Sevmediği ile evlenip mutlu olanınız var mı 😢

evlenmek zorunda mısınız peki

yani şimdi bozsam tepkisi ne olur bilemiyorum. İlişkimiz var iken aklımın karışık olduğunu istemediğimi vs söylemiştim tepkisi çok sert olmuştu. Şimdi ne der bilemiyorum .
Ama ben bir daha aşk meşk işlerine girmeyim hayatım düzene girsin diye evlenip kapatmak istiyorum

Sevmediğin adamla aynı yatağa girip nasıl cinsellik yaşanır?
Sevmediğin adamın tuhaf/kötü huyları nasıl tolere edilir?
Sevmediğin adam çocuklarına nasıl baba olur?
Sevmediğin adamın ailesi çekilir mi?
Kısacası bana göre bu işin oluru yok.
Tamam evlilikte mantık önemli bununla birlikte sırf 'beni seviyor ve düzgün bir adam' diye sevmeden evlenmek düpedüz mantıksız bir iş.

Benim bu forumdan anladığım kadarıyla güvenilir ve iyi insanlar sevilmiyorlar. İlla sıkıntılı aileye,bozuk psikolojiye ve şiddete eğilimimiz olması gerekiyor sevilmek için.

kendi adıma gülümsetti bu yorum beni galiba haklısın 😕

Ee birzaman sonra hele ki evlendikten sonra (sen kendini sevdigin sürece) esin sana hep iyi davranir ve iyi bir evliligin olursa.. güven oturacak iyice.. sende kapattigin kalbi acacaksin.. hatta belki asik olacaksin esine.

Ama ondan sonra esin sana nasil davranir orasini düsünmeli daha cok bence..

Sonra senden kacmaya seni sevmemeye baslamasin?
Baska bir üye arkadasindan örnek vermis mesela.

Ben olsam bunu denetlerim.
Cunki kendisini seven bir insan sevilince de sevmeye baslar bence.. sizin daha korkulariniz var o yüzden kapalisiniz suan

Ya ben böyle bir durumda işin yatak boyutunu nasıl düşünmediğinizi anlayamıyorum
Kolay mı sevmeden sevişmek

Bana imkansız geliyor. Sevmediğim adamı yanağından dahi öpemem.
Adama içten sevgiyle dahi sarılamayacaksam, o adama bir ömür nasıl katlanırım?
Böyle bir yanlış yapmamalı. O adamda sevilmediği bir evlilik yapıp yıpranmamalı, sende sevmediğin bir adamla ömrünü keşkelerle geçirmemelisin. Her iki tarafa da aşırı büyük haksızlık.

Birkaç gündür ben de bunu sorguluyorum. Şimdiye kadar aşık oldum dediğim adamlardan günün sonunda muhakkak bir darbe yedim ve mutsuz ettiler beni. Acaba diyorum şimdi de beni sevene mi bir şans versem. Peki ama sevmediğim biriyle nasıl bir ömür geçireceğim ki diyorum sonra da. Yanındayken bir an önce saatler ilerlerlese de kalkıp gitsem dediğim birinin gece yanımda uyumasına nasıl tahammül edeceğim. Gerçekten çok karışığım şu aralar. Sen nasıl yaptın konu sahibi, nasıl tahammül ettin de iş buralara kadar geldi? Onun yanındayken en azından vakit geçiyor mu?

Sevmediğim bir insan ile sevgili oldum zamanında. Arkadaş olarak çok sevdiğim üzmek istemediğim bir insandı. İyi kalpliydi ve beni de çok seviyordu. Gelelim ben kendisini hiç bir şekilde çekici bulmuyordum. Baya baya tiksiniyordum. Ortak noktalarımız vardı. Fiziksel çekim olmasa da entelektüel açıdan iyi bir ilişkimiz olmuştu. İdare edilebilir duruyordu.

Sonra öğrendim ki o ortak noktalardan hiçbiri gerçek ortak nokta değilmiş. Beni uzun bir süre gözlemlemiş, arkadaşlarıma sormuş falan ondan sonra arkadaş olmuş benimle. Bunu öğrenince elle tutulur tek yanı da gitmişti ilişkinin. Bir ay zar zor dayanıp ayrıldım çocuktan.

Bir ilişkiden ne beklediğinize göre değişebilir mutlu olup olamayacağınız. Ben asla mutlu olamazdım. Seven tarafın ben olmam lazım. Karşılıklı olursa tadından yenmez zaten.

