• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinizin iki hasta kardeşi olsa ne yaparsınız?

Sevgilinizin 2 hasta kardeşi olsa siz ne yaparsınız ? önünde sonunda onalra siz bakacaksınız.. Biri zihinsel biri bedensel engelli 18 19 yaslarındalar ....

Anlamadim canim benim? neden sen elinde sonunda bakmak sorundasin? kocaniz size onlara bakin diyemi evlendi/evlenecek?
ya turkiyede hala boyle ozurluler icin kurumlar yokmu?(huzur evi gibi hani) yatili. Onlarada acidim simdi ama durust olmaliyizki Allah yukarda, kocaman bir EVET eyer sen bakarsan hem fisiksel hemde zihinsel cok zarara ugrayacaksin, diyeyim. Bir tane olsa neyse iki tane:) bir tanesi ile bas edemezken sen nasil boyle bir seyi kafandan acaba olabilirmi diye geciriyorsun ya canim benim? onlara bakmakdan kendi cocuklarina bakamazsin sana diyeyim. Ozelikle fisiksel cok zarar alabilirsin. Cunku kocaman kizi kaldirip surekli yatirmak, altini degisdirmek gibi seyler yapmak sorunda kala bilirsin..(bel agrisi, omuz) eyer esinin durumu iyise bence birini tutsunlar. Bu yuzden turk devletimize cok kiziyorum ben ya..!!! icim aciyor herkeze guven olmaz onlara bakmak icin... neler duyuyoruz neler.... yurt disinda eyer cocugu kuruma vermek istemiyorsan, evde bakimini yapacak biri geliyor butun gun. Ayrica mahsa bagliyorlar fallan...
bu cok ciddi bir konu bunu kezinlikle esin olacak kisi ile konusman gerekiyor....esiniz onlarin gelecegini nasil gordugunun fikrini isteyeyin... yada hic bu konuyu acmadan hangi evde yasayacagini sor? esinin baska kardesleride varmi? cunku ne kadar kardesi varsa okadar guclenir aile... herkez bir tarafdan yardim eder...

ben nemi yapardim... ne yaziiiiikkiii ben bu konuda sizden biraz sansliyim cunku yurt disinda bu konuda devlet size kocaman bir kucak aciyor... ha belki ayda bir yilda yardim ederim yada olur ya bir dugun, bir olum olur ozaman bakarim... yoksa bakmama gerek yok devlet ister kendi bakar isterse sizin evinizde bu yuzden bu soru benim icin gecersiz bir soru.. turkiyede olsaydim... hayir bakamazdim kendimi degil cocuklarimi dusunerekden....:( hani kendimide dusune bilirim yani cunku bakmak sorunda degilim.. bir yerim ciz etsede diyer tarafdandahayatimi mahfedememki... zor ya:)

ama bakanda buyuk bir saygiyla eyilirim!ellerinden operim... ama hic kizmayin bana ben iki kisiye bakamazdim... kendi cocugum olursa kimseye vermem bakarim ama baskasina bakamam...:$ bu konuda lutfen bana kizmayin cunku buda benim kendi fikrim.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba,
birebir aynısını yaşadım.eşim 3 kardeş kendisinden 2şer yaş küçük 2 erkek kardeşi var.

erkek arkadaşımla tanıştığımda 2-3 hafta sonra benden ayrılmak istediğini söylemişti.nedeni hasta kardeşleri olması, beni üzme endişesiydi.
olmadı kopamadık.ben de sırf bu yüzden ondan ayrılmak istemedim.
askerlik dönüşünde beni istediler.ailem karşı çıktı.sana baktıracaklar dedi.
abim itiraz edince ya ben hasta olduğum için yengem ile evlenemeseydin dedim, sustu.
evlendik.şükürler olsun herşey yolunda 4.yılımız bitmek üzere ve ikiz bebişlerimizi bekliyoruz. :nazar:
hasta kardeşlerine şuan kayınvalidem bakıyor.ileride bizim bakmamız gerekebilir ama kardeş, can parçası, bu da bir sınav.arkamızı dönemeyizki onlara....

