sevgiliniz ailesinin kapıcı olduğunu saklarsa ne yapardınız ???????

Ortada yalan yok. Sadece gizlemis belki de kabullenemedi sonradan düştükleri durumu..
Onların kapıcı olmaları kültürsüz oldukları anlamına gelmez bence.. Neden kültür farkı diyorsun ekonomik farklılık demen daha uygun. Seviyorsan sorun olmamalı kendisinin işi gücü varmış ama sevmiyosan ki bunu sorduguna göre sevmiyorsunuz bence onu bilemem...

Valla beyefendinin saklaması iyi bir durum değil de bu gibi tepkiler yüzünden sakladığını tahmin ediyorum, sadece kendi üzerinden değerlendirilmek istediği için. (Tabi çok zengin olsaydı da saklasaydı geçmişini, bu sorun olmazdı kimse açısından, güzel bir sürpriz, romantik bir hikaye olurdu... Şurada kahkahalarla konuşuyor olurduk.)

Ama ben de sevmedim kültür farkı laflarını, Türkiye'de kimin geçmişini kazısanız 2-3 kuşak öncesi köyden çıkmadır; tarihsel süreçlerin getirdiği bir sonuçtur bu. Yani kimse arasındaki kültür farkı çok çok fazla olmuyor, merak etmeyin. Çoğu yöresel,etnik, mezhepsel ve sınıfsal farklar oluyor. Bazılarımız yokmuş gibi davransa da hepimiz arasındaki ortak noktalar epey fazla.

Yetişkin insanlar hayatta kendi yaptıkları, ettikleriyle, başarılarıyla, başarısızlıklarıyla değerlendirilmelidir. Lisede, orta okulda sorardı öyle hocalar, annen baban ne iş yapıyor diye, onlara neydiyse, biz de kalkar bik bik konuşurduk... (Tahminen arkadaşınız orada öğrendi insanların verdiği tepkileri ve bu bilgiyi saklamayı öğrendi, tercih etti... Ciddi bir durum olmadıkça da söylemiyor artık.)

Yahu yetişkin insanlar olduk, hala mı aynı kafalar?
Bir de aşk söz konusuysa, aşk bunlara bakmaz... Çok şükür ki diyelim...

ben de bu çok çok iyi niyetlerle evlendim. Eşim 14 yaşından beri çalışmış. Bir günlük sigortası yok.Kayınvalidemin dediği "amaaan noolcak muayene 15 tl". Ödemeleri bir gelir bir gelmez. Onlara göre sorun yoktur.

Bu arada bende çalışıyorum. Çocuğum 2 yaşından beri kreşe gidiyor. çalışan anneler bilirler .Hastalığı ,ateşi, hırçınlığı hiç bitmez. Evde işte koşuşturma , çocuğa ilgi şefkat gösterme , ev işleri , faturalar.... Yazmiyim ya. Çalışıp ta insanın elinde para kalmaması anne çocuk hergün sabahın köründe koşturmacaya başlamak .....Bir de üstüne sorumsuz kayınpederinizin yaptıklarını , kayınvalidenizin özenmelerini, görümceleri özenip de alamadıklarını dinlemek, sıkıntılarını dinlemek, ailenin tek oğluyla evli olan , 2 maaş giren evde......

Sizin yaşadığınız hayat "cennet hayatıdır". eşinizin o ay ailesinin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamamış olmasının da hiçbir önemi yoktur.

Aman aman derim. Hakikaten iş durumu nasıl?Sigortası var mı ? Ailesinin maddi durumu nasıl?

Evet ben de insanların ahlakları güzel olsun kalpleri güzel olsun dedim ama yok bu devirde o da yokki insanlar da.

Benim durumuma düşmeyin .Aman yani. Şu an 3 ay oldu atanalı maaşım sabit yatıyor.Biraz nefes aldım. faturalarımı , kiramı ödüyorum çok şükür bu günüme. Ama eşim 3 aydır doğru düzgün ödeme alamadı ve çok çok rahat bu konuda.

