sevgiliyle cinsellik hakkında konuşmak doğru mu?

sevgiliyle cinsellilk hakkında konuşulmalı mı?

• evet

OY: 2 100,0%
  • hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    2
  • Anket Kapalı .
Kızlarımız ne kadar arada kalıyor, kalbi istese dili susuyor çoğu zaman basit, ucuz yaftası yememek için... Boşuna da değil bu endişe, kadınlar olağan karşılasa erkeklerin "gün görmemiş" olanları "laf oralara gelse de icraate geçsek" diye fırsat kolluyor. Üç günlük ilişkide bu muhabbetlere girilirse varılacak nokta belli zaten ama ciddi - uzun süreli bir ilişkide bu konu açılmazsa tarafların beklentileri gerçekten çok farklı olabilyor. Bir arkadaşım ilişkisinin birinci yılını aştıktan sonra öğrendi adamın niyetinin hayatı değil yatak odasını paylaşmak olduğunu... Öyle çok ortak konuda benzeşiyorlamış ki kızcağız hayatını bu adama adayacağından emin olmuş. Adamsa kızın onunla evlenmeden birlikte olabileceğinden emin... İkisinin de niyeti kendince temiz, kimse kimseyi kandırmıyor ama bu konular konuşulmadığı için iki taraf birbirinin beklentisinden habersiz... Bir gün mevzu açılıyor, beklentiler ortaya konuyor ve her iki taraf da hüsrana uğruyor. Sözün kısası, biriyle hayatı paylaşma niyetindeyseniz ve bu paylaşım hem fiziksel hem de ruhsal olacaksa "aşk" kadar cinsellik de ortak noktanız olacak... Cinsellik fiilen yaşanmasa da fikren kendisi için ne ifade ettiğini bilmeli taraflar... Aksi halde sadece "canım, cicim" muhabbetleri yaparsanız o kişinin "çok sevdiğiniz herhangi bir arkadaş"tan farkı kalmaz ve farklı yollarda yürüdüğünüzü çok sonra anlayabilirsiniz...

Konuşulmalı....
konuşulmadığı ayıp,günah dedikleri için korkuyoruz cinsellikten en sevdiğimiz hayat paylaşacağımız insanlara açamıyoruz kendimizi evlendiğimiz zaman..
bazı tabular yıkılsın artık günü birlik ilişkide böyle bişey konuşulmaz zaten....
ben anlatmalıyım o anlatmalı dinlemeliyizz sonra aylarca birlikte yaşanılmıyor ayıp günah diye yargıladıkları için
bu da benim kendi fikrimdir tabiii

bide evlenmeden once uzerinden bu cekingenligi atması lazım insanın evleniyorsun ilk gece yasıyorsun bilmedigin bircok seyi..bence boyle daha zor

haklısın.
şöyle düşünüyorum da cinselliğin c'sini konuşmamışız düğün gecesi nasıl yapacağız ki o zamana kadar konuşmaya utandığımız şeyi
insan şoka girer.

ben de konuşulmamalı konuşulunca iş faaliyete de dökülür diyenleri anlamıyorum bu kadar mı iradeye hakim değiliz konuşunca illa bir şeyler mi yapmak lazım. Karşınızdakini iyi tanıyın ölçün tartın önünnze ilk çıkan adamla ilk bir kaç ay içinde konuşmayın tabi. zaten ilk bir kaç ay içinde bunun sohbetini açan erkek hakkında da bir daha oturup düşünün acaba benim hayatımda olması gereken güven duyabileceğim erkek bu mu diye. Yoksa karşınızdaki adamı çok iyi tanıyor ve karşılıklı birinizie güveniyorsanız ve sizin sağlam bir iradeniz varsa sırf böyle konular konuşuldu diye hemen faaliyete de dökmezsiniz. Bundan korkuyorsanız ya ilişkinizde bir sorun vardır karşınızdaki erkeğe tam anlamıyla güven duymuyorsunuzdur, o güveni size vermiyordur ya da kendinizden yani iradeli olamamaktan korkuyorsunuzdur.