seni tebrik etmek istiyorum
allah gönlüne göre versin
hala böyle insanların olması beni çok mutlu ediyor

Gercekten eger ilerde kendiniz bizzat bakmak zorunda kalacaksaniz zor bir karar, buyuk sorumluluk. Hele iki kisi olmalari sorunu ikiyle carpmak demek. Ben boyle bir durumla karsi karsiya kalsaydim once ikisini de kendim bakacakmis gibi yaklasirdim olaya, eger diger kizkardesin durumu bakici tutmaya filan musait degilse, ekonomik bakimdan cok cok iyi durumda degilse.. Cunki bir ise kalkisirken en kotusunu de dusunup ona gore karar vermek lazim. Eger kizkardes de kardesine kendi bakacaksa illaki de onu size birakip islerini halletmek isteyecegi gunler olacaktir, belki kendi saglik problemleri olacaktir, belki ailesinden biri ile bir sure daha fazla ilgilenmek zorunda kalacaktir ve ille de size ihtiyaci olacaktir. Tabi sizin de ona, veya bir bakiciya ihtiyaciniz olacagi gunler olacaktir.
Hayatinizdan fazla odun vermeden bakabilecek ekonomik, fiziksel ve psikolojik gucunuz varsa, esinizi de iyi tanimis ve ask olmasa da cok iyi bir cift olacaginiza inaniyorsaniz, onu her zaman seveceginize inaniyorsaniz ve "onun icin deger" diye dusunuyorsaniz olabilir. Eger esiniz olacak kisinin zaten ufak tefek size ters gelen yonlerini farketmis fakat cok seviyor ve zamanla duzelir deyip herseyi de kabul ederek evleniyorsaniz bu ise girmeyin. Bir arkadasin "kendi cocugum olsa bakarim, ama baskasina bakamam" dedigi gibi, insan kendi basina geldiginde mecburiyetten bakar, baktirir, illa ki de birsey yapar, kendi evladini, anasini, karisini sokaga atacak degil ya.. Hic kimse bu durumu secmemistir, kendiliginden olmustur, basa gelmistir, elden gelen yapilir. Ama senin yaptigin gibi secme durumunda isen iki kere dusunmek lazim, tamam herkesin basina gelebilir, ama kimse omrunu varsayimlara dayanarak yonlendirmez, yonlendiremez de. Bu duygu somurusune dayali yorumlari pek kaale alma hayatina yon verirken, bu senin hayatin, iyi dusun, olc bic. Mantigin olmadigi yerde yanlis hesap Bagdat'tan doner. Karar vermeden once esin olacak adamla otur bu konulari konus, bakalim o ne dusunuyor, o gun geldiginde bakma konusunda sana ne kadar yardimi olabilecek, maddiyati yetecek mi, fiziksel olarak yaninda olacak mi, gerktiginde bir yardimci tutabilecdek gucu var mi, yoksa butun olayi evde sen varsin diyerek sana mi yikacak gibi konusuyor? Yani bu iste sana lafla degil ama gercekten ne kadar destek olabilecek bilmen lazim, bunlar onemli.
Engelli cocuklari olan kisilerin hassasiyetini anliyorum, ama ben bu konuda lafi gecen "saglam", engelli", "paylasmak" gibi kelimelerde bir asagilama veya kabalik gormedim. Normal hayatta engelli tabirinin gectigi her yerde engelli olmayani belirtmek icin saglam tabiri kullanilir zaten, paylasmak kelimesini de ozellikle engelli degil, ter turlu cocukla ilgili olarak kullaniriz genelde, ozellikle de bosanma durumunda cocuklari paylasma tabiri cok gecer. Bence kelimeler uzerinde takilip kalmak yerine dusunceler uzerinde varsa fikriniz konu sahibine yardimci olmaya calissaniz daha hayirli olur.

Sevgilinizin 2 hasta kardeşi olsa siz ne yaparsınız ? önünde sonunda onalra siz bakacaksınız.. Biri zihinsel biri bedensel engelli 18 19 yaslarındalar ....