Hayat çok kısa hem de çok zor. İyi niyetli arkadaşlarımıza söylüyorum. Ahlak, çalışma, meslek ,aile açısından denginizi bulun. kendi kazandığınız bile burnunuzdan geliyor öbür türlüsünde. Ailelerin hayata bakışları farklıysa çok sorun çıkıyor. Evet herkes köylü sorun bu değil. Kültür farkı insanı insandan üstün yapmıyor evet. Ama ahlakı, sorumluluk duygusu, çalışması çok çok çok fark yaratıyor. Evlenirken gözünüzü dört açın.

Son düzenleme:
Ben 2 sene önce tatilde tanıştığım birine aşık oldum....ilkden hiç de dikkatimi çekmemişti üstelik...oda istanbul da oturuormuş ayrı kıtalarda olsakda herzaman gittiğim kuzenlerime çok yakın..onu her gördüğümde elim ayağıma dolanırdı..ama bir türlü sevgili olmayı başaramadık..ben bir sene ona öle takıldım kaldım...sonra istanbuldan uzakta yaşadım 6 ay yurtdışında..onuda unutmuştum...sadece aklıma gelirdi arasıra okadr..ben döndükten sonra bana mesjlar atmaya başladı..görmek istediğini söledi..ben bi hayır dedim iki hayır dedim..sonra görüştük..eskisi gibi diildim...ama o çok farklıydı...bana sahip çıkan, seven, sayan, değer veren, hep yanımda olmak isteyen, herşeyiyle benim olan biri wardı karşımda..tekrar başladık..herşey çok farklıydı...3 ay birlikteydik..ama bu 3 ay içinde ailemde öğrendi we bana sorular sormaya başladı..nası biri olduğunu anlamaya çalışıolardı..aileme sawunduklarım yetersiz kalıyordu...bense onun ailesiyle ilgili hiçbişy bilmiordm..ÇÜNKÜ her konusu açıldığında susuordu...taki ben ona artık babamın kaygılarından bahsetmemi bekleyene kadr, beni tatmin etmesini beklerken yine susmuştu...
yine kırılmıştım..anlam veremiordum..
ve tam ayrılma kararı aldığımda (ki sölememiştim ona) bana "bizim ailelerimz çok farklı , benim babam durumumuz çok iiyken dibe vurduk seneler önce ve hayatımz eskisi gibi diil...babam apartman görevlisi " dedi...
güvendiğim herşeyiyle inandığım adamın sırrını duyduğumda kalakaldım..önce kızamadım..anlamaya çalıştım..neden sölememişti? neden saklamıştı ? üstelik dışardan yada içerden hertürlü baksanız anlamıcağınz bir durumda..kendi işini kurmuş, kendine istediği gibi harcayan,altında arabası olan..bunları yaparken ailesinin mesleğini benden sakladı..beni kaybetmekten korktuğunu söledi hep..ya babam istemeseymiş...ben yapamam dedim ve ayrıldım ama o yılmadan bana hergün msj atıo tekrar olalım die..
Ve şimdi biliosun TEK sırrımı artık hiç bi engelimiz kalmadı bir ömür geçirebilirz diyor..
Bense babam onunla ilgili çok bişey bilmemesine rağmen istememesine mi , ailesinin mesleğini benden saklamasına mı , dielimki barıştık ailelerin biraraya geldğinde ki kültür farkını mı ; aşıcam..kendimde bu gücü görmediğim için ondan koptum..ayrıldım..
AMA bukadr çok severken ayrı kalmak onun üzüldüğünü görmek çok içimi acıtıyor!!!!!! ... KIzlar fikirlerini yorumlarınızı bekliorum...NAPMALIYIMMM ???

Ailesinin kültürsüz olduğunu nereden anladınız ki? Kapıcı olmaları mı sizi bu düşünceye iten? Bence sizden bir şeyler saklamış olması falan değil basbaya ailesinin kapıcı olması rahatsız ediyor. Size kendini orta halli bir ailenin oğlu olarak tanıtıp kabul ettirip sonrasında çok varlıklı bir ailenin oğlu olduğunu söyleseydi yine bana yalan söyledi birlikte olamam diyecek miydiniz?

