sevilmeyen kayınvalideye nasıl davranılmalı?

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
bir kaç gündür burada kayınvalidem ile ilgili problemlerimi ve eşim ile olan huzursuzluklarımı dile getiriyorum. sağolsun yardımcı olan arkadaşlarım sayesinde şimdi daha ılımlı ve politik davranmaya karar vermiş durumdayım. ki hala anne deme konusunda hiç de iyimser düşünemiyorum. onlara gittiğimiz zaman misafir gibi otursam, bulaşık, çay ne bileyim sofra hazırlama gibi hiç bir işe karışmasam diyorum. bu sefer de karın bizi benimsemiyor bize gelince misafir gibi mi oturuyor durumuna düşer miyim? bir türlü nasıl davranmam konusunda karar veremedim. artık onun tarafından bize laf söz gelip de huzurumuz kaçmasın istiyorum. ama kaynana değil mi ne diyeceği belli olmuyor. ben taviz verdikçe alttan aldıkça ya hep daha fazlasını isterse?

bir kaç gündür burada kayınvalidem ile ilgili problemlerimi ve eşim ile olan huzursuzluklarımı dile getiriyorum. sağolsun yardımcı olan arkadaşlarım sayesinde şimdi daha ılımlı ve politik davranmaya karar vermiş durumdayım. ki hala anne deme konusunda hiç de iyimser düşünemiyorum. onlara gittiğimiz zaman misafir gibi otursam, bulaşık, çay ne bileyim sofra hazırlama gibi hiç bir işe karışmasam diyorum. bu sefer de karın bizi benimsemiyor bize gelince misafir gibi mi oturuyor durumuna düşer miyim? bir türlü nasıl davranmam konusunda karar veremedim. artık onun tarafından bize laf söz gelip de huzurumuz kaçmasın istiyorum. ama kaynana değil mi ne diyeceği belli olmuyor. ben taviz verdikçe alttan aldıkça ya hep daha fazlasını isterse?

kesinlikle istiyorlar canım. ben haftada 2gün gittim mi 4 ister, gitsem 6 anlayacağın istekleri bitmez. benimki çok uyanık evlendiğimden beri hep bensz bi yere gitmeyin der kısıtlar bizi. bekarken gittiğim hiç bir konsere veya gösteriye gidemedim. kendi yetmez eltimi sıkıştırır. azcık iş yapsam bir dahakine ben yemek yapamam bak çocukla oynuyorum sen yap der. kendinin çöpü nasip değildir bana. o yüzden sofrayı kurup salatayı yapıyorum toplayıp sofrayı ve mutfağı evime dönüyorum. ne çok gidersem o kadar çok yüz göz olmaya başlıyor. dahasını istiyor. şimdi çocuğum ameliyatlı hala trip peşinde. gelmiyorsunuz yok özledim ya eline bi çorba al gel yok ben yapıcam bende 10güne indirdim.

canim fazla yüz göz olmaa gittimmi 2 saatten fazla oturma hep toplu yani esinin yannda otur mümkünse yemek yemeye degil aksam caya nebilim kisa ziyaret (misafirliginde kisa olani makbul) bulasik falan varsa yika ama mümkünse kaynanla yanliz kalma cok fazla hizmet etme esinin gözünü boyayacak kadar olsun yeter hafta 1 veya 2 kere ziyaret edin fazla gitme bahaneler uydur.. sana diyeceklerim bunlar daha dogrusu benim kendim icin aldigim kararlari sanada yazayim dedimm belki yardimci olur beni kaynananla evimin arasi yürüyerek 10 dk ve bunlari uygulamaya karar verdimm... haaa birdeen önemlisi esine sakin annesini sikayet etme cok önemlileri söyle ve ailesiye konusmak istersede engel olma annesisyle konusurken hep esinin yaninda ol sana bunlari tavsiye ederim zamaninda cünkü cok kafam agridi simdi bunlari uyguluyorum ve kafam rahat :36::36::36::36:

simdi actigin konulara baktimda ayni seyleri yasiyoruzz bende senin gibi bikmis durumdayim ve anne demek inan icimden gelmiyor esinin hatrina katlan direk anne demek zorunda degilsin isimini söyle anne de gitsin en azindan arada mesafe belli olurr...

