Sevgiliyken sürekli kavga edip evlenince mutlu olan var mı ?

can sıkıntısı diyelim yada uzak oldugunuz için olabilir sevgisine yada kendi sevginize güvenmiyor olabilirsiniz.evlenince yada daha sık görüştüğünüzde geçer diye düşünüyorum ama fazla naz aşık usandırır unutmayın ,kimse kimseyi çekmiyor artık tahammülü kalmıyor insanın bir saatten sonra bunlar düşünün .
Haklısınız, teşekkür ederim.

Kızlar sorunun cevabına ihtiyacım var. Uzak şehirlerdeyiz öyle başladık ilişkiye sevgisini hissediyordum ama ben öyle bir ilişkiye alışık değildim daha rahat geçti önceki ilişkilerim çok kırdım, yaraladım, tutamayıp kötü şeyler söyledim. Ama zamanla onun düşüncelerinin de bana sindiğini gördüm hoşlanmadığı şeylerle salak saçma oyunlara girdim beni sevdiğini test etme amaçlı 4-5 ayda bir anca görüşebiliyoruz mesafenin de vermiş olduğu bir şey vardı. Bir de KPSS süreci içinseydim farklı sorunlarımla onlar da bütünleşince sürekli evde olunca hep ona sardım. Aslında hiç öyle değilim ama oldu işte. Şimdi o da yıldı haklı olarak ayrılmak da ayrılmıyor seviyorum ama bunaldım diyor. Ne yapmam lazım ? Nasıl davranacağımı bilmiyorum. Zaman istedi. Böyle olup evlenen mutlu olan var mı ? Yoksa bir şeyler yara almış kırılmış düzeltmeye çalışmak boşuna mı 😞
Yoo düzeltilebilir bence kendine çeki düzen verirsen maksimum 2 aya unutursunuz o kavgaları

Sağlıklı bir ilişki olmadığı ortada. Nasıl başladıysa öyle devam eder, hatta evlendiğinizde daha da artacak.

Neden böyle düşünüyorsunuz ? Evlilik bir kumar değil mi ? Sürekli görüşüp evlenince gerçek kişiliği ortaya çıkanlar da var iki kere görüşüp çok mutlu olan da. Bence nasip biraz da.
Dediğiniz gibi kumar rulet gibi varsayalım kırmızı mı gelecek siyah mı gözün kapalı renge basmak var rengi görerek basmak var ona bakarsak her şey bir kumar iyi o zaman çık dışarı fink at nasılsa covid %50 bulaşır %50 bulaşmaz bak ne güzel kumar kendinizi böyle şeylerle avutmayın bence illa evlilik kumar diye daha yan yana bir iki ay geçirmediğin adamla evlenilmez yine de iyi örnekleri var mı elbet vardır 1000 1

Dediğiniz gibi kumar rulet gibi varsayalım kırmızı mı gelecek siyah mı gözün kapalı renge basmak var rengi görerek basmak var ona bakarsak her şey bir kumar iyi o zaman çık dışarı fink at nasılsa covid %50 bulaşır %50 bulaşmaz bak ne güzel kumar kendinizi böyle şeylerle avutmayın bence illa evlilik kumar diye daha yan yana bir iki ay geçirmediğin adamla evlenilmez yine de iyi örnekleri var mı elbet vardır 1000 1
Ben kendimi avutmuyorum evlenmeden aynı evi paylaşıp evlenince yüz göz olan çok örnek var çevremde. Sadece her iki durumda da ihtimallerin olduğunu söyledim kesin bir şey söylemek bence yanlış evlilik için demek istediğim buydu.

