• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinizin iki hasta kardeşi olsa ne yaparsınız?

Asude hanımefendı asıl siz önce düzgün okuyun yazdıklarımı 4 kardeşler erkek arkadasmla birlikte 2 tane engelli 2 tane saglam kardesler erkek cocugu genc delıkanlı yıkancak paklancak.. ona sebep kzı kardesı onu ben alırım dıyor ebdensel engellı olanı yanii. diğer kzı kardesımı de sne alırısın ne sne ne ben bunalırız diyor konustuklarınıza dıkkat edın.. burada ok kadr kısı yazı yazdı ama bi siznisinz baska türlü okuyan yazdıgımı.. dido 86 cansın, denizveg bacımsın :) kızlar hepinize tek tek tesekkur ederim bu duyarlılıgınzdan dolayı

bakarsınız bakmazsınız onu siz bilirsiniz
ama kullandığınız tabirlere dikkat edin biraz
insandan bahsediyorsunuz
kız kardeş sağlam, engelliler bozuk mu?
paylaşmak ne, elma mı bölüyosunuz falan..
yani bir metadan bahsetmeyin çocuklardan bahsederken..

Duygularıma tercüman olmuşsunuz.

Kötü niyetle söylemiyor konu sahibi ama tabirler çok kaba.

insandan bahsediyorsunuz

Canım sağlık ocaklarında da, herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan çocuklara sağlam çocuk denildiği için muayene odasına bile "sağlam çocuk" tabelası asmışlar. Belki kulağa hoş gelmeyebilir ama bu tabir kullanılıyor.

Benım annem felclı..Ablam ve ben beraber bakıyoruz

..Babam bakardı daha önce....Saglıklıydı babam bir kere bile of demedi..Yük görmedi..Hasta yatagında bile olsa,eşini bırakıp gitmedi..Cocuklarına yani bize ailesine sahip cıktı..Bize hem anne,hem baba oldu..ben hıc eksıklık hıssetmeden buyudum..Benım gıbı dıger aile bireylerimde..Maddi Manevi her anlamda.

Babamı Kaybedeli 4 yıl oluyor! Öyle saglıklıydıki o yasına kadar hıc cıddı bı rahatsızlıgı olmadı..Hatta bazı ahmaklar babama annem ıcın ''ölür bu ende evlenırsın zaten'' dıyerek sırtını sıvazlıyorlardı..Kurtuluş olarak görüyorlardı ölümünü zavallılar.. Babamdan bayragı ben devraldım..

burada asla bızı anlayamayacak ınsanlar ve daha once karsıma cıkan ınsan musvettelerı yuzunden kendımı kusurlu gıbı hıssettım taki bi sene önceye kadar..Karsıma gercekten bir insan cıkarana kadar..

Şimdiki erkek arkadasım annemı bası ustunde tutuyo..Öyle seviyorki benıde,annemide,ailemıde..Hiç kaçmadı..Melek gibi adam..Bir dediğimi iki etmedı bugune kadar.. Hatta ailesi ile konustu evlilik hazırlıklarına başladılar üstelik..Aileside Öyle buyuk destek kı..

Tek basınıza yetemeyecegınızı dusundugunuz noktada bakıcı tutarsınız..Destek olur size..Bakıcı parası destegı saglıyo zaten devlet..

Ben yasadıgım ıcın degıl, gercekten ''yük'' olarak görenler adına cok üzüldüm..İnşallah gün gelir sizde bi başkasına ''yük'' olarak kalmazsınız..

Dilerim yüreklerinizdeki engeller kalkar birgün...

benim anlamadığım konu burada sağlam ya da engelli ve ya başka birşey değil ki arkadaşlar .. önemli olan siz bu durumda olsanız ne yapardınız sorusu ...

..Babam bakardı daha önce....Saglıklıydı babam bir kere bile of demedi..Yük görmedi..Hasta yatagında bile olsa,eşini bırakıp gitmedi..Cocuklarına yani bize ailesine sahip cıktı..Bize hem anne,hem baba oldu..ben hıc eksıklık hıssetmeden buyudum..Benım gıbı dıger aile bireylerimde..Maddi Manevi her anlamda.

Babamı Kaybedeli 4 yıl oluyor! Öyle saglıklıydıki o yasına kadar hıc cıddı bı rahatsızlıgı olmadı..Hatta bazı ahmaklar babama annem ıcın ''ölür bu ende evlenırsın zaten'' dıyerek sırtını sıvazlıyorlardı..Kurtuluş olarak görüyorlardı ölümünü zavallılar.. Babamdan bayragı ben devraldım..

burada asla bızı anlayamayacak ınsanlar ve daha once karsıma cıkan ınsan musvettelerı yuzunden kendımı kusurlu gıbı hıssettım taki bi sene önceye kadar..Karsıma gercekten bir insan cıkarana kadar..