kAPICI DAİRESİNDEN KASTINIZ SADECE APARTMANA GİRDİKTEN SONRA ALT KATA İNİLEN DAİRELER Mİ.YOKSA ANASINIFI ÖĞRETMENİ BİR EŞİ OLAN, KİRADA 2 DAİRESİ, 1 ARABASI OLAN BİRİ KAPICILIK YAPMAZ HERHALDE.ÇOK ÇOK CİMRİ OLMALI Kİ FATURALARI ÖDENSİN, KİRA VERMEDEN YAŞASIN DİYE OTURSUN.ANLAMADIM AÇIKÇASI DURUMU.
KONU SAHİBESİ, ZATEN AYRILMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ, SEVMEDİĞİNİZ BİRİYMİŞ ANLADIĞIM KADARIYLA.ŞİMDİ BU DURUMU ÖĞRENDİKTEN SONRA SIRF AYIP OLMASIN DİYE SEVMEDİĞİNİZ BİRİYLE EVLENMEZSİNİZ SANIRIM.

Ben de anlamadım burada dara düşüp kapıcılık yapanlardan sözedilmesini.
En azından İstanbul için kendi gözlemlerimi söyleyeyim.
Zira birkaç semt değiştirdim ve hepsinde aynı durum sözkonusu.
Dara düşenin başvuracağı bir kapıcılık işi çıkmaz.Yani kapıcılık ilanı verilmez,kapıcı aranmaz.
Sebebi de,her semtin kapıcıları farklı şehirlerdendir.
Bir iş açıldığında,diğerleri hemen köyden kardeşlerinden,akrabalarından veya hemşerilerinden birini getirirler.
Dayım cimri.3. ev parasını biriktiriyor.Yengemin çalışmasına izin vermiyor.Yine önyargı sizinki...Siz evlenmeyin ailesi kapıcılık yapanla, onların kendilerini geliştiren çocukları sizden daha gelişmiş beyinlerle birlikte zaten.

bizim de çok kapıcı tanıdığımız var ve hepsinin evi var hatta bazılarının arabası da var :40:

Dayım cimri.3. ev parasını biriktiriyor.Yengemin çalışmasına izin vermiyor.Yine önyargı sizinki...Siz evlenmeyin ailesi kapıcılık yapanla, onların kendilerini geliştiren çocukları sizden daha gelişmiş beyinlerle birlikte zaten.

Hakaret etmeden meramını anlatamaz mıydın acaba ?

Benimki önyargı değil,kendi gözlemimdir.
Sen farklısındır,açıklarsın,anlarım,gözlem haneme yazarım.
Hakaret etmek neden ?
Üzgünüm ama kib ledim seni.

Bence başlık bile herşeyi açıklıyor.Soruyu soran şahıs kararını vermiş durumda olduğunu düşünüyorum.Ailesi öğretmen olsaydı ve bunu sizden saklasaydı 'Sevgiliniz ailesinin öğretmen olduğunu saklarsa ne yapardınız' diye bir başlık açılacağını burda hiç düşünmüyorum.Eğer öğretmen olsaydı yine bunu sakladığını düşünüyor olacak mıydınız acaba ? Ya da belki söylediğinde hiçbir olumsuz düşünceye kapılmadan branşlarını sorardınız !Konu baştan aşağılayıcı bir üsluba sahip bunu belli etmemeye çalışsanda.Aile çok zengin olsaydı da burda başlık açılacağını yine sanmıyordum.Bir yorumda avrupa görmüş biri diye bahsedilmiş sizden Avrupa görmesi zor muymuş görünce kültür seviyeniz mi değişiyor :) Avrupa görmüş olmanıza rağmen buysa kafa yapınız cidden çok yazık.İnsanlar kapıcı ve ya çöpçü oldukları için yalnız burda aşağılanılıyorlar.Amerika ve Avrupa'da çöpçülük yapan biri bunu gururla söyler ve işinde en iyisi olmak için çabalar çünkü saygı görür.Avrupa derken Almanya'dan bahsetmiyorum oranında çoğu Türk zaten aynı kafa...Bir zaman ingiltere'de limonata satan bir arkadaşım vardı, ve orda hukuk okuyan bir kızla çıkıyordu.Senin kafa yapına sahip kızlar çoğunlukla damat tarafı varlıklı olsun beslesin kendini ister.Kendine itiraf bile edemesende durum bu

Hakaret etmeden meramını anlatamaz mıydın acaba ?