öncelikle Rabbim onlara bakanlara bol bol sabır versin..yazınızda dediğiniz durumun yani onlara kesin sizin bakacağınızı bilemezseniz.. gelecekte ne olacağını kestiremezsiniz.. elbette ayrılın ayrılmayın diye kimse diyemez ama başka bi adamla evlendiğiniz zaman başınıza aynı şeylerin gelmeyeceği ne malum.. bi engelli kardeşe sahip olmak çok zor.. benim de bir kızkardeşim var engelli..zihinsel hem de...bu yüzden sevgilim benimle evlenmeyi düşünmeseydi hayat benim için biterdi herhalde..bu o durumda olan insanları toplum dışına itmekten başka bişey olmazdı.. ama dediğim gibi son karar elbette sizin..o kişiyi seviyorsanız vazgeçmeyin bence..rabbim hakkınızda hayırlısını versin..

allah yardım etsin onlara bakana...
çok zor durum...
annem 25 yıl baktı özürlü halama yaşlı dedeme ve hatta dedemim çok çok yaşlı annesine....
sevabı çokta işte ya sonrası...
yaşanacak hayat ne olacak...
kendi hayallerin rahatın ne olacak....
iyi düşün derim canım benim...

Anlamadim canim benim? neden sen elinde sonunda bakmak sorundasin? kocaniz size onlara bakin diyemi evlendi/evlenecek?
ya turkiyede hala boyle ozurluler icin kurumlar yokmu?(huzur evi gibi hani) yatili. Onlarada acidim simdi ama durust olmaliyizki Allah yukarda, kocaman bir EVET eyer sen bakarsan hem fisiksel hemde zihinsel cok zarara ugrayacaksin, diyeyim. Bir tane olsa neyse iki tane:) bir tanesi ile bas edemezken sen nasil boyle bir seyi kafandan acaba olabilirmi diye geciriyorsun ya canim benim? onlara bakmakdan kendi cocuklarina bakamazsin sana diyeyim. Ozelikle fisiksel cok zarar alabilirsin. Cunku kocaman kizi kaldirip surekli yatirmak, altini degisdirmek gibi seyler yapmak sorunda kala bilirsin..(bel agrisi, omuz) eyer esinin durumu iyise bence birini tutsunlar. Bu yuzden turk devletimize cok kiziyorum ben ya..!!! icim aciyor herkeze guven olmaz onlara bakmak icin... neler duyuyoruz neler.... yurt disinda eyer cocugu kuruma vermek istemiyorsan, evde bakimini yapacak biri geliyor butun gun. Ayrica mahsa bagliyorlar fallan...
bu cok ciddi bir konu bunu kezinlikle esin olacak kisi ile konusman gerekiyor....esiniz onlarin gelecegini nasil gordugunun fikrini isteyeyin... yada hic bu konuyu acmadan hangi evde yasayacagini sor? esinin baska kardesleride varmi? cunku ne kadar kardesi varsa okadar guclenir aile... herkez bir tarafdan yardim eder...

ben nemi yapardim... ne yaziiiiikkiii ben bu konuda sizden biraz sansliyim cunku yurt disinda bu konuda devlet size kocaman bir kucak aciyor... ha belki ayda bir yilda yardim ederim yada olur ya bir dugun, bir olum olur ozaman bakarim... yoksa bakmama gerek yok devlet ister kendi bakar isterse sizin evinizde bu yuzden bu soru benim icin gecersiz bir soru.. turkiyede olsaydim... hayir bakamazdim kendimi degil cocuklarimi dusunerekden....:( hani kendimide dusune bilirim yani cunku bakmak sorunda degilim.. bir yerim ciz etsede diyer tarafdandahayatimi mahfedememki... zor ya:)

ama bakanda buyuk bir saygiyla eyilirim!ellerinden operim... ama hic kizmayin bana ben iki kisiye bakamazdim... kendi cocugum olursa kimseye vermem bakarim ama baskasina bakamam...:$ bu konuda lutfen bana kizmayin cunku buda benim kendi fikrim.