Şöyle anlatayım yani istemediği bazı şeyler vardı en başta o zamanlar da ben alışamamıştım yanlış geliyordu bana sürekli bir restleşme vardı yapmam etmem gibi. Daha sonra doğru olmadığını anladım. Bu sefer de o değişti. Acaba artık sevmiyor mu diye düşündüm saçma sapan. Atıyorum bir erkekle baş başa görüşmemi istemezdi. Görüşmediğim halde görüştüm derdim tepkisini ölçmek için. Bunun gibi.
anladım da böyle testlere gerek var mı ya .. akısına bıraksanız kafa yormasanız her şey daha guzel olacak. .

Ben kendimi avutmuyorum evlenmeden aynı evi paylaşıp evlenince yüz göz olan çok örnek var çevremde. Sadece her iki durumda da ihtimallerin olduğunu söyledim kesin bir şey söylemek bence yanlış evlilik için demek istediğim buydu.
Kesin bir şey söylemek yanlış tabii ki ama şu var daha yan yana gelmeden ayrı şehirlerde bile yeterince yüzgöz olmuşsunuz böyle göre göre de ateşe yürünmez

Bazı ilişkilerin dinamiği de kavga oluyor, sizin bu zor halinize tahammül edebilen evlilikte de güzel bir eş olur bence.
Evlilik sevgilikten zordur. Sorumluluk artar. Maddi sıkıntılar. Ev duzeni temizlik yemek. Birde çocuk eklenir. Bunca zorluğa beraber göğüs germek için daha fazla özveri ve anlayış gerekir. Yani demem o ki sevgililik dönemindeki zorluklari yonetemeyen bir çift evliliğin sorumlulugunu alması daha zordur. Asla olmaz demiyorum. Ama sevgililik nisanlilik evliligin fragmanidir.

istediginiz evlilik turu bu ise neden olmasin,

biz eskiden de kavga etmezdik, evlendikten sonra da etmiyoruz. Kimilerine gore sikici bir ciftizdir ornegin. Ama bizim tarzimiz bu.

Sizin de tarziniz bu olabilir. Onemli olan kendinize sunu sormaniz, ben bu adamla gercekten mutlu muyum. Yine herkes yazmis ama ben de degineyim, 3-4 ay cok uzun bir sure degil mi ya? 3-4 ayda bir bir araya gelip bir haftasonu gorusuyorsaniz sadece, bence o iliskinin olgunlasmasi zaten cok zor.

istediginiz evlilik turu bu ise neden olmasin,

biz eskiden de kavga etmezdik, evlendikten sonra da etmiyoruz. Kimilerine gore sikici bir ciftizdir ornegin. Ama bizim tarzimiz bu.

Sizin de tarziniz bu olabilir. Onemli olan kendinize sunu sormaniz, ben bu adamla gercekten mutlu muyum. Yine herkes yazmis ama ben de degineyim, 3-4 ay cok uzun bir sure degil mi ya? 3-4 ayda bir bir araya gelip bir haftasonu gorusuyorsaniz sadece, bence o iliskinin olgunlasmasi zaten cok zor.
Çok uzun bir süre ama çok uzak. Ha deyince ben gidemiyorum onun da izinsiz şehir dışına çıkma yasağı var yoğun çalışıyor bir araya gelince de bir hafta geçiriyoruz o şekilde. Bilmiyorum hayırlısı olsun, teşekkür ederim yorumunuz için.

Benim bildigim: Insan bir kere biksa o eski sevgi ve heycan kalmiyor.
Sorunlarin cogunlugu sizde ise o zaman bunlarin üstesinden gelip birakmaya gayret edin. Belki o zaman bir sansiniz daha olur.