Son düzenleme:
bir kaç gündür burada kayınvalidem ile ilgili problemlerimi ve eşim ile olan huzursuzluklarımı dile getiriyorum. Sağolsun yardımcı olan arkadaşlarım sayesinde şimdi daha ılımlı ve politik davranmaya karar vermiş durumdayım. Ki hala anne deme konusunda hiç de iyimser düşünemiyorum. Onlara gittiğimiz zaman misafir gibi otursam, bulaşık, çay ne bileyim sofra hazırlama gibi hiç bir işe karışmasam diyorum. Bu sefer de karın bizi benimsemiyor bize gelince misafir gibi mi oturuyor durumuna düşer miyim? Bir türlü nasıl davranmam konusunda karar veremedim. Artık onun tarafından bize laf söz gelip de huzurumuz kaçmasın istiyorum. Ama kaynana değil mi ne diyeceği belli olmuyor. Ben taviz verdikçe alttan aldıkça ya hep daha fazlasını isterse?

canım;
sofra kurmaya yada kaldırmaya yardımcı olmak insanın nezaketinden ve görgüsündendir...

Yapmaman tepki çeker doğal olarak...

şimdiden kendini hiçbirşey için kurma
o an geldiğinde yerine göre davranırsın
önceden kasarsan kendini yanlış hareketler yaparsın
ki buda eşinin hoşuna gitmez
bence terbiyen ve nezaketinle karşındakini bastır..:34:

canim fazla yüz göz olmaa gittimmi 2 saatten fazla oturma hep toplu yani esinin yannda otur mümkünse yemek yemeye degil aksam caya nebilim kisa ziyaret (misafirliginde kisa olani makbul) bulasik falan varsa yika ama mümkünse kaynanla yanliz kalma cok fazla hizmet etme esinin gözünü boyayacak kadar olsun yeter hafta 1 veya 2 kere ziyaret edin fazla gitme bahaneler uydur.. sana diyeceklerim bunlar daha dogrusu benim kendim icin aldigim kararlari sanada yazayim dedimm belki yardimci olur beni kaynananla evimin arasi yürüyerek 10 dk ve bunlari uygulamaya karar verdimm... haaa birdeen önemlisi esine sakin annesini sikayet etme cok önemlileri söyle ve ailesiye konusmak istersede engel olma annesisyle konusurken hep esinin yaninda ol sana bunlari tavsiye ederim zamaninda cünkü cok kafam agridi simdi bunlari uyguluyorum ve kafam rahat :36::36::36::36:

simdi actigin konulara baktimda ayni seyleri yasiyoruzz bende senin gibi bikmis durumdayim ve anne demek inan icimden gelmiyor esinin hatrina katlan direk anne demek zorunda degilsin isimini söyle anne de gitsin en azindan arada mesafe belli olurr...

teşekkür ederim. Allah'a şükür biz farklı şehirlerde oturuyoruz. ben anlaşamayacağımızı anlayınca şans da benden yana olunca farklı bir şehirde yaşama kararı aldık en azından şimdilik. ancak bayramlarda gittiğimizde mecbur orada kalmak durumunda oluyoruz. ben de ne etliye ne sütlüye misali hiç bir şeye karışmıyorum, doğru düzgün konuşmuyorum bile. ama şimdiye kadar eşim çok üzüldüğü için biraz daha ılımlı davranmak en azından ters cevaplar vermemek ve eşim ile sürekli bunları konuşup annesini kardeşini şikayet etmemeye karar verdim. şikayet ettikçe bizim huzurumuz kaçıyor başka da bir şey olduğu yok. işte bu sefer de yok biz de misafir gibi oturuyor bizi bir türlü benimseyemedi gibi duygu sömürüsü yapar mı eşim de bu durumda nasıl davranır bilmiyorum. çünkü eşim de istiyor ki biz annesi ile iyi geçinelim ben gittiğim zaman ona yardımcı falan olayım. ama ben istemiyorum ki =(

canım;
sofra kurmaya yada kaldırmaya yardımcı olmak insanın nezaketinden ve görgüsündendir...

Yapmaman tepki çeker doğal olarak...