Avrupadaki medeniyet ve gelişmişliğe hep hayran kalmışımdır!!! ya aklıma gelmişken sorayım orlarda özürlü birey yoktur herhalde di mi???bu gelişmişlikle nasıl olsun ki???

bi de yukarıda renklendirdiğim bölüme :) gülücük koyma gereği duydunuz anlamadım????

benım bi arkadaşım var öyle 2 kardeşi engelli sevgilisi ben evlenınce onlara bakamam diyip terk etti köü bi durum :(

Ne tesadüftür ki benim kuzenimin en yakın arkadaşının başına böyle birşey geldi malesef.
Allah insanları vicdan ve acıma iç güdüsünden yoksun kılmasın...

Eğer benim sevgilimin böyle bir kardeşi olsaydı, yine de sevgilimi bırakmazdım.
Şöyle düşünün ki, yarın ne olacağımız belli değil, Allah kimi kimin eline mecbur kılacak bu ise hiç belli değil.
Fakat, kardeşlerinin öyle olmasına sebep kendisi mi? Ailesi mi? Kardeşlerinin ne suçu var?
Allah onlara öyle bir hayat nasib etmiş, bizim yapabileceğimiz tek şey bu gibi engelli insanlara yardımcı olabilmekten ibaret.

Evet bir çok arkadaşın dediğine katılıyorum, insan eti ağırdır. Gün gelipte onlara bakmakla yükümlü olduğunda elbette çok zorlanıp,
çok farklı durumlarla karşılaşılabilir. Ama hiç bir şeyin çözümü yok diye birşey de yok. Şimdiden yarının hesabı yapılarakta (bu derece) yaşanmaz malesef.
O çocukların elinize kalacağı ne malum? O güne kadar size birşey olmayacağı ne malum?
O gün gelene kadar sevdiğiniz insan ile farklı nedenlerden ayrılmayacağanız ne malum veya sevgilinizin başına birşey gelmeyeceği?

Ben bu bakış açısına karşıyım, yarın ne olacağını bilemezken ve her sabah nefes aldığımıza şükretmemiz gerekirken, bu ön yargı ve dışlama niye?
Ya sen aynı durumda olsaydın? Senin kardeşlerin özürlü olsaydı ve bunun sebebiyle sen İSTENMEYEN konumunda olsaydın neler hissederdin?
Ailen ne hissederdi herşeyden öte?

Tabii ki herkesin kararı kendisine, herkesin kendi doğrusu/yanlışı vardır.
Ben sadece fikirlerimi paylaştım, niyetim kimseyi kırmak değil.
Ama bir önyargıya varmadan önce, hele ki böyle bir karar almadan önce kılı kırk yarmak gerekir.
Hayatta bizim ne olacağımız belli değilken, insanları ellerinde olmayan nedenlerden dolayı dışlamak doğru değil.

Kuzenimin arkadaşını çok severim, aklı başında sorumluluk sahibi, herşeyden öte kardeşlerinin yanında gördüm onu, anlatılamaz birşey.
Bir abla olarak bu kadar fedakar, sevecen ve kardeşlerine karşı hayat aşılayıcı mı olur insan?
Düşünün ki bu kız nasıl bir evlat yetiştirir?
Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır. Unutmayın arkadaşlar!
Allah herkesin güzel gönlüne göre versin inşallah... :34:

hangimizin böyle bir durumla karşılaşmayacağının garantisi var ki..
düşünsene ayrıldın sevgilinden, başka biriyle evlendin ve sağlıklı olan kardeşi rahatsızlandı ya da engelli hale geldi, bakmak zorunda kaldın.. o zaman ne yapıcaksın?
zor durumlar bunlar.. ve çok ince konular
benim için kardeş kavramı çok çok farklı bir yerde, başa gelince anlar elbet insan fakat, sanırım ben sırt çeviremezdim..
hakkında hayırlısı olsun..

