Sevgiliyken basite gelen konular sonrada çok sorun yaratıyor - arkadaş çevresi

YalnizlikPaylasilmazmis

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
77
71
23
37
Merhaba arkadaşlar sizle bir derdimi paylaşmak istiyorum.. sorun eşimle birbirine zıt olan arkadaş çevrelerimiz.. Eşimle biz çok farklı çevrelerde doğup büyümüşüz, evlilikten önce basit gelen konular sonradan resmen problem oluyor.. Önceki konularımda da ailesiyle yaşadığım problemlere değinmiştim.. neyse, eşimin arkadaşları kötü insanlar değiller ancak bir ortama oturunca örneğin kadınlar ayrı erkekler ayrı otururlar, ben ise hiçbiriyle kafadar olmadığımdan kendimi çok yalnız hissederim o tür ortamlarda. Gerçekten HEP aynı konular konuşulur (çocuk, yemek vs..) ve yaşça da benden ortalama 8-10 yaş büyükler. Yani ortak noktamız yok denecek kadar az ama yine de elimden geldiğince katlanmaya çalışırım.
Dün ben arkadaşlarımı davet etmiştim, eşim de benim arkadaşlarımla anlaşamadığından kendi arkadaşlarını davet etmiş, bunu da bana anca benimkiler gelmeden 1 saat önce söyledi. Buyursunlar gelsinler ama ben bile anlaşamazken benimkilerin onlarla anlaşamayacağı malum. Zaten ne zaman aynı ortamda bulunsalar sorun çıkar çünkü politik düşünceden dünya bakışına, yaşam tarzına kadar cidden birbirlerine zıt insanlar.
İki taraf da geldi ve o kadar zorlama bir ortam oluştu ki.. eşimin arkadaşlarının eşleri çekildi bir köşeye, benim arkadaşlarım da diğer köşeye ve iki taraflı dedikodular başladı. Ben iki arada bir derede kaldım. Eşimin tarafını da göz ardı etmek istemedim, sonuçta evime gelmişler, cidden arkadaşlarımı bırakıp arada yanlarına gittim ama eşim benimkilere yönünü bile dönmedi, anca bi Merhaba bir de Güle güle dedi ve bu beni inanılmaz sinir etti. Sonra herkes gittikten sonra dedim yaptığın çok ayıp zaten emrivaki yapar gibi çağırıp beni zor durumda bıraktın, bir de benimkilerle ilgilenmedin falan.. dediği tek şey "arkadaşların bana ters geliyor" oldu.. o kadar sinir oldum ki, seninkiler de bana ters, hiçbir şeyimiz uyuşmuyor,yine de o çocuk ve yemek muhabbetlerine her seferinde katlanıyorum. Sen bi "Nasılsınız" bile diyemedin, benim için demeliydin en azından dedim.. sanki 5 yaşında inatçı bir çocuk gibi istemiyorum dedi sadece. Hayır anlamıyorum bu adam benden 10 yaş büyük ama hali tavırları yaşıyla o kadar uyuşmuyor ki.. Her seferinde illa bi tartışma olurdu ama ilk kez bu kadar inatçı gördüm onu bu konuda.. iki tarafın can ciğer kuzu sarması olmasını beklemiyorum ancak en azından eşimin şu inadını nasıl kırabilirim ?

Cnm bende evleneli 5 ay oldu esjmle 6 yil sevgiliydik ama birbirimize zit dusuncelerimiz var esimin ailesindede kadinlar erkekler ayri oturuyoz bende yanliz kaliyordum ama alistim aynen bzimde cocuk ymek muh. Oluyor benim cocugm yok muhabbete gremem cok cnm skliyor ama yapock hic bseyimiz yok alismamz lazim yoksa hep mutsuz oluruz

Kadınlar erkekler neden ayrı oturuyorlar yahu. Ayrı oturacaklarsa ayrı ayrı buluşsunlar ne öyle haremlik selamlık gibi... Anlaşamamanız çok normal. Eşiniz anlayış göstermiyorsa siz de göstermeyin. Saçma sapan muhabbetleri çekmek zorunda değilsiniz. O arkadaşlarıyla buluşsun, siz de arkadaşlarınızla buluşun. Olaylara bak ya sinirlendim şimdi. :KK57:

