• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilinizin, nişanlınızın veya eşinizin ailesiyle tanışma anılarınız ?

ben olsam moralim bozulurdu..pek takmamışlar sanki :confused:
Gorumcemle arkadaş gibiydik hala öyle kayinvalidem de bende bi göreyim diye geldi. Bizi rahatsiz etmemek için gitti bence görümcemle anlaşıp kaynanaminda gelip oturması daha sinir bozucu olurdu. Herkes kaynanasina giderken kaynanam bana geldi 😅

Üstte bir yorumda yazıldığı gibi gerçekten evlilik niyeti ve başlangıcı varsa aileyle tanışma işine girin. Benim eşimde annesini daha farklı anlatmıştı ve ben onyargiliydim. Oysa kadın kendi halinde bi kadin çıktı. Işte tanışmak o acıdan önemli. Mesela bi süre sonra teyzesi ve annesi beni yemeğe çağırdı. Annesine bana geldiğinde ben açık çay içerim limon atarim demistim, gittiğinde cayın yanında bi limon getirmeleri çayımı ayrı açık getirmeleri dikkatimi çekmişti. demek ki dikkat etmiş, özenli kadın demistim. Bu tarz detaylarla insan birbirini tanıyor.
:KK49: sevgilim tanışmamızı çok istiyor ya.. 2 senedir en başından beri bir tanışma lafıdır gidiyor vakti bir türlü ayarlayamadığımız için sarktı böyle
şöyle söyleyim.. seneye mezun oluyo ve muhtemelen mezuniyetine gittiğimde beni görecekler. sizce böyle olması kötü mü.. yani bazıları evde bi gör demiş ama çocuğun mezuniyetine de gitmesem olmaz şimdi :işsiz:
bir de nedense sevgilim arada nişan falan ciddi birşey olmadan onların evine gitmemi doğru bulmuyo. ama evde görmek önemli bence ... kaynana moduna hemen girip iş mi yaptıracak yoksa misafir olduğumun farkında olacak mı bunu görmek isterdim mesela..

ay bir de daha şimdiden kardeşim kıskanıyo seni deyip duruyo ailesi biraz baskın gibi geldii valla
:KK55:

Görücü usulü evlendiğim için eşimi de ailesini de ilk defa gördüm. Bize geldiler ben çok yoğun çalışıyordum izin günümde de bayağı yorgundum pek enerjik olamadım ama heyecan vardı kimdir nedir diye. Bi yandan da evlilik fikri ile kabul etmemiştim aslında ayıp olmasın diye hani bi istedik kabul etmediler denmesin diye.
Neyse kapıdan girdiler annesi ablası kendisi tabi ben biraz gerildim hiç hoşlanacağım bi tip değildi açıkcası yani oda böyle bu çocuk daha der gibi bi bakış fırlattı dedim tamam kesin olumsuz ama ben bunu nasıl söyliycem diye düşünüyordum. Hepsi beni süzmeye başladı çay kahve servisi yaparken falan. En son kayınvalidem siz dışarı çıkın dedi. Oturduk dışarıda bi cafede kahve içerken açıldı bayağı falan iyi dedim deneyelim o konuşmalarından etkilendim derken evlendik. Ailesiyle sorunlarımız düğün zamanı başladı. Maddiyat girince araya sıkıntılar büyüyor

aileler zaten tanisik oldugu icin (bizden bagimsiz) zaten tanisiyordum ben de,
ama sevgili statusunde hic ayrica tanismadim ve davranmadim.
Istemede yeni tanisiyor gibi oldu.

