Sevineyim Mi Üzüleyim Mi

29 yasımda evlendım.
Evlendıgım ılk bır kac ay hazır corbayı dahı paketın uzerındekı tarıfe bakarak yapıyordum.
O denlı aklımda kalmıyordu yanı.
Mısafırım gelecegı vakıt, kayınvalıdem ve gorumcelerım gelır,
yemeklerımı pısırırlerdı.
Bende mısafılerıme ben yapmısım gıbı ıkram ederdım (:

Bır kac ay sonra esımın butun aılesını yemege davet ettım.
Yardıma gelmek ıstedıklerınde,
'hayır, herseyı ben yapacagım' dedım.
Mukemmel bır masa hazırladım onlara, menum de oldukca kalabalıktı.
Ve her seyı ellerımle yapmıstım, herkes cok begendı.
Demek ıstedıgım su kı;
zamanla hersey oluyor.
Gercı yemek konusunda esımden yana cok sanslıyım.
Onune salata koysam, sesını cıkarmaz.

Fakat bu yasta evlılık konusu dusunduruyor benı.
Evlılık, gercekten yasanması gereken en guzel tecrubelerden bırı.
Fakat evlılıge sadece tecrube edınmek gozu ıle bakılmamalı.
Evlılık, ıcınde bır cok kavramı barındırıyor.
En onemlısı ıse sorumluluk.
Cunku bunun cercevesı cok genıs.
Bır gun once annenızın mınık sımarık kızıyken,
ertesı gun evlı, esıne ve esının aılesıne karsı sorumlulukları olan bır kadın oluyorsunuz.
Bu sorumluluk bazen sıkıntıları beraberınde getırebılıyor.
Yasın kucuk oldugu ıcın buna hazır olmadıgını dusunuyorum.
Elbette, bır sekılde ustesınden gelırsın.
Fakat olgunluga erısınceye dek yıpranabılırsın.

Erken yasta evlılıklerde pısmanlıklar ve keskeler daha cok oluyor.
Arkama donup baktıgımda hayata daır keskem hıc yok benım.
Dılerım senınde olmaz.

Eger kararlıysan,
bu ıkı yılın tadını cıkarmaya bak.

30 yaşındayım 27 yaşımda evlendim.. ilk ailemi yemeğe davet ettik aAllah ım yaş var ama ben mutfağın yolunu bilmezdim bekarken napacağım diye düşünmeye başladım balayından gelmişiz anemleri davet etmişim hehehe yemekleri eşim yapmışdı:)))) şuan bizim aileler uzakda gelen giden olmaz. oturduğum yerde komşulukda yok.. ben hala misafir gelecek diye ödüm kopar ... hehe birde elim az yapmaya alıştı hep iki kişilik sofra kuruyorum yılda 1 kere eşimin annesi gelir 3gün kalır bir kere ablası gelir geldiğinde yemekleri ablam yapar heheheh benim ailem ise geldimi gelen zaten kendi yapar ben hala çok yemek yapamıyorum dengem bozuluyor... hele pilavı 1 bardak ölçüyle tamam ama 2 bardağa çıkdımı denk düşüremiyorum:))))) bende birgün eşimin arkadaşı eşiyle gelecekdi 2 tencerede 1 bardak ölçüyle yapmış bir tencerede toplamışdım.... napim olmuyor :)))))

enepInAr;
pılav yapmak bana cok kolay gelıyor artık (:
Sana vereyım mı tarıfını.
Hemde hıc olcu yok (:
Pırınclerı bır guzel yıka.
Sonra kızgın yagda bıraz kızart.
Kızart derken cıtır olsunlar yanı.
Bu arada bol yaglı olursa lezzetı daha bır fazla oluyor.
Tencere elbette teflon ve kasık tahta olmalı.
Sonra uzerını ıkı parmak asacak kadar kaynar su koy.
Bır mıktarda tuz.
Su cekıldıkten sonra kasıkla tencerenın dıbıne bır bak.
Cok sulu ıse bır kac dk. bekle ve ocagı kapatıp,
bır bezle sar.
Ben hep boyle yapıyorum, cokda guzel oluyor.

E ne demısler, pılavı yapabılıyorsan her yemegı yaparsın.
Sen ıse pılavdan basla, bunu basarırsan,
'ben en zorunu yapıyorum, dıgerlerı ne kı' dersın.
Ben hep oyle dıyorum da (:

18 yaşında evliliğimi düşüyorsun çokkkk çok çok erken bir yaş :1shok:

Ünw okumayı düşüyor musun ?Peki ya ilerde iş güç sahibi olmayı sadece düşündüğün evlenmek mi ?

