Sevineyim Mi Üzüleyim Mi

Bende şuan eğitimimi tamamladım üniversite iş hayatı hepsinden hevesi aldım,kısmetse seneye evlenicem yaşım 23 ama hala tereddütteyim erken mi acaba diye 18 yasında evliliği göze alamazdım sanırım,erken evlenip mutlu olan görmedim hiç,ama kısmet bu işler hakkında hayırlısı (:

bunun tam terside var ama herşey boşmuş keşke sevdigimle olsaydım tek diyenlerde vardır canım..:delphin:

Bunu hiç duymadım ,tüm samimiyetimle söylüyorum,ama diğerini çoook,hepsi de sözleşmiş gibi,aşk sevgi bir yere kadar sürüyor,ondan sonra hayat gailesi,çoluk çocuk derken,bir baktık yaşlar geçmiş diyorlar.

1-Bence bişekilde okumanın hadi okumadın dıyelım bıraz daha buyumenın hesabını yap once ablacım,senın yasında evlılık tabıkıde cok korkutucu.2-ıllakı ben evlenıcem dersende mutlaka once aılenın bulmakta yardımcı oldugu yanı sevgılınden yardım almadan ıs bul.Cunku yarın obur gun uyusmazlıkta ısındende eder 3-Aslaa aılesıyle beraber oturmayı kabul etme eger edersen ıste o zaman sureklı aılesının gozu onunde olucak kendını begendırmeye calsıtıkca elın ayagına dolasıcak gelsın sakarlıklar gıtsın aglama krızlerı ondan sonra.onun dısında korkucagın hıcbısey yok kımse bolulu ustalar kadar marıfetlı yada ayse teyze kadar püri pak olmuyor:)

Bunu hiç duymadım ,tüm samimiyetimle söylüyorum,ama diğerini çoook,hepsi de sözleşmiş gibi,aşk sevgi bir yere kadar sürüyor,ondan sonra hayat gailesi,çoluk çocuk derken,bir baktık yaşlar geçmiş diyorlar.

hep aynı ögütleri veriyor herkes hep aynı...
şunu kazan bunu kazan ...bu hayatta bitecek elbett....
hayat kısa geciyor zaman bu dünyanın öbür dünyasıda var........

evlilik evcilik oyunu değil mutfakta senin oyuncağın değil yaşın çook küçük git eğitimini tamamla sonra evlen başını taşlara vurursun
kk da bi konu açılmıştı kaçarak evlenmişş 1 ay olmuş ayrılmaktan bahsediyordu oda 18 yaşındaydı etrafta örnek çok bu ve buna benzer

Canım bu yaşta ne kadar derin meselelere dalmışsın bırak yemegi falanda okulunu kazanmaya çalış.
Okulunu bitir meslegini al eline. Bir kadının ayakları üzerinde durması şart. Nasıl olsa evlenirsin
daha yaşın çok küçük. Canım annenin haklı oldugu kısımlar var. Evlilik çok büyük bir sorumluluk
ver herkes taşıyamaz. Senin şuanki tek derdin üniversiteyi kazanmak olmalı. Yemek ögrenmek değil.

ben anormalim artık karar verdim...18 yaşındasın, 4 yıldır biriyle berabersin yani 14 yaşından beri...bravoooo...
temizlik yapamıyorsun yemek yapamıyorsun ne yapacaksın...pehhhh...
merak etme evlenmeyi beceren herkes yemeği de yapar temizliği de...olmadı eşin bir kadın tutar eve her işi o yapar...
annemin döneminde kaldı yaa 18inde evlilik...okuyun okuyun...ekmeğinizi elinize alın, yere sağlam basın, mesleğiniz kariyeriniz olsun...ondan sonra sevin evlenin...offf yaaa....kızım olduğu için çok korkuyorum bazen heee...