Ne kadar gec tanisilirsa o kadar rahat oluyorsunuz. Biz lise 2 den beri beraberdik universite 3. Sinifta tanistik once ben esimi ailemde tanistirdim ve ailem taniscagimi evlerine gidecegimi biliyorlardi. ( burasi en onemli kismi bence kendinize guvenli oluyorsunuz) dunyanin en sempatik insanlari gelmislerdi bana, hazirlik yapmislardi kardesi annesi hepsi kapida karsilayip gecirdiler baska sehirdelerdi geldikce ben hep esimle otogara biraktilar yalniz gondermesi istemediler. Ben cok sevmistim, 1 yillik evlilik 11 yildir birliktelik olmak uzere hala da cok seviyorum. Ihtiyacim olsa kosar gelirler, ben evlerine her hafta giderim kapidan kizim hosgeldin sana sunu yaptik diye seslenirler. Umarim tahmin ettiginizden Dana Daha guzel gecer, bir omur guzel gider.

:KK49: sevgilim tanışmamızı çok istiyor ya.. 2 senedir en başından beri bir tanışma lafıdır gidiyor vakti bir türlü ayarlayamadığımız için sarktı böyle
şöyle söyleyim.. seneye mezun oluyo ve muhtemelen mezuniyetine gittiğimde beni görecekler. sizce böyle olması kötü mü.. yani bazıları evde bi gör demiş ama çocuğun mezuniyetine de gitmesem olmaz şimdi :işsiz:
bir de nedense sevgilim arada nişan falan ciddi birşey olmadan onların evine gitmemi doğru bulmuyo. ama evde görmek önemli bence ... kaynana moduna hemen girip iş mi yaptıracak yoksa misafir olduğumun farkında olacak mı bunu görmek isterdim mesela..
Aa daha mezun olmamışsa erken olabilir. Dediğim gibi şartlar önemli. Biz 25 yaşındaydık bu süreçte okul bitmişti, 2 3 senelik iş hayatına atılmıştık. Ki kayınvalidem ilk benim tek yaşadığım bekar evime geldi. Sizin yaşlar küçükse ve mezun olmadıysanız bence erken davranmayin

Biz üniversitede tanıştık sevgili olduktan 4 ay sonra gel hadi gidiyoruz seni bizimkilerle tanıştıracağım dedi başka bir şehirde oturuyorlardı Orayagittim. Tabi o kadar korkuyorum ki . Acaba organ mafyası mu bunlar ben niye geldim ne kadar salağım diye içim içimi yemişti . Tabi baştan hazırlığımı yapmıştım .gitmeden ev arkadaşıma bak gidiyorum ama ben gider gitmez sana konum atacağım olurda sana 15 dakikada bir yazmazsam hemen polisi o adrese yönlendir diye tabi daha 18 yaşındayım çekniyorum korkuyorum bana bişey olsa annem beni öldürür diyorum . Şimdi neden gittin o zaman diyenler vardır gençtik kanımız hızlı akıyordu yani 😂 sonra ben gidip tabi ilk işim konum atmak oldu . Ailesi beni o kadar güzel karşıladılar ne 15 dakikası elime telefonu bile alamadım ki ben. Gayet mutluyuz gülüyoruz filan sonra ne mi oldu arkadaşım beni 35 kere aramış . En son da hemen polisi arıyorum yazmıştı . Tabi ben hemen döndüm ona sakin ol bişey yok dedim çok iyiler organ mafyası değiller . İyiyim filan dedim rahatladık yanı 😂
Hala da çok iyiler bana karşı hiç gelin olduğumu hissettirmediler . 6 yıl süren sevgilik dönemiz oldu okul iş derken . Bir buçuk Yıldır da evliyiz hala kv m anlatır sen geldiğinde çok tedirgindin diye 😂

