- 2 Eylül 2018
- 1.415
- 3.957
- 83
- 31
- Konu Sahibi Papatyalar Mevsimi
-
Üzülmemek de kabulleniş midir?Normalsin. Çünkü bu bir kabullenişAğlasak da gidecekler ağlamasakta çok sevmek iyi değil zaten
Bana hep sevgisizsin yaftası yapıştırıyorlar da kafama çok takıldı durup üzerinde düşünmeye başladım Allah göstermesin biri ölse çok ağlayamam gibime geliyorBana normal geldiniz benim ailem de uzakta yaşıyor giderken bende ağlamıyorum . Senin için ölürüm lafı bana çok arabesk gelir . Herkes birbiri olmadan yaşıyor hayat bir şekilde devam ediyor . Bence sadece realistsiniz.
Herkesin sevgi ve üzülme derecesi neye üzülüp ağlayacağı farklılık gösterir. Üzülmekte sevmekle alakalı sevip bağlanırsan üzülürsün.Üzülmemek de kabulleniş midir?ben çocukluğumdan beri gidene ağlayamadım bu okullarda öğretmen gidişinde arkadaşlarımın ağlayışı benimse ağlamadığım için dışlanmama sebep oluyordu, yalandan ağlamaya çalıştığım bile olmuştur üzülemiyorum bile
Sadece ailem oldukları için diğer insanlar 0 sa ailem taş çatlasın 10 üzerinden 4,5 dir bu sevgisizlik değil miYani zaten doğrusu bu, insan çocuğu dışında kimseyi canından çok sevmemeli, ölüp bitmemeli. Kimse bu kadar sevgiyi haketmiyor çünkü.
Bilmiyorum ben kayıp yaşadığımda çok ağladım ama durduk yere senin için ölürüm anneğmm diye kendini parçalayan insanlar da bana itici geliyor aşırı sevgi gösterileri bayiyor beni. Hele kına gecesinde ya da evden çıkarken falan bayilanlar ayilanlar falanBana hep sevgisizsin yaftası yapıştırıyorlar da kafama çok takıldı durup üzerinde düşünmeye başladım Allah göstermesin biri ölse çok ağlayamam gibime geliyor
Evet 4 kardeştik ve annem hep hastanedeydi 5-9 yaşıma kadar annemi yılda bikaç kez gördüm ( hastanede yatıyordu) babam onun yanında kardeşlerim büyüktü onlar okulda yurtta kalıyorlardı ben o komşu bu komşu akşamları babam gelirdi yani yokluklarına alışmıştım zaten o zamanlar her gün annemin ölüm haberini alacağımı beklerdim nasıl başa çıkarım naparım diye düşünür hayal kurardım, sonra iyileşti ama annemle o çok sevgi bağını hatta kimseyle kuramadım hep ayrıydım ailedenMuhtemelen sevgisiz, güvensiz yetiştirildiniz. Sizin suçunuz değil. Çocuğunuzu hep sevin ona hep güven aşılayın. En azından yavrunuz sevgi dolu biri olur.
İşte her şey bu cevabınızda. Hiç sevgi görmediniz ailenizden, o yüzden ailenizle ve diğer insanlarla bağ kuramamanız çok doğal. Bebeğinize duyduğunuz sevgi ise çok başka, 9 ay karnınızda taşınız aranızda özel bir bağ oluştu. O yüzden sadece bebeğinizi seviyorsunuz. Dışarıya karşı verecek sevginiz yok çünkü o sevgiyi öğrenmediniz ailede. Çocukken yetiştirilme tarzımız bütün hayatımızı etkiliyor…Evet 4 kardeştik ve annem hep hastanedeydi 5-9 yaşıma kadar annemi yılda bikaç kez gördüm ( hastanede yatıyordu) babam onun yanında kardeşlerim büyüktü onlar okulda yurtta kalıyorlardı ben o komşu bu komşu akşamları babam gelirdi yani yokluklarına alışmıştım zaten o zamanlar her gün annemin ölüm haberini alacağımı beklerdim nasıl başa çıkarım naparım diye düşünür hayal kurardım, sonra iyileşti ama annemle o çok sevgi bağını hatta kimseyle kuramadım hep ayrıydım aileden
Ölüp bitme kısmına değil de teyze kızlarımın anneleriyle diyaloglarına o kadar hayran kalıyorum ki aşkımlı canımlı cicimli hep bi sevgi yumağılar ben annemi bi bayramda öptüm heraldeBilmiyorum ben kayıp yaşadığımda çok ağladım ama durduk yere senin için ölürüm anneğmm diye kendini parçalayan insanlar da bana itici geliyor aşırı sevgi gösterileri bayiyor beni. Hele kına gecesinde ya da evden çıkarken falan bayilanlar ayilanlar falanBana göre en önemli herkes yerinde mutlu olsun sevdiğim insanların mutlu olduğunu biliyorsam bana yetiyor.
