• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevincimi paylaşacağım kimsem yok

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
bu tavsiye konusu değil sadece içimi dökmek istiyorum. İnsanın anne babasının olmaması demek gerçek anlamda üzüntüsü ile üzülen, sevinci ile sevinen birinin olmaması demekmiş yanında. Ailemden geri kalan insanlar garip. Hamile kaldım ay sen de anne mi olcan inşallah kızın olmaz sen onu büyütemezsin dediler, Çocuğuma isim buldum, çok çirkin isim kayınpederinin adına benziyor dediler, mobilya aldık çok zevksizsiniz uyduruğa benziyor hem bunlar güzel değil dediler, en son bugün bir arabamızı değiştirdik geçerken uğradık ıyy neden bu marka aldınız dediler kimin bu kimin kim kullancak dediler. (Iy dedikleri marka da iyi bir marka ve model ki olmasa da kime ne) Eve geldim bir mesaj senin üstüne bile değildir o şirketin üstünedir, şirket arabanız hayırlı olsun :))) yazmışlar. Yemin ederim canımdan bezdim mesafe koyuyorum ama tamamen de silip atamıyorum. Eşimin annesi babası ne güzel sevindiler güzel şeyler söylediler. Ben hep hevesi kursağında kalan oluyorum. Çok zoruma gidiyor, bunları yapan da beni büyüten anneannem ile teyzem. Kuzenlerim de yapar arada. Ben kimsenin bir şeyine karışmam. Eleştiri duymaktan bir şeyin beğenilmemesinden bıktım. Kollarımda yaralar çıktı. Allah kimseyi bu şekilde sınamasın, inşallah ben bu dünyadan çok erken göçmem de çocuğum aynı şeyleri yaşamaz. İnsanlar bazen sahipsiz gördükçe yükleniyorlar. Herkes anne babasının kıymetini bilsin.

Demek ki çok kıskanılıyorsunuz,umursamayın deli olsunlar,bu arada arabanız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah..

Daha iyileri sizin olsun madem, çalışın alın de, gül geç...
Sizin yetiştirdiğiniz çocukları da gördük, en azından daha iyisini yaparım de...
Çocuk sizin, istediğiniz ismi koyun, beğenmeyen kendi çocuğuna koymasın :)
İnsanlardan iyi seyler duymak için değil mutlu olmak için yaşayın.
Kolay kolay iyi şeyler söyleyen de yok zaten,mutluluklarınıza gölge etmesinler boş yere..

mesafe koyuyorum ama tamamen de silip atamıyorum.
Mesafe de koyamıyorsunuz demek,hala üstlerine vazife olmayan şeylere karışabiliyorlar

Eleştiri duymaktan bir şeyin beğenilmemesinden bıktım. Kollarımda yaralar çıktı.
Eleştiri duymamak için siza de eleştirin hunharca hem de,yapamam ben demeyin,bir kere yapın ve ömür boyu kurtulun,zira deli deliyi görünce sopasını saklarmış.

Konunun anne babasizlikla alakasi yok
Konunun akrabalarinizin kiskancligiyla alakasi var.
Neyse ki kv kp yonunden sanslisiniz sanirim.

Benim de akrabalarim okurken ac kaldik sobamiz yanmadi yol paramiz olmadi yine de 10 lira harclik vermez ev araba yeniler dururlardi.
Neyse ise girdim alelade bir is. 6 ay olmadan yukseldim. Yalan dediler.
Evlenicem dedim seni kim alir dediler.
Ev tuttuk iyyy bir evi bile yok dediler. Kim 24 yasinda ev almissa... benim alamamami cok acinasi buldular.
Sonra ev aldik. Allah razi olsun kayinpederim aldi ve ciddi pahali bir ev. Istanbulun en pahali semtinde. Ben ozellikle giris kat istedim. Mustakil kullanimli bahcesi var ve bahcesi sahilde. Sahil yuruyus yoluna aciliyor bahce kapimiz. Belki tum akrabalarimin evini satsam bu evi almaz. Ama biri bile gule gule otur demedi "bodrum kat mi bu? Tapuda ne geciyor" dediler. Ki ev baya baya yuksek giris bir ev..
Arabamiz yok. kullanmiyoruz. Aciyorlar sanki kuru ekmege muhtac muamelesi goruyoruz.
Oglum oldu. Babasi gibi esmer olur senin gibi beyaz tenli bi kiz olsaydi dediler.

Yani ben artik he diyorum geciyorum. Basbaya cekememezlik bu. Evim bodrumsa sanane? Sana gule gule otur demek duser
Sizin de durum ayni

Eşinizin anne ve babasının kıymetini bilin onlar sizin de anne babanız (tavsiye istemiyorum demişiniz ama dayanamadım)
Mekanları cennet olsun anne babanızın., ailenizin geri kalanı için de minnettar olun en azından varlar.