Bana kalsa ben tanışmazdım da ısrarlara dayanamayıp 2.senenin sonunda mezuniyette tanışmıştım kaynana adayı da ben gibi sosyal sorumluluk manyağı olduğu için gayet iyi anlaştık. Bir de staj hocam staj günümü değiştirmiyordu sağolsun kadın arayıp bizim bôyle bi kızımız var yardimci olur musunuz demişti öyle değiştirmişti,gene bir kurs konusunda belge almak için devam zorunluluğu vardı onu da arayıp halletmişti :KK53: Görümce adayı da iyidir,iyi veya kötü hicbir yorumda bulunmaz benim hakkımda. Ama bizim aramizin iyi olmasında en büyük etken erkek arkadaşım beni hep iyi anlatmıştır onlara köprü konusunda çok iyidir. Ben de karşı tarafta çok içli dışlı olmayı sevmeyiz. Ne samimi ne soğuk. Bayramlarda ararım.Bir de geçenlerde hastaydi o zaman aradım.
Başka bir erkek arkadaşımın annesi benden nefret ederdi. Beni tanımadığı halde kültür farkimiz var diye oğluna "köyden"kız bulmak isterdi. Hatta hakkimi helal etmiyorum demişliği var.
Başka birinin annesiyle rastgele tanışmıştık benim hakkimda iyi veya kötü yorumda bulunmazdi. Çünkü erkek arkadaşımdan çekinirdi.
Başka birininki benim "oğluşuna" yemek yapıp yapmadığımı sormuştu. Seni aç mı bırakıyor yoksa diye. Halbuki sözde çok modern görüşlülerdir. Oğluna yilbasinda icki alsin diye para gönderen aile 🤷 Onunla evlensem muhtemelen annesi beni sevmezdi o da karışmazdı hiç.

Ne kadar gec tanisilirsa o kadar rahat oluyorsunuz. Biz lise 2 den beri beraberdik universite 3. Sinifta tanistik once ben esimi ailemde tanistirdim ve ailem taniscagimi evlerine gidecegimi biliyorlardi. ( burasi en onemli kismi bence kendinize guvenli oluyorsunuz) dunyanin en sempatik insanlari gelmislerdi bana, hazirlik yapmislardi kardesi annesi hepsi kapida karsilayip gecirdiler baska sehirdelerdi geldikce ben hep esimle otogara biraktilar yalniz gondermesi istemediler. Ben cok sevmistim, 1 yillik evlilik 11 yildir birliktelik olmak uzere hala da cok seviyorum. Ihtiyacim olsa kosar gelirler, ben evlerine her hafta giderim kapidan kizim hosgeldin sana sunu yaptik diye seslenirler. Umarim tahmin ettiginizden Dana Daha guzel gecer, bir omur guzel gider.

Siz ailesinin evinde mi kaldiniz gunu birlik mi gittiniz. Benim erkek arkadasimin ailesi de baska sehirde yasiyor. Ben tanismayi gectim gidip annesi veya ablasinda kalma fikrini pek hos bulmuyorum ama ona sorsak yanlis bi durum yok diyor.

Merhaba hanımlaar :KK36:
sürekli buradaki eş ailesi sorunlarını okuyoruz, yorum yapıyoruz ve biliyorum ki içimizde henüz evlenmemiş ve okudukça 'neler oluyor bu evliliklereeee' diye düşünüp aynı şey onun da başına gelecek mi korkusuyla yaşayan bir kesim cici mi cici bekar kızlarımız var...
ben hangi grupta mıyım? henüz cümlelerime depresyonun da vurmamasından belli olduğu üzere, fettan bir kayınvalide şirreti ile tanışmamıs, hatta henüz kv ile hiç tanışmamış bekar kız grubundayım tabiki...:KK49:
2 senedir hayatımda biri var ve şu süreçten sonra ailesiyle tanışma ihtimalim var. O beklenen korkutucu raunda az kaldıııı :skandal:
kayın valide gelin adayını beğenecek miiiiiii? yoksa gelin adayı kayınvalideden korkup bu işi bir daha mı düşüneceeeeeek ?
şaka bir yanı henüz hiçbir şey kesin değil. fakat benim merak ettiğim şeyler var. kimisi sevgilinin ailesiyle ne kadar geç tanışırsan o kadar iyi diyor, kimisi ise 2 sene oldu hala tanışmadın mı diye soruyor :KK54:
içinizde sevgilisinin, nişanlısının veya eşinin ailesiyle tanışanlar o günün nasıl geçtiğini biz bekar kızlarımıza anlatsa da bizde biraz bilinçlensek diyorum... o gün nasıl davrandınız, istemede mi tanıştınız yoksa sevgili olur olmaz mı... kardeşleri annesi babası nasıl davrandı sizee... kısaca bize anılarınızı ve pişmanlıklarınızı anlatın hep beraber çekirdeğimizi alıp gelelim hadiii:KK55:
Ne kadar geç o kadar iyi. Esimin ailesi ne zaman evlencen su kiz var bu kiz var derken sonunda var benim sevdigim diye. Kadin onu ogrendigi gunden sonra hergun nezaman taniscaz muhabbetine gecildi. 2 ay oyaladim sonunda gittim gittim günün ertesi gunu adini koyalim muhabbeti oldu. Ne ara evlendim anlayamadim bile🙄