şimdiden kendini hiçbirşey için kurma
o an geldiğinde yerine göre davranırsın
önceden kasarsan kendini yanlış hareketler yaparsın
ki buda eşinin hoşuna gitmez
bence terbiyen ve nezaketinle karşındakini bastır..:34:

valla şimdiye kadar gittiklerimiz de ben sofra kurmaya ve kaldırmaya az da olsa yardım ettim. çünkü ben yapmaya kalktığımda kaynanam yapma yapma ben yaparım diyor, ben de siz bilirsiniz diyorum ve elimdekileri götürüp dahasına karışmıyorum. bi sofra toplamak ile birşey olmaz ama ilk önce sofra toplarım, daha sonra yok bulaşıkları yıka bize çay yap gibi şeylere maruz kalır mıyım onları bilemiyorum. öff ne bileyim ele karışmak zor iş derlerdi de inanmazdım. hakikaten çok zormuş. insanın kendi ailesine benzemiyor hep bir beklenti içinde oluyorlar ve biz yaptıkça yetinmeyip hep daha fazlasını isteyecekler diye korkuyorum. çünkü gerçekten sevmiyorum ve sevmediğim bir insan ile birşeyleri paylaşmak ona yardımcı olmak çok ağrıma gidiyor açıkçası =(

teşekkür ederim. Allah'a şükür biz farklı şehirlerde oturuyoruz. ben anlaşamayacağımızı anlayınca şans da benden yana olunca farklı bir şehirde yaşama kararı aldık en azından şimdilik. ancak bayramlarda gittiğimizde mecbur orada kalmak durumunda oluyoruz. ben de ne etliye ne sütlüye misali hiç bir şeye karışmıyorum, doğru düzgün konuşmuyorum bile. ama şimdiye kadar eşim çok üzüldüğü için biraz daha ılımlı davranmak en azından ters cevaplar vermemek ve eşim ile sürekli bunları konuşup annesini kardeşini şikayet etmemeye karar verdim. şikayet ettikçe bizim huzurumuz kaçıyor başka da bir şey olduğu yok. işte bu sefer de yok biz de misafir gibi oturuyor bizi bir türlü benimseyemedi gibi duygu sömürüsü yapar mı eşim de bu durumda nasıl davranır bilmiyorum. çünkü eşim de istiyor ki biz annesi ile iyi geçinelim ben gittiğim zaman ona yardımcı falan olayım. ama ben istemiyorum ki =(

cookkk iyi farkli sehirlerdeee bayramdan bayrama bos ver be güzelim esin icin katlan onlara esinde hakli sen istemzmisin esinin ailene icden davramasini.... cok dogru dedin sikayet ettikce huzur kaciyor benimki baya biii kactiii .. yani dogru karar .. yok iste sen temkinli davran yüzlerine güll fazla sohbete girme her dediklerine tamam de zaten ayri sehirlerde oldugunuz icin cok sIk görüsmüyorsunuzdur arada sirada iyi gelin ol hal hatir sor yeter yanii esin kaynanana nekadar iyi davradigini görsün ki kaynanan doldursa sikayet etse bile inanmasin ne görüyorsa o olsun.. YANI CNMM ESININ YANINDA ONLARI BIRAZ POFF POFLAKI GÖZ BOYA..

valla şimdiye kadar gittiklerimiz de ben sofra kurmaya ve kaldırmaya az da olsa yardım ettim. çünkü ben yapmaya kalktığımda kaynanam yapma yapma ben yaparım diyor, ben de siz bilirsiniz diyorum ve elimdekileri götürüp dahasına karışmıyorum. bi sofra toplamak ile birşey olmaz ama ilk önce sofra toplarım, daha sonra yok bulaşıkları yıka bize çay yap gibi şeylere maruz kalır mıyım onları bilemiyorum. öff ne bileyim ele karışmak zor iş derlerdi de inanmazdım. hakikaten çok zormuş. insanın kendi ailesine benzemiyor hep bir beklenti içinde oluyorlar ve biz yaptıkça yetinmeyip hep daha fazlasını isteyecekler diye korkuyorum. çünkü gerçekten sevmiyorum ve sevmediğim bir insan ile birşeyleri paylaşmak ona yardımcı olmak çok ağrıma gidiyor açıkçası =([/QUOTE]

canım sen yapma diyorsa yapma sende. eminim çoğunluk kendini mutfağa atıyordur ortamdan kaçmak için. sen teklifini yap. hatta eşinin yanında söyle. hayır derse eşinle otur. yukarıda bir arkadaş yalnız kalma kaynananla demiş. bence de çok doğru söylemiş. ağrına gider gitmez mi? annene yapamıyorsun ama onlara yapmazsan laf oluyor. o yüzden her yediğin içtiğinde teklif et. arkadan söylenmesinler. kibarlığı elden bırakma hiç bir zaman. siz yoruldunuz ben toplayayım de. ama bu siz lafına takılmazlarsa tabiii..