18 yaşında evlilik mi düşünüyorsun diyeceğim de
sen o konuyu kapamış, temizlikti, yemekti konusuna geçmişsin..
Nedir bu genç kızlardaki koca merakı bilmiyorum.
Bir gençliğinizi yaşayın, gezin tozun..
Ailen için etrafta görülmen tabu olsaydı,
baban çoktan kolundan tutup vermişti,
annende evliliği kötülemezdi..
"Etraf ne der" onlardan çok senin bahanen olmuş!:umursamaz:

elalem ne derse desin nolacak?
18 yaşında üniversite derdine düşmen gerekirken nasıl temizlik, yemek yapacağim derdindesin.
bence önce okulunu bitirmen daha iyi olur.
lise bitince okul hayatı da bitiyor mu yani?
18 yaşında genç kızlar okuyayım, işim gücüm olsun, gezip göreyim, yeni insanlar tanıyayım diyeceklerine bu yaşta koca derdine düşüyorlar ya hayret ediyorum.ohaoldumsmile
daha çocuk yaşta koca kahrı çekip çocuk bakmak daha cazip geliyor sanırım.akannehir

O saydığın işlerin hepsi öğreniliyor canım merak etme... Hiçbirimiz ev işi, yemek vs. bilerek doğmadık. Senin burada dert etmen gereken asıl mevzu yaşın. Okulunu bitirip neden üniversiteye gitmeyi düşün müyorsun sorabilir miyim? Ayaklarının üzerinde durmadan kesinlikle evlenme.

Evlilik güzel birşey,yemeği,bulaşığı insan zamanla öğrenir ,hiçkimse anasının karnında öğrenmiyor sonuçta,zaman ve tecrübe işi,ama annenizin dayak yersin demesine takıldım ben,ne demek dayak dersin? Sen ev işini becereme adam sana dayak atsın,böyle bir zihniyet yok,zaten eğer siz ben bu işleri beceremedim,dayak yermiyim diye düşünüyorsanız evlenmeyin,dayağı hiçbir canlı haketmez.

Yaş ve eğitim konusuna hiç girmiyorum bile,29 yaşındayım,18-20 yaş çocukluk geliyor bana,evlenmek için..

Kiz kismisi birsey sanir bir haftada da usanir..

Yasitlarin okul okuyup yaslarinin gerektirdigini yaparken, sen evde camasir bulasik utu,cocuk vs. derdine duseceksin.. Bence bunlarin derdine dusmekte haklisin, cunku bu yasta bir evi cekip cevirebilecek ve bunlara guc ve sabir yetirebilecek yasta degilsin..Ben de evlendigimde hicbirsey bilmiyordum ama 24 yasimdaydim okulumu bitirmis ve meslegimi elime almistim.. 2 yillik da zorlu bir calisma hayatim vardi.. Hayat tecrubesi, birseyleri basarabileceginin farkina varma, deneme yanilma.. bunlarin hepsini gecmistim.. Evliligin beraberinde getirdigi sorumluluklarin altindan kalkabilecek olgunlugu kazaniyorsun.. Ben demiyorum ki illa universite okumak gerek, baska bir meslek kursu olabilir ya da ne bileyim dikis nakis olabilir, bir hoby kursu olabilir.. Hayattaki tek vasfin es olmak olmasin.. Bu benim gorusum tabii. Sana iyi sanslar diliyorum.
P.S.: Ali veli gordu diyorsun.. Ama yarin sen bunaldiginda o Ali Veli sana yardim edemeyecek.. Erkek arkadasin da seni birkac yil daha bekleyebilir sanirim.... Yani evlilikten sogumakta hic de haksiz degilsin.. Cunku henuz cok kucuksun..

ay saçmalamaya ...evlenmezsen sevdiğinle nankörlük etmiş olursunnnnnnnnnnnnnnn

kendine güven temizlik nedirki ya....4 yıldır konuşuyorum diyosun karşındaki insanı sen tanımıyormusun.....sevdigin elden kaçırma çok pişman olursun sonra ..benden söylemesi..

Kiz kismisi birsey sanir bir haftada da usanir..

Yasitlarin okul okuyup yaslarinin gerektirdigini yaparken, sen evde camasir bulasik utu,cocuk vs. derdine duseceksin.. Bence bunlarin derdine dusmekte haklisin, cunku bu yasta bir evi cekip cevirebilecek ve bunlara guc ve sabir yetirebilecek yasta degilsin..Ben de evlendigimde hicbirsey bilmiyordum ama 24 yasimdaydim okulumu bitirmis ve meslegimi elime almistim.. 2 yillik da zorlu bir calisma hayatim vardi.. Hayat tecrubesi, birseyleri basarabileceginin farkina varma, deneme yanilma.. bunlarin hepsini gecmistim.. Evliligin beraberinde getirdigi sorumluluklarin altindan kalkabilecek olgunlugu kazaniyorsun.. Ben demiyorum ki illa universite okumak gerek, baska bir meslek kursu olabilir ya da ne bileyim dikis nakis olabilir, bir hoby kursu olabilir.. Hayattaki tek vasfin es olmak olmasin.. Bu benim gorusum tabii. Sana iyi sanslar diliyorum.
P.S.: Ali veli gordu diyorsun.. Ama yarin sen bunaldiginda o Ali Veli sana yardim edemeyecek.. Erkek arkadasin da seni birkac yil daha bekleyebilir sanirim.... Yani evlilikten sogumakta hic de haksiz degilsin.. Cunku henuz cok kucuksun..