Şimdiki erkek arkadasım annemı bası ustunde tutuyo..Öyle seviyorki benıde,annemide,ailemıde..Hiç kaçmadı..Melek gibi adam..Bir dediğimi iki etmedı bugune kadar.. Hatta ailesi ile konustu evlilik hazırlıklarına başladılar üstelik..Aileside Öyle buyuk destek kı..

Tek basınıza yetemeyecegınızı dusundugunuz noktada bakıcı tutarsınız..Destek olur size..Bakıcı parası destegı saglıyo zaten devlet..

Ben yasadıgım ıcın degıl, gercekten ''yük'' olarak görenler adına cok üzüldüm..İnşallah gün gelir sizde bi başkasına ''yük'' olarak kalmazsınız..

evet malesef insanlarımız çok acımasız artık 2 dk sonra bizim ne olucağımız belli değil ya aynı şey bizimde başımıza gelse diye düşünen yok

pardon ama bu çocukların rahatsızlıgını ne olarak dile getirecektm ben? sırf birsey söylemek için söylemyin 2 hanımdan bahsediyorum.. Sonuna kadar bakarım ben onlara Allahına kadar. Burada o kadar bacım anladı durumu ama ıkınız kavrayamadınız size laf anlatmak zorunda degilim..

Tebrik ederim sizi Allah razı olsun sizden evet...bigün bizim de o duruma düşmeyecegımızın garantisi var mı yok...

Allah her zaman temize temiz iyiyiye iyi nasib eder Çok şükür sizin karşınıza da iyi bi insan cıkarmış

umarım çok mutlu olursunuzz uamrım siz yaşlandıgınızda sizin çocukalrınızda size böyle güzelce bakar

canım benim iyi ki de yazmmısım buraya cok ama cok tesekkur ederim, Allah senı ehr turlu kotulukten korusun canım benm içimi rahatlattın ..

Dilerim yüreklerinizdeki engeller kalkar birgün...[/QUOTE]

evet malesef insanlarımız çok acımasız artık 2 dk sonra bizim ne olucağımız belli değil ya aynı şey bizimde başımıza gelse diye düşünen yok

ne yazıkki engel kafalarında!!

Tebrik ederim sizi Allah razı olsun sizden evet...bigün bizim de o duruma düşmeyecegımızın garantisi var mı yok...

Allah her zaman temize temiz iyiyiye iyi nasib eder Çok şükür sizin karşınıza da iyi bi insan cıkarmış

umarım çok mutlu olursunuzz uamrım siz yaşlandıgınızda sizin çocukalrınızda size böyle güzelce bakar

tesekkur ederım asıl Allah sizden razı olsun..

canım benim iyi ki de yazmmısım buraya cok ama cok tesekkur ederim, Allah senı ehr turlu kotulukten korusun canım benm içimi rahatlattın ..

sizide öyle..benım hayatıma hıcbır engelı yok..Refakat edıyoruz sadece..Yeri geliyor onlar bize..Sizler elinizi uzatmaktan cekınmeyın...Keşke eli kolu olabilsem..Bende dıger ınsanlar gıbı normal hayat yasıyorum..Okudum,gezdim,tozdum hiçbişeyden eksik kalmadı hayatım..İçimde kalmadı..Herseye zaman ayırabıldım..cok sukur Allah dağına göre kar verir..bir dert verırse mutlaka bi yerden derman verır..ayakta durmayı öğretir..Gocunmadıkca..

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun. Üzücü ve zor bir durum.
Size akıl veremem , şunu yap bunu yapma diyemem. Çünkü gerçekten başa gelmeyince anlaşılması güç bir durum.
Ama çok ciddi bir sınav bu. Vereceğiniz herhangi bir karar sizin ömrünüzü belirleyecek.
Allah korusun sırf bu yüzden ayrılırsanız yarın bir gün sizin de başınıza gelmeyeceğini kimse garanti edemez.
Kız kardeşi ile böyle bir konuşma yaptıysanız bence çok iyi ...
Düşünülecek olursa, bu insanlar sırf kardeşleri rahatsız diye evlenemeyecekler mi ?
Ya da en basitinden yarın bir gün bizim anamıza babamıza bir şey olursa yanımıza almayacak mıyız ? Başımızdan mı atacağız ?
Bunları düşünmek gerekir ilk önce.
Şimdiden kolaylıklar diliyorum size. Allah derdini verdiyse dermanını da verecektir.
Ve emin olun çok büyük sevap onlara bakmak.

canım bu soruyu aslın da kendıne sormalısın.
bız ;"benım ıcın sorun yok ben bakarım ederım "desek de
onemlı olan senın ne dusundugun senın ne hıssettıgın .
kendıne bu soruyu sordugun da net bır cevap alabılıyor musun ?
onemlı olan o .
evet bu cocukların annesı ve babası yok ıse,ılerı de evlendıgınız de sız bakacaksınız .
pekı vıcdanınız buna ne cevap verıyor ?
tereddut etmeden "ben bakarım "dıyebılıyor musunuz ?
o zaman sorun yok demektır .
ama tereddut edıyorsanız kı boyle bır baslık actıgınıza gore tereddutunuz var .
o zaman sızın ıcın cıddı bır sorun olur .