Benimki önyargı değil,kendi gözlemimdir.
Sen farklısındır,açıklarsın,anlarım,gözlem haneme yazarım.
Hakaret etmek neden ?
Üzgünüm ama kib ledim seni.

başlıkta dahi aşağılama, dışlama var.Konu sahibi neden bundan nasibini almıyor ?Ayrıca hakarette etmedim sizden daha gelişmiş beyinler yazıyor orda.

başlıkta dahi aşağılama, dışlama var.Konu sahibi neden bundan nasibini almıyor ?Ayrıca hakarette etmedim sizden daha gelişmiş beyinler yazıyor orda.

Bence hakarettir.Gelip insanlara bu şekilde yazıp sonra da hakaret etmedim demekle fikir alışverişi yapılamıyor maalesef.

Bu arada sözkonusu erkek arkadaş "senin kriterlerine göre" gelişmiş bir beyin olsaydı,babasının mesleğini saklamazdı.

Babası öğretmen olan birinin saklamayacağı gibi...

Kaldı ki burada daha önce başka meslek gruplarından kişilerle evlenmek istemeyenler veya diplomayı sorun edenler de konu açtı.

Bence hakarettir.Gelip insanlara bu şekilde yazıp sonra da hakaret etmedim demekle fikir alışverişi yapılamıyor maalesef.

Bu arada sözkonusu erkek arkadaş "senin kriterlerine göre" gelişmiş bir beyin olsaydı,babasının mesleğini saklamazdı.

Babası öğretmen olan birinin saklamayacağı gibi...

Kaldı ki burada daha önce başka meslek gruplarından kişilerle evlenmek istemeyenler veya diplomayı sorun edenler de konu açtı.

Ben o konuları görseydim onlarada yazacaklarım olurdu elbet.Çocuğu savunmadım bu durumda o saklanması gerekilen utanılan bir sırmış gibi bilerek anlatmamış mevzuyu.Sonra da sırımı öğrendin diyerek iyice drama etmiş olayı zaten kendisi sebep olmuş biraz da aşağılanmasına.Ayrıca ben size ilk cevap mesajımda yazaktım ama tepkiniz yüzünden yazmadım, sizin mesajınızı alıntılamayacaktım başka bir mesaj vardı ona ithafen yazacaktım ama yanlış alıntılayıp sinir ve ateşle bakmadan yazmışım.bnm lafım kapıcılık yapanları dışlayana.Sonuçta bu meslekte bizlerin ihtiyaçlarından doğmuş ve saygı görmesi gereklidir.Burada hem çocuk hemde başlığı açan kız saygı değer değildir benim gözümde ikisi de birbirinden rezil şahıslardır.Tencere kapak olurlardı tam birbirine layık insanlarmış.Kapıcılığı dışlayan insanlara da ettiğim lafın arkasındayım gelişmemişlerdir, gelişememişlerdir.

Lütfen yorumlarınıza dikkat ediniz, konu sahibesine yakıştırmalar yapmayınız.
Ve edeple, namusla yapılan her işe saygı duyunuz...

Bu arada adını xxxxxx koydum vs. gibi konu dışı mesajlarda yazmayınız, tartışmaya girmek, üsluba dikkat etmemek kadar konu dışı yazmakta yasaktır.

bence buraya bu konuyu açtığınıza göre zaten onun her şeye rağmen çok sevmiyorsunuz demektir ki bu durumda ben olsam evlenmezdim.. Sevgi ne kapıcı bakar ne sır bakar.. Kalp bunlara karşı kendini avutacak bir milyon kelime bulur o iş yine olur.. Siz yeteri kadar sevmiyorsunuz bence.. Yani en azından benim anladığım o.. O yüzden tekrar denemeyin bence birbirinizin vaktini çalarsınız..

Saklaması konusuna gelince benimde babam kapıcı olsaydı herhalde bende bir süreliğine saklardım.. Yani bu hareketi bence normal.. Elbette utanılacak bir meslek değil ama ister istemez insanlar kafasına takabiliyor..