Biraz sebeplere bağlı. Eşimle bende çok tartışırdım evlenmeden önce ama kendisi çok gergindi. Psikolojik baskı ve aile beklentileri yüzünden stresli dönemler geçirdi. Evlenince bunların hepsi yok oldu, artık kafası rahat. Hiç tartışmıyoruz desem yalan olur, her evlilikte vardır ama öyle eskisi gibi büyütülcek durumlar değil 😂 Biraz kişiliğinizede bağlı, ikinizde tartışmayı seven, kafanıza takan kişiliklerseniz yürümez. Birinizin daha rahat olması lazım. Geri çekilmesi lazım. İkinizde negatif insanlarsanız çok zor olur

Biraz sebeplere bağlı. Eşimle bende çok tartışırdım evlenmeden önce ama kendisi çok gergindi. Psikolojik baskı ve aile beklentileri yüzünden stresli dönemler geçirdi. Evlenince bunların hepsi yok oldu, artık kafası rahat. Hiç tartışmıyoruz desem yalan olur, her evlilikte vardır ama öyle eskisi gibi büyütülcek durumlar değil 😂 Biraz kişiliğinizede bağlı, ikinizde tartışmayı seven, kafanıza takan kişiliklerseniz yürümez. Birinizin daha rahat olması lazım. Geri çekilmesi lazım. İkinizde negatif insanlarsanız çok zor olur
O daha çok idareci bana göre zaten onu da bıktıran o tahammülünün kalmaması. Bana göre de mesafe. Teşekkür ederim ☺️

Ben 27 o 32 yaşında. Yanlış anladınız sanırım test etme amaçlı o sıklıkla görüşmüyorum. Önceden kısıtlardı beni bazı şeylerde. Son zamanlar değişti o kısıtladığı şeyler kullanarak test etmeye çalıştım yani yapmadığımı da yaptım dedim saçmaladım ben de .
Yaslariniz kucuk degil cocuk degilsiniz, ama iliskiyi dejenere etmissiniz bir noktadan sonra. Evlendiginiz vakit sihirli degenek degmeyecek. Simdi heyecani biten evlendikten sonra iyice tahammulsuzlesir bicok seye.

4-5 ayda bir görüşmeyle birisini tanıyamazsınız ki sizin aranız bu kadar az görüşmeye rağmen kötüymüş. Evlendikten sonra hiçbir şey düzelmeyecek. Daha da kötü olacak, çünkü siz sürekli kavga ettiğiniz ama aslında hiç tanımadığınız bir adamla evlenmiş olacaksınız.

Cevap veriyorum: Yok.

Bence iyi anlaşma, beraber zaman geçirirken eften püften sorunlara takılmama, sevgi ve ilgi gösterme, alttan almayı bilme ve önemseyip uygulama vs. ilk zamanlarda varsa vardır ve devam eder; yoksa da yoktur. Sonradan olmaz

Ben. Uzak mesafeden dolayı sürekli bir gerginlik stres bunun bize yansıması oluyordu. Gunlerce kusebiliyordum. Nişanlandığımız süreçten itibaren cok sik görüşmeye başladık eşya alma hazırlık yerlesme vs derken de evlilikte de bir buçuk yili bitirdik 2-2.5 yildir bir kez bile tartışmadık. Yanyana olunca problemler cok hizlica çözülüyor. Bizim mesafe dışında bir problemimiz yoktu. Ha evlenirsiniz bu sefer aile problemi cikar bir sey olur bilemem. Bizde yok öyle problemler.

Ben. Uzak mesafeden dolayı sürekli bir gerginlik stres bunun bize yansıması oluyordu. Gunlerce kusebiliyordum. Nişanlandığımız süreçten itibaren cok sik görüşmeye başladık eşya alma hazırlık yerlesme vs derken de evlilikte de bir buçuk yili bitirdik 2-2.5 yildir bir kez bile tartışmadık. Yanyana olunca problemler cok hizlica çözülüyor. Bizim mesafe dışında bir problemimiz yoktu. Ha evlenirsiniz bu sefer aile problemi cikar bir sey olur bilemem. Bizde yok öyle problemler.
Ben de ondan bahsediyorum işte ama buradakiler anlayamadı Yanyana bizim de problemimiz yok bir hafta aynı evi paylaştık her şey çok güzeldi ama ne zaman ayrılıyoruz mesafe giriyor ben saçmalamaya başlayıp onu da bunaltıyorum.

Back
X