• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgiyle Emzirme Sonlandırma Önerileri

ffestinalente

Nirvana
Pro Üye
22 Mayıs 2012
11.041
30.666
798
Merhaba

25.07.2023 tarihi doğumlu bir oğlum var. Bunca zaman keyifle, mutlulukla emzirdim. Hiç mama kullanmadık. Biberon dahi kullanmadık. O derece ikimiz içinde keyifliydi. Hiç of demedim. Ancak son dönemlerde uykusuzluğa yeniliyorum. Eskisi kadar keyif alamıyorum. 2 yaşını doldurduğu için gönül rahatlığıyla bu süreci sevgiyle sonlandırmak istiyorum ancak olmuyor. Güzelce anlatıyorum işine gelmediği için kabul etmiyor. Meme uf olmuş diyorum sallamıyor. Ağlatarak sonlandırmaya kalbim razı değil ancak gerildiğim için tahammülüm azalıyor, sinirleniyorum. Ben napacağım ya 😢 sevgiyle bu süreci sonlandıran anneler bana yol gösterin lütfen. Geleneksel metotları uygulamak istemiyorum. Tiksinmesi kalbimi kırar ama bu gidişle biz bu işi bırakamayacağız. İşe ilk döndüğümde süt sağamadım, biberona da alışık olmadığı için içemedi derken 2-3 gün gündüz ağladı meme diye sonra unuttu. Yine aynısı olsun istemiyorum. Böyle olması zaten kalbimde bir yara. Birde hep emzirerek uyuttum, koynumda büyüdü. Hiçte pişman değilim ancak zamanı geldi artık. Bütün vitamin değerlerim düştü, yorgunluktan uykusuzluktan bitap düştüm. Emmeyi o kadar seviyor ki ilk kelimesi bile ‘mömööö’ beni yatarken görmeyiversin hemen meme. Köşe bucak kaçar oldum. Babasıyla arası çok iyi (🧿) ben uyutmayınca o uyutuyor. İlgili bir baba, bağları kuvvetli. Onun desteğiyle bitirmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Az önce yine bir krizi geldi gram emzirmek istemiyorum. Sirke sürdüm. Uf olmuş hastalanmış diye anlatmak istiyorum ama sonra pişman olur muyum? Gerçekten en en en zorlandığım konu bu memeyi bırakma kısmı oldu. Kıyamıyorum da işin kötüsü. Birde o kadar alışığım da memeyle sakinleştirmeye, uyutmaya, koynumda tutmaya. Bu döngüden meme çıkarsa nasıl yaparım bunları bilmiyorum. Lütfen bana süreçlerinizi anlatın, buna çok ihtiyacım var 🍀

öff 1 sene sonra ben bu 😂😂 benim oğlum da hala yenidoğan dönemi gibi emiyor 😣 simdiden nasıl memeden kesicem diye düsünüyorum. etrafımda bazı insanlar önce geceleri oda ayırıp gece emzirmesini kesti kademeli, sınrasında gündğz emmelerini kestiler. meme istediğin parka bahceye çıkarma, meme yerine sevdiği bi meyve vs verme.

meme yara oldu vs yapınca travma oluyor diyorlar. ama galiba en etkilisi de bu yöntemler 😂😂 annem biber sürermiş memesine. öff öffff

