sevilecek yanım yokmuş

eşiniz işi zevzekliğe vurmuş iyicene. bu lafın üstüne yine kavga çıkarsanız ilk lafı seni hiç sevmesem senle niye evli kalayım neden aynı evi paylaşayım gibi bir şey der.kendisi tek başıma mükemmelim ayakları yapar size ama sizin ondan tamamen vazgeçtiğiniz ve hayatından çekip gittiğiniz gün hayatı zindana döner. erkeklerin çoğu kıymet bilmiyor.kafalarına dank etmesi uzun aylar hatta yıllar alıyor.bişeylerde kavga varsa bir vazgeçiş yoktur.sadece bir şeyler bir türlü yerine oturamıyordur.çoğunlukla erkek kaynaklı oluyor.bende tartışa tarışa alıştım artık iplemiyorum. yoksa söylenecek çok söz var.ama bıktım.kavga etme azmim kalmadı.çözüm önerim eşinizle fazla yüz göz olmayıp umursamamayı başarmanız birden dengesi bozulur. kendini kötü hisseder. kavga edip kırma kırılmadan daha etkili olur. aynı şeyler olunca hep insan kavga ettiği sinir olduğu boşa çene yorduğu ile kalıyor.

o kadar bıkkınım ki
hatta eşimden öyle yoruldum ki
sanki sırtımda yük
onun bu zamana kadar düşünmeden söyledikleri için ağzını burnunu dağıtmak istiyorum
çünkü beni de kendine benzetti
ağzıma geleni konuşur oldum
Anlıyorum, hak da veriyorum size. Ama işte böyle nereye kadar gider kısmını düşünmek lazım. Şuan birbirinizi hırpalamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. İlişkinizi kurtarılmaya değer görüyor musunuz, görmüyor musunuz, buna karar vermek gerek. Eşiniz bir sürü saçma sapan laf ediyor, bunları sırf canınızı yakmak için söylüyor da olabilir ya da gerçek fikirleridir, bunlardan da emin olmak gerekir. Aynı şeyi siz de yapıyorsunuz. Sizin zorunuzla evlenmişse gerçekten, o zaman yallah kapı orada... Ama gerçek fikri bu değilse, tepkisel laflarsa, bir terapiste gidin, kin tutmadan, eski defterlerdeki hataları tekrarlamadan, düzelmeye çalışın birlikte. Başka nasıl olacak ki? Böyle gidemez zira.

canım bir önceki konum da da var
kendisi zaten benim zorumla evlenmiş bana öyle dedi
bende o yüzden kendi dediğim ağırda olsa haksız görmüyorum
önceki konunu dün okudum evet
o erkek şımarıklığı
sende bu lafı başka türlü söyleyebilirdin bence

şeytana uymayın ikinize derim
olmazsa terapi canım ayıp değil

Kimseye oh olsun demem,kötülüğünü istemem banane.
Ama benim bir konumda canım yanarken iyice canımı yakmıştın normalde burada olumsuz yorum yapanları sallamam,aklımda da tutmam ama seni unutmamıştım alaylı bir şekilde yazdıklarına büyük konuşma demiştim,herkese diyorum kocam kocam derken insanlara acımasızca yorum yaparken bir daha düşünün.

çok üzgünüm
bende hatalıyım çok sivri dilliyim
unutmuyorum hiç birşeyi
doğumdan sonra tahammülümüz kalmadı birbirimize
%50 %50 eşit suçlarımız
dün oğluma 'annenin bana göre sevilecek bir yanı kalmadı onu sadece bana seni doğurduğu için seviyorum' dedi
kırıldık, kırdık, unutulmayacak şeyler söyledik
ama bu söz çok üzdü beni
bende kendine senin çok sevilecek yanın var??? ben her gün bir yanını çevirip seviyorum dedim
anlatacak kimsem yok
anlayacak kimsem yok
bu konuda böyle dursun burada
sunu eklesem daha doğru olacak sanki
bebek olduktan sonra benim ilgi ve yardım beklentim
eşimin ben çalışıyorum ben yorgunum tavırları
daha sonra ücretsiz izne ayrıldım
sonlarına doğru beni sürekli işe başlatma çabaları vs.
bende paracı bir adam algısı oluşturdu ki maddi olarak durumumuz eh işte geçim derdimiz yok yani
ben bebekle yorgun argın ondan sadece biraz yardım beklemem çok büyük kavgalara sebep oldu
dedim tamam herşeyi ben yaparım yeter ki sus
şimdi işe başladım bu ilk haftam

bana yardım etmeye çalışıyor 9,5 aydır resmen ben ondan yardım dilenirken hiç aldırış etmemişti, hatta üstüne etmediği kavga kalmamıştı ki
sadece kendi ütüsünü yapıyordu artık onu da ben yapıyorum
şimdi yardım etmek isteyince bana yapmacık geliyor
ne yani evde yorulmuyormuydum işe gidince mi yoruluyor bir tek insan
kısacası biz doğumdan sonra her gün kavgalıyız
her gün evlendiğimiz güne isyan ediyoruz
dünde eşim yarın evlenme yıl dönümümüz dedi bende olmasaydı keşke dedim bundan bayağı sonra o sözü söyledi ama bu artık bizim ağzımızda sakız yani ne ilk söyleyen kişi benim nede ilk kez söylenen söz...
evet söylememem lazımdı ama tahammülüm yok hiç bir şekilde
Ya son soylediginiz evlilik yildonumunuzle ilgili cok kirici olmus.
Ama esinzon sevikecek bir yani yok demesi tahammul bile edilemez. Aile terapistine gidin bence geri donusu olmayan cumleler kurmayin lutfen heleki evlat sahibi olmussunuz yazik günah

İyice yüzgöz olmuşsunuz. Zamanla sarfedilen sözler daha da ağırlaşmış. İkinizin de birbirine dedikleri ağır bence. Bu şekilde evlilik yaşamaktansa boşanın daha iyi. Bu laflardan sonra bu evlilik gül bahçesine döner mi ki, edilen laflar unutulmuyor çünkü.