Kızlar ayrı erkekler ayrı oturacaksa buluşmanın bir mantığı yok.
Oldu ki buluşuldu.Ne öyle haremlik selamlık yapılıyor.
Eğer kocam beni o insanlardan esirgiyorsa demek ki düzgün insan değiller.
Düzgün olmayan insanlarında eşimin yanında işi ne.
Eşiniz kabalık yapmış sizi mahçup etmemeliydi.

Cnm bende evleneli 5 ay oldu esjmle 6 yil sevgiliydik ama birbirimize zit dusuncelerimiz var esimin ailesindede kadinlar erkekler ayri oturuyoz bende yanliz kaliyordum ama alistim aynen bzimde cocuk ymek muh. Oluyor benim cocugm yok muhabbete gremem cok cnm skliyor ama yapock hic bseyimiz yok alismamz lazim yoksa hep mutsuz oluruz
Haklısın, mecburen katlanıyoruz..

Kadınlar erkekler neden ayrı oturuyorlar yahu. Ayrı oturacaklarsa ayrı ayrı buluşsunlar ne öyle haremlik selamlık gibi... Anlaşamamanız çok normal. Eşiniz anlayış göstermiyorsa siz de göstermeyin. Saçma sapan muhabbetleri çekmek zorunda değilsiniz. O arkadaşlarıyla buluşsun, siz de arkadaşlarınızla buluşun. Olaylara bak ya sinirlendim şimdi. :KK57:
Ben de bir anlam veremiyorum.. yine salonda olduklarına şükür. Başka bi arkadaşının evinde kadınları mutfakta ağıralmıştı.. zaten hani bana "ben de dışarıda arkadaşlarımla buluşuyorum" dese ve gitse kızmam yani zorlamam kal diye ama bana sormadan çağırması, benimkilerle ilgilenmemesi falan çok ayıp

Şimdi arkadaşlarınıza "Benim kocam biraz kabadır, kusura bakmayın" diyebilirsiniz ama insan bunu söylemek istemeyebilir tabii.

Ayrı oturmakla ilgili söylemek istediğim şeyler var ama şimdi "Biz de ayrı oturuyoruz, böyle daha güzel" diyen arkadaşlar var forumda, boşuna polemik yapmayayım. :)

Şimdi arkadaşlarınıza "Benim kocam biraz kabadır, kusura bakmayın" diyebilirsiniz ama insan bunu söylemek istemeyebilir tabii.

Ayrı oturmakla ilgili söylemek istediğim şeyler var ama şimdi "Biz de ayrı oturuyoruz, böyle daha güzel" diyen arkadaşlar var forumda, boşuna polemik yapmayayım. :)
Biliyorlar zaten.. en kötüsü de sırf onlara kaba olduğunu biliyorlar. Ayda yılda bir davet edeyim dedim rezil oldum.

Şimdi sizin eşinizin arkadaşları geldi haınmlarıyla ama ayrı yerde mi oturdular? siz kendi arkadaşlarınızla birarada oturdunuz ve o hanım arkadaşlaran yanına arada bir mi gittiniz. Ne olursa olsun ayıp onları dışlamanız sonuşta gelmişler bir şekilde. Anlamadığım eşiniz nasıl ayarlamış hemen hepsini kalabalık olacağını bilmiyor mu. O kadınlar da bir daha gelmez bence evinize. Eşiniz neden muhabbet etsin ki senin arkadaşlarının hepsi kadın değil mi zaten ayrıca bir araya gelince ne konuşuyorsunuz ki diğerlerinin muhabbeti sizi açmıyor? hani patavatsız olsalar filan anlayacağım ama kadınlar bir araya gelince yemekti günlük hayattı konuşurlar başka ne konuşurlar ki sizin arkadaşlarınız ve onlar arasonda kaynaşma sağlayabilirdiniz. Bence bahane ediyorsunuz gibi geldi siz farklı muhabbetler mi yaptınız anlamadım.

