2023 Aralık Ayı Burç Yorumları

a0 (1).jpg
a0 (2).jpg
a0 (3).jpg
 
fbb88aceecb1776a69cceadf61f97bae28d6c039.gifv


KOC.jpg
KOÇ:
Aralık ayı koçlar için iş ve kariyer odaklı sağlam hamleler olacak. 13 Aralık yeni ay ve Merkür retrosu zaten zor dengede duran Koçlar üzerinde oldukça değişken bir duygu durumuna neden olabilir. Geçmişle yüzleşme ve duygusal basınçlar hatta uğradıkları haksızlıklar gündemlerinde olurken her zaman kıvrak zekaları sayesinde krizleri fırsata çevirebilme becerileri güçlenecektir. Aile problemleri yeni planlar ve finansal konularda hassasiyet göstermeli ani kararlardan uzak durmalıdırlar. Aşk ve ilişki konularında sert ve kırıcı diyaloglardan kaçınmalı ve pişman olacakları olaylara sebebiyet vermemelidirler. Ani gelişen hastalıklarla karşılaşmamak için sağlıklarına özen göstermelidirler.






BOGA.jpg
BOĞA:
Maddi konularda dengede durma çabasında olacaklar. Duygusal açıdan arayış halinde olurken ve eski birliktelikleri gündemlerine gelebilir. Merkür retrosu onların diyalog dengesini bozabilir ve sevdikleri ile tartışmalarına ve fikir ayrılıklarına neden olabilir. Yeni ay boğa burçlarına olumlu etkilerken yinede Merkür retrosu süresince gayet yapıcı ve sakin bir tavır göstererek bu kritik süreci iyi yöneteceklerini unutmamalıdırlar. Güven sorunu ciddi yaşayan boğalarda bu ay her konuya karşı bir çelişki ve güvensizlik durumu ortaya çıkabilir. İyi bir hane lideri olan boğalar öz bakımlarına özen gösterecek ve yeni kararlar alıp uygulamaya koyulacaklardır. Çalışkan tutumları göz dolduracak ve maddi konularda tasarruflu davranacaklardır.






IKIZLER.jpg
İKİZLER:
Aralık ayı ikizler işte gösterdiği performansı ilişkilerinde göstermeyebilirler. Daim kafaları karışık ve önce hayal eder sonra harekete geçer. Hiç çekilmeyen ve hoşlanmadıkları kişilerle dahi çıkarları boyutunda iletişimlerini kesmez ve rol yeteneğini kullanır. Mahkeme ya da duruşma gibi hukuki konuları gündemde olurken gizli düşmanların türemesi ve ilişkilerinde sürekli bir savaş halinde olmaları ikizleri fiziksel ve ruhsal hasta edebilir. Zihin dağınıklığı ve bedensel hastalıklara dikkat! Kendi planlarının peşi e düşerken maalesef düşmanlarının hedefi olabilirler ve açıkları yüzünden zor duruma düşebilirler. Çevresel gözlemleri konusunda dikkatli olmalı ve detaycı olmaları onları büyük problemlerden kurtarabilir ve daha hafif süreçler yaşayabilirler.






YENGEC.jpg
YENGEÇ:
Ev alım satım konularında problemler yaşanabilir. Sürekli bir depresyon hali çevrenizdeki insanların sizden kaçmasına neden oluyor. Sevdiklerinizden beklediğiniz ve hak ettiğiniz ilgiyi görememeniz sizi yalnızlığa iterken kendinizi değersiz ve önemsiz hissedebilirsiniz. Aralık ayı size duygusal basınçlar yaratabilir. Hukuki problemler ve miras yada buna benzer mal ve mülk konularında sağlam kararlar almak zorunda kalabilirsiniz. Aralık ayı Merkür retrosu dikkat dağınıklığı ve iletişim problemleri yaratabilir ve sağduyulu olmayı unutmayın. Sizi sömüren ve iyiliğinizi tüketen kişilerden ve ilişkilerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Baş ağrılarının ve boyun tutulmalarınız kaygı ve endişe yoğunluğundan kaynaklanıyor ve kendinize dikkat etmeniz gerek bir süreçtesiniz.