cookkk iyi farkli sehirlerdeee bayramdan bayrama bos ver be güzelim esin icin katlan onlara esinde hakli sen istemzmisin esinin ailene icden davramasini.... cok dogru dedin sikayet ettikce huzur kaciyor benimki baya biii kactiii .. yani dogru karar .. yok iste sen temkinli davran yüzlerine güll fazla sohbete girme her dediklerine tamam de zaten ayri sehirlerde oldugunuz icin cok sIk görüsmüyorsunuzdur arada sirada iyi gelin ol hal hatir sor yeter yanii esin kaynanana nekadar iyi davradigini görsün ki kaynanan doldursa sikayet etse bile inanmasin ne görüyorsa o olsun.. YANI CNMM ESININ YANINDA ONLARI BIRAZ POFF POFLAKI GÖZ BOYA..

bizim huzur da işte bu nedenlerden dolayı arada sırada da olsa kaçıyordu maalesef =( farklı şehirlerde olup da bu kadar sorun yaşıyorsak aynı şehirde olsak her halde ben aklımı falan kaçırırdım.
mesela ben kaynanam ile yanlız kalmak istemiyorum. bayramda gidince eşim arkadaşları ile dışarı çıkıyor akşamları ben de beni annemlere götür - annemler yarım saat kadar uzakta oturuyorlar- ya da yalnız bırakma diyorum yok sen annemle 2 saat yalnız kalamayacak mısın diyor. ee kalmak istememekte haklı değil miyim? çünkü kaynanama bir söz söylediğinde kendi istediği gibi yorumlayıp karşı tarafa yalan yanlış ve eklemeli olarak iletiyor. ee ben de böyle bir duruma düşmek istemiyorum ama eşim anlamak istemiyor ya da işine gelmiyor. bu konuda taviz vermeyeyim di mi? sonuçta onun ailesi ile ondan daha fazla vakit geçirmek bana çok saçma geliyor.
işte zaten benim korkum eşimin gözünü boyamaya çalışırken kaynanamda üstüne alınıp beni ezmeye daha çok laf sokmaya falan çalışır mı? of off orta yolu herhalde yaşayarak tecrübe ederek mi bulacağım =( kafamın içinde de birşey netleşmedikçe hep bunu düşünüyorum, bu sefer benim de kendi huzurum kalmıyor işime konsantre olamıyorum =((

valla şimdiye kadar gittiklerimiz de ben sofra kurmaya ve kaldırmaya az da olsa yardım ettim. çünkü ben yapmaya kalktığımda kaynanam yapma yapma ben yaparım diyor, ben de siz bilirsiniz diyorum ve elimdekileri götürüp dahasına karışmıyorum. bi sofra toplamak ile birşey olmaz ama ilk önce sofra toplarım, daha sonra yok bulaşıkları yıka bize çay yap gibi şeylere maruz kalır mıyım onları bilemiyorum. öff ne bileyim ele karışmak zor iş derlerdi de inanmazdım. hakikaten çok zormuş. insanın kendi ailesine benzemiyor hep bir beklenti içinde oluyorlar ve biz yaptıkça yetinmeyip hep daha fazlasını isteyecekler diye korkuyorum. çünkü gerçekten sevmiyorum ve sevmediğim bir insan ile birşeyleri paylaşmak ona yardımcı olmak çok ağrıma gidiyor açıkçası =(

haklisin cnmmm seni cokk iyi anliyorumm bende nefret ediyorum söyle düsün is yaparken yediginizi ictiginizi topluyormusunuz gibi ozaman icin daha rahat eder ilerde cünkü zaman geliyor kaynanayla birbirine giriliyor hakkini helal etmiyor benim kaynana gibi.. ozaman icin rahat olur dersin üzerimde hak birakmadim diyee.. benim icim rahat birbirimize cok fena girdik hakkimi helal etmem dedi umrumdami degill onun benimüzerimde nekadar hakki varsa benimde onun cünkü dedigini ikiletmedim bulasikti yemekti caydi herseyini ona yaptirmamaya calistim saygi gösterdim eger bunari yapmsaydim vicdanen bu kadar rahat olamazdim orda sadece yeyip icip kenara cekilseydim hepsi bogazimda kalirdi simdi bu durumda degilsin yok oralara kadar gelmem deme cünkü bende diyordumm kaynanam cok iyi ((göz boyadi iki yüzlüü )) izimasla birbirini yiyen gelin kaynana olmayiz diye durum ortada ama ins gelmem bu duruma ama geldiniginde kafana takilir o yüzden yapki ilerde hem vicdanin hem kafan rahat olsun...