Aynen çok güzel anlatmışsınız,evlilik zaten ömür boyu sürecek birşey değil midir? 3-5 sene geç olsa nolcak koca ömürde,bu arada meslek edinirsiniz,okursunuz,bir hobi sahibi olup kendinizi geliştirisiniz fena mı? Hep derim evlilik güzel birşey,ama çok genç yaşta alelacele yapılcak,heveslenilecek birşey de değil,ne kadar erken evlenen insanla konuştuysam hepsi ''mutluyum,ama biraz daha geç olsa daha iyi olurmuş,keşke okuyasaymışız,ya da gençliğimizi yaşayasaymışısız'' dediler.Onların yalancısıyım lülülülülülü

ay saçmalamaya ...evlenmezsen sevdiğinle nankörlük etmiş olursunnnnnnnnnnnnnnn

kendine güven temizlik nedirki ya....4 yıldır konuşuyorum diyosun karşındaki insanı sen tanımıyormusun.....sevdigin elden kaçırma çok pişman olursun sonra ..benden söylemesi..

Ne bu şimdi kafamçokkarıştı
Evet sevdiğini elden kaçırmasın sonra mazallah bunun pişmanlığını bir ömür yaşar. Ay bir de o nankörlükle yaşanır mı değil mi... :delphin: Ama inan okumazsa ve mesleğini eline almazsa başını bir ömür duvarlara vurmaya mahkum olur. Evlenince kimsenin başı göğe ermiyor merak etmeyin. Biz burada kıza neler tavsiye ediyoruz sizin dediğinize bakın.

Aynen çok güzel anlatmışsınız,evlilik zaten ömür boyu sürecek birşey değil midir? 3-5 sene geç olsa nolcak koca ömürde,bu arada meslek edinirsiniz,okursunuz,bir hobi sahibi olup kendinizi geliştirisiniz fena mı? Hep derim evlilik güzel birşey,ama çok genç yaşta alelacele yapılcak,heveslenilecek birşey de değil,ne kadar erken evlenen insanla konuştuysam hepsi ''mutluyum,ama biraz daha geç olsa daha iyi olurmuş,keşke okuyasaymışız,ya da gençliğimizi yaşayasaymışısız'' dediler.Onların yalancısıyım lülülülülülü

bunun tam terside var ama herşey boşmuş keşke sevdigimle olsaydım tek diyenlerde vardır canım..:delphin:

Ne bu şimdi kafamçokkarıştı
Evet sevdiğini elden kaçırmasın sonra mazallah bunun pişmanlığını bir ömür yaşar. Ay bir de o nankörlükle yaşanır mı değil mi... :delphin: Ama inan okumazsa ve mesleğini eline almazsa başını bir ömür duvarlara vurmaya mahkum olur. Evlenince kimsenin başı göğe ermiyor merak etmeyin. Biz burada kıza neler tavsiye ediyoruz sizin dediğinize bakın.

2.ci yorumuma bakın ben yaşını bilmiyordummmmsositososito

20 den sonra düşünebilir evettta.s

Şuna en az 25 desek.

Bak canım (konu sahibi) sana bir abla olarak nacizane tavsiyem okuman. Çalış ve üniversiteyi kazan, inan hayatında çok şey değişecek. Bu yaşta evlenirsen muhtemelen ne olacağını ben sana söyleyeyim. Eşin isterse ilk bir kaç ay içinde hamile kalacak, bir kaç yıl geçmeden belki de 2. çocuğunu doğuracaksın. Ev işleri, ütüydü, yemekti, bulaşıktı, temizlikti, çocuk-eş bakımı hayatının %80 ini oluşturacak. Ha okuyunca, çalışınca bunlar yapılmıyor mu diyorsan evet yapılıyor daha da yoğun olunuyor ama hayatın bambaşka biçimde ilerliyor.

Şuna en az 25 desek.

Bak canım (konu sahibi) sana bir abla olarak nacizane tavsiyem okuman. Çalış ve üniversiteyi kazan, inan hayatında çok şey değişecek. Bu yaşta evlenirsen muhtemelen ne olacağını ben sana söyleyeyim. Eşin isterse ilk bir kaç ay içinde hamile kalacak, bir kaç yıl geçmeden belki de 2. çocuğunu doğuracaksın. Ev işleri, ütüydü, yemekti, bulaşıktı, temizlikti, çocuk-eş bakımı hayatının %80 ini oluşturacak. Ha okuyunca, çalışınca bunlar yapılmıyor mu diyorsan evet yapılıyor daha da yoğun olunuyor ama hayatın bambaşka biçimde ilerliyor.

25 gec...
23 olsun.....:) dermişim

kısmet bu işler ya....

Back
X