sevgiliniziin/eşinizin ailesiyle sizin aileniz arasında kültürel/sosyal açıdan fark?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
baslık da uzun oldu:) boyle bir fark var mı ?
varsa eger olumlu/olumsuz etkiliyor mu dugun ya da nisan arefesinde ya da evlendikten sonra?

valla ailelerin anlaşması önemli.ama eşimin ailesiyle benim ailem arasında çok var.farklı farklı adetler var.ama her iki ailede adetleri gelenekleri fazla önemsemedikleri için ortak noktada buluştular

.......................

Son düzenleyen: Moderatör:
Mezhep farklılığı var , Şehirler farklı, her yönden farklılar aslında ama bir problem yok şimdi:)Karşılıklı hoşgörü herşeyi hallediyor:)
Düğün arefesinde birbirlerini tanımıyorlardı o yüzden bazı tartışmalar olmuştu:)Düğünden sonra hiç problem olmadı:)
Eşimle benim aramda zaten hiçbir zaman problem olmadı:)) :asigim:

Çok şükür yok sadece ben lazım onlar macır ilk başta istememişlerdı ıkı tarafta ama sonra bırbırlerını tanıyınca bızıden cok kaynaştılar

genel yapıları aynı
ama kesinlikle kültür farklılığı ya da öyle demeyim karakteristik farklılıkları var hele kayınvalidemin ben merkezci bencil ve çoook düşüncesiz patavatsızdır kendileri biraz sert oldu ama ne yapabilirim doğru bu

Allaha şükür benim kendi içime atmam ve yememden başka bi sorun yok
hele eşimle hiç yok

sana söyleyeceğim
ne olursa olsun sen eşinle iyi anlaştıktan sonra olan problemlerinde üstesinden gelirsiniz

eşimin ailesinde ve benim ailemde çok şükür ne sosyal nede kültürel fark yok..birbirlerine uyumu o kadar güzelki fark olsada yansıtmıyorlar...ne nişanımda nede düğünümde en ufak bir problem yaşamadım halada yaşamıyorum..allah hepsinden razı olsun...

mezhep farklılığı var kültür farklılığı var aramızda

ama bir ilişki sağlam temeller üzerine kurulmuş aileler birbirine alışmış ve akraba olma fikrini kabul etmişlerse bir sorun yaşanmaz

aileler yönünden bir sorun olmadı aramızda

tam böyle bi durumda olduğum için ailem ilişkimi onaylamıyo maalesefsenağlama

hem sosyal hem kültürel açıdan uçurum var arada ve malesef 2,5 yıllık nişanlılık dönemimde arada üzülen, yıpranan hep ben oldum.evlendikten sonra da evimize yansımasından çok korkuyorum senağlama

çok şükür fark yok eşimde çankırılı bnde belki oyüzden pek fark yok ama yinede iki aile arasında tartışma olmasada çokta can ciğer oldukları sölenemez arada resmiye var sadeceyerimseniben

arada uçurumlar var ama derler ya herşey evlatlar için ailem benim için ses çıkarmıyor görmemezlikten geliyor herşeyi hem can ciğer olmaya çok samimi olmayada gerek yok bu ilişkilerde bence arada resmiyet olmalı

benim annem isvecli, babam turk. evde kultur farki falan yasamadim. anneannemler babamin turk kulturunu zorla kabul etmisler ama annemi ilgilendirmez cunku sonunda o ve babam bir hayat beraber secmisler. kultur/sosyal farki sorun degil. ask ve sevgi varsa yeter.

bariz farklar var diyemem ufak tefek istisnalar dışında genelde aynı değer yapılarına sahip ailelerimiz,
belki de olması gereken budur, farklı değer yargılarıyla kaynaşma,
akrabalarınızla bile kültür farkı vs. gibi ayrılıklar olabiliyor bazen,
her ne olursa olsun hoşgörü ve saygıyı elden bırakmamak, özenli olmak en iyisi...

Forumu gezerken bu konuya denk geldim, eski bir konu ama şu anda kafasında aileler arasında kültür farkıyla ilgili benzer tereddütler olan arkadaşlar mutlaka vardır, ben kendi acı tecrübemi paylaşayım; bizim eşimle ailelerimiz arasında resmen uçurum vardı. Ben İzmirli aslında belki fazla modern bir ailenin kızıyım,annem ABD'de eğitim görmüş bir ekonomi uzmanıydı, babam da işadamı. Eşimin ailesi ise doğulu, fazlasıyla dindarlar, annesi ablaları çarşaflı. Eşimle iş ortamında tanıştık ve evlendik. Bu farklılığı aşabileceğimizi düşündük, çünkü eşim ailesinden daha farklı ve modern düşünceli bir insan ama yine de farklı kültürel altyapıdan geliyoruz. Yanlış anlamayın bunu, kimse kimseden üstün filan değil sadece durum buydu. Ama bu bir hataydı ve şu an boşanma aşamasındayız, çünkü bu tarz durumlarda kişiliklerinizden taviz vermek zorunda kalıyorsunuz, ben eşimin ailesinin yanında en kapalı kıyafetlerimi giymeye çalıştım, bana ters gelen düşüncelerine sesimi çıkaramadım ve sürekli problemler oldu. Biz istisna olacağımıza inanmıştık ama bu konuda istisna olmuyor, çok iyi düşünün bence farklı kültürel/sosyal yapıda ailelere sahipseniz ve benim önerim mümkün olduğunca bu tarz ilişkilerden kaçının. Bir ilişkinin bitmesinde illa ki başka faktörler de vardır, tek neden bu değildir ama yine de çok önemli bir konu, o yüzden eski bir konu olsa da yazmak istedim.

Son düzenleme:
bizde de var gerçi onlar da modern geçinir ama mantıkları çok farklı biraz da görgü gereği yapılması gereken şeyleri ya bilmiyorlar ya önemsemediklerinden yapmıyorlar

benim eşimle, eşimin ailemle sorunu yok ama benim eşimin ailesiyle sorunum var iki aile de anlaşamıyor ama yuvarlanıp gidiyoruz işte

erkek arkadaşımın ailesiyle benim ailem arasında şu an kültürel ya da ekonomik anlamda bir fark görünmüyor.
aynı memleketliyiz zaten.
gerçi tanımıyoruz birbirimizin ailelerini ama benim gözlemlerim böyle.

benim ailem ve sevgilimin ailesi arasında da kültür farklılığı var. sevgilimin ailesi doğulu bizde tam tersi. başlarda ailesi ve akrabaları istemedi beni.kendi kültüründen biriyle birlikte ol mutlu olamazsınız dedi:gitme: benim ailemde kesin bi dille istemediğini söyledi.:gitme: ne o ne ben birbirimizden vazgeçmedik şuan 4 senedir birlikteyiz.bizim aramızda hiç bir sorun yok tek sorun aileler ilerde problem olur mu bilmiyorum ama böyle bi sebepten ayrılma gibi bi niyetimiz hiç olmadı.aşkın aşamıycağı sorun yoktur gibime geliyor.ilerde görecez bakalım.:sinifsinif::sinifsinif:

Son düzenleme:
Back
X