Sevgiliyi evlenmeye ikna etmek bu kadar zor mu? :(

bizim böyle bir tanıdığımız vardı.. oğlan babamın arkadaşıydı 2-3 yaş küçüktür babamdan bundan 18 sene evvelini anlatıyorum tabiki, oğlanın babası bölgenin en zenginlerindendi , şimdide öyle.. hani böyle ..ler dedin mi herkes tanır bilir ceket ilikler öyle bişi , oğlan bizim ev sahibinin kızını seviyordu kızda onu evleneceklerdi, ama olmadı,, çünkü birgün oğlanın aile dostlarından birinin kızı aynı ortamda oldukları bir gece alkol ile baya baya sarhoş edip koynuna giriyor, sonrasında da bekaretimi aldın bunu yayarım falan diyor oğlan bunu umursamıyor, kız bir kaç ay sonra hamileyim diyor.. oğlanla nikah yapıyorlar ,düğünsüz falan ,ev sahibinin kızı yıkılıyor oğlan harap .. he şimdi ne durumda? sanırım ayrılmışlar hatrı sayılır bir nafaka ile evli oldukları süre içerisinde ne oğlanın eşine saygı ve sevgisi vardı ne de olan bebeğe bir bağlılığı .. konu sahibi arkadaşım kastın buysa üzülen sadice sen olursun , okuluna odaklan geleceğine odaklan ,he ailede istermi onu düşün o zengin aile :)) he dersen ki reşitiz, aile engelleyemez ama para kaynağını bir kaparsa kalırsınız öyleee o zaman görürüm büyük aşkı, evlilikle ilgili isteği olmayan adam böyle bir yolla evlenseniz dahi evliliğiniz boyunca bunu yüzünüze vurucaktır , nikah için... yaptın diye kendinize saygınız olsun

6 aydır birliktesiniz
Evlenmeyi düşünüyosun, karşı taraf henüz istemiyor diye aklından 40 tilki geçiyor
Ne bu acele bilmiyorum da
Sonunu iyi görmüyorum

Yazacak çok şey var ama sonunda banlanmakta var...22yaşında bi delikanlı ve böylesine mantıklı bi yaklaşım,tebrik ediyorum erkek arkadaşını en azından "ben evlenmeyi düşünmüyorum"demiş...kandırmak için"ben seninle evlenmeyi düşünüyorum"demesi daha mı iyi olurdu? 21 yaşındasın evliliği düşünüyorsun anlamadım,belkide çocuğun ailesinin maddi durumu seni cezbediyordur :26:ikinizinde evlilik değil "flört" yaşı canım...ama anladığım kadarıyla sen kafaya koymuşsun bu "evliliği"..umarın çocuğa bi oyun oynayıpta başını yakmazsın.

valla cnm yas bencede kucuk belkıde kendımı evlılık ıcın kucuk gordugum ıcınde olabılır 23 yasındayım bende erkek arkadaşımla bızımde daha 1 sene olacak , ara sıra aramız bozulsada bende oda bırbırımızı cok sevıyoruz , oda senınkının aksıne tam bı evlılık ısteklısı ama açıkçası ben kararsızım , erkek arkadasın da senden bır yas buyukmus , bızım aramızda 14 yas var , evet bıraz fazla ama mutluyum huzurluyum onu cok sevıyorum , ama evlılık ap ayrı bı boyut , omur boyu yol arkadasın olacak herseyı dusunup taşınmak lazm, benmde cogu arkadaşım evlendı çocukları oldu ınsan düğünler olunca tmutlaka gıpta edıyor , ama o o anlık oluyor bende tabıkı herkes evlenip mutlu olmak ıster, ama ben derımkı herseyı zamana bırak helekı cınselıge kesınlıkle bas vurma , cok pısman olursun eger olumsuz sonuç olursa kendı benlıgınden tavız vermıs olursun

yaşının küçüklüğüne veriyorum cinsellikle kendine bağlama düşünceni..bütün özel şeyleri şimdiden yaşarsanız evlendiğinizde senden sıkılmaz mı..artı birliktelik yaşadınız diyelim yeni bi ilişki bu ayrılmanız için sebepler çıktı bu sefer kendi kendini yemicek misin..neden yaptım diye..çok basite indirgendi artık bu meseleler olmazsa biter napalım demenden korkuyorum..çok pişman olursun..

arkadaslar yasıma kucuk demissnz ama unv mezunuyum daha neyi bekliyimki evlenmek için? o da ünv mezunu ikimizde iş güç sahibiyz bence evlenmeden önce cinsellik yaşamayan bireyler bir an önce evlenmeli.
sevgilimn maddi durumu nie cezbetsin beni? biz de fakir sayılmayz, lüks triblex bir evde oturuyorm onunla apartman dairesnde bile oturmaya razıym dedim yani nie maddiyat peşnde koşaym gelecegmi dusunuorm bi yandan da tmm ama o kadar da deil öyle biri olsam yaşlı bi adamla evlenrim neden genç birini isteyim? çok isteyenim oldu bnden çok büyükler die kabul etmedim.
cinsellik konusunda ise kararsızım evlenmedne önce yaşayıp yaşamamk konusunda bi de hevesi kacarmı benden diorum sizin dediğiniz gibi 10 yıl flört edeck olsam aramızda cinsellik olmadan kimbilr ne zührevi hastaıklar bulastırıcak bana sevglm evlendigimizde

