sevgiliniz ailesinin kapıcı olduğunu saklarsa ne yapardınız ???????

cocukta da bir garip.. biri benimle bunu öğrendikten sonra görüşmek istemeyecek, ben onun bir daha yüzüne bakmam ki.
bu senin baya peşinden koşuyor gibi.
enteresan.

bu hikayede sanki boşluklar var gibi ,boşlukları adını feriha koydum dizisindenmi tamamlıcaz.:51:

Evet ortada bir kültür farkı var doğru, ama sizin sandığınızın tam tersi yönde..
Bir insandan, sırf kapıcı diye kendini üstün görenin adı çok başkadır burada yazmam hiç doğru olmaz..

Onun saklamak istemesini de anlayışla karşılamak lazım. Önceden durumları iyi olduğu için ruh hali değişmiş sen istemezsin diye çekinmiş olabilir. Sen aslında ayrılmaya karar vermişsin o söylemeden. Bence asıl bu konuda düşün. Onda istemediğin başka bir yön mü var diye. Ama yoksa ve seviyorsan barışın bence. aileler arası kültür farkı olmaz çünkü onlar da geçmişte görmüş insanlar.. zaten her ne olursa olsun aşk kazanmalı... seviyorsan devam et!

Bu olayda bende kültür farkı göremedim siz daha açıkça sınıf farkı(statü) deyin şuna... ayrıca yalan söylememiş sadece eksik anlatmış bence siz ayrılmak için bunu bahane ediyorsunuz gibi geldi... yani babası iş adamı olsa bunu saklasa bunu benden nasıl saklarsın deyip ayrılmazdınız eminim... sevgi onu her haliyle kabul etmektir:34:

aşk engel tanımaz filan geçeceksiniz bence o tarafları ne demek engel tanımaz evlilik aşamasına gelinsin bakın neler tanıyor aşk o yüzden daha şimdiden komplekse girmiş biriyle yürümez sizin iş kapıcı olmak suç değil ama kişinin de o seviyede biriyle birlikte olması lazım yoksa yürümez bu iş yürümüyor.

Aşk engel tanımaz deyip genellemek yanlış.
Aşk engel tanır ama aşka yakışmayan bir insanın aşkıdır bu engele takılan.
Adamına göre değişir. Yürekli olmak erdemdir. Güçlü olmakta.
Seviyorum, üzülüyorum diye hiiiiiiç rolmodele girmeyin.
Üzülseydiniz, sevseydiniz bırakmazdınız !
O adama da yazıklar olsun! Ailesinden utanıp bunları yapmış. O lafın üstüne ayrıldığınız halde hala peşinizden geliyor.
Ben olsam azcık gurur yaparım.
Sizin ilişkiden iş çıkmaz. İkinizde ofsayt.

Sanırım bunu en iyi ben cevaplarım çünkü babamda 3 kızını okutmak için 20 yıldır oturduğumuz binanın güvenliğine bakıyor bi'de yönetici ve diğer apt.sakinleriyle olan para mevzularını hallediyor. Çok şükür bir yıldan az kaldı emekliliğine.Detaya da ineyim. Memlekette durumları çok çok iyiymiş çiftlikler, tarlalar ama dedem ölünce ve 6 kardeş olunca çoğu başının çaresine bakmak istemiş ve bizimkiler İstanbul'a gelmiş. Babam otellerde aşçılığa kadar her işi yapmış bir baba.

Yani bakıyorum kültür farkı demişsiniz ama o kısımda üzülmek yerine hala böyle saçma düşünenler var diye gülümsedim.
Görevli deyince ne geliyor aklınıza?
Babama bakıyorum senden benden daha düzgün konuşan, kendini geliştirmiş, her zaman her ortamda kendini dinletmeyi bilen bir adam. Benim 3 kızım var evlenince zorluk çekmesinler ben biraz daha milletin kahrını çekeyim 3 daire alayım onlara da evlenince eşleri siz naptınız demesin, hem bunun kötü günü de var diyebilen bi'baba.

Bence isabet olmuş bitirmeniz. Adama da böyle hissettirdiyseniz söylemek istememiştir.

Şahsen biri bana babamdan dolayı kültür farkı muhabbeti yapsa önce bi'kendine bak derim.
Yorumum agresif gelebilir bu bi'nevi küçükken komşumuzun benle yaşıt oğlunun "bak bu araba bizim ama senin baban bunu alamaz" diyen çocuğa da ithafen olsun babası en son bankayı dolandırmıştı arabada gitti:25:

Son olarak adam yalan bile söylememiş. Siz başka konuya takılıp, yalan söyledi diyerek kendinizi avutuyorsunuz.

