Sevgiliyi kıskanmak?

habibico

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2025
2
0
1
27
Bu akşam iş yemeğine gittiler onu da davet etmişler ödülünü vermişler sonra iki kere fotoğraf paylaşılmış birinde masada çekilmişler yanına da kız denk gelmiş sonra ayakta çekinilmiş yine onlar yan yana düşmüşler. Ama bu sefer sevgilim biraz daha tersine dönmüş kıza doğru değil.Yine de çok moralim bozuldu kız da güzel bir kız hanım hanımcık duruyor gerçekten aşırı kıskandım ama ona belli etmedim belki benim özgüvensizliğim kendimi beğenmemem yaşadıklarım bu durumu tetikliyor ve ben böyle biri haline geldim elimde olan birşey değil kendimi yetersiz görüyorum ne kadar çabalasam da onların olduğu konuma gelemem biliyorum çünkü ne güzellik var ne süslü püslü şıkır şıkır biriyim elimi nereye atsam kuruyor belki bilerek kızın yanına girmeye çalıştı bilemiyorum her bakımdan güzel kızları görünce hepten özgüvenim düşüyor düzenli tertipli güzel çalışkan ellerinde işi olan kızlar varken neden benimle diyorum belki de fırsat eline geçseydi benimle olmazdı o fırsat eline geçmediği için benimledir çünkü göze hitap etmiyorum çirkinim her bakımdan da yetersizim.

Sosyal medya çağındayız. Birileriyle tanışmak ve iletişim kurmak birkaç uygulamaya bakıyor. Birlikte olduğunuz kişi sizinle olduğuna göre sizi seviyor, beğeniyor ve yeterli buluyor. Aksi halde şu an birlikte değildiniz. O yüzden kafanızı ben yeterli değilim gibi şeylerle boşuna doldurmayın

Sizi çirkin bulsa neden sevgili olsun bence özgüven sorununuzdan kendinizi öyle görüyosunuz. Sevgilinizi kıskansanızda söylemeyin aklına düşürmeyin durduk yere

Böyle sürekli kendini yeren insanlara sinir oluyorum. İnşallah sevgiline de böyle konuşup totosunu arşa çıkarmıyorsundur. Biraz özgüvenli olun ya. Sen kendini sevmezsen kimse sevmez.

bence özgüven kendine emek harcamayla gelişir.

saç röfle seti al, dibine vurmadan boya (sağlık icin)
belediyenin lokali var orda spora yazıl inanılmaz bir zevk veriyor spor (bence sevişmek kadar zevkli)
sonra yün al crop ör kendine, atkı ör
tırnaklarına oje sürerken pinterestten bak minicik iple bile harika desenler çıkıyor
yemekler dene bu benim tarifim diyecek kadar eğlenerek yaptığın yemeklere karar ver
sportifyde yabancı slow, yabancı hüzünlü ve hareketli müzik listen olsun dinle ve youtubedende sık sık türkçe yazılısını dinle böylece hem ingilizcen gelişir hem müzik dinlerken manipüle olmazsın
halk eğitimin kurslarına git meslek edinirsin
zara ikinci el uygulamasından vb. ikinci elden bıcır bıcır elbiseler al
sağlığın ile ilgili her konuyu tek tek çözmek için kendine dönemler ayır
rosetta stoneden ingilizceni biraz ilerlet sonra diğer dilleri denersin beynine ekstra kıvrım katar dünyayı başka düşünmeye başlarsın
enstürman kursuna git çünkü her parçayı çalmayı denediğinde beynin cidden büyür denecek kadar bir nöroplastite katar
ve üret , hizmet üret herhangi bir şey üret
kahve , haşlanmış mısır, patlamış mısır, çerez, film , dizi, müzik, bakım rutini, alışveriş rutini oluştur

bunlar hayatı güvenle bağlanmanı sağlar . güven ise özgüven getirir . böylece senin bahçen çiçekli olur ve kelebeğin sen kontrol ettiğin için değil bahçenden mutlu olduğu için yanına gelir her akşam. yoksa bahçeni demir kafes gibi hem kimse gitmesin ama bende kendime güvenmeyim dersen eninde sonurda sen bile kendi bahçende mutsuz olursun

Güzellerin hepsi zannediyor musun ki 0 çabayla böyleler? Doğal, çuval giyse bile hoş duran kadınlar var mı? Elbette var ama çoğumuzun temiz ve hoş görünümü kendimize özen göstererek oluyor. Bu da kişisel saygının, çabayla oluşan ruhsal tatminin bir göstergesi. Bir kere kendine karşı çok acımasızsın, dert ettiğin şeyler -en azından görünümle ilgili olanlar- çözülmeyecek şeyler değil ancak senin kendini sevilmeye ve beğenilmeye layık görmemen, başkalarıyla kendini kıyaslayıp yıpranman sıkıntılı şeyler. Bunlar seni tüketir. Adam bu düşüncelerini duyarsa karpuz kabuğunu sen düşürürsün aklına. Bu sefer o da seni eleştirmeyi kendine hak görür.

