olmadı. Hatta benden daha fazla ilgili, sadık, bağlı görünüyor. Hatta yeniden evlenmeyi düşündürebilecek, düzgün bir adam.

Ancak hayat kadınlarına varasıya kadar genişlikteki geçmişi aklıma geldiğinde, sevdiğim adamdan iğreniyorum. Siz böyle bir durumda ne yapardınız? Göz ardı edip güven duyar mıydınız? Kıskançlık yapar mıydınız? Derhal ayrılır mıydınız? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Çapkınlık düşüneceğine bence hastalık kapma olasılığını düşünmen gerekir.
Ve doğrusunu söylememi istersen sen düşünürsün ama o pek evlilik adamı değil.

Sayi cok fazla geldi bana. Yas sakalasi da bir garip adam ucani kacani tutumus.

Can alici nokta hayat kadinlari ... ben sahsen bu tip erkeklerden hoslanmiyorum. Ben olsam yapamazdim. Boyle bir insana guvenemezdim. Analatiiklarin hci guvenilir, duzgun bir erkek profili cizmiyor. Yine de sen bilirsin tabi.

Son düzenleme:

kendinizce kontrolü arşa çıkararak her türlü üzüntüden uzak kalacağınız bir dünya kurmaya çalııyorsunuz sanki. ama o işler öyle olmuyor. bu kadar kontrol ilişkiyi zedeler.
kocaman insanlarız, hiçbirimiz irdelenmeyi haketmiyoruz.
ben zaten duracağınızı sanmıyorum, muhtemelen adam bezene kadar sorularınız devam edecek. çünkü bir kez takmışsınız.
ya aksiyonu ayrılarak alacaksınız yada kabullenmeyi becereceksiniz. aksi halde terkedilirsiniz. kimse sabır taşı değil.

Bana anormal gelmedi durum. 30’lu yaşlarında sosyal bir insanın günlük ilişkiler yaşaması da verdiğiniz sayı da normal bence.

Bence cok cok yuksek bir sayi. Duzgun bir erkek icin cok yuksek geldi bana.
Karsimdaki erkek hicbir hissiyat olmadan onune gelene atladiysa bence romantik iliski kurma kapasitesini de bir noktadan sonra kaybetmistir diye dusunuyorum.

Karsimdaki erkek hicbir hissiyat olmadan onune gelene atladiysa bence romantik iliski kurma kapasitesini de bir noktadan sonra kaybetmistir diye dusunuyorum.

32 yaşında bir erkek için 30 civarında kadınla tek gecelik ilişki çok anormal değil bence. ki zaten 4-5 tanesiyle duygusal bağı olmuş.
bu ilişki türünü destekleyen biri değilim ama adam da cinselliğe 32 yaşında adım atıp bir senede yaşamamıştır bunları heralde.

ha hayat kadını olayı kötü. mutlaka test yaptırmak zorunda.

20yaşında sevişmeye başladıysa ki 18-20 ideal bence aktif cinsel hayata başlamak için 12 yıl eder. Duygusal ilişkileri çıkarırsak yılda maksimum 2 tek gecelik ilişki. önüne gelene atlamış olmuyor pek yani.

Önüne gelenle yatmış olsa da duygular kaybedilen Ya da kontrol edilen şeyler değil. Aşık olduysan bitiyor her şey.

Bu yorumlardan en beğendiğim şu
bence

Anlatırken ki tavri bunu hani nasil desem ben boyle çapkın bir adamim egolu tavirdami anlatti yoksa çekinerek mi anlatti bu anlattiklarindan daha onemli bence ?

Sevgiliniz size bunu önceden bil de sonradan demedi demezsin diye uyarmak amaçlı söylemiş olabilir. Dürtüsel davranmış, her fırsatı değerlendirmiş. Burada önemli olan bu konuya onun nasıl yaklaştığı, övünerek mi? Egoyla mı anlattı? Yoksa eskiden pişman olarak mı?

20yaşında sevişmeye başladıysa ki 18-20 ideal bence aktif cinsel hayata başlamak için 12 yıl eder. Duygusal ilişkileri çıkarırsak yılda maksimum 2 tek gecelik ilişki. önüne gelene atlamış olmuyor pek yani.

Önüne gelenle yatmış olsa da duygular kaybedilen Ya da kontrol edilen şeyler değil. Aşık olduysan bitiyor her şey.

yaa gene matematiğe dayalı, mantıksal tez çürütme, sonra neden kudralobar'ı seviyosun :)

Bu yorumlardan en beğendiğim şu

Sevgiliniz size bunu önceden bil de sonradan demedi demezsin diye uyarmak amaçlı söylemiş olabilir. Dürtüsel davranmış, her fırsatı değerlendirmiş. Burada önemli olan bu konuya onun nasıl yaklaştığı, övünerek mi? Egoyla mı anlattı? Yoksa eskiden pişman olarak mı?

adam zaten ısrar sonucu tüm detayları anlatmış. övünmüş yada ego yapmış olacağını sanmam. ama her erkek gibi çok ve çeşitli cinsel ilişkiden ister istemez gurur duyar bence. onlar için bizden daha çok dürtüsel olan birşey çünkü.

Back
X