Kültür farkından kastım erkek arkımın biz çok farklıyız demesinden ve görmüş geçirmişlikden kaynaklanıor...Sizin babanız öle olmuş olabilir 3 kızınada çalışıp güzel bi hayat geçirmelerini sağlamak için çabalamıştır..ama benm durumumla sizinki aynı diil...çünkü benm erkek arkım kendi senelerdir çalışıp ailesinin geçimine destek olmuş...oluyorda...
He yalan sölememiş belki ama ailesiyle ilgili herşeyi saklaması yeterli bence..utanmanın neresi haklı çıkarılabilir ??????

Sır falan diyerek olayı dramatikleştirmiş
Ne alaka tek sır babasının apartman görevlisi olmasıyla
O kadar lüx takılıp babası kapıcıysa ben terkedersem bunun için terkerdim açıkcası
Sen araba bilmem ne takıl sonra gel babam kapıcı tek sırrım bu
Şaka gibi..

kesinlkle zaten ayrılmamın sebeplerinden brii kesinlkle bu...
Kendisi çalışıp kazanıo olabilir ama ailesinden utanıorsa eğer o şekilde yaşayamaz ailesini ordan çıkarması gerekir..
ailesinin geçimine yardım etmesi fln yeterli diil onun durumu için..
gerçekten tek anlayan siz olmuşssunz..
herkes benim kültür farkı lafıma takılmış..

Ausencia abla önceki sayfalarda ben de babamın senelerdir yaptığı işi yazdım. Beni gören bi'Allah'ın kulu inanmaz.
Bi'cep telefonunu bile 2 yıl kullandım en fazla bu zamana kadar hep en son çıkanlardan alındı, profesyonel fotoğraf makineleri vs.
Babam hala inatla emekli olayım öyle bırakayım bu yaştan sonra size mi yük olayım der...

Diğer şeylere gelinceyse anne baba sonuçta ben yaşamadım siz yaşayın olayı oluyor. Fotoğraf makinesi bile doğum günü hediyemdi düşün:44:

Erkek arkadaşım bundan dolayı beni niye terketsin, ona ne neticede:44:

Yani o algı meslekten çok ailelerde var. Sen nasılsan çocuğun senden hep bi'tık daha iyi yaşasın istersin.

Babanız hala emekli olayım öle bırakıyım diyormuş sanırım...ama emekli olduktan sonrada bu işi yapmaya dewm etse inatla...memleketine dönene kadar...o sıradada diyelimki abinz var ve mesela çalışıo olsa ve kiraya çıkalım siz gidene kadar dese ? ne tepki verirdi babanız ?????

bina görevlisi deyip geçmeyin valla benim bina görevlisinin 2 tane evi var.ben kiradayım:))) adam hala yok diye ağlıyor işten çıkarıcam seni dediğimde.

Son düzenleme:
Bence içindeki sevgi sandığın kadar büyük değil ki hemen ayrılmışsın sevgilinden. Ailesi kapıcı olduğu için mi yoksa yalan söyledi diye mi ayrıldın belli olmuyor arkadaşım. "Kültür farkı" dediğiniz şeyi de ben anlamıyorum sanırsın hepimiz konaklarda büyüdük, gümüş kaşıklarla yemek yedik, ingiliz fransız mürebbiyelerle büyüdük sanki... Ailesini hiç tanımaya çalışmadan nerden anladın kültür farkı olacağını canım. Bence ön yargılısın. Çok sevdiğim bir akrabam durumu oldukça iyi ve "kültürlü" bir aileye gelin gitti dışardan baksan ah ne iyi insanlar dersin çünkü ağızları çok iyi laf yapar ama bir bilsen aslında ne cahil insanlar ne kötü kalpli insanlar. İlişkin hakkında karar senin ama bence insanları kalıplara koyma arkadaşım orda yanılırsın işte.

Kendi işini kurmuş, hayatını ayırmış bir adam var. Aileden kopmuş maddi anlamda kendi ayakları üstünde duran ama onların atılıp satılmayacağı gerçeğini bilen biri ve bundan utanan biri… yine de yalan söylememiş ama utancından söylememiş olması bunu ne kadar hafifletir o ayrı bir konu.
İkinci konu ise senin durumun karşındakinden daha vahim. Şimdi sevgi var aştın diyelim ileride evlenirsen adamların tepesine Prenses Diana kesilmeyesin.
Ekmeğini namusuyla kazanan biri? Esrar satıp Ulus’ta otursa da babam X işi yapıyor diye janjanlı bir şey söylese daha mı makbul olacaktı? Bu şekilde düşünmen çok üzücü.

bina görevlisi deyip geçmeyin valla benim bina görevlisinin 2 tane evi var.ben kiradayım:))) adam hala yok diye ağlıyor işten çıkarıcam seni dediğimde.

Çalışın sizinde olsun o zaman :34:
Bizim de bir tanıdığımız var adam bir kaç binaya bakıyor, gece gündüz demeden koşturuyor, emek harcıyor ve hakediyor bence..

Babanız hala emekli olayım öle bırakıyım diyormuş sanırım...ama emekli olduktan sonrada bu işi yapmaya dewm etse inatla...memleketine dönene kadar...o sıradada diyelimki abinz var ve mesela çalışıo olsa ve kiraya çıkalım siz gidene kadar dese ? ne tepki verirdi babanız ?????