ASLAN.jpg
ASLAN:
Hayatı bir savaş ortamına benzeten aslan burcu aralıkta yine yerini ve konumunu belirlemekle uğraşacaktır. Gururundan ödün vermeyen aslan burçları doğru zamana emin olmadan harekete geçmemesi gerektiğini çok iyi biliyor. İletişim ve ikna kabiliyeti yüksek ve takdir görmekten ve onaylanmaktan çok memnun olan aslan burcu yaratıcı ve kalıcı atılımlar yapacaktır. Ailesel problemleri pek bitmeyen ve kendini iş temposundan bazen unutan aslan burcu sağlığına özellikle aralık ayında dikkat etmelidirler. Aşk konusunda aradığını bulamayan bekar aslanlar yine arayış halinde olacaktır ve evli aslan burcu bireyleri ise onlar her daim rutin bir tempoda ilerleyecek ve kariyer odaklı tempoda olacaklardır. Siyaset, hukuk ve sanat konularında gündemde olacaklar ve resmi dairelerde güzel haberler alacak ve başarılarının temelini yine aralık ayında da devam ettireceklerdir. Prestij vazgeçilmezleri ve başarmak için çabalamaktan yakınmayan çalışkan bir burç.







BASAK.jpg
BAŞAK:
Altıncı evimiz olan başak burçlarının yönetici gezegeni Merkür on üç aralıkta bir aylık bir süre içinde gerileyecek ve bu retro basak gurubunda dengeleri, konumları hatta hayata bakış açılarını köklü bir değişime sürükleyecektir. Hayal dünyası geniz ve finansal yönleri kuvvetli başaklar zor işlerin insanıdır ve çevrelerine disiplinli duruşları sayesinde güven ve ehemmiyet verirler. Başak burçları genelde çok sayısal yönleri kuvvetli olduğundan mali işlerin ve bankaların vazgeçilmez görevlileridir ve sosyal yönleri de oldukça kuvvetli olup insanları etkilemeyi ve onlarda iz bırakma konusunda da uzmanlardır. Fit görünümleri ve özgüvenli tavırları onları yönetici konumunda tutar. İkili ilişkilerde kişilik değişimi yasayabilirler çünkü çok zor güvendiklerinden sürekli eşlerini sınarlar. Araç alım satımı ve seyahat ve yollar konusunda alınacak kararlarda çok dikkatli olmalıdırlar. Her daim ailelerinden uzak bir iletişim kurmayı seven başakların alanına ve hanesine hata hayatına girmek sanılandan daha zordur. Kayıp haberleri ve hasta ziyaretleri olabilir.






TERAZI.jpg
TERAZİ:
Aralık ayında hayatlarında ciddi soru işareti görünüyor ve kararsız aynı zamanda huzursuzlar. yaşadıkları olumsuzlukları abartmakta üstüne olmayan teraziler Merkür retrosunda mutlaka partnerlerine mesafeli ve ılımlı yaklaşmalılardır. Kist ve fıtık hatta astım gibi kronik hastalıkları tekrar edebilir sağlıklarına dikkat etmelidirler. Parasal dengeleri sürekli bozulan terazi burcu aşk ve duygu insanı olduğundan maddiyata aşırı önem vermezler ve bu yüzdende onları genelde kıymet verdikleri kişiler sıkıntıya sokar ve dengelerini bozarlar. Eleştiriye pek açık olmayan ve kaybetme korkusunu daim yaşayan teraziler sürekli bir panik havasında olurlar. On üç aralık hem Merkür retrosu hem de yeni ay geçişi bakımından terazileri adalet aramaya ve ödeme güdüsüne yoğunlaştırabilir ve ani ağlamalar ve gergin, sinirli bir hal içerisinde çözüm aramaya itebilir. Ruhsal yorgunluğu hat safhada olan terazilere meditasyon ve egzersiz gibi aktiviteleri tavsiye edebilirim. Şu anda yeni planları ve gelecek teklifleri çok dikkatli analiz etmeleri gereken bir aydalar ve beklenmeyen bazı sorunlar karşısında yapıcı ve sakin olmaları gerektiğini unutmamalıdırlar.