Ya bu yapı meselesi bence kendinizi uzmeniz gereken bir konu yokÖlüp bitme kısmına değil de teyze kızlarımın anneleriyle diyaloglarına o kadar hayran kalıyorum ki aşkımlı canımlı cicimli hep bi sevgi yumağılar ben annemi bi bayramda öptüm heralde
Annem teyzemin kızlarına davrandığı gibi davranmaz mesela adımı söyler belki annem adım atsa ben de sevgi yumağı olurum, annem sarılmayı sevgi sözcüklerini sevmez durup dururken sarılmak istesen ittirir, bunu bildiğimden hiç yaklaşmam çocukluğumdan beri sanırım sevgisizliğim bu yüzdenYa bu yapı meselesi bence kendinizi uzmeniz gereken bir konu yok
Anneme göre sevgi sözcükleri laubalilik özel günler hariç sarılmak öpmek gereksiz gitsende ittirir zaten :) ama benden 13 yaş küçük kardeşim şuan 15 yaşında sürekli öper sarılır bize hiç öyle davranmadı annemle bi bağım yok ve bu benim suçum olduğunu söylüyorlar ben sevgisiz mişimİşte her şey bu cevabınızda. Hiç sevgi görmediniz ailenizden, o yüzden ailenizle ve diğer insanlarla bağ kuramamanız çok doğal. Bebeğinize duyduğunuz sevgi ise çok başka, 9 ay karnınızda taşınız aranızda özel bir bağ oluştu. O yüzden sadece bebeğinizi seviyorsunuz. Dışarıya karşı verecek sevginiz yok çünkü o sevgiyi öğrenmediniz ailede. Çocukken yetiştirilme tarzımız bütün hayatımızı etkiliyor…
Kendinizi hiç suçlamayın. Size nasıl davranıldıysa siz de iade etmişsiniz. Olması gereken de buydu bence. Yaşlanınca çocuk sevgisi akıllarına gelmiş, küçük çocuğa sevgi göstermeye başlamışlar. Ama büyük çocuklar için iş işten geçmiş.Anneme göre sevgi sözcükleri laubalilik özel günler hariç sarılmak öpmek gereksiz gitsende ittirir zaten :) ama benden 13 yaş küçük kardeşim şuan 15 yaşında sürekli öper sarılır bize hiç öyle davranmadı annemle bi bağım yok ve bu benim suçum olduğunu söylüyorlar ben sevgisiz mişim
Ama bir tek ben böyleyim ablamlar ben sevmiyorum diyince bana hayretle bakıyorlar ve beni suçluluk psikolojisine sokuyorlar, çok denedim ama gün içinde illa bi tartışma yaşıyoruz, annemin her lafı bıçak gibi saplanıyor git gide uzaklaşıyorum ve elimden hiç bir şey gelmiyor(bu arada ailemle yaşıyorum eşimden 2 yıldır ayrıyım)Kendinizi hiç suçlamayın. Size nasıl davranıldıysa siz de iade etmişsiniz. Olması gereken de buydu bence. Yaşlanınca çocuk sevgisi akıllarına gelmiş, küçük çocuğa sevgi göstermeye başlamışlar. Ama büyük çocuklar için iş işten geçmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?