Sevgiliysen tanışmıştık tanışmak mı yoksa beni aşağılamaları için mi gittim bilemiyorum babası annesi yengesi aşağıladılar sonrada evlendik ama kimse gelemiyor evime ..tleri yemiyor bir kere geldi evime annesi ondada tartıştık o gece (6aylık hamileydim)kanamam gelmişti çocuğum ölüyordu nerdeyse artık hiç konuşmuyorum onaya söyledim anne demiycem sana gelmiycem evine sende gelmiyceksin benim evime istemiyorum seni dedim şimdi mutlu huzurluyum oh be çok rahatım

Cok uzağız şehir olarak ta.Allah a çok dua etmiştim bunları benden uzak tuy diye çok şükür.
Şunuda ekliyorum En iyi kaynana melek olsa sevilmez
Kahkaha attım 😂
İlerde ne olacağını bilmiyorum ama benim kaynanam gerçekten çok iyidir kızlarından üstün tutar beni o derece. Ben uyurken gelir başımı okşar sever yani çok seviyor iş yaptırmaz sen otur karışımda der . 6 yıl sevgilik bir buçuk yıldır da evliyiz bir gün kırmadı beni
Ya da güzel rol yapıyor 😂😂😂

Kahkaha attım 😂
İlerde ne olacağını bilmiyorum ama benim kaynanam gerçekten çok iyidir kızlarından üstün tutar beni o derece. Ben uyurken gelir başımı okşar sever yani çok seviyor iş yaptırmaz sen otur karışımda der . 6 yıl sevgilik bir buçuk yıldır da evliyiz bir gün kırmadı beni
Ya da güzel rol yapıyor 😂😂😂
Maşallah, varmış demek ki böyleleri de :KK45:

Siz ailesinin evinde mi kaldiniz gunu birlik mi gittiniz. Benim erkek arkadasimin ailesi de baska sehirde yasiyor. Ben tanismayi gectim gidip annesi veya ablasinda kalma fikrini pek hos bulmuyorum ama ona sorsak yanlis bi durum yok diyor.
Bu Benim cok dikkat ettigim bir durumdu ben hic kalmadim. Staj yaparken yurtta kaldim arada arkadaslarimda kaliyordum ama hic kalmadim. Bu tarz bisey daha once ailemde baska insalarda duydum kizin ailesine ortada bisi yokken gelip kaldin seklinde aileme boyle bir sey soylenmesi ( esimin ailesi olmasada etrafta goren karana, dayi vs) dusuncesini kabul edemedim. Esimde bir sey olmaz derdi ama gidip oturup yemek yiyip donuyordum. Zaten aileleri tanistirma ve nisandan sonra sadece is durumundan dolayi bir ay icinde bir nikah yaptik kaldigim surelerde hep evliydik. (Nisanliykende gider kalirdim) erkekler bunu cok anlamiyor ama bence bizi en cok biz koruyoruz insanlarin lafindan vs. Kendi sayginligini ve agirligini boyle seylerde ortaya koyuyor insan. Yapabiliyorsaniz kalmayin kesinlikle.