canım sen yapma diyorsa yapma sende. eminim çoğunluk kendini mutfağa atıyordur ortamdan kaçmak için. sen teklifini yap. hatta eşinin yanında söyle. hayır derse eşinle otur. yukarıda bir arkadaş yalnız kalma kaynananla demiş. bence de çok doğru söylemiş. ağrına gider gitmez mi? annene yapamıyorsun ama onlara yapmazsan laf oluyor. o yüzden her yediğin içtiğinde teklif et. arkadan söylenmesinler. kibarlığı elden bırakma hiç bir zaman. siz yoruldunuz ben toplayayım de. ama bu siz lafına takılmazlarsa tabiii..[/QUOTE]

hee işte ben de şu laf meselesinden kafam karışık.. en iyisi yarım ağızla da olsa dediğin gibi teklif etmek sanırım.. ben zaten sürekli siz diye hitap ediyorum. bu yüzden eşime sürekli bizi kabul edemedi sürekli siz diye hitap ediyor falan diye söylüyor.. ama ne söylerse söylesin bu konuda taviz veremem o benim için hep "siz" olarak kalacak!

hee işte ben de şu laf meselesinden kafam karışık.. en iyisi yarım ağızla da olsa dediğin gibi teklif etmek sanırım.. ben zaten sürekli siz diye hitap ediyorum. bu yüzden eşime sürekli bizi kabul edemedi sürekli siz diye hitap ediyor falan diye söylüyor.. ama ne söylerse söylesin bu konuda taviz veremem o benim için hep "siz" olarak kalacak![/QUOTE]

ben seni anladım canım. laf konusunda haklısın ama laf herşeyden çıkabilir neler duyduk neler gördük. bana anne demek zorunda değilsin deyip 2ay sonra kıyamet kopardılar.ben hala takla atıyorum dememek için. sen kendine laf getirtme yeter. seviyeli muhabbet et, dedikodu yapma, senden kaynaklanan işleri yap yeter.

bizim huzur da işte bu nedenlerden dolayı arada sırada da olsa kaçıyordu maalesef =( farklı şehirlerde olup da bu kadar sorun yaşıyorsak aynı şehirde olsak her halde ben aklımı falan kaçırırdım.
mesela ben kaynanam ile yanlız kalmak istemiyorum. bayramda gidince eşim arkadaşları ile dışarı çıkıyor akşamları ben de beni annemlere götür - annemler yarım saat kadar uzakta oturuyorlar- ya da yalnız bırakma diyorum yok sen annemle 2 saat yalnız kalamayacak mısın diyor. ee kalmak istememekte haklı değil miyim? çünkü kaynanama bir söz söylediğinde kendi istediği gibi yorumlayıp karşı tarafa yalan yanlış ve eklemeli olarak iletiyor. ee ben de böyle bir duruma düşmek istemiyorum ama eşim anlamak istemiyor ya da işine gelmiyor. bu konuda taviz vermeyeyim di mi? sonuçta onun ailesi ile ondan daha fazla vakit geçirmek bana çok saçma geliyor.
işte zaten benim korkum eşimin gözünü boyamaya çalışırken kaynanamda üstüne alınıp beni ezmeye daha çok laf sokmaya falan çalışır mı? of off orta yolu herhalde yaşayarak tecrübe ederek mi bulacağım =( kafamın içinde de birşey netleşmedikçe hep bunu düşünüyorum, bu sefer benim de kendi huzurum kalmıyor işime konsantre olamıyorum =((

cnm düsünme.. calisirsa izin verme o sana esinin yaninda lafmi sokuyor acik acik nedemek istedigini sorr esinde eger kazma degilse orda duruma el koyarr... esinle kizarak degil düzgün sakin sekilde konus ben senin ananla yanliz kalmak istemiyorum deme annemleri cok özledim sen de gidiyorsun beni 1 kac saatline oraya birakirmisin gibi seyler söyle o zaman hayir diyemez sen esine duygu sömürüsü yapp kaynananin yapmasina izin verme bak o yapacak gibi sen bisi bul sen yap duygusal biri oldunu anlasin...