AKREP.jpg
AKREP:
Aralık ayı akrep burçları için alacakları kararlar doğrultusunda hayatlarında bir dönüm noktasını oluşturacaktır. Uzun zamandır kendi iç dünyalarında var ettikleri problemli konuların kendilerine artık zarar verdiğini anlayarak bu saplantılı tutumlarından ve duygularından arınacaklardır. Merkür retrosu süresince sinirlerine ve öfkelerine yer yer yenik düşebilir ve iletişimlerini tamamen kesecekleri kişiler konusunda yaptırım uygulayacaklardır. Şansları açık olsa da ani kararları genelde kendilerinin istediği başarıların önüne engel olmaktadır. Aralık yirmi yedideki dolunay akreplerin iç dünyasındaki sıkışmalar ve sinirsel hassasiyetler ve gereksiz tartışmalar meydana getirecektir. Akciğerlerine ve buna bağlı solunum yollarında tekrarlayan olumsuz sağlık sorunları yaşayabilirler. Seyahat odaklı olacaklar ve işlerinde aktif ve mücadeleyi asla bırakmayacaklar. İsteklerine saplantılı bir şekilde bağlı olan akrep burcu hareketli ortamların insanı olup monotonluğu asla sevmezler. Aile ilişkilerinde yapıcı ve şefkatli bir tutum sağlasa da, duygusal ilişkilerinde çıkmazlar ve kargaşalar yasayacaklardır. Evlilik ve ayrılıklar ve kısaca yeni başlangıçlar gündemlerinde… Finansal konularda plan yapmadan hareket etmemelerini öneririm.






YAY.jpg
YAY:
Öncelikle yay burcunda on üç Aralık’ta yeni ay enerjisi ile parlayacaklardır ve akabinde yine aynı tarihte Merkür retrosu işlerinde yoğunluk ve aranılan kişilerden birisi olmasına neden olacaktır. Duru gözü çok açık olan yay burçları on seneden fazla süreli üzüntüler ve kayıplar hatta çokça hayal kırıklıkları yaşasalar da özgürlüklerinden asla ödün vermediler ve bildiklerinden de kolay kolay şaşmadılar. Yay burçları aşırı hassas bir burç olduğundan genelde sevdiklerinin konforu ve çıkarları için kendini daim ikinci planda tutarlar ama artık yeter diyip kendilerini yenileyeceklerdir. Aralık’ta da değişken olan tay burçları ruhsal yorgunluğu buram buram yaşasa da bazı riskler alarak planlarını oluşturup harekete geçeceklerdir. Toksit ilişkiler ve gereksiz dostluklara nokta koyacak ve ciddi bir arınma noktasına geçeceklerdir. Ticarette oldukça şansları açık ve artık değişeceğine inanmadığı kişiler konusunda yol ayrımına gideceklerdir. kolay kolay kimseye güvenmeyen ve kendini daim lider ruhta tutan yaylar sinirsel olarak hassas ve kredisi bitmiş iletişimlere sabır göstermeyecek ve hatta kırmaktan ve üzmekten kaçınmayacaktır. Maddiyata çokça kıymet vermeyen kolektif bir bakış açısına sahip yay burçlarında onları heyecanlandıran bazı sürpriz durumlar ve yeni maddi kaynaklar ortaya çıkacaktır. Geçmiş kapıları daim kapalı olan yaylar daim geleceğe ve yeniliklere hazır ve uyum sağlamakta da zorlanmayacaklardır.