Bence bastan hata yapmissiniz.

Esiniz 10 yas buyuk, arkadaslariyla anlasmaniz zaten mumkun degil, onun da sizinkilerle. Siz onunkilerle gorusmiceksiniz, o sizinkilerle; herkes kendi arkadaslariyla olacak.

Simdi esinizin yaptigi gercekten buyuk kabalik. Evde zaten misafir varken, neden kendi grubunu da cagirmis, gercekten sacma sapan davranmis, sizi de rezil etmis.

Arkadaslariniza kusura bakmayin diyin bence.

Şimdi sizin eşinizin arkadaşları geldi haınmlarıyla ama ayrı yerde mi oturdular? siz kendi arkadaşlarınızla birarada oturdunuz ve o hanım arkadaşlaran yanına arada bir mi gittiniz. Ne olursa olsun ayıp onları dışlamanız sonuşta gelmişler bir şekilde. Anlamadığım eşiniz nasıl ayarlamış hemen hepsini kalabalık olacağını bilmiyor mu. O kadınlar da bir daha gelmez bence evinize. Eşiniz neden muhabbet etsin ki senin arkadaşlarının hepsi kadın değil mi zaten ayrıca bir araya gelince ne konuşuyorsunuz ki diğerlerinin muhabbeti sizi açmıyor? hani patavatsız olsalar filan anlayacağım ama kadınlar bir araya gelince yemekti günlük hayattı konuşurlar başka ne konuşurlar ki sizin arkadaşlarınız ve onlar arasonda kaynaşma sağlayabilirdiniz. Bence bahane ediyorsunuz gibi geldi siz farklı muhabbetler mi yaptınız anlamadım.

Herkesin hayati baska baska... Bizim evde dinden siyasete felsefeye sanata her sey konusulur. Annem ve arkadaslari dahil... Benim arkadaslarimla iliskim de boyle. Evliyken de boyleydi.

Burada sorun insaniyet. Eve gelen misafirle ilgilenilir hurmet gosterilir. Nokta. Konu sahibinin esi cok cok ayip etmis.

gruplardan biri iptal edilmeli ya da dışarda zaman geçirilmeliydi onlarla,
aynı anda değişik türden misafirler...onlara saygısızlık, size stres demektir
ve sonuç şaşırtıcı değil
eşiniz ne kadar da saygısız,
eve bir komşunun çocuğu bile gelse, ilgilenmeli insan

aslında bu iki grup arasındaki çatışma

eşinizle uyumsuz olduğunuzu gösterir, bu konuya odaklanmalısınız öncelikle
ortak alanlarda birleşip aranızdaki keskin çizgileri silmeye çalışın

Eşiniz bu yaşa kadar bu zihniyetle gelmiş, bunu normal bilmiş. Bilerek evlenip de şimdi sorgulamak saçma. Onunla kısasa kısas da yapsanız değişmez, çünkü ona göre normal. Tutup da ayıp ettin demez size bence. Konuşsanız da değişmez, kaç yıllık zihniyet değişmez artık. Önce kendi arkadaşlarınızdan özür dileyin, sonra da bundan sonra dışarıda görüşün.
Hep derim, arada bu kadar kültür farkı olan insanlar evlenmemeli bence. Ha eşinin kültürünü sorgulamadan ayak uyduracaksanız evlenin. Yok, niye öyle niye böyle, aman ayıp oldu, aman böyle yaptı şöyle yaptı diye dertlenip duracaksanız evlenmeyin bile. Herşeyi bile bile kabul ederek evlenmişsiniz. Siz nasıl bu saatten sonra onlar gibi haremlik selamlık oturmayı normal karşılayamazsanız, eşiniz de sizin ve arkadaşlarınızın kültürünü kabul edip değişmeyecektir. Bir de üstüne kaba saba bir adammış ki bir nasılsın bile dememiş. Bunları ona öğretip kendisini değiştirecek yaşı geçmiş eşiniz. Bu saatten sonra ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin denir artık.

Back
X