Merhaba

25.07.2023 tarihi doğumlu bir oğlum var. Bunca zaman keyifle, mutlulukla emzirdim. Hiç mama kullanmadık. Biberon dahi kullanmadık. O derece ikimiz içinde keyifliydi. Hiç of demedim. Ancak son dönemlerde uykusuzluğa yeniliyorum. Eskisi kadar keyif alamıyorum. 2 yaşını doldurduğu için gönül rahatlığıyla bu süreci sevgiyle sonlandırmak istiyorum ancak olmuyor. Güzelce anlatıyorum işine gelmediği için kabul etmiyor. Meme uf olmuş diyorum sallamıyor. Ağlatarak sonlandırmaya kalbim razı değil ancak gerildiğim için tahammülüm azalıyor, sinirleniyorum. Ben napacağım ya 😢 sevgiyle bu süreci sonlandıran anneler bana yol gösterin lütfen. Geleneksel metotları uygulamak istemiyorum. Tiksinmesi kalbimi kırar ama bu gidişle biz bu işi bırakamayacağız. İşe ilk döndüğümde süt sağamadım, biberona da alışık olmadığı için içemedi derken 2-3 gün gündüz ağladı meme diye sonra unuttu. Yine aynısı olsun istemiyorum. Böyle olması zaten kalbimde bir yara. Birde hep emzirerek uyuttum, koynumda büyüdü. Hiçte pişman değilim ancak zamanı geldi artık. Bütün vitamin değerlerim düştü, yorgunluktan uykusuzluktan bitap düştüm. Emmeyi o kadar seviyor ki ilk kelimesi bile ‘mömööö’ beni yatarken görmeyiversin hemen meme. Köşe bucak kaçar oldum. Babasıyla arası çok iyi (🧿) ben uyutmayınca o uyutuyor. İlgili bir baba, bağları kuvvetli. Onun desteğiyle bitirmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Az önce yine bir krizi geldi gram emzirmek istemiyorum. Sirke sürdüm. Uf olmuş hastalanmış diye anlatmak istiyorum ama sonra pişman olur muyum? Gerçekten en en en zorlandığım konu bu memeyi bırakma kısmı oldu. Kıyamıyorum da işin kötüsü. Birde o kadar alışığım da memeyle sakinleştirmeye, uyutmaya, koynumda tutmaya. Bu döngüden meme çıkarsa nasıl yaparım bunları bilmiyorum. Lütfen bana süreçlerinizi anlatın, buna çok ihtiyacım var 🍀
Ben şefkatle bitirdim. Okadar ugrastimki emzirebilmek için acılar çektim okadar çok sevdim ki emzirmeyi ben kendim nasıl bırakacağım diye düşündüm. Aynen bende emzirmeyle sakinlesmesini mayısmasini yanağımı oksamasini okadar çok seviyordum . Ben herkesin aksine gündüzü öğün öğün bitirmeye başladım . Kafasını meşgul ettim gündüz dışarı çıktık ekransiz büyütyordum oyaladim kitaplarini cok seviyordu , mutfak eşyaları falan derken bir hafta bir hafta eksilttim gündüzü zamana yaydim artık sadece gündüz uykusu öncesi emmesi kaldı zamanla gündüzleri. Geceleri uyku öncesi ve gecede uyandığında emiyordu. En zorunda uyku öncesi emmeleriydi. Konuştum artık büyüdük emmeyecegiz uyku öncesi ama dokunabilirsin üstüne yatabilirsin dedim. Tabi ki ağladı usteledi istedi her seferinde konuştum beni dinlemeyip çok agladiginda tamam emebilirsin fakat küçük az emip bırakacaksın dedim sozmu söz dedi ve dediği gibi yapıp az emip mutlu gülerek elini üstüne koyup gündüzleri uykuya dalmaya başladı . Baktiki memesizde uyuyabiliyor . Zamanla gündüz emmek istememeye başladı konuştum hep Güneş varken emmeyecegiz aydede gelince emicegiz dedim. Gece uyurken emme kaldı . Geceleri daha önce sık sık uyanan çocuk gündüz emmesi bitince zamanla 4-3-2-1 derken hiç uyanmamaya başladı . Artık sadece gece ilk uyku geçiş emmesi kalmıştı onuda artık emmiyoruz ama dokunabilirsin elleyebilirsin üstüne yatabilirsin diye diye çok agladiginda az iki çekip birakiyordu çünkü artık günde 1 kere emdiginden sütun tadı da değişmişti . Baktım gece uyurken meme istemedi unuttu bende hatırlatmadım böyle böyle bitirdim emzirmeyi . Oda mutlu bende mutluyum artık. Tabi bu anlattığım süreç bir 6 ay aldı benim. 33 ay doya doya bu sürece artık bitirdim. 3 ay olacak hala eli mememde uyuyor 🫠

Birebir oğlum ve beni anlatmışsınız. 26 ay emzirdim ben de, emerek uyudu, koynumdaydı hep dediğiniz gibi

26 ay uyumadım desem yeridir. Abartmış olmam. Aralıksız 3 saat uykum olmamıştır. Ben de artık uyumak istediğimde gece emmesini kestim. "Artık büyüdün, büyük çocuklar emerek uyumuyorlar, meme de uyuyup dinlenecek ve böyle uyuyacağız" dedim tabi ki kitaplardaki gibi çocuk da "tamam" deyip yatıp uyumadı. Baya tepindi yatakta, söylendi durdu ama sonunda uyudu. Şimdi sarılarak uyutuyorum o zamandan beri. Arkasından da gündüzleri her gün 1-2 seferi azalta azalta kestim. En son 1 hafta günde 1 kez emzirdim ve sekizinci gün aklına gelmedi emmek, ben de vermedim, böylece bitti. Arkasından birkaç kez sordu ama kolayca atlattık. Ki asla inanmazdım kolay biteceğine, inanılmaz fazla emen bir bebekti çünkü.

Back
X