26 yaşındayım üüni bitirdim iyide bir işim var haftaya pazar evleniyorum ben bile erken mi diyorum :))

23 yaşında evlendim...Mutluyum, hiçbir problemim yok...
Ama geçen birkaç sene öncesine dönebilsem evlenmezdim...
Ki daha 18 inde .. Evlilik hikaye oku , meslek sahibi ol daha sonra evlenirsin

evet evlilik kaçmıyor bende dün yeni taşınacağım eve gittim son eşyalarımı götürdük ev gözümde öyle büyüdüki 2 kişi olacaz o koca evde aklımdan temizlik yemek bulaşık vs geçti aynı sitede 3 yeni gelin olduğunu öğrendim :) birde yıllarca yanlız lojman hayatı yaşadığım için üstesinden gelirim diyorum ama çocuk oyunu değil bu tabi sorumluluğu çok :(

18 yaşında evlenmek ne kadar doğru acaba hiç düşündün mü bunu senin bu yaşta üniversite hayali kurman lazım evlilik değil....

arkadaş ben daha 18 yaşındayım nasıl evlenrim diye telaşlanmıyor da ben nasıl temizlik yemek vs yaparım diye telaşlanıyor.

başımıza taş yağacak yakında

hayaL ettiğim şeyLeri yaşıyorsun önceLikLeboshayallersmile

ha bende korkuyorum evLiLikten ama o benim özgürLüğüme düşkünLüğümdenkaydirigubbakcemile3

teyzemin evLiLiğini görene kadar bende evLiLİğin büyük sorumLuLuk oLduğunu düşünüyordum.

arada evLerinde kaLıyorum,ve ne kadar rahat bir evLiLik oLduğunu görüyorum.ev arkadaşı gibiLer,temizLiği etrafı kirLi görünce kaLkar eniştem yapar.mutfak aLışverişini eniştem yapar getirir teyzeme,günübirLik hemde.teyzem güzeL yemek yapar ama eniştem haftanın 3 günü dışardan ev yemeği getirtir yada yemeğe çıkarLar.

evet sana iLk zamanLar iyi,sonra kötü davranmamasının garantisi yok,ama kişiLiğine bakarak biraz anLayabiLirsin.

meseLa ben eniştemin bırak kırıp dökmeyi sesini yükseLttiğini görmedim.tartışma ortamında tane tane konuşur,kırıp döken taraf teyzemdi oda düzeLdikaydirigubbakcemile3

bunun dışında anLaşmanıza da bağLı.ortak zevkLer,ortak düşünce yapısı veya küLtür evLiLİğin yıpranmasını engeLLer veya geciktirir.

bende 10 kere evLenip boşanmış gibi konuşuyorum heaakaydirigubbakcemile3

demek istediğim canım,mantığına uygun bir evLiLik yaparsan,ve eşin sana her konuda yardım edecekse,''yemeği temizLiği kız tarafı yapar erkek çaLışır'' mantığı yoksa,gayet rahat bir evLİLik oLur..

evet evlilik kaçmıyor bende dün yeni taşınacağım eve gittim son eşyalarımı götürdük ev gözümde öyle büyüdüki 2 kişi olacaz o koca evde aklımdan temizlik yemek bulaşık vs geçti aynı sitede 3 yeni gelin olduğunu öğrendim :) birde yıllarca yanlız lojman hayatı yaşadığım için üstesinden gelirim diyorum ama çocuk oyunu değil bu tabi sorumluluğu çok :(

:) bende 23 yaşındayım 3 hafta sonra düğünüm var ama hala biraz daha geç nişanlansaydım keşke diyorum. azıcık vakit kalmış.arada eve uğrayıp ıvır zıvır kalanlarımı taşıyorum. bu ev ne büyük diyip duruyorum 90m2'ye, bu evin işlerine nasıl yetişcem diyorum. sosyal hayata, eşe, mutfağa, temizliğe vs.vs. :) ama benim çevremdede annemler arkadaşlarım nişanlım vs.herkes bana güveniyolar. onlardan cesaret alıyorum biraz. yaparsın kızım edersin kızım. sende görüyoruz biz diye.