Kültür farkından kastım erkek arkımın biz çok farklıyız demesinden ve görmüş geçirmişlikden kaynaklanıor...Sizin babanız öle olmuş olabilir 3 kızınada çalışıp güzel bi hayat geçirmelerini sağlamak için çabalamıştır..ama benm durumumla sizinki aynı diil...çünkü benm erkek arkım kendi senelerdir çalışıp ailesinin geçimine destek olmuş...oluyorda...
He yalan sölememiş belki ama ailesiyle ilgili herşeyi saklaması yeterli bence..utanmanın neresi haklı çıkarılabilir ??????

Öncelikle sorunu ccevaplayacak olursam; babam emekli oluyor zaten ve seneye kalmadan kendi evimize taşınıyoruz. Bizim durum daha çok iki kızının üniversite 4.sınıfta olmasından ötürü uzadı, şimdi düzen bozmayalım diye...

Diğer söylediğine gelince kimse kolay kolay helaliyle kazanılan şeyden utanmaz. Yargılamıyorum ama bi'düşün acaba bu konular konuşulurken de kültür farkı vs.gibi söylemlerde bulundun mu? Açıkcası bu konuda önyargı var aileyi tanımadan bilemezsin. Benim ailemde çünkü varlıktan yokluğa geçmiş zamanında neyin ne olduğunu bilen insanlar. Düşün ben iletişim son sınıf öğrencisiyim, ablam öğretmen son sınıfta okuyor ama gel gör ki bi'kalabalıkta babam daha çok kendini dinletebiliyor.

Ben sanmıyorum ki başka meslekten olup saklasa tepkin ayrılmak olmazdı.

Konu sahibi bence sen kendine kendin gibi üstün! paşa oğlu falan bul,hatta o da yetmez mümkünse kral padişah gibi birşey olsun :))))

Sen kararını vermişsin dünya yarılsa sizin işiniz olmaz,hadi canım meşgul etmeyelim burayı

Çalışın sizinde olsun o zaman :34:
Bizim de bir tanıdığımız var adam bir kaç binaya bakıyor, gece gündüz demeden koşturuyor, emek harcıyor ve hakediyor bence..

şaka yaptığını düşünüyorum bu cevabınla,sanki ben evde oturuyorum sende beni görüyormuşsun gibi:)))

biz neden ev sahibi olamıyoruz?

çünkü 4 çocuk yapıp 16 yaşında okuldan alıp ver bi konfeksiyo atolyesine çalışsın eve para getirsin yapmıyoruz.çocukları bildiğin çalışma aleti olarak kullanıyorlar,çocuğun geleceği şimdiden belli yani, bu şartlarda evi olmuş neye yarar toplumda bir meslek sahibi olmadıktan sonra çocuğum.ben bir kira parası ödüyorum çocuğuma ,niye? ileride beni okutmadılar iş sahibi etmediler demesin diye,isterse 10 tane evi olsun,sizin tanıdığınız evet hakediyor bizimki kapıyı süpürmekten aciz

Son düzenleme:
şaka yaptığını düşünüyorum bu cevabınla,sanki ben evde oturuyorum sende beni görüyormuşsun gibi:)))

biz neden ev sahibi olamıyoruz?

çünkü 4 çocuk yapıp 16 yaşında okuldan alıp ver bi konfeksiyo atolyesine çalışsın eve para getirsin yapmıyoruz.çocukları bildiğin çalışma aleti olarak kullanıyorlar,çocuğun geleceği şimdiden belli yani, bu şartlarda evi olmuş neye yarar toplumda bir meslek sahibi olmadıktan sonra çocuğum.ben bir kira parası ödüyorum çocuğuma ,niye? ileride beni okutmadılar iş sahibi etmediler demesin diye,isterse 10 tane evi olsun,sizin tanıdığınız evet hakediyor bizimki kapıyı süpürmekten aciz

Tabi ki çalışıyorsunuzdur, onu kasdetmedim ki ben nereden bileyim :)
Onların fazlaca çalışmasını kasdettim, bir kapıcı dairesinde bizim gibi lüks yaşam koşullarına kapılmadıkları da ayrı bir mevzu..
O kadarını bilemem ama genel olarak hep böyle söylerler ya..dizilerden de biliriz aman kapıcılar bizden zengin felsefesini..
Ayrıca artık çoğu kapıcılarda bilinçli, eskide kalmış o küçük yaşta okuldan almalar çalıştırmalar falan, benim gördüğüm kadarıyla babalar kapıcılık yapsa bile çocukları üniversitede okuyor.. sizin ki istisnadır olablir elbette..
Ama işten çıkarıcam diyorum ağlıyor cümlesi bana aşağılayıcı geldi o sebepden yazdım dayanamadm yani, yoksa ne sizi bilirim ne kapıcınzı :)

Back
X