Neden eşinizin hasta kardeşilerine siz bakmak zorundasınız? Bakması gereken kişiler eşinizin sağlıklı olan kız kardeşi, annesi, babası ve tabiki de eşiniz.. Neden size böyle bir sorumluluk yükleniyor? Neden bu tarz işler hep kadınlara yüklenir?

Özürlü yerine keşke daha yumuşak bir kelime kullansaydınız...
Özürlü diyerek o insanı ister zihin engelli ister beden engelli olsun 'küçümsemiş ve aşağılamış' oluyorsunuz... :19:

benimde iki kardeşim var ve Allah a şükürler olsun ki sağlıklılar ama birçok arkadasında belirttigi gibi hastalanabilirler ve benden baskada kimsenin onlara iyi bakabilecegini düşünmedim düşünemem eşimde çok sever kardeşlerimi ama hasta olsalar ve onları istemem deseydi inanın kardeşlerimi tercih ederdim çünkü bir insan o hale kendi isteğiyle düşmez hani sarhoş olur hırsız olur ona bakmak evine almak zorunda değilsindir o seçmiştir hayatını ama engelli olmak yada hasta olmak bizim seçimimiz olmuyor işte, Allah sınıyor derler ya gerçekten öyle önünde böyle bir yol var bence seçimin çok önemli yani gerçekten canı gönülden eşini ve kardeşlerini sevebilecegini düşünüyorsan içinde Allah korkusu ve insan sevgisi varsa evlenin derim ama benim için rahatım önemli bu dünyada mal mülk gezmek tozmak önemli diyorsan öteki tarafı kim takar dersen koşarak uzaklaş derim içinde Allah korkusu ve merhamet olmayanların yapabilecegi bir iş değil ben bunu üvey annemden biliyorum kardeşim midesini üşütmüş kusarken lavabolar kirlendi diye kavga çıkarırdı biz de o görmeden temizler yıkardık minigimizin morali bozulmasın kavga çıkmasın diye, noldu biliyormusun o kadın ameliyat oldugunda kızım gelecekmisin diye beni aradı gemiş olsun diyebildim sadece içimdekiler söylemedim ve tabiki gitmedim ama işte ne oldum değil ne olacagım demeli lafını hatırlattı ben ogün onun o lafı diyen ağzını burnunu kıramadım ama aradan 3 yıl geçtikten sonra bu olaylar oldu, her çıkışın bir inişi vardır ve yaptığın her hayır da Allah katında artarak sana döner ben bundan artık eminim, kendini düşünerek ve dünyevi zevkleri sonuna kadar yaşamak sana ne kazandırır yada iki günahsız insanın hayatını güzelleştirmek ne kazandırır bir kıyaslaman gerek derim

Avrupadaki medeniyet ve gelişmişliğe hep hayran kalmışımdır!!! ya aklıma gelmişken sorayım orlarda özürlü birey yoktur herhalde di mi???bu gelişmişlikle nasıl olsun ki???

bi de yukarıda renklendirdiğim bölüme :) gülücük koyma gereği duydunuz anlamadım????

Neden olmazsinki? gulumsemeye gelince, buruk bir gulumseme... ne olursa olsun gulumseme, hayata gulumsemek..
siz o gulumsemenin altinda ne oldugunu dusundunuzki?

Özürlü yerine keşke daha yumuşak bir kelime kullansaydınız...
Özürlü diyerek o insanı ister zihin engelli ister beden engelli olsun 'küçümsemiş ve aşağılamış' oluyorsunuz... :19:

euhmm gercekden Ozurlu kelimesinin kaba bir kelime oldugunu bilmiyordum...cunku asla kaba birisi degilimdir siz onu benim turkcemin hafif bozukluguna verin. sahsen oyleyse burdaki herkezden ozur dilerim. Eyer dogru kelimeyi soylerseniz bende ve bilmeyen kisilerde bir sey ogrenmis olur.

cnm rabbim herkesin gönlüne göre verir
özürlüler diye sevgilini terk etme
yarın birgün allah korusun rabbim imtihan verir seninde çocugun özürlü olur anlamazsın ne oldu diye.
zaten özürlüler ortalama ne kadar yaşıyorlar ki 20 25 sen en fazla dahası yok
sen kalbini temiz tut cnm geri allah kerim...
zor durum ama evlenince sana vermezler çocukları çünkü bakamazsın bunuda ailesi bilir cnm

euhmm gercekden Ozurlu kelimesinin kaba bir kelime oldugunu bilmiyordum...cunku asla kaba birisi degilimdir siz onu benim turkcemin hafif bozukluguna verin. sahsen oyleyse burdaki herkezden ozur dilerim. Eyer dogru kelimeyi soylerseniz bende ve bilmeyen kisilerde bir sey ogrenmis olur.