Cevap vermiyor değilim veriyorum, örneğin benim koyduğum ismi beğenmeyip başka isim söyledi bu olsun dedi ben o ismi koymam senin de oğlun var çok beğeniyosan sen koysaydın dedim. Ya da eşyalarıma laf söyleyince paramız buna yetti biz de biliyoruz zevkli ev döşemeyi ama yardım edenimiz yoktu dedim vs. Ama hiç hiç vazgeçmeden burnunu sokar mı insan ya? Anneannemle artık hiç konuşmuyorum zaten eşime saçma sapan davranıp hakaret ettiğinden beri. Demek ki diğerleriyle de sınır koymam lazımmış. İnsan da kendini böyle çok yalnız hissediyor işte.

bu tavsiye konusu değil sadece içimi dökmek istiyorum. İnsanın anne babasının olmaması demek gerçek anlamda üzüntüsü ile üzülen, sevinci ile sevinen birinin olmaması demekmiş yanında. Ailemden geri kalan insanlar garip. Hamile kaldım ay sen de anne mi olcan inşallah kızın olmaz sen onu büyütemezsin dediler, Çocuğuma isim buldum, çok çirkin isim kayınpederinin adına benziyor dediler, mobilya aldık çok zevksizsiniz uyduruğa benziyor hem bunlar güzel değil dediler, en son bugün bir arabamızı değiştirdik geçerken uğradık ıyy neden bu marka aldınız dediler kimin bu kimin kim kullancak dediler. (Iy dedikleri marka da iyi bir marka ve model ki olmasa da kime ne) Eve geldim bir mesaj senin üstüne bile değildir o şirketin üstünedir, şirket arabanız hayırlı olsun :))) yazmışlar. Yemin ederim canımdan bezdim mesafe koyuyorum ama tamamen de silip atamıyorum. Eşimin annesi babası ne güzel sevindiler güzel şeyler söylediler. Ben hep hevesi kursağında kalan oluyorum. Çok zoruma gidiyor, bunları yapan da beni büyüten anneannem ile teyzem. Kuzenlerim de yapar arada. Ben kimsenin bir şeyine karışmam. Eleştiri duymaktan bir şeyin beğenilmemesinden bıktım. Kollarımda yaralar çıktı. Allah kimseyi bu şekilde sınamasın, inşallah ben bu dünyadan çok erken göçmem de çocuğum aynı şeyleri yaşamaz. İnsanlar bazen sahipsiz gördükçe yükleniyorlar. Herkes anne babasının kıymetini bilsin.
Canım üzülme
Sen kıymetlisin bunu bil
Senin şansın başarıların,evladın, eşin ve ailesi gerisi boş.
O gerisini kaale almayacaksın önüne bak.Hiç üzülme..
Böyle insanlardan hepimizin ailesinde var.Mümkün olduğunca onlardan uzak dur.Ailene sarıl

Bi yerde okunustum herkes kotu gun dostu okur ama iyi gun dostu olmaz diye ne kadar dogru oldugunu zamanla gordun en yakin arkadasin diye dusundugum biri evet kotu zamanimda tesellide hep yanimda ama bir gune birgun iyi zamsnimda yanimda gormedim

Misal bi kacgundur guzel giden bi gelisme var ona anlattiginda verecegi olumsuz tepkileribsindiden kwstirebiliyorum

insan en azından akrabanın içinde gardımı düşüreyim, rahat olayım istiyor değil mi?
yok anacım, bu dünyada rahat yok. ölsen tabutuna burun kıvırırlar
rahat vermezler

ama sahiden, yani ben de inanamamıştım uzun süre ama, sahiden bunun altında kıskançlık yatıyor
siz de bir gün şahit olacaksınız
siz de "benim neyimi kıskanacaklar, neyim var ki" diye düşünmüşünüzdür belki
ama hiç aklınıza gelmeyecek şeyler bile kıskanılabiliyor
eşinizle aranızdaki muhabbet gibi basit bir şey bile
Allah kolaylık versin. görüşmeyin demesi kolay ama diyemiyorum

Zamanla yaşam enerjini çeker bu insanlar. Görüşmemek en hayırlısı.

Gereksiz eleştiri gizli hayranlık ve kiskancliktir,
Hayatıma girip çıkan her insanın benim için birer öğretmen olduğunu farkettimden beri hiçbir hayal kırıklığı yaşamadan yoluma devam ediyorum,onlara hayatıma anlam katıp bana yaptıkları katkı içim teşekkür ediyorum
Çok sevdiğim ve hayatıma rehber edindiğim meşhur bir sozdur

Back
X