Forumu gezerken bu konuya denk geldim, eski bir konu ama şu anda kafasında aileler arasında kültür farkıyla ilgili benzer tereddütler olan arkadaşlar mutlaka vardır, ben kendi acı tecrübemi paylaşayım; bizim eşimle ailelerimiz arasında resmen uçurum vardı. Ben İzmirli aslında belki fazla modern bir ailenin kızıyım,annem ABD'de eğitim görmüş bir ekonomi uzmanıydı, babam da işadamı. Eşimin ailesi ise doğulu, fazlasıyla dindarlar, annesi ablaları çarşaflı. Eşimle iş ortamında tanıştık ve evlendik. Bu farklılığı aşabileceğimizi düşündük, çünkü eşim ailesinden daha farklı ve modern düşünceli bir insan ama yine de farklı kültürel altyapıdan geliyoruz. Yanlış anlamayın bunu, kimse kimseden üstün filan değil sadece durum buydu. Ama bu bir hataydı ve şu an boşanma aşamasındayız, çünkü bu tarz durumlarda kişiliklerinizden taviz vermek zorunda kalıyorsunuz, ben eşimin ailesinin yanında en kapalı kıyafetlerimi giymeye çalıştım, bana ters gelen düşüncelerine sesimi çıkaramadım ve sürekli problemler oldu. Biz istisna olacağımıza inanmıştık ama bu konuda istisna olmuyor, çok iyi düşünün bence farklı kültürel/sosyal yapıda ailelere sahipseniz ve benim önerim mümkün olduğunca bu tarz ilişkilerden kaçının. Bir ilişkinin bitmesinde illa ki başka faktörler de vardır, tek neden bu değildir ama yine de çok önemli bir konu, o yüzden eski bir konu olsa da yazmak istedim.