gerçekten utandım.. Senin okulu düşünmen lazım evliliği cinselliği değil geleceğini kurman lazım bunuda daha kendine bile bakamayan baba parası yiyen olgunlaşmamış bi erkekten beklemek oldukça saçma! Daha 21 sin belliki üni okuyorsun ben 17 yaşındayım daha önümde Allah nasip ederse yıllar var bak canım eğer ilerde kendi ayakların üzerinde duran bi kadın olmazsan bir erkeğe muhtaç zavallı gibi yaşarsan çoookk üzülür ezilirsin eşinden değer görmezsin hayatına yanlış kişiler girer benden tavsiye yapma etme hayatını oturt bi sonra evlilik düşün inan o senin özendiğin şahane şanslı(!) arkadaşların mutlu değillerdir o kadar da hadi Allaha emanet olll

Son düzenleme:
sen kendini cinsel bir obje meta falan olarak mı görüyorsun da cinsellile kendime bağlayım sonra da evlenirim diye düşünüyorsun ? buna halk arasında zorla kendini erkeğe kakalamak denir canım kendini bu kadar düşüreceksen hiç durma yap evlenmek için rüşvet olarak gör cinselliği. kim sokuyor aklınıza bunları sizin. o sana akıl veren arkadaşların sana bir nevi fuhuş önerisinde bulunuyorlar farkında mısın ? o arkadşlarından da uzak dur: fuhuş sadece nakit parayla olmaz birşey karşılığı bir şey elde etmek için cinselliğini kullanmak da fuhuştur. sakın ama sakın böyle bi hataya düşme zaten reşitsin isteğinle de olacak adam seninle evlenmezse yine evlenmez. hoş 22 yaşında erkek niye evlensin ya 100 yıl önceydi o. benim oğlum 22 yaşında olsa ben evlenicem bana düğün yapın dese kaybol gözümün önünden derim. sen o arkadaşlarından uzak dur doğru düzgün insanlar olsalar sana bu öneriyi yapmazlardı. cinsellik sevişmek sevgiden aşktan gelir öyle ucuz hesaplarla değil.

mantığına hayran kaldım doğrusu , umarım bu dusuncelerden kurtulursun ne dıyeyım yazık valla sen b unu kafaya koymuşsun buraya konu açmanın nedenıde destek alıp kendını haklı görmen Allah akıl fıkır versın

Son düzenleme:

Hastalıklar bulaştıracak derken????
1O sene sonra evlensenız bu adam senı aldatır mı sence? Güvenmıyormusun?

Zührevi hastalık niye bulaştırsın ki :26:
Ayrıca üniversite bitirmek evlilik için yeterli mi arkadaşım? Mantıklı düşün.

haa yani seni aldatacak sende bunu bilip yinede evleneceksin

valla şaka gıbısın canım ıkı lafından bırı ya cınsellık ya evlılık
erkek arkadaşını da sıkma bence bu konuda üstüne gıtme ters teper
ve bı kendıne gel bak bızı dınle daha çok gencsınız gezıp tozmak varken nıye evlılık?
Bı mantıklı açıklamasını yapar mısın bana nıye evlenmek ıstıyorsun?

Bu arada hevesi falan da kaçmaz merak etme, bir veya iki sene nişanlı kalmak normal, ama 6 ayda evlilik beklentisi olmaz. Hem 22 yaşındaki erkekten bişey bekleme. Daha olgunlaşmamış ki o.
Ayrıca 10 yıldır birlikte olan insanlar birbirine hastalık mı bulaştırıyor, bu ne iğrenç bi düşünce ya Peki karşındaki adama güvenemiyosan niye evlenmek için bu kadar tutuşuyosun diye sormazlar mı adama??

slm izlemek sitediğinz yol yanlış sanki haydar dümen mantığı gibi geldi bana:) 21 yaş mezusuna gelince bence insanın ayakları yere basıyorsa sorumluluk sahibi evliliği taşıyacak bilince ve imkanlra sahipse uygun bi yaş...cinsellik bence edebince adabınca zamanında yaşanmalı bizim örf adet ve dinmize görede zamanı belli:)

bu yaşta neleri düşünüyosun canım sen ya daha çok gençsiniz ayrıca daha 6aylık bir ilişki cicim ayı bitmemiş daha ne bu acelen zengin çocuğu elinden kaçırıcan die mi korkuyosun maşallah bütün mal varlıklarını biliosun sana cinsel bişeyler olursa gelir seninle evlenir dersek yakınlaşıcaksın yani peki bunu sen kendine nasıl yakıştırıyosun daha çocukca düşünüyosun bence zamana bırak olucağı varsa olur çocuğada durmadan evlilik konusunu açma sonra bikaç gün sonra gelir sevgilim benden sıkıldı ayrılmak istiyor die konu açarsın erkekler böle sıkıştırmaya gelmez

ben 9 sene flört ettim hastalık sahibi de olmadım, düşe kalka birbirimizle öğrendik cinselliği, seçtiğim erkek kan basıncının peşine gidecek biri değildi çünkü

sevgilinle ilişkiye girersen onu tamamen kaybedersin benden söylemesi bu şekilde kazansan bile evlendikten sonra bunu senin acı cekmen için her fırsatta yüzüne vurur daha çok küçüksün bu kadar hevesli olman ve hevesli görünmende amacına giden yolda yalnış bir davranış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…