Sizin onu sevmemeniz zamanla karşınızdaki insanı da yorar. Onun sevgisini de tüketir. Hayatı ona da zehir eder. Burada o tarz konu açmış bir hanımefendi vardı hatta. Eşi onu çok sevmiş zar zor evliliğe ikna etmiş peşinden çok koşmuş. Bir süre sonra adamın da sevgisi bitmiş. Çok kötü bir şekilde boşandılar. Sonucu yüzde yüz böye olur demiyorum ama bence çok olası, üzgünüm.

Sevmediğim bir insan ile sevgili oldum zamanında. Arkadaş olarak çok sevdiğim üzmek istemediğim bir insandı. İyi kalpliydi ve beni de çok seviyordu. Gelelim ben kendisini hiç bir şekilde çekici bulmuyordum. Baya baya tiksiniyordum. Ortak noktalarımız vardı. Fiziksel çekim olmasa da entelektüel açıdan iyi bir ilişkimiz olmuştu. İdare edilebilir duruyordu.

Sonra öğrendim ki o ortak noktalardan hiçbiri gerçek ortak nokta değilmiş. Beni uzun bir süre gözlemlemiş, arkadaşlarıma sormuş falan ondan sonra arkadaş olmuş benimle. Bunu öğrenince elle tutulur tek yanı da gitmişti ilişkinin. Bir ay zar zor dayanıp ayrıldım çocuktan.

Bir ilişkiden ne beklediğinize göre değişebilir mutlu olup olamayacağınız. Ben asla mutlu olamazdım. Seven tarafın ben olmam lazım. Karşılıklı olursa tadından yenmez zaten.

Sizin onu sevmemeniz zamanla karşınızdaki insanı da yorar. Onun sevgisini de tüketir. Hayatı ona da zehir eder. Burada o tarz konu açmış bir hanımefendi vardı hatta. Eşi onu çok sevmiş zar zor evliliğe ikna etmiş peşinden çok koşmuş. Bir süre sonra adamın da sevgisi bitmiş. Çok kötü bir şekilde boşandılar. Sonucu yüzde yüz böye olur demiyorum ama bence çok olası, üzgünüm.
Toplamda ne kadar sevgili kaldınız?

24 değilim onu yanlış yazdım değişemiyorum sistemden. 30 yaşındayım.

Birşey değişmez ki vicdanı acıdan da garip karşınızdaki kandırıyorsunuz seviyor gibi yaparak. Karmaya inanıyorsanız mutlaka sizinde başınıza ya aynısı ya daha kötüsü gelir.
Birde hiç sevişme opusme gibi şeyler yaşamadınız mi ? Bunu nasıl duygusuz yapıyorsunuz bu da işin başka boyutu.

Evlilik çok farklı bir şey.Ben eşimle tanışmadan zaman zaman artık severek evlenmeyi düşünmüyorum mantık evliliği yaparım diyordum.Eşimi sevip evlendikten sonra anladim ki evlilik öyle bir şey değil.Sevmeden imkansız.
Çünkü insan bir çok şeye sevdiğinden ses etmiyor.Onu sevince onun sevdiklerini de seviyorsun.Ama sevmezsen onun sana ters gelen şeylerini çekemezsin.Sorunlarla baş edemezsin.Mesela bazen kavga ediyor sonra unutup barışıyorsun.Unutmanı sağlayan şey aradaki sevgi oluyor.
O yüzden çevremdeki herkese de sevmeden sakın ama sakın evlenmeyin diyorum.

Merhaba sevgili kk hatunları, dün malumunuz 14 şubattı ve ben evlenme teklifi aldım .
sorun şu ki ben kendisini sevmiyorum buna karşın onun beni sevdiğinden eminim . Kendisi güvenilir ve iyi bir insan . Bana çok değer veriyor ve sanıyorum ki istediğim ve elinden gelen bir çok şeyi de yapar .

Yaşadığım bir çok aşk hüsranları . Olumsuz sonuçlanan nişanların sonunda şu sözü kendime vird edinerek “ seni seveni zehir olsa yut, sevmeyeni bal olsa unut” bu sefer sevdiğim değil de beni seven birine şans vermek istedim.

Ancak ben bu tekliften beri mutsuz ve korku içerisindeyim. Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi almak istedim. Aşk beni çok ama çok acıttı bu saatten sonra yeni bir aşka yelken açamayacak kadar güvensiz, umutsuz ve isteksizim. Aşk hususunda osmanlı benim gibi çökmedi yani 😂
Sahi siz olsanız ne yapardınız sizi seveni zehir olsa yutar mıydınız ?
Sevmedigim birisi ile evlendim. Çok efendi harika dindar dedim. O işler öyle olmuyor.
Aana tavsiyem asla yapma.

Back
X