cnm düsünme.. calisirsa izin verme o sana esinin yaninda lafmi sokuyor acik acik nedemek istedigini sorr esinde eger kazma degilse orda duruma el koyarr... esinle kizarak degil düzgün sakin sekilde konus ben senin ananla yanliz kalmak istemiyorum deme annemleri cok özledim sen de gidiyorsun beni 1 kac saatline oraya birakirmisin gibi seyler söyle o zaman hayir diyemez sen esine duygu sömürüsü yapp kaynananin yapmasina izin verme bak o yapacak gibi sen bisi bul sen yap duygusal biri oldunu anlasin...

verdiğin taktikler gerçekten çok iyi =) teşekkür ederim. sanırım ben çok çaylak kalıyorum (daha 6 aylık evliyim) kayınvalide iadre etme konusunda.. annem de diyor eşini kırma üzme laf söyleme, kayınvalidene de ters gitme diye.. eee büyükler biliyor da konuşuyor galiba.. ama işte iş uygulamaya gelince tökezleyiveriyorum.. çünkü içimde kopan fırtınalar bu konuştuklarımız gibi davranmamı engelliyor. yüzümün şekli şemali değişiyor.. konuşmalarım buz gibi soğuk oluyor.. ama gerçekten bilerek yaptığım bir şey değil.. eşime de diyorum isteyerek böyle davranmıyorum bu zamana kadar yaşamış olduğum kırgınlık, hayal kırıklıkları ve kızgınlıklar içimde öyle bir hal almış ki vücudum benim kontrolümden çıkarak tepki veriyor. beni bu hale getirenler utansın diyorum... çünkü bu yaşıma kadar ben kimseye ne kötü bir söz söyledim ne de bilerek isteyerek birini kırdım. ben bile şaşıyorum kendime..

ben seni anladım canım. laf konusunda haklısın ama laf herşeyden çıkabilir neler duyduk neler gördük. bana anne demek zorunda değilsin deyip 2ay sonra kıyamet kopardılar.ben hala takla atıyorum dememek için. sen kendine laf getirtme yeter. seviyeli muhabbet et, dedikodu yapma, senden kaynaklanan işleri yap yeter.[/QUOTE]

valla ne yalan söyliyim ben kayınpederim rahatsız o üzülmesin diye toplasan 10 defa falan demişimdir zorla.. ama kayınpederimi kayıp ettikten beri hiç söylemiyorum, hep siz diye hitap ediyorum. zaten kafam almıyor neden anne demek zorunda olayım ki. sanki o bana manevi olarak destek olmuş annelik yapmış da benden bir de anne lafını duymak istiyor. ben hayatta herşeyin karşılıklı olduğuna inanıyorum. o bana annelik yerine neredeyse düşmanıymışım gibi kötülük yapacak arkamdan konuşacak ben de ona anne diye hitap edecem olacak iş mi bu? =(( ama işte işin içine eşinin mutluluğu ve aile huzuru girince desem mi diye de düşünüyorum ama dile gelmiyor, yakıştıramıyorum =( bunun için aslında itiraf etmeliyim ki üzülüyorum ama yapabileceğim bir şey yok ki=(

onun ayarını senin vermen lazım , dengeli bi şekilde yardım ediceksin.mesela ben
onlara yemege davete gittigimde masaya kurmaya,yedikten sonra sofrayı kaldırmaya görümceme yardım ederim, bulaşıkları makineye bazen dizerim bazen dizmem,(ama evde görümcem yoksa kayınvalideme yaptıgım hizmet gözüme gelmez, sonuçta akşama kadar oda bize yemek yapıp yorulduğunu düşünür makineye dizerim) yani görümcemin kendi evime yemege geldiginde bile hiç bi yardımı olmadıgını düşünürsek çok bile yapıyorum aslında.ee insanlık meselesi :)
yemekten sonraki çay meselesine pek karışmam,kirli bardakları makineye falan dizmem.çayları görümcem doldurur getirir, arada 1 kalkıp büyüklerin çayı ve eşimin çayı bitmişşe doldururum, ama ayakta hizmet için sürekli dolanmam.fazlayada gerek yok