Bu Benim cok dikkat ettigim bir durumdu ben hic kalmadim. Staj yaparken yurtta kaldim arada arkadaslarimda kaliyordum ama hic kalmadim. Bu tarz bisey daha once ailemde baska insalarda duydum kizin ailesine ortada bisi yokken gelip kaldin seklinde aileme boyle bir sey soylenmesi ( esimin ailesi olmasada etrafta goren karana, dayi vs) dusuncesini kabul edemedim. Esimde bir sey olmaz derdi ama gidip oturup yemek yiyip donuyordum. Zaten aileleri tanistirma ve nisandan sonra sadece is durumundan dolayi bir ay icinde bir nikah yaptik kaldigim surelerde hep evliydik. (Nisanliykende gider kalirdim) erkekler bunu cok anlamiyor ama bence bizi en cok biz koruyoruz insanlarin lafindan vs. Kendi sayginligini ve agirligini boyle seylerde ortaya koyuyor insan. Yapabiliyorsaniz kalmayin kesinlikle.

Kesinlikle ben de oyle dusunuyorum erkek her ne kadar ailem yanlis dusunmez tanismaya geliyosun kalirsan ne olacak gibi dusunseler de erkek kafasi iste duz mantik 🤪 halbuki aileler icin onemli bi nokta dediginiz gibi kendi degerimizi ve agirligimizi bu gibi secimler ve kararlarda ortaya koyuyoruz. Bi kac arkadasin da dedigi gibi evlenme teklifinden sonra gidip tanismak en makulu. Sonrasi zaten cabuk ilerleyecek aile tanismasiydi nisandi.

Bendei ilişkimizin 5. ayında tanıştım, erkek arkadaşım çok istedi tanıştırmayı birde kayınvalidem farklı şehirde yaşadığı için gelebildiği dönem tanıştırmak istedi. Yani zaman birazda mecburiyetten erken oldu. Baya güzel gitti muhabbet telefonlarımızı bile aldık birbirimizin, ara sıra o beni arar ben onu ararım muhabbet ederiz. Sevgilimle alakalı ciddi bir problem yaşamıştık bir ara ayrıldık ve o dönem bile kaynanam beni arayıp oğlu yüzünden özür dilemişti o duruma çok üzüldüm. Kadınları tutan ve ataerkil değilde daha çok kadınlara daha fazla değer veren bir kadın ve çocuklarını da bu şekilde yetiştirmiş hep.

Ne kadar geç o kadar iyidir valla bende tanışmadım 3 yıla geldi umrumda mı hayır vakti zamanı gelince tanışırız ... Yakın arkadaş cevremde tanışanlar oturup kalkanlar var sürekli ben sıcak bakmıyorum pamuk şeker bal kaynana diyenler dolu eminim evlenince de fikirleri tam tersi olacak ... Gerek yok diye düşünüyorum:işsiz::KK12: önceden tanışıp yarın birgün çocukla ayrılırsın bak bide bu durum var

İlişkimizin ikinci ayıydı tam ikinci ayı.
Annesi egeden teyzesigil Marmara bölgesinden çıkıp geldiler tanıştık iki saat kadar

Beni çok sevmişler inanılmaz bı enerji vardı ortamda
Hediyeler filan verdiler giderken...sevmeseler o hediyeyi birakmayacaklardi demekki son dakika hediyelerini sunduklarına göre😂😂😂

Aradan 20 gün geçti annem dedi ki ben o gün babana anlattim kızın oğlanın ailesiyle bulusacakmis onlar gelmiş diye filan falan.
Büyük bı sinir krizi geçirdim vakti zamanı mi ne soyluyosun babamın yüzüne nasıl bakcam diye ..
Aaaaa üstüme iyilik sağlık onu diyen ben degilmisim gbi bende annemlerle tanistirdim götürüp😂😂😂

Back
X