bide 18 yaşı düşünüyorumda. düşünemiyorum bile. :)

o yaşta ilgileneceğim daha önemli konularım vardı benim.

hayaL ettiğim şeyLeri yaşıyorsun önceLikLeboshayallersmile

ha bende korkuyorum evLiLikten ama o benim özgürLüğüme düşkünLüğümdenkaydirigubbakcemile3

teyzemin evLiLiğini görene kadar bende evLiLİğin büyük sorumLuLuk oLduğunu düşünüyordum.

arada evLerinde kaLıyorum,ve ne kadar rahat bir evLiLik oLduğunu görüyorum.ev arkadaşı gibiLer,temizLiği etrafı kirLi görünce kaLkar eniştem yapar.mutfak aLışverişini eniştem yapar getirir teyzeme,günübirLik hemde.teyzem güzeL yemek yapar ama eniştem haftanın 3 günü dışardan ev yemeği getirtir yada yemeğe çıkarLar.

evet sana iLk zamanLar iyi,sonra kötü davranmamasının garantisi yok,ama kişiLiğine bakarak biraz anLayabiLirsin.

meseLa ben eniştemin bırak kırıp dökmeyi sesini yükseLttiğini görmedim.tartışma ortamında tane tane konuşur,kırıp döken taraf teyzemdi oda düzeLdikaydirigubbakcemile3

bunun dışında anLaşmanıza da bağLı.ortak zevkLer,ortak düşünce yapısı veya küLtür evLiLİğin yıpranmasını engeLLer veya geciktirir.

bende 10 kere evLenip boşanmış gibi konuşuyorum heaakaydirigubbakcemile3

demek istediğim canım,mantığına uygun bir evLiLik yaparsan,ve eşin sana her konuda yardım edecekse,''yemeği temizLiği kız tarafı yapar erkek çaLışır'' mantığı yoksa,gayet rahat bir evLİLik oLur..

teyzen şanslıymış :) birde maddi düzeyde önemli...

Ahan da been:)

anam ben de 18 yaşındayken 4 senedir devam eden bir ilişkim vardı, tüm sülalem ve sülalesi biliyordu...

Allahın sevgili kuluymuşum ki o zamanlar evlenecem diye tutturmak yerine okuyacam diye tutturmuşum... Onunla evlendiğimi düşünemiyorum bile şimdi, hemi de maddi gücüm olmadan aman yarebbi faciaya bak:))))

insanın seneler geçtikçe evleneceği insandan beklentileri farklılaşıyor, çünkü hayata bakışın değişiyor, gelişiyorsun, çevreni, çevrendeki ilişkileri analiz ediyorsun, hayattan ne istediğine karar veriyorsun...

İyi ki evlenmemişim... Üniversite okumuşum...

Çoğu kişi aynı şeyi söylemiş zaten eğer sen eğitimine devam etmek istersen, ananın, babanın ve akrabalarına gözükecem korkusu olmadan nasıl gezebildiysen sevdiceğinle, aynı cesaretle babanın karşısına dikilip;

--- evet biz beraberiz, birbirimizi seviyoruz fakat şu an evlenmeyi düşünmüyoruz okuluma devam edeceğim diyebilirsin.

haa yok benim okumakla işim yok diyorsan, ya memeleketimde üniversite mezunları bile zar zor iş bulduğu durumda lise mezunu olarak iş bulacağın kadar şanslı olduğunu düşünüyorsun ya da eşin veya sizin taraf çok zengin okumaya gerek yok diyorsundur.

ikinci ihtimalde bence hiç canını sıkma tutarsınız bir kadın yapar herşeyi, sen de yavaş yavaş öğrenirsin ona bakarak hiiç sıkma canını çiçeğim...

Mutluluklar canım.

canım keşke önce okulum desen
zaten daha 2 yıl var bence okumaya devam et yeni insanlar tanı
farklı yaşamlar gör
baktın hala doğru insan olduğunu düşünüyorsun o zaman evlenirsin
ama bu iki yılını boş geçirme

Back
X