Kimseye oh olsun demem,kötülüğünü istemem banane.
Ama benim bir konumda canım yanarken iyice canımı yakmıştın normalde burada olumsuz yorum yapanları sallamam,aklımda da tutmam ama seni unutmamıştım alaylı bir şekilde yazdıklarına büyük konuşma demiştim,herkese diyorum kocam kocam derken insanlara acımasızca yorum yaparken bir daha düşünün.
Allah allah normalde can yakıcı konuşmam ama şaşırdım yorumumu bulmaya çalışacağım
Ohh olsun diyebilirsin neden demeyesin
Benim de çok oluyor oh bak sana da oldu dediğim

Allah allah normalde can yakıcı konuşmam ama şaşırdım yorumumu bulmaya çalışacağım
Ohh olsun diyebilirsin neden demeyesin
Benim de çok oluyor oh bak sana da oldu dediğim
Ben demem niye diyeyim ki?düşmanım değilsiniz. Bazen insanlar hayatlarında mutluyken başkasıyla ilgili konularda daha rahat konuşabiliyor demek ki.

çok üzgünüm
bende hatalıyım çok sivri dilliyim
unutmuyorum hiç birşeyi
doğumdan sonra tahammülümüz kalmadı birbirimize
%50 %50 eşit suçlarımız
dün oğluma 'annenin bana göre sevilecek bir yanı kalmadı onu sadece bana seni doğurduğu için seviyorum' dedi
kırıldık, kırdık, unutulmayacak şeyler söyledik
ama bu söz çok üzdü beni
bende kendine senin çok sevilecek yanın var??? ben her gün bir yanını çevirip seviyorum dedim
anlatacak kimsem yok
anlayacak kimsem yok
bu konuda böyle dursun burada
sunu eklesem daha doğru olacak sanki
bebek olduktan sonra benim ilgi ve yardım beklentim
eşimin ben çalışıyorum ben yorgunum tavırları
daha sonra ücretsiz izne ayrıldım
sonlarına doğru beni sürekli işe başlatma çabaları vs.
bende paracı bir adam algısı oluşturdu ki maddi olarak durumumuz eh işte geçim derdimiz yok yani
ben bebekle yorgun argın ondan sadece biraz yardım beklemem çok büyük kavgalara sebep oldu
dedim tamam herşeyi ben yaparım yeter ki sus
şimdi işe başladım bu ilk haftam

bana yardım etmeye çalışıyor 9,5 aydır resmen ben ondan yardım dilenirken hiç aldırış etmemişti, hatta üstüne etmediği kavga kalmamıştı ki
sadece kendi ütüsünü yapıyordu artık onu da ben yapıyorum
şimdi yardım etmek isteyince bana yapmacık geliyor
ne yani evde yorulmuyormuydum işe gidince mi yoruluyor bir tek insan
kısacası biz doğumdan sonra her gün kavgalıyız
her gün evlendiğimiz güne isyan ediyoruz
dünde eşim yarın evlenme yıl dönümümüz dedi bende olmasaydı keşke dedim bundan bayağı sonra o sözü söyledi ama bu artık bizim ağzımızda sakız yani ne ilk söyleyen kişi benim nede ilk kez söylenen söz...
evet söylememem lazımdı ama tahammülüm yok hiç bir şekilde
Doğru.. Bende sivri dilliyim. Çabuk sinirleniyorum ve öfkeliyim. Elimin ayarı yok, masaya vurmam gerekirse masayı kırarım. Hata mıydı evet. Hataya hatayla karşılık vermek. Şimdi çok sakinim. Ama ne fayda? Nikahıma 5 gün var ve terkedildim.. Şimdi ki aklım olsa ya? Sessiz kalarak hatalarını yüzüne vurma şansım olsa.. Ama ben ne yaptım? Onunda beni suçlayabileceği onlarca ağır cümle ve hareket.. Zaman ne zaman olursa olsun, ne söylenmiş olursa olsun, ne yaşanmış olursa olsun, ayrılık olmasaydı ve şimdi ki aklım olsaydı toparlamaya bakardım..

Bebekten dolayı bocalamış yeni düzeninize ayak uyduramamışsınız. Eşinizle evlenme aşamanız nasıl gerçekleşti? Yani rahat sorunsuzca mı evlendiniz yoksa maddi manevi epey zorluk mu yaşadınız. Eğer birbirinize zor kavuştuysanız bunları düşünün oturup karşılıklı konuşun derim. İnsan zorlukları atlatınca sadece yaşadığı ana odaklanıyor,sorunları çok daha fazla büyütebiliyor gözünde. Birbirimizle yeni bir sayfa açalım bu sefer birbirimizi kırmadan başlayalım kolay kurulmuyor bir yuva deyin.

Eşinizin söylediği söze gelince gerçekten çok ağır ve kırıcı ama öncesinde sizin de ona herhangi bir kötü sözünüz olduysa sizin canınızı acıtmak için söylemiş olabilir. Bu aklınızı muhakkak kurcalayacağı için ona sorun bence. Yani ben bu sözüne çok takıldım çabalayıp bir şeyleri çözmemiz gerektiğini düşünüyorum ama bana karşı düşüncen gerçekten buysa ona göre bir yol çizeceğim ,beni sevmeyen bir adamla ne kadar ilerleyebilirim ki deyin.

Back
X