Son düzenleme:
Evlilik düşündüğünüz insanı tanımak hakkınız. İnsanlar kendini anlatabilmeli. Ne yazık ki son ana kadar maskeler takınıldığı içi insanlar kednilerini farklı gösterebiliyor. Çok anlayışlı, iyi niyeli , çok aşık olanların evlendikten sonra neler yaptığını okuyoruz kk da. Ailesi ile ilgili bilgileri saklaması bence ciddi bir eksi puan. Aileleriniz denk değilse hiç düşünmeyin derim.Evlilik o kadar karmaşık bir mevzu ki başta sizi tereddüte düşürecek bir konu varsa uzak durmak en güvenli yol.

Ben 2 sene önce tatilde tanıştığım birine aşık oldum....ilkden hiç de dikkatimi çekmemişti üstelik...oda istanbul da oturuormuş ayrı kıtalarda olsakda herzaman gittiğim kuzenlerime çok yakın..onu her gördüğümde elim ayağıma dolanırdı..ama bir türlü sevgili olmayı başaramadık..ben bir sene ona öle takıldım kaldım...sonra istanbuldan uzakta yaşadım 6 ay yurtdışında..onuda unutmuştum...sadece aklıma gelirdi arasıra okadr..ben döndükten sonra bana mesjlar atmaya başladı..görmek istediğini söledi..ben bi hayır dedim iki hayır dedim..sonra görüştük..eskisi gibi diildim...ama o çok farklıydı...bana sahip çıkan, seven, sayan, değer veren, hep yanımda olmak isteyen, herşeyiyle benim olan biri wardı karşımda..tekrar başladık..herşey çok farklıydı...3 ay birlikteydik..ama bu 3 ay içinde ailemde öğrendi we bana sorular sormaya başladı..nası biri olduğunu anlamaya çalışıolardı..aileme sawunduklarım yetersiz kalıyordu...bense onun ailesiyle ilgili hiçbişy bilmiordm..ÇÜNKÜ her konusu açıldığında susuordu...taki ben ona artık babamın kaygılarından bahsetmemi bekleyene kadr, beni tatmin etmesini beklerken yine susmuştu...
yine kırılmıştım..anlam veremiordum..
ve tam ayrılma kararı aldığımda (ki sölememiştim ona) bana "bizim ailelerimz çok farklı , benim babam durumumuz çok iiyken dibe vurduk seneler önce ve hayatımz eskisi gibi diil...babam apartman görevlisi " dedi...
güvendiğim herşeyiyle inandığım adamın sırrını duyduğumda kalakaldım..önce kızamadım..anlamaya çalıştım..neden sölememişti? neden saklamıştı ? üstelik dışardan yada içerden hertürlü baksanız anlamıcağınz bir durumda..kendi işini kurmuş, kendine istediği gibi harcayan,altında arabası olan..bunları yaparken ailesinin mesleğini benden sakladı..beni kaybetmekten korktuğunu söledi hep..ya babam istemeseymiş...ben yapamam dedim ve ayrıldım ama o yılmadan bana hergün msj atıo tekrar olalım die..
Ve şimdi biliosun TEK sırrımı artık hiç bi engelimiz kalmadı bir ömür geçirebilirz diyor..
Bense babam onunla ilgili çok bişey bilmemesine rağmen istememesine mi , ailesinin mesleğini benden saklamasına mı , dielimki barıştık ailelerin biraraya geldğinde ki kültür farkını mı ; aşıcam..kendimde bu gücü görmediğim için ondan koptum..ayrıldım..
AMA bukadr çok severken ayrı kalmak onun üzüldüğünü görmek çok içimi acıtıyor!!!!!! ... KIzlar fikirlerini yorumlarınızı bekliorum...NAPMALIYIMMM ???
bir kere saklamış,yalan söylememiş.
onu geçelim,bence o genç sizden daha iyisini hak ediyor. umarım peşinizi bırakır,onu ailesiyle yargılamayan birinini bulur. söylememeside sizin o sınıf ayrımı bakış açınızı bilmesindendi demek.yanılmamışta.:ssz:

Son düzenleme:

Tebrik ederim ozaman. Bedava yaşantı için seçilen bir meslek.Kapıcılar Kralı sizin dayı herhalde.

Back
X