Sevmediği bölümü okuyanlar neler yaptınız?

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, üniversitede başta o alanda çalışmak istese bile sevemediği bölümü okuyanlar sonradan neler yaptınız?.. Üniversitede zor bir bölüme iş imkanları iyi diye kendim de istemeyerek, o zaman bilinçli tercih olmadı, istemeyerek gittim.. Şu an geriye bakınca o kadar zor şartlarda boşu boşuna uğraşmışım... diyorum.. Bazen de her şeyde bir hayır vardır da diyorum.. Bilmiyorum. Yaşadığım yerde ailemle çok sorunlar vardı.. Buradan da uzaklaşmak için gittim. Başlarda kesin o alanda çalışırım diyordum çok iş başvurusunda da bulundum.. Fakat çok yıprandım. Üniversitede sevmediği bölümü okuyanlar siz neler yaptınız şimdi neler yapıyordunuz?

fırsatın varsa tekrar sınava gir

fırsatın varsa tekrar sınava gir

Artık bu yaştan sonra kendimden çok küçüklerle yapamam. Bir ara bir yurtta kalma durumum oldu küçük kızlar vardı .. Hiç olmadı.. Daha sonra yüksek lisans yapyorum orada yaşça büyükler olduğu gibi küçükler de vardı.Daha az yaş farkı olmasına rağmen çok fark ediyor..

kaç yaşındası n ki? bizde 30 yasında 3 çocuklu bi kadın vardı. bitirdi çalışıyor. haa bir de 1. 2. falan olurdu. ev işi çocuklar nasıl fırsat buluyor derdik.

• Beğen
Reactions: mb1
Bizimde sınıfta 50 yaşında insanlar vardı. Adam öğretmen ama 2. üni okuyo bide 2 yillikti bölüm Dgsyle 4 yilliga geçti. Yas sorun degil yani. Bende o bölümü istemiyodum suan istediğim bölümü okuyorum. Ders çalışırken bile daha fazla keyif alıyorum

Bizimde sınıfta 50 yaşında insanlar vardı. Adam öğretmen ama 2. üni okuyo bide 2 yillikti bölüm Dgsyle 4 yilliga geçti. Yas sorun degil yani. Bende o bölümü istemiyodum suan istediğim bölümü okuyorum. Ders çalışırken bile daha fazla keyif alıyorum

Bizim okulda her şey o kadar değişkendi ki, hiç bişey belli değildi.. Danışman hocalar bile prosedürleri bilmyiordu o yüzden dgs mgs hiç istemedim yine aynı şeyler olur diye..

kaç yaşındasın? 33 yaşımda hala okuyorum, kendime bişeyler katmaya çalışıyorum. bir lisans, bir yandal, bir yüksek lisans bitirdim, şimdi de formasyona başlıyorum, bu yaştan sonra ilk kez kpss ye hazırlanıyorum, seneye bi de açıköğretim lisans a başlayacağım bu sene kaçırdım kayıtları :KK70:

hala nefes alabiliyorsan, yaşıyorsan, hiçbir şey için geç değildir, yeniden okumak istiyorsan oku, sınavsız 2. üniversite şansın var, kpss şansın var, tamamen farklı bir mesleki eğitim alma şansın var, hepsini değerlendir ve en çok içine sinen hangisiyse yolunu o yönde çiz.

herşey çok gelişmiş durumda açık öğretim fakültesinden istediğin mesleği okuyabilirsin okumanın yaşı yoktur :KK51:

Bende istemediğim bölümden mezun oldm yetenegim olmamasına ragmen iyi bir dereceyle ... Fakat suan apayrı bir işte çalısııyorum yani biraz yoruyor bulmak ama istedgnde buluyorsun:)

sevmediğim okulu bırakıp sevdiğim bölümü kazanarak gittim.

Çaresizce okuyorum,kurtulmaya çalıştıkça battım.
Dilerim siz istediğiniz işi yaparsınız ileride.

sınava girip kazanmaya çalıştım kazanamayınca aynı mesleğe devam :) sevdiğim meslekte besyo. hayaller hayatlar işte uymuyor bazen :/

Merhaba arkadaşlar, üniversitede başta o alanda çalışmak istese bile sevemediği bölümü okuyanlar sonradan neler yaptınız?.. Üniversitede zor bir bölüme iş imkanları iyi diye kendim de istemeyerek, o zaman bilinçli tercih olmadı, istemeyerek gittim.. Şu an geriye bakınca o kadar zor şartlarda boşu boşuna uğraşmışım... diyorum.. Bazen de her şeyde bir hayır vardır da diyorum.. Bilmiyorum. Yaşadığım yerde ailemle çok sorunlar vardı.. Buradan da uzaklaşmak için gittim. Başlarda kesin o alanda çalışırım diyordum çok iş başvurusunda da bulundum.. Fakat çok yıprandım. Üniversitede sevmediği bölümü okuyanlar siz neler yaptınız şimdi neler yapıyordunuz?
Tamamen bir inat uğruna ve sözel kafam olmamasina ragmen hukuk fakultesini kazandim. Kendimi sevmeye zorladim. Nitekim de oyle oldu. Meslegimi seviyorum. Insan birseyleri basardikca sever. Bu ona azim verir. Umarim sende meslegini seversin. Sevmedigin bir meslegi yapmak izdiraplarin en buyugu cunku.

ilk basta severim diye gittim denedim sevmedim sonra birakmak zor geldi o kadar emekten sonra ama son 4 ay kala biraktim sonra da yasimi bahane edip okumadim simdi aklim basima geldi tekrar sinava hazirlaniyorum.
Not ; soran herkese bitirdim diyorum son 4 ayda biraktim diyince cok garip bakiyorlar

bitirdim... ve öğrendiğim herşeyi bi daha hatırlamamak üzere hafızadan sildim :KK15:

Back
X