Son düzenleme:
bunlari konusuyorum diye beni yargilayacak adami
ne hayatimda bulundururum, nede ugruna bi saniyemi dahi harcarim.

cinselligi yasayacagin kisi oysa eger bunu konusmaktan dogal hicbirsey olamaz.
onla konusma, bunla konusma. o ayip, bu ayip.
ben evlencegim kisiyle konusmicam bunuda kimle konuscam?
sonucta onla yasicam herseyi baskasiyla degil ki.

ben bunlari esimle konusmadan önce bu konuda ne kadar cahil oldugumu anladim.
cünkü daha önce ne erkek ne kadin
hickimseyle bu konu hakkinda konusmamistim sirf bu tabular yüzünden

Konuşmanın da bekareti yoktur heralde
Ama konuşmaktan kasıt benim anladığım anlamdaysa,
Yani üstünde ne var muhabbeti değil de konu herhangi bir şekilde oraya geldiğinde öcü gibi kaçacak değilim.
Sonuçta yabancı biri değildir, seviyorsam beni tanımasında benim onu tanımamda zarar görmem.
Zaten insan aşık olduğu adamın yanında kendini evinde hisseder, herşeyi ifade edebilir.
İnsanlar konuşa konuşa değil mi mirim

Konuşulabilir de, ne zaman nasıl konuşulduğu önemli.
Pat diye bu konuların konuşulması yeni bir ilişkide çok saçma.
İlişki oturduğunda konuşulabilir bence.
Asla konuşulmamalı, çok ayıp gibi tabular, bana göre yanlış.
Herkesin kendi tercihi var hayatta, istediğini konuşmakta da , yaşamakta da özgür.

madem evlenmeden once herseyin acıkca konusulması uygun, neden cinsellik bunların dısında kalsın ki, o da gayet normal hatta en temel ihtiyaclardan biri, sadece bastırılmış. bence mutlaka konusulmalı

haklısın.
şöyle düşünüyorum da cinselliğin c'sini konuşmamışız düğün gecesi nasıl yapacağız ki o zamana kadar konuşmaya utandığımız şeyi
insan şoka girer.

ben bi kere bu isi gobek deliginden yapmaya kalktıklarını bile duymustum doktora falan gidilmis ardından tabi orda ortaya cıkmıs dogru bir haber olmamasını tercih ederim tabi

Son düzenleyen: Moderatör:

yuhhhhhh bu kadar mı cahil olunur

Paylaşmazsan olunuyor işte..
birde her şeyi evlendiğin güne saklayınca sorunların farkına geç varıyorsun..Vajınusmus örneğin..kadın kendini kapatmış,tu kaka yapmış..evlendiğinde neye uğradığını şaşmış,bir sürü sıkıntı ..
Hem kadında hem erkekte,paylaşılmalı diyorum azda lsa..

Son düzenleme:
Düğün bitmiş, kadınla adam yatak odasına çıkmış ve sadece birbirlerine bakmışlar. Elbette bundan şikayetçiler. 8 aylık evli 26 yaşındaki adam, karısına aşık! Evlenmeden önce hiç cinsel ilişkiye girmemiş. Kadının da durumu adamla aynı, deneyimsiz. Kadın, ilk gece çok utanmış, çekinmiş. Nedenini bilmiyor. Kasılmalar ve korkular artınca, ikisi de mışıl mışıl uyumayı tercih etmiş. Daha sonraki denemelerde de erken boşalma ve sertleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle sevişilememiş. Adam, yaşama isteğini kaybettiğini, hiçbir şeyden zevk alamadığını söylüyor. Karısıyla birlikte tedavi ediliyor.

Bu kez hem kadın hem erkek ‘‘kabahatli.’’ 18 aydır evliler. Hiç sevişememişler. Erkekte uzun yıllardır ne zaman cinsel ilişkiye girmek istese, heyecanlanıyor ve erken boşalma sorunu var. Son altı aydır ereksiyon problemi ile karşı karşıya. Kadın üniversite mezunu. Evlendiğinden beri kasıldığını söylüyor. Erkek gergin hele sevişmeye niyetlendiğinde... Kadın cinselliğin hiç konuşulmadığı bir evde büyümüş. Üniversite mezunu olmasına rağmen cinsel konularda çok az şey biliyor.

alıntı

hadi hiç görmedi diyelim bir büyüğüyle ya da arkadaşıyla da mı konuşmamış hiç ne tuhaf insanlar var yav nerde yaşıyor bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…