• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgiliniz, Eşiniz para biriktirirken nasıl bir yol izler ?

dilarasym

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
75
9
1
47
Kızlar eşiniz, sevgiliniz birikim yaparken nasıl bir yol izliyor? yani evlenmeden önce birikim yapabilmişler mi ? yada birikim yaparken nasıl bir yol izlemişler ? neden soruyorum hem farklı bakış açılarını görmek için hemde görüştüğüm kişiyle bu konuda konuştuk biraz , sizlerede sormak istedim.

Erkek arkadaşım boğazına düşkün yemek v.b onun dışında da pek bir extra harcaması yok birde ayda bir şehir dışına çıkıyor bir kaç günlüğüne iş icabı v.b boğuluyorum diyor sürekli aynı şehirde kalınca..

ben harcayamadıgım paralar tamlandıkca cuzdanım sistikce bankaya yatırıyorum.
atm ye gidip para yatır - hesaba tuslarına basmak suretiyle birikimlerimi yapıyorum, bu yolu izliyorum

Para biriktiren, para biriktirmeyen bir sevgilim ; eşim Yok. Olsaydı, cefayla kazandığımız parayı sırf garanti olmayan gelceğe yatırım ve keyfini sürecek çocuklarımız için biriktirecek kadar fedakar olmazdık. Keyif şeysi olup hepsini harcardık.
Böyle düşünen beyler eklesin beni.
(Kaçıncı çağrım bu kimse eklemiyor kahretsin.)

Eski erkek arkadaşım biriktirirdi. Yememizden içmemizden gezmemizden kısmazdık açıkçası, yeri geldi mi bana bir şeyler de ısmarlardı, yemeğe de çıkarırdı, özel günlerimizde hediyeleşirdik de. Cimri olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden anlattım. Ama mesela atıyorum eline 1000 TL geçtiyse 200-300'ünü kenara atardı. Yapısı o yani, biraz garanticidir. Kötü günler için para biriktirmeyi sever. Yani kişiden kişiye değişen şeyler bunlar.

Ekstra Bir şey alacağı zaman 40 kere düşünmesini sağlıyorum. Çok müsrifti eşim. Yıllardır o kadar düşünmeden yaşadık ki maddi anlamda her ikimiz de. Henüz bir yıldır birikim yapabiliyoruz. Önceki aydan kalan paramızı birikim olarak yatırım hesabına yatırarak yapıyoruz onu da.

Biz her iki ayda bir bankaya artirip bankaya atariz kar payi fakanda veriyo banka.kesinlikle birikim yapilmali evde kalan para harcaniyor ama bankaya koydunmu is biter.bir hesap acin ve bankada biriktirin..

Para biriktiren, para biriktirmeyen bir sevgilim ; eşim Yok. Olsaydı, cefayla kazandığımız parayı sırf garanti olmayan gelceğe yatırım ve keyfini sürecek çocuklarımız için biriktirecek kadar fedakar olmazdık. Keyif şeysi olup hepsini harcardık.
Böyle düşünen beyler eklesin beni.
(Kaçıncı çağrım bu kimse eklemiyor kahretsin.)
Burada erkek uye yasak facede yaz eklerler

Bizim icin oncelik keyfimiz ve rahatimiz olmustur hep. Su son birkac aya kadar da birikim yapmadik desek yeridir. Evliligimizin 1. Yili bittiginde tokiden ev almistik, bir sene sonra sattik. O arada odedigimiz parayi da biriktirmis olduk tabii. Gecen sene 0 aldigimiz iyi bir model arabamiz var, bir de birkac aydir bebegimiz icin birikim yapiyoruz. Malum dogum yapinca tek maasa dusecegiz. :) yani oyle aman para harcamayalim, ama birikim yapalim cinsinden insanlar degiliz. Canimiz isterse aliriz, canimiz isterse gezeriz. Tabii ki birikim yapmak da onemli ama yarina cikacagimiz ne malum?

Dayımin eşi çok tutumluydu. Yıllarca birikim yaptı. Ev aldılar sonrası dünya turu yapacağım diye biriktiriyordu. Bir gün ansızın beyninde tümör olduğunu öğrendik. 6 ay gibi bir zamanda kaybettik. O günden sonra çok ta geleceği düşünmemeye başladım.

Kızlar eşiniz, sevgiliniz birikim yaparken nasıl bir yol izliyor? yani evlenmeden önce birikim yapabilmişler mi ? yada birikim yaparken nasıl bir yol izlemişler ? neden soruyorum hem farklı bakış açılarını görmek için hemde görüştüğüm kişiyle bu konuda konuştuk biraz , sizlerede sormak istedim.

Erkek arkadaşım boğazına düşkün yemek v.b onun dışında da pek bir extra harcaması yok birde ayda bir şehir dışına çıkıyor bir kaç günlüğüne iş icabı v.b boğuluyorum diyor sürekli aynı şehirde kalınca..
tek kuruş biriktirmemiş,
3 senelik evliyiz hala da eşime kalsa birikim yapamayız.
ben biriktiriyorum

birikim yapmayan ayrıca benim birikimlerimi tırtıklayan sonra veririm sana zordayım diyen bir beye sahibim :110:

Ben bir enkazla evlendim, üçüncü yıl ancak toparlanıyoruz
Parası, kartları her şeyi bendedir, onun namına hesaplarını ben yapıyorum ve biriktiriyorum kendi hesabında kalmak kaydıyla.

Karı koca her ikimiz de paramızın hesabını biliriz.
Dosta düşmana muhtaç olmayalım,bu işin hastalığı var,sağlığı var deriz daima.

Dayımin eşi çok tutumluydu. Yıllarca birikim yaptı. Ev aldılar sonrası dünya turu yapacağım diye biriktiriyordu. Bir gün ansızın beyninde tümör olduğunu öğrendik. 6 ay gibi bir zamanda kaybettik. O günden sonra çok ta geleceği düşünmemeye başladım.
İşte bu... Hayat para biriktirmek için çok kısa ha bir amacınız olur bebek,düğün,araba ama yok yarın şu olur bu olur o parayı başkası yer. Çok gördüm örneğini yıllarca vimrilik yapıp canının çektiğinden bile kısan o paraları hep başkaları yedi..kefenin cebi yok 10 yaşındaki çocukların kalp krizi geçirdiği bir dünyada kuruş biriktirmemm.

Biz evlendik kredi borcumuz vardı hala var onu ödüyoruz onun dışında maalesef Bi birikim yapamıyoruz eşim toplu para geçmesi adına esnaflar arasında gün gibi bişey yapıyor onunla borcumuzu kapatacağız bu seferde günü ödüyoruz ama faizinden kurtulmuş olacağız . Borcu borçla kapatıyoruz Bi nevi . Hiç bişeyimiz eksik değil çok şükür ama öyle her aklımıza estikçe gezip tozamıyoruz tabi birde bebek olunca onun masrafları derken gezip harcamaya pek bişey kalmıyor ama şükür bugünümüze :KK15:

20 yaşında göreve başladı eşim, 6 sene sonra evlendik o 6 senede epey birikim yaptı polis sandığına girmişti orda da para birikmis borcsuz evlendik

Back
X