Genelde özürlü yerine engelli diyoruz. Öğrenmekten öte yol yok her daim birbirimize bir şeyler verebiliriz...
Önemli değil. :34:

Engelli bir kardeşim olabilirdi...
Böyle birşey yüzünden kendim terkedilmek istemezdim...
Dahası hepimizin başına bu tarz olaylar gelebilir...
Engelli değilken, biz evlendikten sonra da söz konusu kardeş bu kadere mahkum olabilir.
O zaman da boşanacağız demek ki?
Ne olsa kimsenin 'derdini' çekmememiz lazım değil mi?
Yazıların bir kısmını okudum gerçekten çok bencilce geldi yazılanlar.
Gezmek tozmaktan bahsedilmiş... Elbette herşeyin yeri zamanı var.
Eğer bakmamız yapmamız gerekiyorsa ve ben o insanı seviyorsam neden olmasın?
Bu yüzden sevdiğimizi reddetmek çok hoş gelmiyor.

kardeş zor bir durum büyük konuşmak gibi olmasın ben bakardım dünya hali kimin ne olacagı bilinmez karar senin tabi iyi düsün hayatını huzurlu ve mutlu gecirmek senin elinde tabi engelli kardeşlerimizin durumu nasıl toplumdan soyutlanmamıştır umarım

Ben bir insan bir sınavdan geçecekse bunun çeşitli yollardan olabileceğine inanıyorum.Yani sen şimdi sevgilinin engelli kardeşleri yüzünden sevgilinden ayrılsan bile sıkıntıyı başka bir şekilde hayatında zaten yaşayacaksın.Ama bunu kabul edip de bu yola girsen hem sevabın olur hem de Allah kolaylığını da verir diye düşünüyorum.Ama her şeyi göze almak zorunda olmak lazım çünkü öyle bir yer gelecek tıkanacaksınız artık dayanamıyorum diyeceksiniz belki de.Bunlara hazır olmak lazım.Ayrıca bakıp bakmayacağınız da belli değil henüz diğer arkadaşların dediği gibi hayatta ne olacağı belli olmaz:34:İnşallah hayırlı ve güzel bir karar verirsiniz..

Neden bakamayacakmışsın ki ? Hiç de zorlanmazsın, yeter ki yaptiğin şeyin ne kadar hayırlı olduğunu bil.. benim ablam da daha taptaze gelinken kaynına baktı , hiç zorlanmadı hiç off demedi, o çocuğa elleriyle yemek yedirirdi, banyosunu bile yaptirdi.. çocuk şizofrendi.. ablamın yanında kaldiği dönem o kadar uysal o kadar masumdu ki.. nasıl ki ablamla eniştem boşandı.. çocuk annesini dövmeye kendine zarar vermeye evden kaçmaya başlamış.. annesi de bakmış zapt edemiyor odasına kilitlemeye başlamış.. çocuğu bir gün yatağinda ölü bulmuşlar.. ne kadar ağlamıştı ablam.. anasından bile iyi baktı çocuğa allah yeter ki insanın içine sevgi versin.. hiç bişey yere düşen birinin ellerini tutmaktan daha hayırlı olamaz.. insan hele de hasta bi insan sevgisiz yapamaz.. ablam evlenir evlenmez annesi başından attı , ablam 3 sene evinde baktı, ve kadın her gün ölse de kurtulsam diye ağlardı, diye diye de öldü çocuk zaten =( allah rahmet eylesin..

Back
X