Şimdi bakımlı güzel bir görünüm için biraz kendi üzerinde çalışacaksın. Deneye deneye doğru tarzı, makyajı saç stilini bulacaksın. Kilondan memnun musun mesela? Değilsen biraz verirsin, sağlıklı beslenmeye spor yapmaya başlarsın birkaç aya çok daha iyi görünürsün. Yine saçlar bence imajın yarısı. Benimkilerin doğal hâli çok kabarır o görüntüyü sevmem, düzleştirir ya da maşa yaparak kullanırım bu yüzden. Fön çektiğinde başka maşa yaptığında başka, topladığında başka durursun. Hangisi sana yakışıyor? Dene bul.
Tırnaklarına bir manikür yapmak, sevdiğin bir renk oje sürmek bile kendini ne kadar hoş hissettirir. Alışverişe çık örneğin, illa her şeyi almak zorunda değilsin ilk etapta. Birkaç parça şık yeni bir şeyler al. Birbirleriyle kombinle, beğenirsen güzel parçaları yavaş yavaş ekler yepyeni bir dolap yaratırsın kendine.

Takılar derya deniz her yerde. Bir bak bakalım sen kendine daha büyük gösterişli aksesuarlar mı yakıştıracaksın yoksa minimalist zarif sade parçaları mı? Makyaj için bir sürü videolar çekiyorlar her tarza uygun makyaj videosu var sosyal medyada. Bir gün soft renkleri denersin bir gün daha canlı renkleri. Böyle böyle aynada en hoşnut bulduğun hâlini yaratırsın. Demek istediğim güzel ve bakımlı olmak için çok büyük bir bütçeye ya da Allah vergisi mükemmel olmaya gerek yok. Elin ayağın düzgün, sağlıklı bir kızsın gerisi senin rötuşlarla görünümünü zenginleştirmen. Pinterestten bu konuları aratırsan bir sürü ilham verici şey bulur ve kendine uyarlarsın.

düzenli tertipli güzel çalışkan ellerinde işi olan kızlar varken neden benimle diyorum belki de fırsat eline geçseydi benimle olmazdı o fırsat eline geçmediği için benimledir
İşi olan kızlara gelince de kimseye gökten diploma ya da iş inmiyor be cancağızım. Bunlar hep emek, çaba ve karşılığını aldığında özgüvenini bir kadın olarak çok yükselten bir çaba. Her yerde üniversite var artık önü açık bir sürü bölüm var. Yıl oldu 2025. Youtube olmuş sana bir dershane. Her içerikle ilgili bir sürü video var. Hiçbir şey bahane olmamalı artık okumak isteyenler için. Millet 3. 4.üniversitesini okuyor, işin gücün arasında kpss çalışıp atanan, üniversite kazanıp okuyan, bebeğiyle ders çalışan anneler var. Bizim eğitim sistemimizde başarılı olmada zekanın elbette katkısı var ama tamamen buna bağlı değil. Çalışmaya bağlı. Ne kadar çalışırsan o kadar karşılığını alıyorsun. O özendiğin insanlardan tek bir şeyin eksik: cesaretin. Hâlbuki şöyle silkelenip bir kalksan neler neler başaracağına sen bile inanamazsın. Genceciksin hayat böyle kendini üzmekle, başkalarına bakıp yıkık yıkık iç çekmekle geçmez kendinden ve hayatından memnun değilsen değiştireceksin. Bu bir günde olmayacak ama o yola girdikten sonra bir gün elbet olacak. Şu da bir gerçek ki kimse gelip sihirli bir değnekle bu şikayetlerini gidermeyecek.

Bir de sandığın kadar çirkin olsaydın erkek arkadaşın seninle olmazdı. Adama para mı veriyorlar bunun için? Bir mecburiyeti mi var demek ki seviyor seni. Sen kendini sevmiyorsun sorun bu. Şu erkekleri de boş yere ilahlaştırıp bir taraflarını kaldırmayın lütfen. Sanki sen çirkinsin adam da brad pitt ya kadınlar sıraya girmiş dışarıda onunla tanışmak için. Boş yere kafanda kuruyorsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…