[
valla ne yalan söyliyim ben kayınpederim rahatsız o üzülmesin diye toplasan 10 defa falan demişimdir zorla.. ama kayınpederimi kayıp ettikten beri hiç söylemiyorum, hep siz diye hitap ediyorum. zaten kafam almıyor neden anne demek zorunda olayım ki. sanki o bana manevi olarak destek olmuş annelik yapmış da benden bir de anne lafını duymak istiyor. ben hayatta herşeyin karşılıklı olduğuna inanıyorum. o bana annelik yerine neredeyse düşmanıymışım gibi kötülük yapacak arkamdan konuşacak ben de ona anne diye hitap edecem olacak iş mi bu? =(( ama işte işin içine eşinin mutluluğu ve aile huzuru girince desem mi diye de düşünüyorum ama dile gelmiyor, yakıştıramıyorum =( bunun için aslında itiraf etmeliyim ki üzülüyorum ama yapabileceğim bir şey yok ki=([/QUOTE]

sen çok dolmuşsun anlaşılan! ben 6yıllık evliyim. başta nasıl gidiyorsa öyle devam ediyor. yapacak birşey yok. yalnız kalmış eşine duygu sömürü yapar buna dikkat et bence.... unutma terbiyeni koru yeter...

sen çok dolmuşsun anlaşılan! ben 6yıllık evliyim. başta nasıl gidiyorsa öyle devam ediyor. yapacak birşey yok. yalnız kalmış eşine duygu sömürü yapar buna dikkat et bence.... unutma terbiyeni koru yeter...[/QUOTE]

hem de ne dolmak! bu zamana kadar hiç duymadığım görmediğim davranışları, lafları duydum gördüm ve yaşadım. bizim ailede yoktur böyle birbirinin arkasından konuşmak, birini bir şeyi yapması için diretmek ya da laf sokmalar falan.. belki de aile yapılarımız tamamen farklı olduğu için bana bu kadar ağır geldi. bir kaç defa daha yazdım kayınvalidem beni ilk öğrendiği andan itibaren başkalarının yalan yanlış sözleri ile yargılayıp beni daha tanımadan bizi ayırmaya çalıştı..
duygu sömürüsünde de altın madalyayı hak eder. eşim arıyor napıyosun diye ehh işte ne yapayım bi başıma oturuyorum televizyon izliyorum falan diyor. amaan anlat anlat bitmez daha şimdiden böyle ise ilerisini hayal bile edemiyorum. benim çabam da zaten ilerde işler daha karmaşık hale gelmeden herkesin yeri davranış biçimi oturuşsun daha başka başka problemler ile uğraşmak zorunda kalmayayım.

bence de misafir gibi otur, en kıymetli öylesi oluyor. sen hizmetçi ruhlu oldukça insanlar seni kullanabildikleri kadar kullanıyorlar..

oraya gidince iş yapmak ,sofra kurmak,bulaşık falan yada artık her ne iş var işte

bunları yapmadan köşeye oturmak mesafeli olmak değil ki kardeş...

mesafe görünmeyen bir çizgidir o hisseder nerede durması gerektiğini sen merak etme:)

ama bu işleri yapmadan birşey olmaz..sen yiyip içeçeksin elini dahi kaldırmayacak mısın..

o da hiç yakışık almaz bence..karşıdaki insanı kullanıyo gibi olur..daha itici konuma düşürürsün kendini..

eşine koz verirsin ..ayrıca yaşlı insanlar yardım etmekle birşey olmaz..

lakin herşeye de fırlaman gerek yok gerekenleri yap yeter..kayınvaliden eğer ki

yok yok sen yapma ben yaparım diye beğenmemezlik ediyorsa o zmanda yapma derim sana..

böyle bir durum yoksa kendini o kadarda kasma.kastıkça daha çok nefret egliyor çünkü

insana..sen onlar için değil ama eşin için kendin için orada güleryüzlü ol,diken üzerinde durma..rahat ol..

ben kayınpederimle şakalaşırım eşim de katılırı bize kayınvalide de ister somurtur ister ortama uyar:)

yani hiç kasmam kendimi,anın tadını çıkarırım..

Back
X