Allah herkese bir akil, irade de bahsetmis degil mi? Bundan da haberiniz var mi?
Hasta olunca ilacinizi aliyor musunuz? Aliyorsunuz degil mi? Herhalde Allah sifami gondersin diye beklemiyorsunuz. Ben akil mantik, dusunceyi devre disi birakip sirf duaya inanmam. Bir sey istiyorsam veya istemiyorsam aklimla hareket etmeye calisirim. Ben aklimi kullanirim, gerisini Allah'a birakirim. Mesela bu konudaki gibi seni dovup soven bir adamla bile isteye evlenip, zilyon tane korunma yontemi varken korunmayip cocuk yapip, oturup da dua ederek bu durumdan kurtulmanin mantigi yok. Boyle bir sey yok. Bu desteksiz yorumlarinizi herkes yemez, ama konu sahibi inanacak potansiyelde malesef.
Yok inancim saglam degilmis, yok kalp gozuymus, burada demagoji yapmayin. Bana somut seylerle gelin.
Sunu da ekleyeyim. Ayakkabimin bagcigi koparsa niye Allah'tan isteyeyim? Giderim alirim, alamazsam calisir alirim, calismiyorsam is ararim. Ben cozum odakli caba gostermeye inanan bir insanim. Ben secimlerimin sorumlulugunu alir, yanlisi duzeltmeye ugrasirim. "Kaderimmis, sinavimmis, dua edeyim gecsin" filan demem.
Siz kendi aklinizi kullanmak, sorumluluk almak degil oturdugunuz yerden istemekle ilgilenen, kendi secimlerinizi kadere, yaradana baglayan turden birisiniz. Biliyorum sizin gibileri, burada okuyorum. Zihniyetlerimiz cok f
Ne deyim senin kafa baska turlu calisiyo bizimkide caba+teslimiyet bu arada kizin yapacak biseyi yok bosanmak istemiyor ugrasiyor olmuyor ne yapsin tabi isini allaha birakacak hayret ya azcik imanini tazele canim hadi hadi belli yazdiklarindan sorsam fatihayi bilmessin kurana hikaye dersin de deyim bossun bos allah islah etsin hos allahada inaniyosan