OGLAK.jpg
OĞLAK:
Aile çevresinde sorunlu kişiler ve eşleri ile anlaşmazlıklar meydana gelebilir ve bitmek bilmez sağlık sorunları oğlakların sabrını taşırabilir. Oğlak burcunun en büyük sorunu yaranamamaktır ve bu düşünce onları kontrolden çıkarmaya yeter. Emir kipinden nefret etseler de sevdiklerine ve aile bireylerine oldukça uysal ve hassas davranan oğlaklar takdir görmek isterler ve onaylanmak isterler. Sürekli şüpheci ve meraklı olan oğlak burçları aralık ayında önceden oluşmuş hukuksal olaylar ile dolaylı ya da direk muhatap olabilirler. Araç alım satımı ve hane yenilenmesi planlarında olacaklardır. Psikolojisi karma olan duruma göre değişen bir ruha sahip olan oğlak burçları genelde bir terapist desteğine en çok ihtiyaç duyan burçlardan biridir. Yanılması ve bahanesi hatta gerekirse küçük yalanları hiç bitmese de onlar her konuyu istediği noktaya taşımakta oldukça başarılıdır. Genelde onlara sakin yaklaşmalı ve dostluğunu kazanmak gerekir çünkü dost canlısı olan oğlak burçları menfaatçi değil tamamen yardım etmeye odaklı merhamet duygusu çok yüksek bir burçtur. Aralık ayında eşlerinden ve partnerinden ilgi bekleyecekler ve ilişkilerine heyecan getireceklerdir. Şıklık ve tarz tam da oğlakların ilgi alanı olup bu konuda fark yaratmayı çok iyi biliyorlar bu arada tekstil işleri ve modaya da uzak olmayan oğlaklarda yeni ilgi ve iş arayışlarının tam zamanıdır ve teklifler doğrultusunda harekete geçeceklerdir.






KOVA.jpg
KOVA:
Kova burçları aralık ayında hane dengelerine dikkat etmelidir. Ev odaklı ve evdeki bireylerle ciddi sorunlar yaşayabilirler. Evli kovalar bazı olumsuzluklar yaşayabilir ve ayrılık kararları alabilirler. Genel olarak bakıldığında kova burçları çalışkan ve detaycı ayriyeten hırslıdırlar. İlgilendikleri işleri ve projeleri aynı zamanda hedeflerini kolay kolay ihmal etmezler. İkili ilişkilerde gizli olaylar ve yalanlar ortaya çıkabilir. Aralık ayı kova burçları sevdikleri tarafından sömürüldüğüne ve kullanıldığına kanat getirecekler ve bu kovalar üzerinde yıkıcı kararlar almaya neden olacak. Yakınlarından sağlık sorunları yaşayacak ve kendi sağlık sorunlarını da ihmal ettiklerinden ani gelişecek tedavi veya ameliyat gibi sorunlarla karşı karşıya gelebilirler. Sosyal çevreden kendini çok çabuk soyutlayabilen kovalar bu durumda kendi içine döner ve neyi doğru neyi yanlış yaptığını sorgulamaya başlayacaktır. Alış ve veriş dengesine dikkat etmeli hatta gizli düşmanlarının olduğunu unutmamalıdırlar. Uyanık olmalı ve duygusal kararlar alırken de çok dikkatli olmalıdırlar. İş ve kazanç konularında gayet iyi görünen kovalar yatırım konularında zarar edebilirler. Aldatılma ve kandırılma ve hatta ev değiştirme ya da evi terk etme durumları olabilir. Yeni ilişkilerin zamanı değil bu durumda Merkür retrosu ekseninde çok dikkatli olmalı ve artık bazı konukları geçiştirmemelidirler.