Tüm yorumları okudum çoğu kişi büyük sorumluluk bile bile kabul etme demiş...Şaşırdım açıkcası...Allah göstermesin eşlerinizin kardeşlerinin başına birşey gelse felçe olsa ne yapacaksınız annesi babası vefat ettiğinde...Ben bakmam kaldıramam bu sorumluluğu mu? Hayatta herşey herkes için allah göstermesin bizde olabilirdik engelli olanlar... Eğer sevdiğime ve sevildiğime eminsem bakardım hemde seve seve... Sonuçta evlenir evlenmez bakmaya başlamayacaksınız anneleri henüz hayatta eşinizle vakit geçirmeye zamanınız olacak...İleride de kendi çocuğunuz gibi kendi kardeşiniz gibi görüp ona göre davranırsınız...Allah sabır versin

Anneleri henüz sağmış. İleride kim ölür kim kalır Allahın bileceği iş. Bir çok rehabilitasyon merkezi, özel bakımevleri var. Belki de siz hiç bakmayacaksınız.

İnsan yükü ağır olur. Şefkat, merhamet ve büyük sabır gerektirir. Eşinizin kardeşleri olacağı için bakmak daha da zor gelebilir. İnsan kendi kardeşini, anne-babasını bile taşıyamıyor bazen. Engelleri ne kadar bilemiyorum, çok fazla ilgi gerektiriyor mu, kendi bireysel ihtiyaçlarını kendileri karşılayabiliyor mu?

Kendinize gerçekten güveniyorsanız, yapabileceğinize inanıyorsanız girin bu işe. Sonuçta engelli aile ferdiyle yaşayan binlerce aile var. Aşkınızdan dolayı kabullenmek zorunda kaldığınız bir şeyse hiç yanaşmayın.

bu konuya yazanlara yardımcı oliyim bakım maaşı var vs bakıcı tutulabilir ben engelliyim göze almamak ne demek sanki sağlıklı olmak elinizde sevgilisi sağlıklı sanırım onun suçu hasta kardeşe sahip olmakmı? :14: eklim genetik hastalıklar için bile taşıyıcıya denk gelirse çocuk sağlıksız olur yazan kişi taşıyıcı değil ablam sağlıklı bu yıl evleniyor,yardımcı olmak sevaptır olmucaksanız zorunlu değil

Son düzenleme:
Hayat bu başımıza ne geleceği belli olmaz bir gün bizde bakıma muhtaç duruma düşebiliriz ya da Allah korusun en yakınımız. O yüzden bazı kelimeler kalemimizden veya ağzımızdan çıkmadan evvel iyi düşünüp tartmalıyız. Bakın veya bakmayın diyemem bu sizin kararınız ama bakmaya karar verdiğinizde Allah (c.c) size dayanma gücünü ve sabrını da verir inşallah.

insanın başına ilerde ne geliceği belli olmuyo sonuçta evlat sahibi olunca seninde Allah korusun öyle birşey yaşadığını düşünsene oğlunu bu yüzden kimse istemiyor evlenmek istemiyor bu da bir sınav bence canım eğer seviyorsan arkasında dur derim sevdiğinin çünkü kayınvalide adayın şuan bak dememiş bana birşey olursa demiş hayat bu kime ne olucağı belli olmuyor

Çok haklısın Allah göstermesin aynı durum bizim başımızada gelebilirdi durum çok zor evet ama yapılmayacak bişeyde değil cok üzüldüm ya :(

insandan bahsediyorsunuz

Helal olsun size,bir engelli çocuk annesi olarak saygıyla eğiliyorum bu sözlerinizin karşısında.....

Engelli de olsa insan var karşınızda küçük hanım,kafanızı bir taşa vurmanıza bakar sizin de engelli olmanız ki Allah korusun,dikkatli konuşun lütfen!!!!

Helal olsun size,bir engelli çocuk annesi olarak saygıyla eğiliyorum bu sözlerinizin karşısında.....

Engelli de olsa insan var karşınızda küçük hanım,kafanızı bir taşa vurmanıza bakar sizin de engelli olmanız ki Allah korusun,dikkatli konuşun lütfen!!!!

Mesajımın ikinci kısmı konu sahibinedir ..

Back
X