BALIK.jpg
BALIK:
Aralık ayında balıklarda geçmişe bir özlem var ve hala geçmişte kaybettikleri insanlara ve ilişkilere hassasiyet halinde olacaklardır. Eğer balık burcu Jüpiter değil de Neptün etkisinde yönetiliyorsa bağımlılık sorunları başlarına dert olacaktır. Kendi içinde sadece sevdiklerine hassas ve fedakar olan balıklar rahatına düşkün ve hatalarından kolay kolay ders çıkartsalar da o hataları yeniden tekrarlayabilen ve duygusal zafiyeti yüksek olan bir burçtur sene boyu aradığı aşkı ve ilişkiyi kuramayan ve bulamayan balıklar maddesel konulara önem verip kariyer odaklı yoğunlaşmalar yaşayacaklardır. Maddi konularda çoğu kez savurgan olan balıklar enerjisi çabuk düştüğünden uzun vadeli depresyona girebilir ve karamsar bir ruh haline bürünebilirler. Arkadaş ilişkilerinde daim kıskanıldıklarından uzun süreli dostluklar kurmakta zorlanır. Sağduyulu olmalarını ve şanslı bir burç olduklarını unutmamalıdırlar. Özelikle aralık ayındaki Merkür retrosu onları başka sorunlara itebilir ve kendilerini toparlamakta güçlük çekebilirler. Aşkta aradıklarını bulamasalar da iş ve kariyer konularında sağlam temeller atacakları bir dönemdeler. Özgürlüklerini kısıtlamaktan hoşlanmazlar ve daim iletişim halinde olmalıdırlar ve doğru zamanda doğru insanların yanında olmalarına özen göstermelidirler. Mistik yerler onlara çok huzur veriyor ve manevi güçlenmeye ihtiyaç duyacakları bir dönem. Siyaset, yönetim ve hizmet alanında çok başarılı olacaklardır.





Astroloji Analiz Uzmanı Hatice Ersöz
 
tumblr_c40067ab9fcc50ab6137f07f55f81c0d_0fcbfe59_1280.jpg

KOÇ BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Aralık, ilişkilerde denge arayışı ve iş hayatında önemli adımların atılması anlamında önemli olabilir. İlişkilerde daha fazla anlayış ve sabır göstermeye odaklan.

BOĞA BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Kariyerde ilerleme ve sosyal etkinlikler ön planda olabilir. Duygusal dengeyi sağlamak için zaman ayır.

İKİZLER BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Finansal konulara odaklanma zamanı. Yatırımlarını gözden geçir ve gelir kaynaklarını dengede tut.

YENGEÇ BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Kişisel gelişim ve ilişkilerde derinleşme fırsatları var. Duygusal anlamda güçlü bağlar kurmaya odaklan.

ASLAN BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Kariyer hedeflerini gözden geçirme ve dengeli bir çalışma-yaşam ortamı oluşturma zamanı.

BAŞAK BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Seyahatler, eğitim veya farklı bakış açılarına açılma vakti. İletişim becerilerini geliştirmek için fırsatlar çıkabilir.

TERAZİ BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Finansal anlamda denge kurmak ve ortaklıklarda dikkatli olmak önemli. Başkalarıyla olan ilişkilerde uyumu sağlamaya çalış.

AKREP BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Kişisel dönüşüm ve derin içsel çalışmalar için fırsatlar var. Ruhsal dengeyi korumak önemli.

YAY BURCU ARALIK AYI YORUMU​

İlişkilerde denge kurma ve ortaklıklarda uyum sağlama zamanı. Kişisel hedeflerle sosyal ilişkileri dengede tut.

OĞLAK BURCU ARALIK AYI YORUMU​

İş hayatında önemli adımlar ve kariyer hedeflerine odaklanma zamanı. Duygusal dengeyi korumak önemli.

KOVA BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Kişisel gelişim ve yaratıcılığı artırma vakti. Kendini ifade etme ve hobilerine zaman ayır.

BALIK BURCU ARALIK AYI YORUMU​

Ev, aile ve ilişkilerde denge sağlama zamanı. Duygusal güveni ve destekleyici ilişkileri ön planda tut.

Aralık ayı, geçmişi değerlendirme, geleceğe odaklanma ve denge kurma fırsatları sunuyor. Her bir burcun özgün etkilerini yaşarken, içsel dengeyi korumak ve yaşamın farklı alanlarında uyumu sağlamak önemli.




Cumhuriyet
 
X